• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Öncelikle merhaba soracagim soru daha önce soruldumu bilemiyorum sayfalarin hepsini okuyamadim. Ben biyik bölgesine igneli epilasyona gidiyordum ancak mayis ayindan beri cesitli nedenlerden dolayi gidemiyorum. Tüylerim dudak kenarlari daha kalin ama genel olarak ince diyebilecegim kalinlikta su anda. Yinede aynaya baktigimda rahatsiz oluyorum ve bazen makasla kesiyorum hepsini. Makasla kesmek kalinlastirip tekrar basa dönmeme neden olurmu?

köküne müdahalede bulunmadığınızdan bi zararı olmuyor merak etmeyin

Öncelikle merhaba soracagim soru daha önce soruldumu bilemiyorum sayfalarin hepsini okuyamadim. Ben biyik bölgesine igneli epilasyona gidiyordum ancak mayis ayindan beri cesitli nedenlerden dolayi gidemiyorum. Tüylerim dudak kenarlari daha kalin ama genel olarak ince diyebilecegim kalinlikta su anda. Yinede aynaya baktigimda rahatsiz oluyorum ve bazen makasla kesiyorum hepsini. Makasla kesmek kalinlastirip tekrar basa dönmeme neden olurmu?

Makasla kesmek yeni oluşumlara neden teşkil etmez yani sayıca bir artma sözkonusu olmaz ancak kesilenler eskiye nazaran kalınlasarak büyüyecektir.

aysel hanım bende size şunu sorsam;
6 seans lazer epilasyon yaptırdıktan sonra kalan kılları iğneliye gitmesem de
artık kalanlar için ağda yapsam ne olur?

Merhaba Aysel Hanım,
Mesaj sayımın az olmasından dolayı size buradan yazmak durumunda kaldım. Özel mesaj atamıyorum.
Yüzüm için iğneli epilasyon yaptırmıştım bundan 3 hafta kadar önce. Acım az sayılırdı ve hatta cımbızla kılın çekilmesini hiç hissetmedim.
yüzümün iki tarafı için yaklaşık 50 dk çalıştık ki sanırım bu uzun bir süreymiş.En son uygulayan bayan durmamız gerektiğini yoksa yüz gibi hassas bir dokunun iyileşmesinin zor olacağını söylüyordu.
Ancak önce 1-2 gün şişlik, ardından kabuklanmalar oldu ve o kızarıklıkların iyileşmesi uzun sürdü(2 hafta kadar ki hala bir iki iğne izi var). Şimdi baktığımda evet kıllar o kadar da hızlı çıkmıyorlar ama minik minik izler görüyorum eskiden o kabukların olduğu yerlerde ve kalıcı gibiler,bunlar minicik çok hafif göçükler. Bu da beni korkutuyor.
Bu durumda ben kötü uygulama mı yaptırmış oldum? Yoksa ben mi yanlış baktım?
Epilasyondan sonra madecassol(yanık kremi) ve contractubex kremi(yara izlerine karşı) uyguladım bol bol.
Kaşımadım ama ertesi gün suyla krem artıklarını yıkadım, 3-4 gün sonra çok hafif yüz temizleyici kullandım vs. Benim hatam mı dersiniz?
Yorumunuzu duymayı isterim.
Şimdiden teşkkürler :)

merhaba aysel hanım;
bişi sorabılırmıyım yarım kol 9 ile 2 saat çalıştı.
Hameton kremimi söyledi sizce ne yapmalıyım?
Ayrıca 9 ile çalışması doğru mu ve koll tuylerım cok guzel yandıgını ve bıdaha cıkmaz bu aldıklarım dedi.Sizce nasıl?
Çok teşekkür ederim aysel hanım

Ben yeni üye oldum buraya.Aysel hanım öncelikle merhaba.Size bir kaç sorum olucaktı.Bir merkezde Favori bölgesi için deneme atışı yaptırdım 4 dk sürdü.Açıkçası acır diye korkuyordum ama öyle abartılı hatta pek acıtan bırsey olmadı.Fakat ben iğnenin giriş aşamasını hissediyorum ama can yakıcı değil.Verilen elektrik akımıda benim canımı o kadar acıtmadı.En sonunda cımbızla çekilirken BİRŞEY HİSSETMEDİM.En sonunda yatıştırıcı nemlendirici sürdüler.Toparlamak gerekirse 22 yaşındayım cildim hassas esmerim nemsizlik problemide yaşıyorum.Akne şikaytlerimde var yani korkarak gitmiştim kızarıklık kabuklanma olur dıye dusunuyordum ama ısım bıtıp ordan cıkana kadar kızarıklık kalmadı bıle.Akşam da kabuklanma tarzı bir durum olmadı.Evet bu iyi birşey ama beni şüpheye düşürdü acaba verilen akım mı yetersizdi?Ama cımbızla çekildiğinde hiç bir tüyü hissetmedim.Acaba ben mi pinpirikliyim bu merkezin işini iyi yaptığını mı gösterir?Nerdeyse sıfır yan etki.
2.sorum ise Benim iğneli epilasyonla doğru müdahale yapılan tüy bir daha çıkmıyormuş dediğimde oradaki uzman bana dedi ki HAYIR ÇIKABİLİR DE TÜYLERİN ANAGEN SAFHASINDAYSA DOĞRU MÜDAHALE İLE EVET BİR DAHA ÇIKMAZ AMA BAŞKA BİR EVREDEYSE TEKRAR ÇIKABİLİR.BU NEDENLE ÇIKTIKÇA GELMEN DAHA DOĞRU.BİZ YÜZÜNÜZDEKİ TÜYLERİN HANGİSİNİN HANGİ EVREDE OLDUĞUNU BİLEMEYİZ DEDİ.Açıkçası kafam karıştı bu durumda sürekli gitmem mi gerekicek. BİR tüy deri yüzeyine çıktığından itibaren ne kadar süre anagen evresinde kalır?.Bunu merak ediyorum.Ben 5 ay kadar öncesinde sir ağda yaptırmıştım.Bu durumda hepsi için diyemeyiz ama tahmini olarak tüylerim anagen evresinde midir?Şimdiden teşekkürler..

Benim de bir sorum olacaktı aysel.hanım. İşlemden sonra 3 gün boyunca uygulama yapılan alana su değdirmeyin demişsiniz, ama mesela yüz bölgesi için bu nasıl mümkün olabilir ki?

Merhaba Aysel hanım,

İğneli epilasyon yaptırmayı düşünüyorum, karar aşamasındayım forumdaki başlıkları devamlı okuyorum, ama tam birinde karar kılıyorum ya reklam yapıldığını görüyorum ya da memnun kalmayan kişilerin yorumlarını okuyorum :14: Bi türlü karar veremedim

izmirde olmanıza çok üzüldüm :( İstanbulda önerdiğiniz bi isim var mı

Merhabalar Aysel hanım, özelden msj atamadığım için buradan yazmak zorunda kaldım sanırım Kocaeli Gölcükte kardeşiniz varmış Huri hanım,rica etsem bana özelden msj atarak ona ulaşmamı sağlarsanız çok sevinirim

Merhaba Aysel Hanım,
Mesaj sayımın az olmasından dolayı size buradan yazmak durumunda kaldım. Özel mesaj atamıyorum.
Yüzüm için iğneli epilasyon yaptırmıştım bundan 3 hafta kadar önce. Acım az sayılırdı ve hatta cımbızla kılın çekilmesini hiç hissetmedim.
yüzümün iki tarafı için yaklaşık 50 dk çalıştık ki sanırım bu uzun bir süreymiş.En son uygulayan bayan durmamız gerektiğini yoksa yüz gibi hassas bir dokunun iyileşmesinin zor olacağını söylüyordu.
Ancak önce 1-2 gün şişlik, ardından kabuklanmalar oldu ve o kızarıklıkların iyileşmesi uzun sürdü(2 hafta kadar ki hala bir iki iğne izi var). Şimdi baktığımda evet kıllar o kadar da hızlı çıkmıyorlar ama minik minik izler görüyorum eskiden o kabukların olduğu yerlerde ve kalıcı gibiler,bunlar minicik çok hafif göçükler. Bu da beni korkutuyor.
Bu durumda ben kötü uygulama mı yaptırmış oldum? Yoksa ben mi yanlış baktım?
Epilasyondan sonra madecassol(yanık kremi) ve contractubex kremi(yara izlerine karşı) uyguladım bol bol.
Kaşımadım ama ertesi gün suyla krem artıklarını yıkadım, 3-4 gün sonra çok hafif yüz temizleyici kullandım vs. Benim hatam mı dersiniz?
Yorumunuzu duymayı isterim.
Şimdiden teşkkürler :)

Uzmanınız ve yaptığı uygulama ile ilgili bir yorum yapmam doğru olmaz. Benim kendi uygulamalarımda yüz bölgesi dahi olsa çok daha uzun süreler uygulama yaptığım oluyor.Yüz bölgesinde iyileşme süresinin 2 haftayı bulması normaldir. Uygulamadan sonra 3 gün süre ile su ile temas edilmemesi ve pudra dışında başkaca bir şey kullanılmaması tavsiye ettiğim hususlardır.

merhaba aysel hanım;
bişi sorabılırmıyım yarım kol 9 ile 2 saat çalıştı.
Hameton kremimi söyledi sizce ne yapmalıyım?
Ayrıca 9 ile çalışması doğru mu ve koll tuylerım cok guzel yandıgını ve bıdaha cıkmaz bu aldıklarım dedi.Sizce nasıl?
Çok teşekkür ederim aysel hanım

Prensip olarak uzman uygulamaları ile ilgili yorum yapmamaya özen gösteriyorum. Uygulanacak akım şiddet ve süresi kılın yapısına göre uzmanca belirlenmelidir, bu hususda genel bir ifade kullanmak yanıltıcı olur. Ben uygulama sonrasında sadece pudra kullanılmasını tavsiye ediyorum.

Ben yeni üye oldum buraya.Aysel hanım öncelikle merhaba.Size bir kaç sorum olucaktı.Bir merkezde Favori bölgesi için deneme atışı yaptırdım 4 dk sürdü.Açıkçası acır diye korkuyordum ama öyle abartılı hatta pek acıtan bırsey olmadı.Fakat ben iğnenin giriş aşamasını hissediyorum ama can yakıcı değil.Verilen elektrik akımıda benim canımı o kadar acıtmadı.En sonunda cımbızla çekilirken BİRŞEY HİSSETMEDİM.En sonunda yatıştırıcı nemlendirici sürdüler.Toparlamak gerekirse 22 yaşındayım cildim hassas esmerim nemsizlik problemide yaşıyorum.Akne şikaytlerimde var yani korkarak gitmiştim kızarıklık kabuklanma olur dıye dusunuyordum ama ısım bıtıp ordan cıkana kadar kızarıklık kalmadı bıle.Akşam da kabuklanma tarzı bir durum olmadı.Evet bu iyi birşey ama beni şüpheye düşürdü acaba verilen akım mı yetersizdi?Ama cımbızla çekildiğinde hiç bir tüyü hissetmedim.Acaba ben mi pinpirikliyim bu merkezin işini iyi yaptığını mı gösterir?Nerdeyse sıfır yan etki.
2.sorum ise Benim iğneli epilasyonla doğru müdahale yapılan tüy bir daha çıkmıyormuş dediğimde oradaki uzman bana dedi ki HAYIR ÇIKABİLİR DE TÜYLERİN ANAGEN SAFHASINDAYSA DOĞRU MÜDAHALE İLE EVET BİR DAHA ÇIKMAZ AMA BAŞKA BİR EVREDEYSE TEKRAR ÇIKABİLİR.BU NEDENLE ÇIKTIKÇA GELMEN DAHA DOĞRU.BİZ YÜZÜNÜZDEKİ TÜYLERİN HANGİSİNİN HANGİ EVREDE OLDUĞUNU BİLEMEYİZ DEDİ.Açıkçası kafam karıştı bu durumda sürekli gitmem mi gerekicek. BİR tüy deri yüzeyine çıktığından itibaren ne kadar süre anagen evresinde kalır?.Bunu merak ediyorum.Ben 5 ay kadar öncesinde sir ağda yaptırmıştım.Bu durumda hepsi için diyemeyiz ama tahmini olarak tüylerim anagen evresinde midir?Şimdiden teşekkürler..
Sizi yanıtlarken de diğer arkadaşlara söylediğim hususu belirtmek isterim. Prensip olarak uzman uygulamaları hakkında yorum yapmamaya özen gösteriyorum. İğneli epilasyon uygulamasında acı hissi sadece akımın verilerek kökün tahrip edildiği andır. Yani iğnenin giriş anında acı hissi duydum ifadenizde yanılıyor olabilirsiniz. Ben uygulama sonrasında sadece pudra kullanılmasını tavsiye ediyorum.Uygulamanın akşamı kabuklanma beklemeniz doğru değil zira kabuklanma uygulamayı takip eden 3 günde olur. Diğer sorunuz ise gerçekten son derece teknik bir soru olmuş eğer detaylı yanıtlamaya çalışırsam sayfalarca yazmam gerekecek, bu yüzden size, kılın yaşam döngüsü ile ilgili bilgilere çok rahatlıkla internet ortamından ulaşabileceğiniz bilgisini vereceğim. Şon olarak belirteceğim husus ise iğneli epilasyon uygulaması ile kıl değil kıl kökü tahrip edilir ve tahrip edilen kökten yeni oluşum sözkonusu olmaz.

merhaba iğneli epilasyon yüze yazında uygulanabilir mi? şimdilik lazere gidiyorum ama yazın olmadığı için çok sıkıntı çekiyorum suratımın tamamı tüy içinde iğneliden korktum bu yüzden çok fazla çünkü en son aşama olarak gelmeyi düşünüyorum bölge bölge ama her yere güvenilmiyor sizin merkeziniz nerededir tam olarak istanbulda mı?

Ben konyada yaşıyorum yüzüme iğneliye başaladım. Yüzümdeki tüyler siyah ama ince ve çok yoğun. 3 kez gittim 10 ar gün arayla gidiyorum. Yarım saat çalışıyoruz. Hafif bir şişme oluyo 1 saat sonra geçiyo. Kabuk veya yara olmadı henüz. Tüyler yoğun diye beni 10 günde bir çal mi acaba? Bide kadın yarım saat çalıştı 3 veya 4 kılı cımbızla alırken hissettim diğerlerini hissetmedim. Ama daha önce defalarca lazere gittim lazerdeki gibi şöyle tamamen tüysüz olamıyorum. Hala küçük küçük tüyler var malesef:(

10 günde bir çağırıyorlar dicektim ayyy yanlış yazmışım ya:) bi de nişanlıyım ve yaklaşık bir yıl sonra izmire gelin gelcem kendimi bu yüzden çok şanslı hissediyorum inşallah emekli filan olmazsınız aysel hanımcım çünkü bende size tüm vücut gelmek istiyorum:) ilk fırsattada da yanınıza mutlaka gelcem yorumlardan herkes çok memnun ilginiz için teşekkürler herkese tüysüz günler diliyorum:)

merhaba iğneli epilasyon yüze yazında uygulanabilir mi? şimdilik lazere gidiyorum ama yazın olmadığı için çok sıkıntı çekiyorum suratımın tamamı tüy içinde iğneliden korktum bu yüzden çok fazla çünkü en son aşama olarak gelmeyi düşünüyorum bölge bölge ama her yere güvenilmiyor sizin merkeziniz nerededir tam olarak istanbulda mı?

İğneli epilasyon uygulaması yüz bölgesine yazın da yapılabilir ancak uygulamadan sonra oluşacak kabukların direk güneş ışınlarına maruz kalarak dökülmesi halinde beyaz lekeler oluşabilir. Yani uygulamadan sonra güneşlenme yapılmamalıdır. Artık kesin kabul gören, diğer epilasyon yöntemi uygulamasının Yüz bölgesi için yarardan çok arttırıcı etkisi olduğu bilgisini de hatırlatmakta fayda görüyorum. Sağlıklı günler.

Aysel Hanim merhaba, oncelikle iyiki sizin gibi bir uzman varda burdaki herkesi bilgilendiriyor. Ben 2 farkli yerde igneli epilasyon yaptirdim ilk yaptirdigim yer tek elle calisiyor kil kokune akimi 2-3 defa veriyor ve yaptiktan sonra kabuklanma kabarma kizarkli oluyor 6 ay sonraya kadar geciyordu simdi baska bir yere basladim bu yaptirdigim yerde 10 parmak calisiyor kil kokune tek akim veriyor ve akim dozu dusuk sanirim ki akimi hissetmiyor gibi oluyorum hatta yapilirken uykum bile geliyor diger yaptirdigim yerde dişimi sıkmaktan çenem kasılırdı ancak ilk yaptirdigim yerden aldigim sonuctan gayet memnun oldum ilk seansta %60-70 basarili oldu kil yok etmede ikinci yaptirdigim yerin sonuclarini daha goremedim cunku bi kac gun oldu. Suanki yer gayet hizli acisida yok gibi hatta kabarma da olmadi ancak etki olarak pek etkili olmayacak gibi sizce hangisi daha dogru yapiyor islemi hangisine devam ediyim ? Birde uzmana akim az mi veriyoruz dedigimde en dogru akim koku yokeden akimdir o yuzden fazla akim bi anlam ifade etmez dedi. Cevabiniz icin simdiden tesekkurler

Değerli arkadaşlar bana sıkça sorulan bir diğer soruda iğneli epilasyon uygulaması neticesinde uygulama alanında leke, yanık gibi istenmeyen sonuçların oluşup oluşmadığı. Uygulama yaptırmak istedikleri halde bu konuda ki endişe sebebiyle tereddüt yaşayan birçok kişi olduğunu malesef üzülerek görüyorum. Bu endişelerin oluşmasına neden olan kişilerle aynı mesleğe sahip olduğumdan utandığımı da belirtmek isterim. Arkadaşlar çok net olarak ifade ediyorum ki doğru bir uygulama neticesinde böyle bir risk asla yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi bizim mesleğimizde de işinin ehli olmayan kişilerin bu tür neticelere sebebiyet verdikleri de hepimizin malumları. Neden aslında çok basit. Kıl kökünü tahrip etmek maksadıyla verilen akımın doğru zamanda ve doğru yerde verilmeyişi. Mesleğimiz basit gibi gözükebilir ancak kitabi bilgilerle kazandırılamayan tek şey tecrübedir. Kıl köküne ulaşmak hemde seri bir uygulama anında her seferinde bunu başarabilmek gerçekten deneyim ister. Gerçek bir uzman yılların deneyimi ile tüyün cilde çıkış yönüne ve kalınlığına göre kökü bulmakta da yeterli akım şiddetini ayarlamakta da hiçbir zorluk çekmeyen kişidir. Eğer uygulayıcı bunu sağlayamaz ve akımı tam kıl kökünde değilde daha aşağıda daha yukarıda ya da sağda solda iken akım verirse kıl kökünü tahrip edemeyeceği gibi cilde de zarar verir. İstenmeyen sonuçların nedeni özetle budur. Bu sebeple hep söylüyorum mutlaka uzmanına müraacat edin. Bu sayede hem sağlığınızla ilgili riske girmemiş olursunuz hemde bu konuda ehil olmayan insanların prim yapmasını engellemiş olursunuz. Uzmanlığın nasıl tespit edileceği hususuna daha önce yazdığım ACI ile ilgili bilgilendirmemde değinmiştim ama ihtiyaç olması halinde ilerde bu konuya tekrar değinebilirim. Sağlıcakla kalın temennilerimle iyi geceler diliyorum.

Aysel hanım merhabalar. Bu konuyu açıp insanları bilgilendirmeniz çok güzel ve çok dua alıyorsunuzdur eminim. yazılarınızda gördüğüm kadarıyla pudra kullanmamızı önermişiniz. bu pudra bildiğimiz bebek pudrası mı yoksa kozmetik ürünü olan renkli pudra kullanabilirmiyiz. yada pudralı fondöten kullanabilirmiyiz lekeleri kapatmak açısından.bende 9 seans kadar diod lasere gittim yüzüm için ancak bitmiyor pek farketmiyor maalesef. iğneliye geçmek istiyorum. ancak yüzde leke meselesi bir problem. seans aşamasında acıyı önlemek açısından krem vs. öneriyor musunuz? teşekkürler

Ayşe Hanim,
igneli epilasyona gidiyorum.kasimada islem yatirdim ama sadece alt kasin bitis yeriydi bu sefer kasimin ust tarafndaki basladigi yere ve altinada uyguladi tek bir kez dokunuldu yani..pisman oldum cok ince oldu.. cikar mi geri alt tarafndada bitis yerine dogru 3 kez dokulmus oldu?

Back