İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

asyaer,
İlginize teşekkür ederim. Reklam yapılıyor yorumları ile uğraşmamak için sorunuzun yanıtını size özelden göndermeye çalıştım ama sanırım özel mesajınız kapalı durumda. Açık duruma getirebilirseniz size iletişim bilgilerimi verebilirim. sağlıklı günler dilerim.

aysel hanım fazla sitede aktif olmadığım için size özelden cevap yazamdım.Kısa bir süreliğine ankaraya gitmek durumdayım.Döndüğümde mutlaka sizle irtibata geçicem her sey için teşekkur ederim:)

ben de Aysel Hanım a gidenlerdenim. çok güvenerek gittim ve güvenim boşa çıkmadı. kendisi gayet tatlı dilli. koltukaltı bikini bacak için gidiyorum. bitecek inşallah butüy derdimizz

Başka bir başlıkta sıkıntımı dile getirdim ama bir uzman yardımına ihtiyacım var, lütfen bilginizi, tecrübenizi esirgemeyin.
çene ve bıyık bölgem için iğneli epilasyona gidiyorum. bıyıkların sadece dudak kenarları olan kısmı, asıl problemim yer yer çene bölgemde. hormon bozukluğum yok.
ilk gittiğimde 1,5 ay kadar hiç almadım dokunmadım hepsi uzasın durum iyice anlaşılsın diye . görüştüğüm insan samimi geldi, tereddütsüz ilk kez güvenerek iğneliye başladım. tam 29 dk sürdü seansım. sonrakilere 10 en fazla 15 günlük aralarla gittim. neden ??
çünkü; epilasyon sonrasında 3-4 gün gibi bir sürede kıl uçları çıkmaya başlıyordu.daha önceleri iple almama rağmen çıkış süreleri daha uzun oluyordu :/
geçenlerde 10 kez gittim son seansım 25 dk sürdü ( acısına dayanamayıp ince daha ince olanları bıraktırdığım halde !)
bende sorun olabileceğini düşünerek endokrine gidip durumu anlattım ve test yaptırdım. hormonlarımda sorun yok, yumurtalık ultrasonlarım vs.vs.temiz çıktı.
uzmarlara soruyorum sizce bu durumda bir terslik yok mu ? yani karşılaşılabilmesi muhtemel bir durumsa sabretmeye de razıyım. ama yok, bana bir haksızlık yapılıyorsa buna da sessiz kalmak istemem.
biliyorum biraz uzun yazdım ama detayları vermek istedim, inanın görüşleriniz çok önemli. şimdiden teşekkürler..

sansur,
Sorunuza yanıtımı bu başlık altındaki 150 numaralı yazımdan kopyaladığım kısa bir bilgiyi tekrarlayarak başlamak istiyorum. '' Yüz bölgesinde cm2 başına 800 kıl kökü varken bedenimizde cm2 başına 50 kıl kökü bulunmaktadır. Yüz bölgesindeki kılların bir özelliği de hızlı bir yaşam döngüsüne sahip olmalarıdır. Yani diğer bölgelere göre kıllar daha hızlı uzamaktadır. Ortalama büyüme hızı günde 0,35 mm veya ayda 1 cm civarındadır. '' Hep belirttiğim gibi işinin ehli bir uzman tarafından doğru yöntemle tahrip edilen edilen bir kökten yeniden oluşum sözkonusu değildir. Ancak yukarıdaki bilgileri dikkate aldığımızda yüz bölgesindeki sorunun bir kaç uygulamada bitirilebilmesinin mümkün olmadığı, vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla sayıda uygulama gerektireceği de aşikardır. Durumunuzu açıklarken ilk uygulamanın 29 dk., son yani 10 ncu uygulamanın 25 dk. sürdüğünü belirtmişsiniz. Biliyorsunuz hiçbir meslektaşımla ilgili olumsuz ifadeler kullanmamaya özen gösteriyorum, zira süreci bizzat takip etmeden kesin kanaat belirtmem son derece yanlış olur. Ama yinede, Eğer tüm uygulamalarınızda farklı bölgesel uygulamalar yapılmayıp da aynı alan tarandı ise, 10 kez uygulama yapılıp da sürede hiç azalma olmamış ise uygulamanın sağlıklı yapıldığı konusunda şüpheye düşeceğimi de belirtmek zorundayım. Sanırım yüz bölgesindeki uzatma zorluğu nedeni ile sizde uygulama aralıklarını 10-15 gün gibi kısa sürelerle yaptırmışsınız. Kendinizi zorlayıp bu süreleri 30 güne çıkartmanızı ve uygulama sürelerini buna göre takip etmenizi önereceğim. 30 günlük bekleme süresinde makasla kısaltma yapmanızın bir sakıncası olmayacaktır. Ancak uygulama sırasında uzmanın rahat çalışabilmesi için en az 3-4 günlük bir uzatma ile uygulama yaptırmaya gitmelisiniz. Süreyi uzatmanıza rağmen uygulama sürelerinde hala azalma olmuyor ise endişe duymanız gerekecektir. iyi geceler diliyorum.

öncelikle çok teşekkür ederim cevap için.
haftalık olarak çağırmışlardı süre konusunda ben inisiyatif kullandım. iyice uzayana kadar bekle deselerdi beklerdim.şöyle izah ettiler en son, kıllar dirençli ya da üreme dönemini yakalayamıyoruz (bu ne demek anlamadım ).üreme döneminde yakalayabilmek için sık sık gelmen gerekiyor dediler. ama şöyle de bir durum var, o kadar berbat halde ki çenem elim dokunsa acıyor.ve 11. seans randevumu 1 hafta sonraya verdiler :/
biliyorum yüz bölgesi en zor yer. görüştüğüm kişiye de bir mucize beklemediğimi söyledim ama bir yerden sonra insan bir fark görmek istiyor
şu cevabınız; " Eğer tüm uygulamalarınızda farklı bölgesel uygulamalar yapılmayıp da aynı alan tarandı ise, 10 kez uygulama yapılıp da sürede hiç azalma olmamış ise uygulamanın sağlıklı yapıldığı konusunda şüpheye düşeceğimi de belirtmek zorundayım." düşüncelerimi netleştirmeme sanırım yardımcı olacak.
üşenmeyip bu saatte cevapladığınız için tekrar teşekkürler, ankara'dan seviler :)
*mesajı gönderdikten sonra aklıma takılan iki konuyu da sormak isterim, hazır cevap veren birisi varken :)
iğneli epilasyonda kullanılan iğneyi salondan kullandıkları için ne marka vs olduğunu bilmiyorum, iğne gidişatı etkiler mi.?
son olarak da kullanılan makinenin (marka-model vs.) bir önemi var mı ? akım dereceleri kaç olmalı ? en azından bunları bilirsek görüştümüz kişilerin vaadlerine kanmak yerine, bilinçli karar verebilirz.
belki önceki sayfalarda yazıyordur. ancak, 52 sayfayı bir anda taramam çok zor (
bu konuda da yardımınızı esirgemezseniz sevinirim, iyi geceler.

Son düzenleme:

Sansur,
Süre konusunda size belirtilen gerekçelere katılmamın mümkün olamayacağını belirterek söze başlamak istiyorum. İnsiyatif kullanmaya devam etmenizi öneririm. İğne, kullanılan cihaz ve akım ile ilgili sorularınız konusunda daha önce birçok kez düşüncelerimi belirtmiştim ama çok haklısınız zaman öylesine hızla akıyor, açtığım bu sayfaya yazılanlar öylesine artmışki yeni bir ziyaretçinin temel bilgilere ulaşması için çok fazla zaman harcaması gerekir duruma gelmiş. Bana bunu farkettirdiğiniz için teşekkür ederim. Bu vesile ile daha önce toparladığım bu temel bilgileri tekrar burada hatırlatacağım. Bunu yapmadan önce kısaca belirtmek isterim ki iğneli epilasyon yönteminin başarısında sorduğunuz soruların cevaplarının etkisi yüzdesel olarak çok düşüktür, başarıda esas etki uygulatanın sabrı ve uygulayanın uzmanlığıdır.
Şimdi teknolojinin nimetlerinden yararlanmak (kopyala yapıştır) istiyorum:

'' Değerli üyeler ve misafirler,
Uzmanlığım sebebiyle İğneli epilasyon konusunda açmış olduğum bu sayfada görüntülenme miktarının hızla artması hanımlarımızın konuya olan yoğun ilgisini ortaya koyuyor. Bu vesile ile konu ile ilgilenenlere yazılanların tümünü okuyarak fazla zaman harcatmadan, daha faydalı olabilmek maksadıyla sayfayı açtığım günden itibaren sorularınıza verdiğim cevaplardan önemli olduklarını düşündüklerimi konu başlıkları altında derleyip yeniden hatırlatmak istedim.

1. Kesin netice almak için iğneli epilasyon uygulamasında dikkat edilmesi gerekenler

İğneli Epilasyonda mükemmel sonuç alınması ; yapanın uzmanlığı, yaptıranın da kurallara uyması ile elde edilir.
İğneli Epilasyon yapan kişinin uzmanlığı :
-Uygulama süresinde 10 parmak kullanması,
-Akım verilip kökü kurutulan tüy veya kılın cımbızla alınması anında tedavi gören kişinin kılın alınışını hissetmemesi ile kolaylıkla tespit edilebilir.
İğneli Epilasyon yaptıracakların uyması gerekenler :
-İğneli Epilasyon uygulanan bölgeye, uygulamaya müteakip 3 gün süreyle su, sabun, krem, parfüm gibi nesneler dokundurulmamalı,
-3 günün sonunda kıl kökü büyüklüğünde oluşan kabukların doğal olarak kendiliğinden dökülmesi beklenilmeli, istenmeyen lekelerin oluşmaması için kaşıma-keseleme gibi doğal olmayan yöntemlere başvurulmamalıdır.
- kaşıntıya karşı ise günde bir kez pudra sürülmesi yeterli olacaktır.

2. İğneli Epilasyon uygulamasında acı hissi varmıdır ?

İğneli epilasyon konusunda bayanlarımız için en önemli çekince olan ACI konusunda benim için çok özel olan bir deneyimimi de sizlerle paylaşarak bilgilendirme yapmak istiyorum.
İğneli epilasyon acı hissi vermez demenin meslek adabı ile bağdaşmayacağını belirterek başlayacağım. Ancak bu acı hissinin oranı kişiden kişiye değişebileceği gibi aynı kişinin vücut direncinin farklı olduğu dönemlerde de farklılık gösterebilmektedir. Ancak acı hissinin uzman bir uygulayıcıda olabildiğince az hissedileceğini belirtmeliyim. Bunun nedeni şudur. Uygulama yapılacak kıl/tüyün büyüklüğüne göre kıl kökünü tahrip edecek uygun akımı tespit eden uzmandır. Gereksiz yere fazla akım tercih ederse acı hissi artacak, acı hissini azaltmak için gereğinden az akım verirse kıl kökü tahrip edilemeyeceğinden aynı işlem o an olmasa bile sonradan yine tekrarlanmak zorundadır ki bu da gereksiz fazladan acı ya katlanılması anlamına gelecektir. İğneli epilasyon uygulamasını üç aşama da özetlemek mümkündür. 1-İğnenin cilde giriş anı. 2- Köke ulaşıldığında uygun akımın verilerek kökün tahrip edilme anı. 3-Cımbız yardımı ile kılın alınması. Hatalı bir uygulamada her üç aşamada da acıya maruz kalmak mümkün iken işinin ehli bir uzman sadece akım verilme anında, O da yukarıda açıkladığım olabilecek en minimum seviyede acı ya neden olacaktır. Sebebine gelince; Uzman kişi 10 parmak çalışır ki iğne ve cımbız tutan parmakların dışında kalan parmaklar uygulama yapılan bölgedeki cildi germe görevini üstlenir ve bu sayede gözeneklerin açılması ile zaten çok ince olan epilasyon iğnesinin cilde girişi acısız olur. Aksi taktirde bu aşamada acı hissi kaçınılmazdır. Uzman kişinin tecrübesi, karşılaştığı kılın büyüklüğü ile yönüne göre tam kıl kökünde (yani aşağıda yukarıda değil, sağda solda değil) iken akım verilme anını tespit etme yeteneğini kendisine kazandırmıştır ki bu her uygulama da kıl kökünün kesin tahrip edilmesi anlamını taşır ve bu da 3. aşama da yağdan kıl çeker gibi tabirinin tam karşılığı olarak en ufak bir acı hissettirmeden kılın cımbızla alınması neticesini verir. Ancak uygulayıcı uzman değilse kıl kökünü tahrip edemediği her seferde hiçbir işlem yapılmadan cımbızla kıl alınışındaki acının aynısına neden olacaktır. Tabii aynı kılın zaman içerisinde kuvvetlenerek tekrar çıkacak olması da işin cabası olacaktır maalesef.

Acı hissine karşı alınacak önlemler konusunda ki bir diyalogumuzu da bilginize sunmak isterim;
Paylaşılan Bilgi: Emla ile ilgili öğrendiğimi paylaşayım dedim. emla çok uçucu bir kremmiş hızlıca sürüp üzerini kapatmak gerekiyormuş (eczanelerde satılan bezler var ya beyaz adı gelmedi aklıma onlarla falan işte). hatta onun da üstünü streçle falan kapatın demişler. o zaman en iyi etkiyi gösteriyormuş. uygulamadan 1 saat önce sürmek gerekiyormuş, etkisi de 1 saat civarı sürüyormuş. ben iğneli yaptırırsam direkt bu kremi kullanacağım o kesin valla.
Kendi yorumum: Burada birçok yerde okuduğum ve bazı bana gelen hanımların kendilerinin de denediği emla krem dışında maalesef bu konuda önerebileceğim farklı bir şey yok. Bunun da kesin etkili olduğunu söyleyemeyeceğim. Nadiren de olsa faydasını görenler oluyor ama kesin etkisi olduğunu söylemek abartılı bir iddia diye düşünüyorum. Maliyetini göz önüne aldığımda ise maliyet-etkin diyemiyorum. Oysa sabır bedava:)

3. İğneli Epilasyon uygulamasında seans miktarı ve süresi :

Değerli kardeşim soruna değil buradan cevap vermek uygulama yapılacak bölgeyi görüp inceledikten sonra bile kesin bir cevap vermek maalesef mümkün değil. Zira bu sorunun cevabı kıl yapısına, daha önce alınıp alınmadığına hatta neyle alındığına ve en önemlisi de uzatma süresine göre değişir. Özellikle uzatma süresi tamamen kişilerin tercihine kalmaktadır ki kimi bayanlar 15 gün bekleyip uzayanları aldırmak istemektedirler ki doğal olarak bu da uygulama sayısını çok daha fazla arttırmakta ama bazı bayanlarda 2-3 aylık uzatma süresini tercih etmekte bu durumda uygulama sayısının az olmasına olanak sağlamaktadır. Ancak aslında her iki durumda da sayılar farklı olsa da süre anlamında eşitlik söz konusudur.. Zira kısa uzatma süreli müracaatlarda uygulama süresi de kısa olmaktadır. Benim bu konudaki tavsiyem ise uzun süreli uzatmalardan sonra müracaat edilmesidir. Ancak çok net olarak bilinmesi gereken husus, iğneli epilasyonda doğru bir uygulama ile akım verilmek suretiyle tahrip edilen kökten yeniden kıl oluşumu kesinlikle mümkün değildir. Yani ilk uygulamadan sonraki müteakip müracaatlarda müdahale edilen tüyler, oluşum süreçlerinin farklılığı nedeniyle ilk uygulamada müdahale edilmeyen yeni oluşan tüylerdir. Yılların deneyimi ile şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki düzenli bir uygulama ile bir yılın sonunda % 90 seviyesinde başarı elde edilmektedir. Bazen 2 nci yılda da uygulamaya devam eden bayanlarımızın olduğunu ancak bu müracaatların çok çok seyrek olarak uzayanların da aldırılması ve başarı yüzdesinin % 95 in üzerine çıkartılması amacı taşıdığını da paylaşmak isterim. sağlıklı günler dilerim.

Yukarıda verdiğim yorumlarıma internet aracılığı ile ulaştığım kılım büyüme dönemleri ile ilgili bilgileri de eklemenin faydalı olacağını düşünüyorum:
Kılın Büyüme Dönemleri
Kıl büyürken 3 aşamadan geçer:
Anagen : Folikülün dibinde yeniden yapılanmadaki aktif dönemdir. Kılın en sağlıklı ve hızlı büyüdüğü devredir. Kıl, köküne tam olarak bağlıdır. Epilasyon yapılırken, kıl tamamen ortadan kalkar. Kılların %80'i anagen evresini yaşarken, %20-30 katagen veya telagen dönemdedir.
Katagen : Anagen dönemden sonra gelen kıl gelişimin yavaşladığı evredir. Kıl kökü ile folikül bağlantısı zayıf olduğundan kılda büyüme durmuştur. Bu dönem ortalama 2-3 hafta sürer.
Telagen : Kılların ürediği keselerde tüm faaliyetin durduğu dönemdir ve katagenden sonra gelir. Kıl bu evrede dinlenmeye çekilmiştir.Bu dönem 2-4 ay sürer. Üretim yeniden başlayınca yeni kıl eskiyi atar.

4. Batık sorununda iğneli epilasyon çözümmüdür?

Değerli kardeşim sözlerime iğneli epilasyonun batık sorunundan kurtulmak için çözüm olduğunu belirterek başlamak isterim. Jiletle alma konusunda ise eğer sorunu bana şimdi değil de yazın sormuş olsaydın evet jiletle almanı önerirdim zira jiletle almak kılların güçlenmesine neden olur ve yaz döneminde alıp uzaması için bekleyebilseydin içinde bulunduğumuz dönemde de iğneli epilasyona başlayabilirdin ve cilt yüzeyinde daha fazla kıl olacağından çözüm daha kolay olabilirdi. Ancak içinde bulunduğumuz dönem yaz sezonuna hazırlık için iğneli epilasyona başlanacak ideal dönem. Bu sebeple sana tavsiyem jiletle almadan biran önce iğneli epilasyona başlaman yönünde olacak. İğneli epilasyon uygulaması cilt yüzeyindeki kılların alınması sonucunda batık durumdaki kılların kuvvetlenerek cilt yüzeyine çıkmasına neden olur ve onların da bir sonraki uygulamada alınmasına olanak sağlar. Tabii bu söylediğim iki kez yapılacak bir uygulama ile tüm cildin pürüssüz olacak anlamına gelmiyor. Ama yaza kadar aksatmadan uygulamaya devam edersen sanırım önümüzdeki yaz çok daha rahat olacaksın. Sağlıklı günler diliyorum.

5. İğneli Epilasyonda ücret:

İğneli epilasyonda ücret dakika üzerinden belirlenir ve bugün için (2011 yılı ) genelde dakikası 1,5 Tl normal fiyat olup işinin ehli uzmanlarda bunun 3 Tl ye kadar çıktığını biliyorum. Daha düşük fiyatla çalışanların uzmanlığı konusunda müracaat sahiplerinin daha tedbirli olmalarını önereceğim.

6.İğneli Epilasyon İğneleri :

İğneli epilasyon iğneleri genelde çelik,gümüş ve altın olarak bilinir ancak altın olarak bilineninde aslında kaplama olduğunu söyleyebilirim. Bunlardan hangisinin cilde temasında ne gibi olumsuzlukları olabilir sorusuna kimyager edasıyla cevap verirsem doğru olmaz diye düşünüyorum. Ancak hangi metal olduğu kadar iğnenin kalitesinin de çok önemli olduğu bir gerçek. Örneğin ben bu mesleğe başladığım günden itibaren gümüş nemectron iğne kullanıyorum . Yani 24 yıldır aynı cins iğneleri kullanıyorum. Bu arada mesleğim gereği işyerime birçok kez bu tür malzemeleri pazarlayan insanlar geldi ama hiçbirisinde kalite olarak kendi kullandıklarıma benzeyen iğneler göremedim. Dar bir çerçevede kaldığımı düşünmemeniz için belirtmek isterim ki 24 yıllık süre zarfında İzmit, Ankara ve şimdide İzmir olmak üzere 3 büyük şehirde bulundum. Kaliteden ne kastediyorum yada bunu nasıl değerlendiriyorum derseniz her şeyden önce iğnenin esnekliği çok önemli. Örneğin kullandığım iğnelerde kırılma olayını çok nadiren yaşadığımı, aynı iğneyi aynı kişide kullanım ile birlikte eriyerek ( akım sebebiyle) küçülüp kullanılamaz duruma gelene kadar oldukça uzun süre kullanabildiğimi söyleyebilirim.

7. İğneli Epilasyon uygulaması leke, yanık gibi sağlık problemlerine neden olurmu?

Değerli arkadaşlar bana sıkça sorulan bir diğer soruda iğneli epilasyon uygulaması neticesinde uygulama alanında leke, yanık gibi istenmeyen sonuçların oluşup oluşmadığı. Uygulama yaptırmak istedikleri halde bu konuda ki endişe sebebiyle tereddüt yaşayan birçok kişi olduğunu maalesef üzülerek görüyorum. Bu endişelerin oluşmasına neden olan kişilerle aynı mesleğe sahip olduğumdan utandığımı da belirtmek isterim. Arkadaşlar çok net olarak ifade ediyorum ki doğru bir uygulama neticesinde böyle bir risk asla yoktur. Ancak her konuda olduğu gibi bizim mesleğimizde de işinin ehli olmayan kişilerin bu tür neticelere sebebiyet verdikleri de hepimizin malumları. Neden aslında çok basit. Kıl kökünü tahrip etmek maksadıyla verilen akımın doğru zamanda ve doğru yerde verilmeyişi. Mesleğimiz basit gibi gözükebilir ancak kitabi bilgilerle kazandırılamayan tek şey tecrübedir. Kıl köküne ulaşmak hem de seri bir uygulama anında, her seferinde bunu başarabilmek gerçekten deneyim ister. Gerçek bir uzman yılların deneyimi ile tüyün cilde çıkış yönüne ve kalınlığına göre kökü bulmakta da yeterli akım şiddetini ayarlamakta da hiçbir zorluk çekmeyen kişidir. Eğer uygulayıcı bunu sağlayamaz ve akımı tam kıl kökünde değil de daha aşağıda daha yukarıda yada sağda solda iken akım verirse kıl kökünü tahrip edemeyeceği gibi cilde de zarar verir. İstenmeyen sonuçların nedeni özetle budur. Bu sebeple hep söylüyorum mutlaka uzmanına müracaat edin. Bu sayede hem sağlığınızla ilgili riske girmemiş olursunuz hem de bu konuda ehil olmayan insanların prim yapmasını engellemiş olursunuz.

8. İğneli Epilasyon vücudun hangi bölgelerinde , hangi tüy/kıl ile cilt yapısında uygulanabilir?

Ben genital bölge için uygulama yapmıyorum ama bikini bölgesi için de vücudun tüm bölgelerinde (kulak ve burun içi hariç) olduğu gibi uzmanına müracaat edildiği taktirde en iyi sonucun alınacağından emin olmalısınız. İğneli epilasyon uygulamasının etkisi ince ya da kalın kıllarda daha fazladır gibi bir mukayese doğru olmadığı (Akım şiddetini ayarlayarak hepsi için kesin çözüm mümkündür.) gibi açık ya da koyu tenlerden herhangi birisinde daha etkilidir demek de kesinlikle doğru değildir. Aynı şekilde, yoğunluğun az olduğu bölgelerde uygulanır ama yoğun olan bölgelerde uygulanmaz gibi bir yaklaşım da kesinlikle doğru değildir. Müracaat sahibi sabırlı, uygulayan uzman olduktan sonra kesin netice almamak için hiçbir neden olamaz.. Benim bikini bölgesi için uygulama yapıp genital bölgeye uygulama yapmamamın nedeni de etkili olmadığından değil sadece prensip meselesi. ''.

Sağlıklı günler dilerim.

emeğiniz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim..
gerçekten çok önemli ve mağduriyeti engelleyici özellikte yazmışsınız. kaldı ki bizler de kendimizi emanet edip, güveniyoruz, umutlanıyoruz belirli bir bütçe ve zaman ayırıyoruz.
ve yapan kişinin de emeği tartışılmaz. sonuç karşılıklı memnuniyet üzerine olmalı. ankara'da bulunduğunuz süre içinde keşke size ulaşma şansım olabilseydi, kısmet buradan nasiplenmekmiş :)
yeniden arayış içine girme zorunluluğuyla beraber, tavsiyelerine mutlaka uyacağımı belirtmek isterim..
yardımlarını için sağolun

ceren selam. mailini aldım cevap da yazdım ancak benim mailimde bir problem mi var anlamadım gitmiyor sanırım o adresten yolladıklarım :) benim cevabım geldi mi sana merak ettim..

merhabalar... ben aysepilasyona bi soru sormak istiyodum cevaplarsanız sevinirim.yaklaşık bir ay önce yaptırdığım iğneli epilasyon sonrası kabuklarım düştü ama bacaklarımda bazı yerlerde küçük kahverengi lekeler bazı yerlerde ise pembemsi lekeler kaldı.bunların geçmesi için ne yapmam gerekir?işlemden sora bir iki gün bepanten sürmüştüm ama sonra bıraktım kendiliğinden düzelir diye.şimdi tekrar bepanten sürmeye başladım acaba devam etmelimiyim bepantene?gittiğim yerdekiler bana kese yapmamı ve bacaklarımı nemlendirmemi söylediler.bu gerçekten etkili bi yöntem olurmu?yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler şimdiden.

Sorunuzu kendi açtığım sayfada cevaplamak isteyişimi umarım anlayışla karşılarsınız. Bacak bölgesine yaptırdığınız uygulamadan sonra krem kullandığınızı belirtmişsiniz ki bunu ben tavsiye etmiyorum zira oluşan kabukların doğal yollarla kendiliğinden düşmesi gerekirken krem cildi yumuşatarak kabukların olması gerekenden daha çabuk düşmesini sağlar. Bu uygulatan hanımlarımızı memnun edici bir sonuç gibi gözüksede aslında değildir. Çünki doğal yollar dışında dökülen kabuklardan sonra cildde sizin de belirttiğiniz türde izler kalabilmektedir. Bu tür lekelerin geçmesi için cildin yenilenmesi gerekir ki bu da zaman alacaktır. Ama belirttiğiniz lekeler eğer bahsettiğim türde lekeler ise kalıcı olmayacaktır endişe etmemelisiniz sadece cildinize kendisini yenilemesi için biraz zaman tanımalı, doğal olmayan yöntemlere başvurmamalısınız.

merhabalar
lazer epilasyon yatırıp tüysüz yüzümde kıllar çıkmasına sebep olduktan sonra hayattan soğumuştum. kendimi gerçekten çok kötü mutsuz hissediyorudum. çünkü yüzümde hem sivilce hemde lekeler olmuştu.
bir süre sir ile devam ettim yüzümdeki tüylere sir ile çözüm buldum. ama tabi o da geçiçi bir çözümdü. karınca yumurtası yağı denedim hiç bir işe yaramadı. tuzlu limonlu bir karısım yaptım hiç bir işe yaramadı... sonra evlendim evliliğimin ilk ayları kabusa döndü çünkü kendimi suçlu ve kötü hissediyordum. paramla rezil olduğum için. neyse sonra tesadüfen bu sitede iğneli epilasyonu buldum. hiç düşünmediğim bir işlemdi. yazılanları okudum. yakınlarımın tüm olumsuz düşüncesine rağmen aysel hanımdan randevu alıp gittim. kaybedecek neyim vardı. zaten mahvolmuşum her yöntemi denemek istiyordum bu şekilde yaşamak istemiyordum. ekimde başladığım seansları kah sevinerek kah üzülerek tamamladım. üzülerek diyorum çünkü alınan tüylerin bir daha çıktığını sanıyordum. ta ki son seansıma kadar. arkadaşlar bu iş buraya kadarmış. BİTTİ.

aysel hanım sizi çoookk seviyorum çok teşekkür ederim... ama daha işimiz bitmedi

merhaba.1,5-2 ay önce son seansıma gittim,bacak için.son derken,henüz yarısı bile bitmedi ama ben bir daha gitmeye cesaret edemedim.şu anda bacaklarım delik deşik...pembe pembe görünüyor.akım 9du hep,herkese aynı akımda yapıyorum dedi ve bu sitede bu bayana gidip leke şikayeti olanlar oldu.

yaz gelmeden bitirmek istiyorum,yoksa bacaklarımı kendim alırım gibi çünkü aylardır alamıyorum (1 seans bitmişti,kendim alıp artırmaktan korktum) dünyanın parası gitti,boşa giderse bir daha yaptırmam,bıktım artık.
sizce ideal akım nasıl olmalı?iğnede etkiler mi,hangisi olmalı?
bu arada,ağdayla alsam gerçekten iğneli boşa mı gitmiş olur?ilk seansı başka yerde yaptırmıştım,akım düşüktü ama yine biraz iz kaldı.böyle iğrenç delik deşik bacaklarla gezeceğime kendim alırım daha iyi

bacağında delikler oluşmuşsa bu kalın iğne ile yapıldığı içindir.ince iğne almalısınız

merhabalar aysepilasyona bir sorum olacaktı bilgilendirirseniz cok mutlu olurum.. bir nemectron epilasyon iğnesinin fiyatı max nekadar olmalıdır 20tl bu tür bi iğne için normal bi fiyatmıdır nemectron bi iğne çeşidimidir yoksa marka ismimidir araştırdım ama pek bi bilgi bulamadım bu tür bi iğneyi epilasyon yaptırdığımz yerden almak zorundamyız baska bi yerden daha uygun fiyata temin edebilme sansımız yokmu tesekkür ederim...

Aysel hanım merhaba, yaz zamanı yani şu aylarda özellikle uygulama yapmadığınız bölgeler var mı? Bir de iğneli yaptırdıktan ve kabuklar döküldükten ne kadar sonra güneşlenebiliriz? Teşekkürler..

angelnr,
Babamın yoğun bakımda olması sebebiyle bir süredir buraya zaman ayıramıyorum, bu nedenle de sorunuza yanıt vermekte gecikmemi anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Havaların sıcak olduğu dönemlerde özellikle uygulama yapılamayacak bir bölge yok. İğneli epilasyon uygulamasından sonra uygulama yapılan bölgenin, kabuk oluşumu ve doğal olarak kabukların dökülmesi sürecinin sonuna kadar direk güneş ışılarından korunması gerekir. Siz sorunuzda kabuklar döküldükten ne kadar sonra demişsiniz. Kabuklar döküldükten sonrada beklemeye gerek olmadığını söyleyebilirim. Sağlıklı günler dilerim.

Çok çok geçmiş olsun.. Teşekkür ederim cevabınız için de.

meraba Aysel hanım
ben forumdaki yazılarınızın çoğunu okudum...ve anladığım kadarıyla akımla
tahrip olan kıl cımbızla çekildiğnden acımaz ve bidağa çıkmaz diyosunuz...bende istabulda iğneli epilasyon yaptırıyorum... bacaklarıma ve bikini bölgme 3-4 seans falan yaptırtırdım...benimde kılarım cımbızla çekilirken çoğunu hisetmiyorum çok kolay geliyolar tabi arada bazıları çekilince gelmiyor onlar sanırım akımı görmeyenler ama buna rağmen 3 seans sonunda hala bi değişiklik yok gibi sadece kıllar biraz inceldi sanki ama seyrelmeyi ben hisetmedim... ama koltukaltımı 1 seans yaptırdım kıllarımın yarısından fazlası bidağa çıkmadı ... yani bitürlü anlam vremiyorum acaba benim kılarımla ilgili bi sorunmu var yoksa yapan kişi doğru akımımı ayarlayamıyor ?? eğer doğru akımı ayarlayamıyoryasa kıllar cımbızla nasıl kolay geliyo??? bi türli anlayamadım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…