Öncelikle herkesin yeni yılını kutlar, 2012 nin tüm insanlığa sağlık, mutluluk ve barış dolu günler getirmesini temenni edrim.
milida,
Tahmini de olsa size bir yanıt verebilmeyi çok isterdim ama inanın bu sorunuzun yanıtı sizin de belirtiğiniz nedenden dolayı son derece değişken olabiliyor. Sadece tek bir koltuk altı bölgesinde bile bir uygulama yarım saat ile iki saat arasında değişebiliyor. Bacak bölgesinde bu fark çok daha büyüyebiliyor. Bu nedenle tüm vücut için tahmini de olsa size yanıt verebilmem imkansız.
BenToprak,
Üzgünüm ancak İstanbul avrupa yakasında tanıdığım size tavsiye edebileceğim bir uzman yok. Daha önce de birçok kez tekrarladığım, sadece iğneli epilasyon yapan güzellik salonlarını tercih etmeniz, uzmanın on parmak çalışıyor olması gibi hususların araştırmanızda size yardımcı olacağını umuyorum.
zrrnsr,
Uzmanınızın kullandığı akım şiddeti için yorumda bulunamayacağım. Cihaz üreticileri farklı akım şiddetleri için farklı numaralandırma kullanabileceğinden Bu cihazdan cihaza değişebileceği gibi yüz bölgesinde de olsa kıl kalınlıkları farklı olabileceğinden farklı akım verilmesi de gerekebilir. Uygulamayı müteakip kızarıklık olması normaldir. Cilde göre değişse de bu kızarıklığın ve şişkinliğin birkaç saat sonra geçmesi gerekir. Yaklaşık üç gün sonra da kabuklanma olur. Kabukların doğal yollarla kendiliğinden dökülme süresi ise ortalama olarak onbeş gündür. Hassas cildlerde bu süre daha fazlada olabilir. Verdiğim bu bilgilerin durumunuz ile ilgili değerlendirme yapmanızda size yardımcı olacağını umarım.
rux,
İğneli epilasyon yöntemi ile doğru olarak tahrip edilen kıl kökünden yeniden oluşum sözkonusu değildir. Ancak bu söylediğimden tek bir uygulama ile tamamen netice alacağınız anlamını çıkartmamalısınız. Zira uygulama anında cild yüzeyinde olmayan kıllara ait köklerden yani müdahale edilemeyen köklerden dolayı müteakip uygulamalara mutlaka ihtiyaç duyulacaktır. Süre olarak malesef görmeden bir yorum yapmam mümkün değil ama hemen belirtmeliyim ki uygulama süresinin diğer yöntemle karşılaştırılması çok anlamlı olmayacaktır. İğneli epilasyon yöntemi genel bir tarama şeklinde değil her bir kıl köküne tek tek müdahale edilerek tahrip sağlanan bir uygulamadır. Ancak iğneli epilasyon yöntemi doğru uygulandığı taktirde diğer yöntemdeki şüphelere hiç yer verilmeyecek şekilde kesin netice alınacağı unutulmamalıdır. İğneli epilasyon uygulamasında ücret çalışılan süreye göre belirlenir ve bugün için ortalama 1,5 ile 2,5 TL arasında değişmektedir.
benbenben,
İğne tercihiniz hususunda kesinlikle size katılıyorum. Bende senelerdir nemectron iğneyi kullanan uzmanlardan birisiyim ve en iyisi olduğuna inanıyorum. Bu iğneyi kullanmak için özel bir eğitim alınması gerekmez ama alışkanlık hususunu da göz ardı etmemek gerekir.