• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Aysel Hanım yanıtınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda bir deneme yapacağım kesinlikle.

Bir sorum daha olacak. Yaza 3-4 ay var. Bacaklarıma iğneli başlasam bu süre içinde bitmesi olanaksız. Çünkü bacaklarımın üst kısmı da dahil çok fazla kıl var, kalın ve sert, siyah. Dolayısıyla epey zaman alacağını tahmin ediyorum tabii yaza kadar her gün gidemeyeceğim de açık maddi olarak da. Şimdi başlasam yazın da devam edebilir miyim peki? Yani bir uygulamadan sonra en erken ne zaman güneşe çıkabilirim? Kabuklar döküldükten sonra güneşlenilebilir mi? Birkaç yerde lazerden farklı olarak iğneli epilasyonun yazın uygulanmasında sorun yaşanmayacağını okudum. Eğer güneşten, güneşlenmekten kaçınılması gerekse kabuklar döküldükten sonra bile, dolayısıyla ancak yaza kadar uygulama yaptırabilirim ama uzayanlar ne olacak bu kez? O halde denize girilmez. Ağda ya da kökten almayan jilet gibi uygulamalar yapılabilir mi yaz boyunca? İğnelinin o zamana kadar uygulanan etkisi kaybolur mu? Eğer ara verilen dönemde kesinlikle almamak gerekiyorsa o zaman belki de yaz bitimine kadar beklemek en iyisi. Siz ne diyorsunuz? Sizi son kez yoracağım. Şimdiden teşekkürler.

Aysel hanım merhabalar, verdiğiniz bilgilere güvendiğim için size birkaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim,, ilk iğneli epilasyon macerama geçtiğimiz ocak ayında başladım,, yüzümde hep ayva tüyleri var dikkatli bakılmadığında belli olmuyor fakat çene bölgemde 10 15 kılı cımbızla çektiğimden dolayı daha kalın ve siyah tüyler çıkıyor.. sırf bu siyah tüylerden kurtulmak için iğneliye başladım sadece çene bölgeme toplamda 4 defa yaptrdım.. gittiğim ilk yerde 1 hafta olmadan kalın siyah tüyler çıkmaya başlıyordu ve çene bölgemde kırmızı kırmızı benekler oluştu,, fito die bi krem kullanmam önerildi ilk günler.. sabah akşam onu sürdüm kabuklar 3 4 gün içinde döküldü,, 3. seansımı bir başka yerde denemeye karar verdim.. çıkan 5 6 kılı aldırdım,, diğer yaptırdığım 2 seansıma göre daha az acı hissettim,, kaç akımla çalışıyorsunuz bna 7 ile çalışıldı daha önce dediğim de de bnm makinam öyle dereceli değildir,, standart bi akım dedi,, anlamamıştım.. neyse 3.seansım ilk 2 seansıma göre sanki daha acısız ve izsiz geçmişti gibi fakat mekan uzak olduğundan dolayı 3 gün önce evimize yakın biyerdeki kuaför salonunda 4. iğneli epilasyonumu yaptrmaya kalktım,, sanırım çok büyük bir hata yaptım.. kadın meğersem tek el çalışıyormuş.. çıkan bir kaç kılımı aldırayım dedim ama canımcan can gitti,, sanki tetenos aşısı yapılıyormuş gibi iğneyi nasıl sokup çıkarttıysa.. hemen durdurttum yok kalsın çok acıyor diye çıktım ordan.. şuan çenemin sağ tarafı biraz şiş,, 3 gün olmasına rağmen pembelik geçmedi :S çok tüy aldrmadığım için herhangi bir kabuklanmada olmadı daha.. umarım yağ dokumu falan yakmamıştır kadın.. ve şuna çok şaşrdım ilk 2 seansımı 7 akım ile çalışmamıza rağmen ve çok acı hissetmememe rağmen en son gittiğim ve kendimi resmen salak ilan ettiğim mekanda kadın 4 ile başladı çalışmaya sonra 5 e yükseltti ama felaket acı hissi verdi,, acaba makinasımı çok eskiydi? yani makinadan makinaya değişiklik gösterirmi bu akım oranları? birde benim yüzümdeki tüyler ayva tüyleri olduğu için çenemdeki 10 15 kalın kıllar hariç nemectron die bi iğne tavsiye edildi.. kıl yapısına uygun bir iğnemidir sizce? yani ilk 2 seansımda bazı ince ve uzun ayva tüylerdende almıştı epilasyoncu ,,nemectron iğne ayva tüyleri için kalın bir uçmu sizce? ve yrn bulduğum biyer daha var sol çenemdeki bi kaç kalın tüyü denettirircem umarım gene yanlış bir karar vermem,, bu karar aşamasında çenemi mahvetmem umarım:((( resmen pskolojimi mahvetti bu tüyler ...son sorum olarakta çeneme sabah akşam bepanten krem sürüyorum belki pembeliklerii bi nebze olsun geçirir ümidiyle doğru bi kararmıdır? şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba Cerenicious,
Henuz 50 mesaj yazmadigim icin ozel mesajlara cevap veremiyormusum . O nedenle soruna buradan cevap yaziyorum .Belki baska arkadaslarada yarari olur.
Evet gecen persembe Aysel hanima gittim. Gittigim donemde regl oldugum icin biraz daha hassastim dolayisiyla koltukalti calisirken 5dk calisip 5 dk bekleme seklinde gecti. Bu sekilde 2 saatte bitti. Cokta memnunum. Koltukaltlarim benim en hassas yerimdir. Normal agda yaptiriken bile encok bu kisimlar reaksiyon gosterir. Su an 4 gun gecmesine ragmen kabuklanma olmadi. Bazi yerlerinde noktasal kizarikliklar var. ama ne bir aci ne de bir agri. Kizarikliklarin da yakinda gececegine eminim. Koltuk altlarim genellikle 6-7 gnde uzardi, bugun 5. gun uzama belirtisi yok.
Yuzumde uygulama yapilan noktda ancak 15-20 tane tuy vardi. Bunlardan ucte biri kalin ve koyu renkliydiler. Tam cenem ve cene altinda, bu kisim 5-7dk da bitti. Yine aciyinca ara vererek yaptik. 1 saat sonra kizariklik filan kalmamisti simdi en ufak bir iz bile yok tamamen kurtuldum insallah:)
Ardindan ertesi gun bacak basladik. Kucuk bir alani deneyip gormek istedim nasil olacak diye. Yine 1 saat sonra yapilmadan onceki haline dondu, ne bir kizariklik ne de kabuklanma ki ben oldukca beyaz tenliyim, benim bir acik tonum norveclilerin cilt rengi :). Dolayisiyla epey hassastir cildim.
Regl donemim bitince hemen devam edecegim. Aysel hanimdan cok memnun kaldim.
Aysel hanim benim seyrek tuylu oldugumu soyledi. Bir de cok ince ve acik renkliler. Sanirim sik tuylerin varsa daha uzun surebiliyor ama daha az aciyor. Senin 1 gunde bitirebilmen bence dayanabilme gucune bagli. Ben dayanirim dersen bence kesin biter. Zaten Aysel hanimi gorunce anlarsin bana konusmasi hali tavriyla cok guven verdi dogrusu.
Bir de onceden yaptirmissin zaten o nedenle kolay karsilastirabilirsin. Aysel hanim tuyleri yapip cekerken sadece tek aci duydum o da akim verdigindeki yakma acisiydi. Yandigi icin tuyu cekerken acimiyor.
Ben Izmirde yasiyorum evet ama evime oldukca uzak Aysel Hanimin yeri. Ama iste bir kere katlanip tamamen kurtulmak bu eziyete degiyor bence:)
Aklima geliverenler bunlar. Sormak istediklerin olursa cekinme, ben de ilk gitmeden once aysel hanimin konusunu bastan sona satir satir okumustum karar verebilmek icin:)
hoscakal
Junon

aysel hanım hamileliğin ilk aylarında bacak bölgesine epilasyon yaptırılırmı?
yani hangi aylar sakıncalıdır.
ben hamileliğimin 5,6,7. aylarında çeneme yaptırıyordum.ilk ayların sakıncalı olduğunu düşünüyordum.
fakat şimdi gittiğim yer her ay epilasyon yapılabildiğini söylüyor.
bilgilendirirseniz sevinirim

BenSibel,
Hamileliğin ilk üç ayında hiç bir suretle uygulama yaptırılmaması, daha sonraki aylarda ise doktorunuza danışıp uygun görülmesi halinde yaptırılması mümkün olabilir. Ancak benim tavsiyem hamileliğin hiçbir döneminde uzun süreli uygulama yaptırılmamasıdır. Çok mecbur kalınması halinde kısa süreli uygulamalar yaptırılabilir.

Aysel Hanım yanıtınız için çok teşekkürler. En kısa zamanda bir deneme yapacağım kesinlikle.

Bir sorum daha olacak. Yaza 3-4 ay var. Bacaklarıma iğneli başlasam bu süre içinde bitmesi olanaksız. Çünkü bacaklarımın üst kısmı da dahil çok fazla kıl var, kalın ve sert, siyah. Dolayısıyla epey zaman alacağını tahmin ediyorum tabii yaza kadar her gün gidemeyeceğim de açık maddi olarak da. Şimdi başlasam yazın da devam edebilir miyim peki? Yani bir uygulamadan sonra en erken ne zaman güneşe çıkabilirim? Kabuklar döküldükten sonra güneşlenilebilir mi? Birkaç yerde lazerden farklı olarak iğneli epilasyonun yazın uygulanmasında sorun yaşanmayacağını okudum. Eğer güneşten, güneşlenmekten kaçınılması gerekse kabuklar döküldükten sonra bile, dolayısıyla ancak yaza kadar uygulama yaptırabilirim ama uzayanlar ne olacak bu kez? O halde denize girilmez. Ağda ya da kökten almayan jilet gibi uygulamalar yapılabilir mi yaz boyunca? İğnelinin o zamana kadar uygulanan etkisi kaybolur mu? Eğer ara verilen dönemde kesinlikle almamak gerekiyorsa o zaman belki de yaz bitimine kadar beklemek en iyisi. Siz ne diyorsunuz? Sizi son kez yoracağım. Şimdiden teşekkürler.

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki bacak bölgesine ilk kez iğneli epilasyon uygulamasına başlamak için en uygun dönem eylül-ekim aylarıdır. Buna uyamamış ancak yine de uygulama yaptırmak isteyen hanımlarımızın bilmesi ve buna göre kendilerini ayarlamaları gereken husus ise uygulama yaptırdıktan sonra kabuklar dökülünceye kadar güneşlenmemeleri gerektiğidir. Güneşlenmenin mahsuru ise kabukların doğal süresinde değil güneş altında kuruyarak erken dökülmesine neden olunması bunun neticesinde de beyaz lekelerin oluşması ihtimalidir. Bacak bölgesi için kabukların dökülme süresinin yaklaşık bir ay olduğunu da belirtmem gerekir. Kabuklar döküldükten sonra ise güneşlenmenin bir sakıncası yoktur. Uygulama yaptırdıktan sonra mecbur kalınması halinde makas ile kısaltılma yöntemi en iyi tercih olacaktır. Hangi alınma yöntemi uygulanırsa uygulansın iğneli epilasyon uygulaması ile tahrip edilmiş köklerde yeni oluşumlara sebep olunması mümkün olmasa bile makasla kısaltma dışındaki yöntemlerin uygulaması tüm cild yüzeyini yapıldığından uygulama yapılmamış köklerin gelişim süreçlerine harici bir etkileme olacağından vücud tarafından doğal tepkime görüp kalınlaşmalarına neden olacaktır.

Aysel hanım merhabalar, verdiğiniz bilgilere güvendiğim için size birkaç sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim,, ilk iğneli epilasyon macerama geçtiğimiz ocak ayında başladım,, yüzümde hep ayva tüyleri var dikkatli bakılmadığında belli olmuyor fakat çene bölgemde 10 15 kılı cımbızla çektiğimden dolayı daha kalın ve siyah tüyler çıkıyor.. sırf bu siyah tüylerden kurtulmak için iğneliye başladım sadece çene bölgeme toplamda 4 defa yaptrdım.. gittiğim ilk yerde 1 hafta olmadan kalın siyah tüyler çıkmaya başlıyordu ve çene bölgemde kırmızı kırmızı benekler oluştu,, fito die bi krem kullanmam önerildi ilk günler.. sabah akşam onu sürdüm kabuklar 3 4 gün içinde döküldü,, 3. seansımı bir başka yerde denemeye karar verdim.. çıkan 5 6 kılı aldırdım,, diğer yaptırdığım 2 seansıma göre daha az acı hissettim,, kaç akımla çalışıyorsunuz bna 7 ile çalışıldı daha önce dediğim de de bnm makinam öyle dereceli değildir,, standart bi akım dedi,, anlamamıştım.. neyse 3.seansım ilk 2 seansıma göre sanki daha acısız ve izsiz geçmişti gibi fakat mekan uzak olduğundan dolayı 3 gün önce evimize yakın biyerdeki kuaför salonunda 4. iğneli epilasyonumu yaptrmaya kalktım,, sanırım çok büyük bir hata yaptım.. kadın meğersem tek el çalışıyormuş.. çıkan bir kaç kılımı aldırayım dedim ama canımcan can gitti,, sanki tetenos aşısı yapılıyormuş gibi iğneyi nasıl sokup çıkarttıysa.. hemen durdurttum yok kalsın çok acıyor diye çıktım ordan.. şuan çenemin sağ tarafı biraz şiş,, 3 gün olmasına rağmen pembelik geçmedi :S çok tüy aldrmadığım için herhangi bir kabuklanmada olmadı daha.. umarım yağ dokumu falan yakmamıştır kadın.. ve şuna çok şaşrdım ilk 2 seansımı 7 akım ile çalışmamıza rağmen ve çok acı hissetmememe rağmen en son gittiğim ve kendimi resmen salak ilan ettiğim mekanda kadın 4 ile başladı çalışmaya sonra 5 e yükseltti ama felaket acı hissi verdi,, acaba makinasımı çok eskiydi? yani makinadan makinaya değişiklik gösterirmi bu akım oranları? birde benim yüzümdeki tüyler ayva tüyleri olduğu için çenemdeki 10 15 kalın kıllar hariç nemectron die bi iğne tavsiye edildi.. kıl yapısına uygun bir iğnemidir sizce? yani ilk 2 seansımda bazı ince ve uzun ayva tüylerdende almıştı epilasyoncu ,,nemectron iğne ayva tüyleri için kalın bir uçmu sizce? ve yrn bulduğum biyer daha var sol çenemdeki bi kaç kalın tüyü denettirircem umarım gene yanlış bir karar vermem,, bu karar aşamasında çenemi mahvetmem umarım:((( resmen pskolojimi mahvetti bu tüyler ...son sorum olarakta çeneme sabah akşam bepanten krem sürüyorum belki pembeliklerii bi nebze olsun geçirir ümidiyle doğru bi kararmıdır? şimdiden teşekkür ederim.

saman,
sorularına cevap vermeye son derece emin olduğum bir konu ile başlamak istiyorum. İğneli epilasyon uygulamasının başarısında uzmanın etkisi neredeyse yüzde yüzde yakındır. Kullanılan cihaz , iğne gibi yan faktörlerin etkisi ise son derece azdır. Her cihaz akım üretir her iğne akımı köke iletir. akım ayarlarını gözlemlemiş olmanız bir şey ifade etmez zira bir uzman akım şiddetini az ama akım uygulama süresini uzun tutarak akım şiddetini yüksek tutan uzmanla aynı sonuca ulaşabilir. Günlük yaşamımızdan bir örnekle konuyu daha anlaşılır yapmaya çalışacağım. Yüksek ateşte de düşük ateşte de bir tencere suyu kaynatabilirsiniz ama yüksek ateşte kaynama beş dakika da gerçekleşirken düşük ateşte yarım saat beklemek gerekebilir. İğnelerde de durumun izoleli olduktan sonra pek farketmeyeceğini düşünüyorum ama uzmanın alışık olduğu iğneyi kullanmasının başarısını arttıracağı kanaatindeyim.

aysel hanıma 2 gün önce yüz bölgesi için gittim önceki iğneli epilasyon maceram nedeniyle çok tedirgindim çünkü 3 hafta şiş bir yüzle dolaşmıştım ancak aysel hanım gerçektende işinde uzman.bugun 2. günüm ancak yüzüm çok iyi durumda sadece küçük noktacıklar şeklinde kızarıklık var ve beni hiç rahatsız edecek düzeyde değil.inş alınanlarda bir daha çıkmaz.ve ömür boyu kurtulurum artık

aysepilasyon , özel mesaj kutunuzu sıfırlayabilir misiniz acaba size özel mesaj atamıyorum.Teşekkürler.

Cerenicious
artık özelden msj atamıyorum form da 100 adet ileti mi ne yazmam lazımmış. ne saçma birşey bu ya. neyse 4. seansıma da gittim. gelişmeleri konusuruz. şu an herşey normal kabuklarım dökülmeye de başladı. görüşmek üzere.

eğer bu msjı ilgililer de okuyorsa şu özelden msj olayına bir çözümde getirirlerse sevinirim yoksa 100 msj ı nereye yazıcam ben..

Ay pardon arkadaslar, yazmayi unuttum. Evet bugun koltuk alti epilasyonumun ardindan tam 8 gun gecti. Ne bir kizariklik ne de hassasiyet var. lekelenme ve kabuklanma zaten olmadi. Ustelik benim 5 gunde belgrad ormanina donen, beni her agdada aglatan bu alanda tek bir tane bile yeniden cikan yok:32::66: . :64: . Yasasin ozgurluk :)

Cerenicious
artık özelden msj atamıyorum form da 100 adet ileti mi ne yazmam lazımmış. ne saçma birşey bu ya. neyse 4. seansıma da gittim. gelişmeleri konusuruz. şu an herşey normal kabuklarım dökülmeye de başladı. görüşmek üzere.

eğer bu msjı ilgililer de okuyorsa şu özelden msj olayına bir çözümde getirirlerse sevinirim yoksa 100 msj ı nereye yazıcam ben..

Merhaba, siz sanırım Aysel Hanım'a gidiyorsunuz. İzmir'de mi yaşıyorsunuz yoksa başka şehirden mi gidiyorsunuz? Hangi bölgelere kaç kez uygulama yaptırdınız durumlar nasıl? :) Özel mesajlarınızın eskilerini silerseniz özel mesaj da atabilirsiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba, siz sanırım Aysel Hanım'a gidiyorsunuz. İzmir'de mi yaşıyorsunuz yoksa başka şehirden mi gidiyorsunuz? Hangi bölgelere kaç kez uygulama yaptırdınız durumlar nasıl? :) Özel mesajlarınızın eskilerini silerseniz özel mesaj da atabilirsiniz. Cevabınız için şimdiden teşekkürler

merhaba malesef msj ı denedim olmadı. daha önce yollayabiliyordum ama şimdi 47 msj da olduğumu 100 msj a tamamlamam gerektiği uyarısını veriyor.

izmirde yaşıyorum. 4. seansıma gittim sadece kalınların hepsi ve incelerin bir kısmı gitmiş durumda. 26.02.2011 de gittim en son, 1 saat çalıştı aysel hanım.toplamda yüzüm için 3 saat 35 dk çalıştı bu güne kadar. memnunum,ama artık bitsin istiyorum. şimdi sanki hiç epilasyona ihtiyacı yok gibi duruyor umarım dipte kökte çıkacak olanlar da bitmiştir. gelişmeleri yazarım ay sonunda. hoşçakal..

Tekrar merhaba Aysel Hanım, ilk epilasyonumun üzerinden 21 gün geçti, çok hafif bir kızarıklık kaldı sadece(boynumun ön kısmına yaptırdım, erkeklerde ademelmasının olduğu yere). İğneci hanım iyileşmesi 6 ay sürebilir dedi, bu doğru mudur acaba? Biraz uzun geldi de bana. İkinci seansta da favorilerimden devam ettik. Bir ara yanmış saç kokusu geldi. Bu da normal bir şey mi? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
Devlet hastanesinde yaptırdığımı daha önce de yazmıştım, açıkçası pek içime sinmiyor şimdi. İğneci hanım operasyon sırasında hep biriyle sohbet etti, bana da çok iyi davranmıyor. Ama en azından para vermiyorum :) onun için bir süre daha katlanmam gerekiyor.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

Keşke Aysel Hanımdan çoğaltım tüm illere şube açabilsek :9:

Onun gibi bir uzmana ne çok ihtiyaç var İstanbul'da...
İzmir'de yaşayanlar çok şanslı bu konuda ...

aysel hanım selamlar
ankarada kocaelide ve izmirde bulunmuşsunuz. yeniden kocaeli'ye gitmek ya da en güzeli istanbula gelmek gibi bir fikriniz planınız var mı gerçekten çok merak ediyorum. adet düzensizliğim sebebiyle tedavi olmam gerekiyor sonrasında da epilasyon olayına girişmek istiyorum fakat istanbulda çok iyi sonuclar alan birilerine rastlayamadım. çok arastırdım devam da edeceğim araştırmaya ama gemileri yakıp sizin kapınızı çalmak zorunda kalabilirim bir gün.

Tekrar merhaba Aysel Hanım, ilk epilasyonumun üzerinden 21 gün geçti, çok hafif bir kızarıklık kaldı sadece(boynumun ön kısmına yaptırdım, erkeklerde ademelmasının olduğu yere). İğneci hanım iyileşmesi 6 ay sürebilir dedi, bu doğru mudur acaba? Biraz uzun geldi de bana. İkinci seansta da favorilerimden devam ettik. Bir ara yanmış saç kokusu geldi. Bu da normal bir şey mi? Yanıtlayabilirseniz çok sevinirim.
Devlet hastanesinde yaptırdığımı daha önce de yazmıştım, açıkçası pek içime sinmiyor şimdi. İğneci hanım operasyon sırasında hep biriyle sohbet etti, bana da çok iyi davranmıyor. Ama en azından para vermiyorum :) onun için bir süre daha katlanmam gerekiyor.
Zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim, kolay gelsin.

laetitia19,
Boyun bölgenize uygulama yaptırdıktan sonra aradan geçen 21 gün süre sonunda çok hafif kızarıklık kalması hususu normal bir durumdur ancak uzmanınızın iyileşmenin 6 ay süreceğine dair verdiği bilgi ile favori bölgenize uygulama yaptırırken yanmış sac kokusu almış olmanız hiç olağan bir durum değil. Bu durumlara ve Uzmanınızın tavrına karşılık belirttiğiniz, nasılsa para vermiyorum biraz daha katlanmam gerekiyor şeklindeki düşüncenize ise kesinlikle katılmadığımı belirtmeliyim. Sağlığınızdan daha değerli ne olabilirki.

annakara ve cocoon,
Bana güç veren hakkımdaki olumlu düşünceleriniz için teşekkür ediyorum. Bu arada sorduğunuz için belirtmek isterim ki İzmir ailem ile birlikte kesin yerleşmeyi düşündüğümüz bir şehrimizdi yani son durakta bulunduğumuzu sanıyorum ama yine de yaşamın neler göstereceği hiç belli olmuyor kesin konuşmamak gerek.

Back