• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

slm bendaha önce lazer yaptırdım yüzüme ama kıllar zamanla hem çoğaldı hem kalınlaştı şimdi iğneliye başladım çok yonlardı şimdi biraz azaldı ama her hafta gidiyorum benim çoğuma geliyo bazende kılların çekildiğini hissetiyorum bilgilendirirseniz sevinirim kafam çok karışık:59::59:

wuslat,
yazınızda yonlardı derken sanırım yoğunlardı demek istediniz bunu çözdüm çözmesine de benden hangi konuda bilgi istediğinizi çözemedim. Eğer detaylandırabilirseniz yardımcı olmaya çalışırım. iyi akşamlar diliyorum.

mrh dün aksam özelden mesaj atamadım sanırım banada ücret ve adresinizi gönderebilirmisiniz acaba ilginize tesekkür ederim

ben yaklaşık 10 gün önce yüzümde lazer epilasyonun 5, seansını yaptırdım tüylerin rengi açık ama sert çıkıyolar bildiğin tarş sonrası çıkan kıllar gibi çıkıyo ve benm 1 hafta sonra görüşmem var yüzümden çekiniyorum bu yüzden iğneli epilasyon yaptırmya karar verdim ama benm sorum şu 10 günlük bi lşazer sonrası çıkan tüylerde hemen uygulanabilirmi tüylerim şuan kısalar ama ellediğimde sert bi şekilde hissedilebiliyor bu duumda uygulama yapılabilirmi ve yapılırsa ben salı günü yaptırıcam çünki haftaya pazartesi görüşmem kızarıklarım o zamana kadar geçer mi acaba

iğneli epilasyonda iğneye verilen akım kaç olmalı aysel hanım bir bilgi verebilirmisiniz...

bende yeni bir yerle görüştümm.
nezih bir yerr..
kullandığı iğne nemektron dedikleri iğnedenmiş..
bulunduğu semt dolayısıylaa ücret olarak diğer yerleerden biraz daha fazla (dakikası 1.5)
kullandığı aletide yurtdışından getirdiğini söledi..
yaralanma olmayacağını
kızarıklığın olabileceğini onunda 1 2 saatte geçeceğini belirtti..
acı hissi olmayacağını çünkü makinenin ayakla yapılan işlem gibi deil
kendisinin otomatik akımı kestiğini vs vs uzun uzun anlattıı...

ben şimdi akımda şüpheliyimm..

siz kaç akımla çalışıyorsunuzz..
acı hiissi olmasın diye az akım veriyor olabilirmi...

henüz gitmedimm.. yakın zamanda gideceğimm umuyorumm...

iğneli epilasyonda iğneye verilen akım kaç olmalı aysel hanım bir bilgi verebilirmisiniz...

nezih bir yerr..
bulunduğu semt dolayısıylaa ücret olarak diğer yerleerden biraz daha fazla (dakikası 1.5)
yaralanma olmayacağını

merhaba, İstanbul'da mısınız acaba? iğneliyi nerede yaptırıyorsunuz öğrenebilirsem çok sevinirim :)

nezih bir yerr..
yaralanma olmayacağını

Teknolog,
Malesef sorduğun sorunun net bir yanıtı yok. İşinin ehli bir uzman nedir diye sorsanız işte '' En uygun akımı tespit edebilmek '' bu sorunun cevap maddelerinden birisi olurdu. Hem bu soruya neden net bir cevabın olmadığına ilişkin düşüncelerimi hem de yeni cihazlarla ilgili düşüncelerimi, açtığım bu sayfadaki 218 numaralı paragrafımda detaylı olarak açıklamaya çalışmıştım. Zaman ayırabilirsen faydalı olacağına inanıyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

Teknolog,
Malesef sorduğun sorunun net bir yanıtı yok. İşinin ehli bir uzman nedir diye sorsanız işte '' En uygun akımı tespit edebilmek '' bu sorunun cevap maddelerinden birisi olurdu. Hem bu soruya neden net bir cevabın olmadığına ilişkin düşüncelerimi hem de yeni cihazlarla ilgili düşüncelerimi, açtığım bu sayfadaki 218 numaralı paragrafımda detaylı olarak açıklamaya çalışmıştım. Zaman ayırabilirsen faydalı olacağına inanıyorum. Sağlıklı günler diliyorum.

ayse hanim merhaba ben de biyiklarima yaptirdim bu carsamba gunu. kirmizi kizarikliklar olustu bepanten suruorum baska ne sureyim nasil gecer bunlar

Ben pudra dışında başka bir şey kullanılmasına gerek görmüyorum. Sağlıcakla kalın. Aysel.

aysel hanım meraba bende iğneli epilayon yaptırdım ve bu 4, günüm yüzüme yeni su değdirdim daha önce lazer yaptırmıştım lazerden iğneli epilasyoına geçtim ben 4, gün olmasına rağmen kabukalrım geçmedi hala ve iğneli epilasyonla ilgili pek bi bilgim yok yüzüme dokununca tüylr sanki sertmiş gibime gelio acaba kabuklardan dolayımı öyle yoksa tüyler sertmi çıkar çıkarken ve kabuklar ne zaman yok olur şimdiden teşekkür ederim

burcu,
Uygulama yaptırdıktan sonra ki 3ncü günden itibaren kabuklanma oluşmaya başlar ve yüz bölgesi için kabukların dökülme süresi en az 15 gün kadar sürer. Sizin uygulama yaptırdıktan sonraki 4ncü gününüz olduğuna göre kabuklar henüz oluşmuş ve bekleme süreniz yeni başlıyor. Sağlıcakla kalın.

aysel hanım öncelikle konunun tamamını okuyamadan soru sorduğum için üzgünüm belki cevabını daha önce vermişsinizdir...ben iğneli epilasyona önce yüz ile başladım tek tek çıkan siyah kıllarım vardı sonra baktım ki 2-3 dk için gitmeye değmiyor önce göğüs ucu ardından da göbek bölgeme uygulama yaptırdım ve çok ii sonuç aldım özellikle göğüste sanki bir kere akım verilen kıl kökünden birdaha kıl çıkmadı.göğüs 3 seansta(göğüs ucu çevrem olduğu gibi kıl doluydu) yüz 5 seansta sonuç aldım göbek için ise daha bir seans yaptırdım.kol bacak bıyık kaş gibi bölgelerede uygulandığını biliyorum fakat bıyık bölgeme yaptırmaya cesaret edemiyorum malum kabuklanma oluyor ve en az 1 hafta dökülmüyor hadi yüzde çene yanak yada göğüs göbek kabuklanmaları günlük hayatı pek etkilemiyor fakat bıyıklarda insanın bir hafta kabukla dolaşması zor olur gibi geliyor.gerçekten bu kabuklanmayı önleyecek bişeyler yok mu?kılla ilgili asıl derdim genital bölgede lazere bir türlü güvenemedim.genital bölgeye uygulama yapmadığınızı söylemişsiniz sakıncası nedir.siz uygulamıyorsunuz ama uygulanabilir mi?
biraz uzun oldu ama sıkılmadan okuyup cevap verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...

Son düzenleme:
Merhaba Aysel Hanim, sizinle ve arkadaslarla bugunku macerami paylasmak istedim:)
Dun forumdan butun mesajlarinizi okumustum. Tesadufen bugun yolum praktikere dusunce aaa dedim bu bir isaret. Hadi Aysel hanimin yerini bulayim. Aklimda birtek universite hastanesinin yaninda oldugunuz kalmis. Neyse dedim giderim musaitse hazir benimkiler de uzunken niyetim olan bolgelerde deneme yapariz , ben de cildimin verdigi reaksiyona gore tamam mi devam mi karar veririm. Ben bostanliyi neredeyse hic bilmem. Neyse ara tara bir iki kaybol derken bir taksi duragina sorup bostanli pazarinin yanindaki sokaktan girersem tam onune cikacagimi soylediler. Ah dedim tamamdir. :21: iki ileri bir geri filan derken sokagi da bulup hatta Zubeyde hanim universite hastanesini de buldum. Krokiden aklimda kaldigi kadariyla hemen yani saniyordum ustelik adini simdi vermeyeyeim bir de guzellik salonu var hemen yaninda. ay buldum galiba ama acaba Aysel hanim isim degisikligi mi yapti? iceriye girdim, genc hos bir kiz karsiladi. Hosgeldiniz dedi ama dakika 1 bana gol 1 kizcagiz dogru durust Turkce konusamiyor, zorlaniyor. Hani beni anladigindan da supheliyim:26: Igneli epilasyon yapiyoruz, Meltem hanim hanim yapiyor ama siz en iyisi Lazer yaptirin diye beni yan tarafta oldugunu soyledigi baska bir yere yonlendirmeye calisyor :60: Ben israrla Aysel hanim dedikce o da ezberlemis gibi "yok degil Meltem" diyor :60: Ben nazikce tamam sonra geleyim ben diyerek ciktim :))))). Halim tam komedi tiyatrosu durumu :) Ama tabi ben pes etmeyi sevmem. Ciktim disarda internet sayfanizi acamay calistim cebimden ama onda da sansim yok cunku sayfaniz ne yazikki iphonedan tam goruntulenemior telefonunuzun oldugu sayfa acilamiyor. :50: :) Peki peki anladik bugun kismetimizde bu yok. Bir daha sefere onceden ev odemizi yapip telefon edip gelecegiz :).
Yakinda gorusmek uzere:):66:

Aysel Hanim, simdi aklima takildi hemen sormak istedim. Bazen vucuttaki benlerin uzerinden de killar cikabiliyorki bende de bunlardan mevcut. Bu durumlarda da igneli epilasyon yapilabiliyor mu? Sizin bu gibi durumlardaki deneyimleriniz nasil?

Aysel Hanim, simdi aklima takildi hemen sormak istedim. Bazen vucuttaki benlerin uzerinden de killar cikabiliyorki bende de bunlardan mevcut. Bu durumlarda da igneli epilasyon yapilabiliyor mu? Sizin bu gibi durumlardaki deneyimleriniz nasil?

İyi akşamlar,

Sorunuzu, et beni olarak adlandırılan kabarık olarak tanımlanabilecek nitelikteki benler için cevaplamam gerekirse malesef bu benler üzerinden çıkan tüylere iğneli epilasyon uygulaması yapılması mümkün olmuyor. Hatta bunların çok yakınında bölgelere dahi uygulama mümkün olmuyor. Zira bu benlerin yapısından ötürü bu bölgelerde uygulama anında kanama sözkonusu oluyor. Ancak sorunuzu et beni olarak değil de daha ziyade ölü hücre olarak tanımlayabileceğimiz çok açık kahverengi ve cilt ile aynı düzeyde yani yükselti olmayan ve belki ben olarak nitelenebilecek bölgeler için cevaplamam gerekirse de bu kez yanıtım evet uygulanabilir olur. sağlıcakla kalın.

aysel hanım öncelikle konunun tamamını okuyamadan soru sorduğum için üzgünüm belki cevabını daha önce vermişsinizdir...ben iğneli epilasyona önce yüz ile başladım tek tek çıkan siyah kıllarım vardı sonra baktım ki 2-3 dk için gitmeye değmiyor önce göğüs ucu ardından da göbek bölgeme uygulama yaptırdım ve çok ii sonuç aldım özellikle göğüste sanki bir kere akım verilen kıl kökünden birdaha kıl çıkmadı.göğüs 3 seansta(göğüs ucu çevrem olduğu gibi kıl doluydu) yüz 5 seansta sonuç aldım göbek için ise daha bir seans yaptırdım.kol bacak bıyık kaş gibi bölgelerede uygulandığını biliyorum fakat bıyık bölgeme yaptırmaya cesaret edemiyorum malum kabuklanma oluyor ve en az 1 hafta dökülmüyor hadi yüzde çene yanak yada göğüs göbek kabuklanmaları günlük hayatı pek etkilemiyor fakat bıyıklarda insanın bir hafta kabukla dolaşması zor olur gibi geliyor.gerçekten bu kabuklanmayı önleyecek bişeyler yok mu?kılla ilgili asıl derdim genital bölgede lazere bir türlü güvenemedim.genital bölgeye uygulama yapmadığınızı söylemişsiniz sakıncası nedir.siz uygulamıyorsunuz ama uygulanabilir mi?
biraz uzun oldu ama sıkılmadan okuyup cevap verirseniz sevinirim.şimdiden teşekkürler...

Sizi çok iyi anlıyorum ama malesef kabuklanma konusunda biraz sabretmekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok. Genital bölge ile ilgili olarak, daha önce de belirttiğim gibi ben prensip olarak sadece bikini bölgesi diye ifade edilen bölgeye uygulama yapıyorum ama genel olarak dudaklar hariç tüm bölgeye uygulama yapılmasının da hiçbir sakıncası yok. Sağlıcakla kalın.

aysel hanımm kujum u şahsen tanıyorsunuzz
ankarada bir dermatoloğa gitmiş kendisi
iğneli epilasyon boşuna yaptırma tekrar çıakcak nasılsa kılların..
izler olacak üstünedee demiş...

ama çıkmıyor demiş kujumm...
şimdi çıkamsada 3 5 sene sonra kesin çıkar demiş..
hepimiz yıkıldıkk
sizce dermetolog enden böle bişey söleme gerek duyduki??

birde dudağa iğneli neden yapılmaaz????

aysel hanımm kujum u şahsen tanıyorsunuzz
ankarada bir dermatoloğa gitmiş kendisi
iğneli epilasyon boşuna yaptırma tekrar çıakcak nasılsa kılların..
izler olacak üstünedee demiş...

ama çıkmıyor demiş kujumm...
şimdi çıkamsada 3 5 sene sonra kesin çıkar demiş..
hepimiz yıkıldıkk
sizce dermetolog enden böle bişey söleme gerek duyduki??

birde dudağa iğneli neden yapılmaaz????

teknolog,

Konunun açıldığı sayfada bu konudaki net düşüncelerimi belirtmiştim. Burada da tekrarlamak da fayda var galiba. Nedeni ne olursa olsun doktor hanımın bu ifadesini kesinlikle doğru bulmuyorum. Açıkçası bu ifadesinin bilgiye dayalı olduğunu da sanmıyorum. Bu ifadesini bir bilgiye dayandırıyor olsa bile, benim 25 yıllık meslek yaşantımdaki deneyimim, gözlemlemelerim kesinlikle bu bilgiyi çürütecek nitelikte. Hiç kimsenin en ufak bir şüphesi dahi olmamalıdır ki işinin ehli bir uzmana uygulama yaptırıldığı taktirde iğneli epilasyon yöntemi tüm bölgeler için kesin çözüm sağlıyacaktır ve yıllar sonra dahi olsa tekrarlama diye bir risk kesinlikle yoktur.

Back