• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Haziranda bikini bölgem için iğneli epilasyona gittim.ilk senasta iyiydi.ama kabuklar toplu iğne başı gibi değil bölge bölge oluştu.sürekli bepanten krem kullandım.ikinci seansa gittiğimde biraz daha alt kısımlara indi.ama bu sefer ilk seanstaki gibi olumlu sonuç alamadım.hemen su topladı alınan bölge ve bir haftaya yakın sulandı kabuk bağlamadı.seansa gittiğim bayanı aradım bana fucidin kullanmamı söyledi.yavaş yavaş kabuklanmaya başladı ama bu seferde kabukların kuruyup dökülme gibi bi durumu yok sürekli sulanıo ve kalkıo kabukların altı kırmızı vaziyette ve en önemlisi kimi yerlerde delikler oluşmuş vaziyette.bikini bölgem sanki kaynar su dökülmüş gibi berbat durumda iki ay sonra düğünüm var ilk seanstan olan lekeler hala kaybolmadı ve ben ne yapacağımı şaşırmış haldeyim.psikolojik olarak tam bir çöküntü içindeyim moralim çok bozuk lütfen bana yardım edin ben ne yapacağım :(:(:(

zerrobal ve Demirel,
İlginize teşekkür ederim ancak size nasıl yardımcı olabileceğimi inanın bilmiyorum. Yapılan uygulamayı ya da uygulama sonrası bölgenin durumunu görmeden nasıl yorum yapabilirim. Ayrıca şu hususu tekrar belirtmemde fayda var galiba. Ben hatalı uygulamaya maruz kalmış hanımlarımıza sadece bir cild doktoruna müracaat etmelerini öneriyorum. Onların bu konuda benden çok daha faydalı olacakları kesin. Ama esas olan buna maruz kalmamak, işte bende bunun için dilim döndüğünce sizlere bu sayfalarda doğru uygulamayı nasıl anlayacağınız konusunda bilgiler vermeye çalıştım. Uygulamadan bir şüpheniz varsa bunu uzmanınıza danışmalı ya da biraz daha sabırlı olmalısınız. Ama bu sabır nereye kadar diye soruyorsanız daha önce de zaman zaman belirtmiştim uygulama aralıklarının uzun ya da kısa oluşuna göre uygulama sayısı ne kadar fazla olsa da genel olarak bir yıldan önce netice almak mümkün değildir. Sağlıklı günler dilerim.

ilk seansa 21 haziranda gittim 2. seansa da 9 temmuzda zaten ondan sonra bıraktım tedaviyi.en azından bana yaraların çabuk kabuk bağlaması için ve kalan lekelerin kaybolması için bi krem yada başka bi ilaç öneremezmisiniz.2 ay sonra düğünüm olmasa çok sıkıntı etmiycem zamanla düzelir diycem ama düğünümün olması beni çok etkiliyor.en azından lekeler kaybolsaydı.:( seansa gittiğim bayanı aradım dün bana eczaneye gitmemi söyledi çaresiz kaldım ne yapacağımı şaşırdım :(

aysel hanım merhaba.ben bugüne kadar yüzümü hiç aldırmadım.sadece 6 kez falan sararttım.bu şekilde yüzüm işlem görmüş gibi kabul edilmez herhalde. siz bir kez tahriip edilen kökün bir daha kıl üretemeyeceğinden bahsetmiştiniz daha önce.şimdi benim yüzümdeki tüyleri yoğun bir çalışmadan sonra bitirsek mesela diyelim ki 6 saat.bunu da kısa bir sürede yapmaya çalışsak olmaz mı? ben anlamadım çünkü yukarıda ddemişsiniz ki kesin bir netice için bir yıllık bir süre gerekebilir.ama daha evvel kızınızın bacağına yaptığınız uygulamadan bahsetmiştiniz.4 saatte bitirdiğinizden falan.beni bu konuda aydınlatabilir misiniz? bir de ben bir yere gitmek içinaraştırma yapıyorum.işlemi yapacak olan hanım ilk taramada %60 ının biteceğini söyledi.siz diyorsunuz ki elketrik verilen kökten çıkmaz bir daha.o zaman ben bu hanıma güvenmemeli miyim? çok uzattım farkındayım.ama cevaplarsanız da çok sevinirim.teşekkür ederim şimdiden...

merhaba lady

özel msj atamıyorum henüz 56 adet mesaj yazmışım :)

ben 29 ekimde 2010 başladım. 2010 ekimden bu yana her ay 1 gün 1 saat ile 1,5 saat arasında seanslarımı sürdürdüm. son seansımda kalın tüylerim 15-20 dk sürdü incelere de girdik. yanı daha tam bitmiş sayılmaz. tabi eski ihalimden eser yok çok memnunum gözle görülür şekilde azalmayı görünce insan daha da bir mutlu oluyor. umarım sende kurtulursun

merhaba aysel hanım
öncelikle işyerinize iki defa geldim kapalıydı tatildemiydiniz acaba yoksa erkenmi kapatıyosunuz(saat 17:00ydi sanırım). bende karşıyakada bi yerde yüzüme iğneli epilasyon yapıyorum ama değiştirmek istiyorum. bana özelden fiyatınızı ve çalışma saatlerinizi yazarsanız çok sevinirim.

Merhaba Aysel Hanım,
Belki cevap vermişsinizdir bu soruya affınıza sığınarak tekrar soruyorum.Çünkü okuduğum kadarıyla kafamda netleşmedi bir cevap.Ben iğneli epilasyonun bacakları baz aldığımızda ne kadar sürede biteceğini merak ediyorum.Bu işlem 1-2 yıl devam eder mi?Genel olarak ele alırsak ne kadar sürede kurtuluruz?Bir de yine diyelim ki yarın ben geldim epilasyona başladım.Kaç saat sürer bacaklarıma epilasyon yaptırmam?Şimdiden teşekkür ederim...

ığneli epilasyon yaptırmak sabır işi diyen dostlarıma sormak isterim. Kendinizi bu işi yapan insanın yerine koymayı deneyin. Bırakın yıllarca bu mesleği yapmayı sadece bir gün için kendinizi onun yerine koyun.. Düşünün ; iki büklüm bir halde, kafanızda 10 numara gözlüğe eşit bir büyülteç ve çalıştığınız bölgeyi iyice aydınlatması için başınızın dibindeki 100 mumluk ampulün yaydığı ısı altında saatlerce tek tek kılları yok etme mücadelesi nasıl bir şey. Bu meslek manevi tatmini olmasa sadece maddiyat için yapılabilir mi dersiniz?

merhaba aysel hanım ben yüzümdeki ve boynumdaki tüylerden şikayetçiyim acaba size gelsem kaç seannata biter

Merhaba Aysel Hanım,
Belki cevap vermişsinizdir bu soruya affınıza sığınarak tekrar soruyorum.Çünkü okuduğum kadarıyla kafamda netleşmedi bir cevap.Ben iğneli epilasyonun bacakları baz aldığımızda ne kadar sürede biteceğini merak ediyorum.Bu işlem 1-2 yıl devam eder mi?Genel olarak ele alırsak ne kadar sürede kurtuluruz?Bir de yine diyelim ki yarın ben geldim epilasyona başladım.Kaç saat sürer bacaklarıma epilasyon yaptırmam?Şimdiden teşekkür ederim...

Ben burada sizlerin sorularınıza cevap vermek ve hanımlarımızı iğneli epilasyon konusunda bilgilendirmek için bulunuyorum. Tekrar bile olsa sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyuyorum. Bu nedenle ilginize teşekkür ederim. İğneli epilasyon uygulamasında uygulayanın işinin ehli olması kadar uygulatanın da sabırlı olması büyük önem taşır. Bacak bölgesi baz alındığında netice almak için ne kadar bir süreye ihtiyaç duyulacağını sormuşsunuz. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiklik gösterecek olsa da en az bir yıldır. İşinin ehli bir uzman tarafından doğru olarak yapılan bir uygulama da tahrip edilen kıl kökünden yeniden oluşumun sözkonusu olmadığını biliyorsunuzdur ancak kıl kökü yapısı ve kılın gelişimi ile ilgili verdiğim bilgiler vardı bunları hatırlayacak olursak tek bir uygulamada tüm kıl köklerini tahrip etmenin mümkün olamayacağını, cild yüzeyinde olmayanlar için müteakip uygulamalara mutlak suretle ihtiyaç duyulacağını da hatırlamış oluruz. İşte sabredilmesi gereken ve en az bir yıl olarak belirttiğim süreye ihtiyaç duyulmasının nedeni de budur. Kendinizle ilgili belirttiğiniz diğer soruya ise malesef genel olarak dahi olsa cevap vermem mümkün değil. Çünki uygulama yapılacak bölgenin yoğunluğu, daha önce herhangi bir yöntemle işlem görüp görmemiş olması gibi faktörler çok önemlidir ve görmeden bir fikir belirtmem de gerçekten yanlış olur. iyi akşamlar.

aysel hanım merhaba.ben bugüne kadar yüzümü hiç aldırmadım.sadece 6 kez falan sararttım.bu şekilde yüzüm işlem görmüş gibi kabul edilmez herhalde. siz bir kez tahriip edilen kökün bir daha kıl üretemeyeceğinden bahsetmiştiniz daha önce.şimdi benim yüzümdeki tüyleri yoğun bir çalışmadan sonra bitirsek mesela diyelim ki 6 saat.bunu da kısa bir sürede yapmaya çalışsak olmaz mı? ben anlamadım çünkü yukarıda ddemişsiniz ki kesin bir netice için bir yıllık bir süre gerekebilir.ama daha evvel kızınızın bacağına yaptığınız uygulamadan bahsetmiştiniz.4 saatte bitirdiğinizden falan.beni bu konuda aydınlatabilir misiniz? bir de ben bir yere gitmek içinaraştırma yapıyorum.işlemi yapacak olan hanım ilk taramada %60 ının biteceğini söyledi.siz diyorsunuz ki elketrik verilen kökten çıkmaz bir daha.o zaman ben bu hanıma güvenmemeli miyim? çok uzattım farkındayım.ama cevaplarsanız da çok sevinirim.teşekkür ederim şimdiden...

Sarartma yönteminin, uzamaya neden olma dışında kıl köklerini uyarıcı bir neticesi olmadığından dolayı işlem görmüş gibi kabul edilmeme savınız doğru bir yaklaşım. Netice alma konusunda ihtiyaç duyulan süre ile ilgili sanırım biraz aklınız karışmış. Kesin netice almak için en az bir yıllık bir sürenin gerektiği doğrudur. 4 ya da 6 saat gibi uygulama süreleri ile de belirttiğiniz husus ise cild yüzeyinde mevcut olanların toplanması için yapılan uygulama süresidir. Evet doğru bir uygulama ile tahrip edilen kökten yeniden oluşum sözkonusu değildir ama müteakip uygulamalara ilk uygulama anında cild yüzeyinde olmayan kıllara ait köklerin tahrip edilmesi için mutlaka ihtiyaç duyulacaktır. Konuyu daha iyi anlayabilmek için kıl kökü yapısı, kılın gelişim evrelerini incelemenizde fayda olacağını düşünüyorum. Bu nedenle de uzmanınıza güvenmemeniz için bir neden olmadığı inancındayım. Sağlıklı günler dileklerimle iyi akşamlar diliyorum.

Merhabalar

Ben kolaltı bölgeme iyi sandığım bir merkezde (şuan poliklinik oldu) bitme garantisi altında lazer yaptırdım,
ilk konuşulanla sonrası asla birbirini tutmadı,10 seans bile çok ama kesinlikle 10 seansa kalmaz biter dedikleri işlem 15 seansta bile bitmedi hala %25 oranında
duruyorlar.Paketim biter bitmez hemen yeni paket alın filan diye söylediler ama açıkçası artık oraya güvenmiyorum.
Lazer artık tüyleri görmüyormuş bencede rengi açıldı ama o kadarda gözükmeyecek gibi değil anlaşılacağı üzere bir nevi lazer mağduruyum üstelik 2,5 ay gibi bir süre sonra düğünüm olacak..
Lazer işleminden kaç ay gibi bir zaman sonra iğneli epilasyon yaptırabilirim ?
Cildim oldukça açık renk herhangi kalıcı bir iz veya kötü görüntü oluşumu yaşarmıyım ? örneğin hassasiyetten dolayı kabuklaşma veya herhangi birşey yaşadım bunların geçme süreci ne kadar zaman alır?
15 seans lazer görmüş ince ve açık renk tüylerin ortalama kaç seans iğneli epilasyona ihtiyacı vardır?
Doğru bir merkezde yaptırdığım takdirde farklı bir işlem görmüş olmama rağmen ,iğneli epilasyondan kesin sonuç alırmıyım?
Vede lazer epilasyondan sonra iğneliye geçiş yapan biri olarak ekstra dikkat etmem gereken şeyler,yada diğer kişilere göre farklı bir yöntem farklı bir hassasiyet göstermem gereken birşey varmı?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum, malum maddi manevi ne yazık ki yıpratıcı bir süreç ,yeni birşeye adım atarken bir uzmandan yardım almak en iyisi..

Son düzenleme:
Merhabalar

Ben kolaltı bölgeme iyi sandığım bir merkezde (şuan poliklinik oldu) bitme garantisi altında lazer yaptırdım,
ilk konuşulanla sonrası asla birbirini tutmadı,10 seans bile çok ama kesinlikle 10 seansa kalmaz biter dedikleri işlem 15 seansta bile bitmedi hala %25 oranında
duruyorlar.Paketim biter bitmez hemen yeni paket alın filan diye söylediler ama açıkçası artık oraya güvenmiyorum.
Lazer artık tüyleri görmüyormuş bencede rengi açıldı ama o kadarda gözükmeyecek gibi değil anlaşılacağı üzere bir nevi lazer mağduruyum üstelik 2,5 ay gibi bir süre sonra düğünüm olacak..
Lazer işleminden kaç ay gibi bir zaman sonra iğneli epilasyon yaptırabilirim ?
Cildim oldukça açık renk herhangi kalıcı bir iz veya kötü görüntü oluşumu yaşarmıyım ? örneğin hassasiyetten dolayı kabuklaşma veya herhangi birşey yaşadım bunların geçme süreci ne kadar zaman alır?
15 seans lazer görmüş ince ve açık renk tüylerin ortalama kaç seans iğneli epilasyona ihtiyacı vardır?
Doğru bir merkezde yaptırdığım takdirde farklı bir işlem görmüş olmama rağmen ,iğneli epilasyondan kesin sonuç alırmıyım?
Vede lazer epilasyondan sonra iğneliye geçiş yapan biri olarak ekstra dikkat etmem gereken şeyler,yada diğer kişilere göre farklı bir yöntem farklı bir hassasiyet göstermem gereken birşey varmı?

Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum, malum maddi manevi ne yazık ki yıpratıcı bir süreç ,yeni birşeye adım atarken bir uzmandan yardım almak en iyisi..

Yazınızdan çıkartabildiğim sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Yazınızın genel içeriği gereği galiba bir konuyu paylaşmam gerekiyor. Mevcut durumda bana müraacat eden hanımlarımızın çok büyük bir bölümü Lazer epilasyon yöntemini de denemiş durumdalar. Bunu yöntem değişikliğinden dolayı bir çekinceniz olmaması için belirttim. Dolayısı ile Lazer yöntemini denemiş olmanıza bağlı olarak bekleme süresinde dikkat edilmesi gereken özel bir durumda yoktur. Bu arada İğneli epilasyon yönteminde olabildiğince uzatmanın önem taşıdığını da tekrarlamak durumundayım tabii. İğneli epilasyon yönteminde uygulama yapılacak cildin açık renk olmasının bir dezavantajı yoktur. Ancak yazılarımda hep belirttiğim gibi iğneli epilasyon uygulamasından sonra kabuklanma olması son derece doğaldır ama bu kesinlikle kalıcı değildir. Üstelik cilde göre değişmekle birlikte koltukaltı bölgesi için kabuklanmanın en az olduğu hatta kabuklanma olmadığı durumlarla daha sık karşılaştığımı da söyleyebilirim. Koltuk altı bölgesinden söz etmeye devam edecek olursak, kötü ihtimalle kabuklanma olsa bile kabukların yaklaşık 10-15 günde döküleceğini belirtebilirim. Bunu söylerken hemen şunu da belirtmem gerekir ki bu tamamen çok genel olarak belirttiğim bir süre olup cild yapısına göre mutlaka farklılıklar olabilmektedir. Kaç seans iğneli epilasyona ihtiyacım vardır sorunuza ise malesef cevap veremeyeceğim çünkü değil mevcut durumu görmeden, gördükten sonra bile kesin konuşmam doğru olmayacaktır ama tahrip edilen kökten yeniden oluşumun sözkonusu olmadığını da tekrarlamak istiyorum. Sorduğunuz bir diğer soru ile her zaman ifade ettiğim bir gerçeği tekrarlama fırsatı verdiğiniz için de size teşekkür etmek isterim. Doğru bir uzman ve sabırlı bir uygulatıcı ile vücudun tüm bölgeleri için hangi cild yapısında olursa olsun, istenmeyen tüylerin renginin, ince ya da kalın olmasının hiçbir önemi olmaksızın en etkili kesin çözüm sunan yöntem iğneli epilasyondur.

Yazınızdan çıkartabildiğim sorularınıza cevap vermeye çalışacağım. Yazınızın genel içeriği gereği galiba bir konuyu paylaşmam gerekiyor. Mevcut durumda bana müraacat eden hanımlarımızın çok büyük bir bölümü Lazer epilasyon yöntemini de denemiş durumdalar. Bunu yöntem değişikliğinden dolayı bir çekinceniz olmaması için belirttim. Dolayısı ile Lazer yöntemini denemiş olmanıza bağlı olarak bekleme süresinde dikkat edilmesi gereken özel bir durumda yoktur. Bu arada İğneli epilasyon yönteminde olabildiğince uzatmanın önem taşıdığını da tekrarlamak durumundayım tabii. İğneli epilasyon yönteminde uygulama yapılacak cildin açık renk olmasının bir dezavantajı yoktur. Ancak yazılarımda hep belirttiğim gibi iğneli epilasyon uygulamasından sonra kabuklanma olması son derece doğaldır ama bu kesinlikle kalıcı değildir. Üstelik cilde göre değişmekle birlikte koltukaltı bölgesi için kabuklanmanın en az olduğu hatta kabuklanma olmadığı durumlarla daha sık karşılaştığımı da söyleyebilirim. Koltuk altı bölgesinden söz etmeye devam edecek olursak, kötü ihtimalle kabuklanma olsa bile kabukların yaklaşık 10-15 günde döküleceğini belirtebilirim. Bunu söylerken hemen şunu da belirtmem gerekir ki bu tamamen çok genel olarak belirttiğim bir süre olup cild yapısına göre mutlaka farklılıklar olabilmektedir. Kaç seans iğneli epilasyona ihtiyacım vardır sorunuza ise malesef cevap veremeyeceğim çünkü değil mevcut durumu görmeden, gördükten sonra bile kesin konuşmam doğru olmayacaktır ama tahrip edilen kökten yeniden oluşumun sözkonusu olmadığını da tekrarlamak istiyorum. Sorduğunuz bir diğer soru ile her zaman ifade ettiğim bir gerçeği tekrarlama fırsatı verdiğiniz için de size teşekkür etmek isterim. Doğru bir uzman ve sabırlı bir uygulatıcı ile vücudun tüm bölgeleri için hangi cild yapısında olursa olsun, istenmeyen tüylerin renginin, ince ya da kalın olmasının hiçbir önemi olmaksızın en etkili kesin çözüm sunan yöntem iğneli epilasyondur.

Detaylı bilgilendirmeniz için çok teşekkür ediyorum,lazer epilasyona devam etmeyip yöntem değiştirme kararımın doğru olduğunu hissettirdiniz..
Umarım güzel bir şekilde bu süreci tamamlarım..

merhabalar
koltukaltı için iğneli tavsiye ediyor musunuz?
lazere gittim ama memnun kalmadım
annem daha öncesinden bacaklarına yaptırmış ve şu anda hiç yok yaptıralı belki 15 sene olmuştur.
şimdi de yüz bölgesine gidiyor
lazer yaptırmıştı ama o da yüzünde sonuç alamadı
iğneli daha iyidir sanırım
tavsiye eder misiniz?
bir de koltukaltı çok acır mı ki? kararma filan olur mu?

Ben burada sizlerin sorularınıza cevap vermek ve hanımlarımızı iğneli epilasyon konusunda bilgilendirmek için bulunuyorum. Tekrar bile olsa sorularınızı cevaplamaktan mutluluk duyuyorum. Bu nedenle ilginize teşekkür ederim. İğneli epilasyon uygulamasında uygulayanın işinin ehli olması kadar uygulatanın da sabırlı olması büyük önem taşır. Bacak bölgesi baz alındığında netice almak için ne kadar bir süreye ihtiyaç duyulacağını sormuşsunuz. Bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişiklik gösterecek olsa da en az bir yıldır. İşinin ehli bir uzman tarafından doğru olarak yapılan bir uygulama da tahrip edilen kıl kökünden yeniden oluşumun sözkonusu olmadığını biliyorsunuzdur ancak kıl kökü yapısı ve kılın gelişimi ile ilgili verdiğim bilgiler vardı bunları hatırlayacak olursak tek bir uygulamada tüm kıl köklerini tahrip etmenin mümkün olamayacağını, cild yüzeyinde olmayanlar için müteakip uygulamalara mutlak suretle ihtiyaç duyulacağını da hatırlamış oluruz. İşte sabredilmesi gereken ve en az bir yıl olarak belirttiğim süreye ihtiyaç duyulmasının nedeni de budur. Kendinizle ilgili belirttiğiniz diğer soruya ise malesef genel olarak dahi olsa cevap vermem mümkün değil. Çünki uygulama yapılacak bölgenin yoğunluğu, daha önce herhangi bir yöntemle işlem görüp görmemiş olması gibi faktörler çok önemlidir ve görmeden bir fikir belirtmem de gerçekten yanlış olur. iyi akşamlar.

İlginiz için teşekkür ederim Aysel Hanım.Çok yardımcı oldunuz.:81::81::81::69:

merhabalar
koltukaltı için iğneli tavsiye ediyor musunuz?
lazere gittim ama memnun kalmadım
annem daha öncesinden bacaklarına yaptırmış ve şu anda hiç yok yaptıralı belki 15 sene olmuştur.
şimdi de yüz bölgesine gidiyor
lazer yaptırmıştı ama o da yüzünde sonuç alamadı
iğneli daha iyidir sanırım
tavsiye eder misiniz?
bir de koltukaltı çok acır mı ki? kararma filan olur mu?

Elbette tavsiye ediyorum. Üstelik sadece koltukaltı bölgesi için değil vücudun tüm bölgeleri için iğneli epilasyon en etkili yöntemdir. İğneli epilasyon yönteminde acı hissinin olmadığını söylemek gerçekleri ifade etmez ve tabii meslek adabı ile de uyuşmaz. Bu nedenle malesef uygulatan için biraz sabır göstermek zorunluluğu vardır ama sizin sorunuz, koltukaltı bölgesinin vücudun diğer bölgelerinde ki acı hissi ile mukayesesi anlamında ise şunu rahatlıkla söyleyebilir ki koltukaltı bölgesi ense, sırt, diz, dirsek gibi acı oranının yüksek olduğu bölgelerden değildir. Son olarak işinin ehli bir uzman tarafından yapılan uygulama sonucunda, kararma gibi herhangi bir olumsuzluğun sözkonusu olmayacağını da belirtmek isterim. iyi akşamlar.

Back