• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Değerli üyeler ve misafirler,
Sorularınız üzerine özel mesaj olarak sizlere vermiş olduğum son iki yanıtımdaki iletişim bilgilerim nedeni site yönetimi tarafından kişisel reklam yaptığım gerekçesi ile uyarıldım. Birçok defa yazdığım gibi benim burada bulunma amacım kesinlikle kişisel reklam amacı taşımamaktadır. İğneli Epilasyon yöntemini tanıtmayı amaçladığımı hiçbir zaman saklamadım ancak bu kesinlikle kişisel amaçlı değildir. Burada bulunarak hem iğneli epilasyon yönteminin yaygınlaşmasına hizmet etmek hem de sizlere yardımcı olmaya devam etmek istiyorum. Bu nedenle bugünden itibaren kişisel adresime yönelik sorulara cevap veremeyeceğimi belirterek, sizlerden bana bu yönde sorular sormamanızı rica ediyorum.

Aysel hanım iyi günler öncelikle

Size iğneli epilasyonla ilgili bişey sormak istiyordum.Ben belden yukarı komple iğneliye başlayacağım. Bu konuda uzman birini bulmak zor ama burda bu işi yapan bi yerin reklam formunda termoliz elektroliz yazıyordu. Bunun ne anlama geldiği hakkında bilgi almak istiyordum. Ayrıca deneme amaçlı delik iz kalıp kalmamasıyla ilgili omzumda deneyeyim dedim uygun mu sizce? Yardımcı olabilir misiniz acaba ?

Aysel hanım iyi günler öncelikle

Size iğneli epilasyonla ilgili bişey sormak istiyordum.Ben belden yukarı komple iğneliye başlayacağım. Bu konuda uzman birini bulmak zor ama burda bu işi yapan bi yerin reklam formunda termoliz elektroliz yazıyordu. Bunun ne anlama geldiği hakkında bilgi almak istiyordum. Ayrıca deneme amaçlı delik iz kalıp kalmamasıyla ilgili omzumda deneyeyim dedim uygun mu sizce? Yardımcı olabilir misiniz acaba ?

İğneli epilasyon yöntemini tercih etmenizden dolayı memnun olduğumu belirterek sizin de uzman ellerde memnun kalacağınız neticeye ulaşmanızı temenni ederim. İğneli epilasyon yöntemi uygulamada kullanılan cihazın farklı teknik özelliklerine daha doğrusu farklı çalışma prensiplerine göre Elektroliz ya da termoliz hatta karma blend gibi isimlerle anılmaktadır. Bunlar hakkında detaylı teknik bilgilere internetten çok rahat ulaşabileceğiniz için ben bu teknik detaya girmek istemiyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim ki benim de kullandığım ve piyasa da iğneli epilasyon yöntemi uygulayan yerlerde kullanılan cihazların büyük bir çoğunluğu elektroliz olarak adlandırılan yönteme sahip cihazlardır. Deneme yaptırmanız da elbette hiçbir sakınca yok ama sorunuz deneme yaptıracağınız bölgenin uygun olup olmadığı anlamında ise bunuda herhangi bir olumsuzluk durumunda sizin için önem derecesi en sonlarda olan bir bölgeyi seçerek yapmanızda fayda var çünki uygulamayı test etmede herhangi bir bölgenin diğerlerine göre avantaj ya da dezavantajı sözkonusu değildir. Sağlıklı günler dilerim.

iyi akşamlar aysel hanım size bir sorum var.yüzüme iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum.hiç alınmamış fakat uzun süredir sarartıyorum.sorum şu;bir kere epilasyon yapılan tüy tekrar çıkar mı?tüyleri hiç almadığım için daha çabuk mu biter?bir de tüylerin çok ince olduğunu sadece bir kaç tane kalın var olanlara yapabileceklerini söylediler böyle bişey var mı cevabınız için teşekkürler

Son düzenleme:
İğneli epilasyon yöntemini tercih etmenizden dolayı memnun olduğumu belirterek sizin de uzman ellerde memnun kalacağınız neticeye ulaşmanızı temenni ederim. İğneli epilasyon yöntemi uygulamada kullanılan cihazın farklı teknik özelliklerine daha doğrusu farklı çalışma prensiplerine göre Elektroliz ya da termoliz hatta karma blend gibi isimlerle anılmaktadır. Bunlar hakkında detaylı teknik bilgilere internetten çok rahat ulaşabileceğiniz için ben bu teknik detaya girmek istemiyorum. Ancak şunu da belirtmeliyim ki benim de kullandığım ve piyasa da iğneli epilasyon yöntemi uygulayan yerlerde kullanılan cihazların büyük bir çoğunluğu elektroliz olarak adlandırılan yönteme sahip cihazlardır. Deneme yaptırmanız da elbette hiçbir sakınca yok ama sorunuz deneme yaptıracağınız bölgenin uygun olup olmadığı anlamında ise bunuda herhangi bir olumsuzluk durumunda sizin için önem derecesi en sonlarda olan bir bölgeyi seçerek yapmanızda fayda var çünki uygulamayı test etmede herhangi bir bölgenin diğerlerine göre avantaj ya da dezavantajı sözkonusu değildir. Sağlıklı günler dilerim.

Yorumlarınız tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. evet iğneli epilasyona başlıcam inş bende tüysüz yer pek yok gibi ince ama varlar malesef :25: aslında denemede en mantıklısı koltukaltı benim için ama sert tüyleri lazer yaptırıp incelere iğneliye başlamak istiyorum. Bu arada sormayı unutmuşum ilk denemede kişinin deneyimli olduğunu anlar mıyız yada kaç gün gerekir? Hiç bir bilgim yok bu konuda mümkün oldukça yazdıklarınızı okuyorum umarım bu yöntem işe yarar. Tekrar teşekkürler..

iyi akşamlar aysel hanım size bir sorum var.yüzüme iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum.hiç alınmamış fakat uzun süredir sarartıyorum.sorum şu;bir kere epilasyon yapılan tüy tekrar çıkar mı?tüyleri hiç almadığım için daha çabuk mu biter?bir de tüylerin çok ince olduğunu sadece bir kaç tane kalın var olanlara yapabileceklerini söylediler böyle bişey var mı cevabınız için teşekkürler

İğneli epilasyon uygulamasından önce sarartma yapılmış olması diğer yöntemlerin uygulanmış olması ile mukayese edildiğinde zararsız gibi değerlendirilebilir. Sarartmanın tüylerin boyunun uzamasına etkisi olabilir. Ayrıca uygulama yapacak uzman için de az da olsa görme anlamında bir dezavantaj oluşturabilir. Sonuç olarak önemli bir etkisi yoktur. Doğru uygulama yapılarak tahrip edilen kökten yeni oluşumlar olmayacağını daha öncede birçok kez ifade etmiştim. Bu ifademden, tek bir uygulama sonucunda tamamen biteceği anlamını çıkarmamanız gerekir. Zira tek uygulama ile cild yüzeyinde olmayanlarda dahil tüm köklere müdahale edilmesi düşünülemez. Uygulama yapılacak bölgeye sarartma dışında başka bir işlem yaptırmamış olmanız sonuca daha çabuk ulaşmada önemli bir avantajdır. İnce tüylere uygulama yapılamaması diye bir husus sözkonusu değildir. İğneli epilasyon uygulaması her cild tipine ve her cins tüye rahatlıkla uygulanıp kesin netice alınabilen bir yöntemdir.

Yorumlarınız tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim öncelikle. evet iğneli epilasyona başlıcam inş bende tüysüz yer pek yok gibi ince ama varlar malesef :25: aslında denemede en mantıklısı koltukaltı benim için ama sert tüyleri lazer yaptırıp incelere iğneliye başlamak istiyorum. Bu arada sormayı unutmuşum ilk denemede kişinin deneyimli olduğunu anlar mıyız yada kaç gün gerekir? Hiç bir bilgim yok bu konuda mümkün oldukça yazdıklarınızı okuyorum umarım bu yöntem işe yarar. Tekrar teşekkürler..

Uygulama yapan uzmanın işinin ehli olup olmadığını tek bir uygulama ile net olarak anlamak mümkün olmamakla birlikte bazı hususlar bu konuda ipucu verebilir. Örneğin uzmanın on parmak çalışması, uygulamada iğnenin cilde girişinde ve kılın cımbızla alınışında acı hissedilmemesi acının sadece köke akım verildiği anda hissedilmesi önemlidir. Ama en iyisi daha önce uygulama yaptırıp memnun olanlardan tavsiye almanız olacaktır.

ayse hanım epilasyon iğnesini istanbuldaki bir firmadan getirtiyorsunuz acaba bana firma ismi telefonu ve iğne markasını yollayabilir misiniz özelden kaliteli iğneye ihtiyacım var bide fiyatını bana yazarsanız çok mutlu olacağım ben kimseye yapmıyoum sırf kendim için iğneli epilasyon mak. aldım.çok teşekkür ederim.

slm. bende yalnız kendime uygulamak için bir makine almak istiyorum. Kendim sağlık teknisyeni olduğum için hijyenik bir şekilde yapacağımı düşünüyorum ancak yinede deneyim gerekir diye düşünüyorum. size sormak istediğim şeyler ise nasıl bir cihaz almalıyım ( marka verirseniz mennun olurum), kendi kendine yapmak zor olmuyor mu? örneğin bacak arkasına nasıl yapıcam ve ellerimde cımbız iğne varken ayağım pedalda olacak, siz bu koordinasyonu nasıl sğlıyorsunuz? Aslında cevap verebilecek başka arkadaşlar varsa yardım istiyorum sizlerden.

Uygulama yapan uzmanın işinin ehli olup olmadığını tek bir uygulama ile net olarak anlamak mümkün olmamakla birlikte bazı hususlar bu konuda ipucu verebilir. Örneğin uzmanın on parmak çalışması, uygulamada iğnenin cilde girişinde ve kılın cımbızla alınışında acı hissedilmemesi acının sadece köke akım verildiği anda hissedilmesi önemlidir. Ama en iyisi daha önce uygulama yaptırıp memnun olanlardan tavsiye almanız olacaktır.

aysel hanım öncelikle sorularımıza bıkıp usanmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz. gerçekten çok yararlı oluyor. Benim öğrenmek istediğim ise; bir cihaz alıp kendi kendime uygulamak istiyorum. uzun zamandır araştırıyorum bu konuyu. daha önce çeşitli bölgeler için defalarca yaptırmış ve gayet iyi sonuçlar almış ancak tam olarak bitmeden yaptırdığım merkezden farklı bir şehre taşınmış biri olarak kalan tüyler için tek başıma mücadele vermeye karar verdim. kafama takılan şey ise iğne ile kıl köküne girdikten sonra yeterince girip kıl kökünde olduğumu nasıl anlayabileceğimdir. yanıtınız için şimdiden teşekkür ediiyorum, sğlıcakla kalın.

aysel hanım öncelikle sorularımıza bıkıp usanmadan cevap verdiğiniz için teşekkür ederiz. gerçekten çok yararlı oluyor. Benim öğrenmek istediğim ise; bir cihaz alıp kendi kendime uygulamak istiyorum. uzun zamandır araştırıyorum bu konuyu. daha önce çeşitli bölgeler için defalarca yaptırmış ve gayet iyi sonuçlar almış ancak tam olarak bitmeden yaptırdığım merkezden farklı bir şehre taşınmış biri olarak kalan tüyler için tek başıma mücadele vermeye karar verdim. kafama takılan şey ise iğne ile kıl köküne girdikten sonra yeterince girip kıl kökünde olduğumu nasıl anlayabileceğimdir. yanıtınız için şimdiden teşekkür ediiyorum, sğlıcakla kalın.
iğneli epilasyon yapmak zor bişey arkadaşlar.öyle,alayımda, burdan öğreneyimle yapamazsınızki?? çok şaşırdım gerçekten:)
bunun eğitimi falan var.üstelik her eğiitim alan bile iyi yapamıyorken, o acıla , tarif üzerine nasıl kullanacaksınız o cihazı çok merak ettim.:20:

iğneli epilasyon yapmak zor bişey arkadaşlar.öyle,alayımda, burdan öğreneyimle yapamazsınızki?? çok şaşırdım gerçekten:)
bunun eğitimi falan var.üstelik her eğiitim alan bile iyi yapamıyorken, o acıla , tarif üzerine nasıl kullanacaksınız o cihazı çok merak ettim.:20:

ben senelerdir yaptırıyorum ve birçok kişiye göre çok iyi gözlemciyimdir. gittiğim yerlerde çok fazla inceleme şansım oldu. burdan öğrenmek söz konusu olamaz tabi. kursa gitmeyeceğim( çok araştırdım ama bulunduğum şehirde benim saatlerime uygun kurs olmadığından) bir uzman yakınımdan öğrenip kendime uygulayacağım. bu yemek değil ki tarif alayım ama bu arada kafamdaki birkaç soruyu da sorabileceğimi sanıyorum. zira başta çok yavaş olacaktır ama önemli olanda doğru yapabilmek değil mi? ...ha ayrıca hemşire olduğumdandır belki kendime olan güvenim çünkü iğneler ve cihazlarla aram iyidir. kılın anatomisinide çok ii bilirim. tek eksik bu konudaki deneyim. bunu da üstüne düşüp başarıcam.

merhaba öncelikle bu bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Zira herkesin söylediği farklı şeyler kafamı allak bullak etti . Ben beyaz tenliyim ve siyah kıl yapısına sahibim.Kol ve bacak için lazere başlamıştım bir seans gittim ki arkadaşım kesin çözüm değil iğneli kesin çözüm dedi.Kendisi de yaptırmıştı.Bende kararsız kaldım şimdi iğneliye mi başlamalıyım yoksa lazere mi devam etmeliyim.Tamamen yok olmasını istiyorum ben, birde iğneli için kıl köklerinin incelmesi gerekiyor diye duydum acaba bir süre lazere sonra mı iğneliye geçmeliyim.Öneriniz nedir ?

chytham,
İnsanın herhangi bir konuda başarı sağlamak için kendine güvenmesi. azimli olması elbette taktir edilmesi gereken bir husustur. Ancak sağlık konusunda diğer birçok konudan daha hassas olunması gerektiğini de kabul etmek gerekir. Benim iğneli epilasyon yöntemini kendime uyguladığım bilgisini ya da izlenimini nasıl edindiniz bilmiyorum ve sizi hayal kırıklığına uğratacağım belki ama bu bilgi kesinlikle doğru değil. Bu konuda eğitim alan ama yeterli deneyime sahip olmayan birçok kişinin sayısız mağduriyetlere neden olduğu bir ortamda uygulamayı hemde kendinize yapma düşüncenizden hemen vazgeçmenizi ve başarma azminizi başka konulara yöneltmenizi tavsiye ediyorum.

merhaba öncelikle bu bilgilendirme için çok teşekkür ederim.Zira herkesin söylediği farklı şeyler kafamı allak bullak etti . Ben beyaz tenliyim ve siyah kıl yapısına sahibim.Kol ve bacak için lazere başlamıştım bir seans gittim ki arkadaşım kesin çözüm değil iğneli kesin çözüm dedi.Kendisi de yaptırmıştı.Bende kararsız kaldım şimdi iğneliye mi başlamalıyım yoksa lazere mi devam etmeliyim.Tamamen yok olmasını istiyorum ben, birde iğneli için kıl köklerinin incelmesi gerekiyor diye duydum acaba bir süre lazere sonra mı iğneliye geçmeliyim.Öneriniz nedir ?

İlginize teşekkür ederim. İğneli epilasyon uygulamasında kıl köklerinin incelmesi gerekir şeklindeki ifadenin, tamamen yanlış olmasının yanısıra bilgi sözcüğünü dahi haketmeyecek kadar anlamsız olduğunu belirtmeliyim. Cild ve tüy yapınızın durumunu da dikkate aldığımızda müracaat ettiğiniz herhangi bir güzellik merkezinde önce lazer sonra iğneli epilasyon yaptırılması konusunda tavsiyeler alacağınızdan hiç şüphem yok ancak 25 yılı aşkın bir süredir sadece iğneli epilasyon yöntemini uygulayan bir uzman olarak benim size bu yönde bir tavsiyede bulunmam mümkün değil. Eğer kesin netice almak için işinizi şansa bırakmak istemiyorsanız ve biraz sabırlı bir yapınız varsa hiç zaman geçirmeden diğer yöntemleri bir yana bırakıp işinin ehli bir iğneli epilasyon uzmanı araştırmanızı öneriyorum.

aysel hanım ben beütün vücut ve yüz dahai iğneli yaptırmak istiyorum kılın yoğunluğunu görmeden bişi demek doğru olmaz biliyorum ama bu tahminen ne kadar zaman alır yani tüm vücut yaptıran bi müşteriniz varsa ne kadar sürede sonuç aldı tamamladı öğrenebilişirmiyim?

chytham,
İnsanın herhangi bir konuda başarı sağlamak için kendine güvenmesi. azimli olması elbette taktir edilmesi gereken bir husustur. Ancak sağlık konusunda diğer birçok konudan daha hassas olunması gerektiğini de kabul etmek gerekir. Benim iğneli epilasyon yöntemini kendime uyguladığım bilgisini ya da izlenimini nasıl edindiniz bilmiyorum ve sizi hayal kırıklığına uğratacağım belki ama bu bilgi kesinlikle doğru değil. Bu konuda eğitim alan ama yeterli deneyime sahip olmayan birçok kişinin sayısız mağduriyetlere neden olduğu bir ortamda uygulamayı hemde kendinize yapma düşüncenizden hemen vazgeçmenizi ve başarma azminizi başka konulara yöneltmenizi tavsiye ediyorum.

Hemen düzelteyim, uygulamayı kendinize yaptığınız konusunda flame56 dan bahsediyordum bir yanlış anlaşlıma olmuş. cevaplarınızı beğeni ile okuyorum. bu konu gerçekten çok hassas olduğu için kimselere de güvenemiyorum. daha önceden yeterliliğini bilmediğim kişilere yaptırarak durumu daha da zorlaştırdım. tam iyi bir yer buldum ve sonuç da almıştım ki taşınmak durumunda kaldım ve aynı merkeze gitmeme imkan yok. aklıma başka bir yol gelmior cihazı alayım , eğitimi alayım da kurtulayım diyorum. :-(((

Aysel hanım cevaplarınız için teşekkürler.Benimde öğrenmek istediğim istanbul avrupa yakası tavsiye edeceğiniz uzman var mı?

Son düzenleme:
Back