• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

Sizi çok iyi anlıyorum ama malesef kabuklanma konusunda biraz sabretmekten başka yapılabilecek hiçbir şey yok. Genital bölge ile ilgili olarak, daha önce de belirttiğim gibi ben prensip olarak sadece bikini bölgesi diye ifade edilen bölgeye uygulama yapıyorum ama genel olarak dudaklar hariç tüm bölgeye uygulama yapılmasının da hiçbir sakıncası yok. Sağlıcakla kalın.

ilginiz için çok tesekkür ederim...

aysel hanım,
koltukaltı bölgesi ortalama kaç seansta biter 8-10 seans normal bir süreç midir bide epilasyon sonrasında birkaç gün işlem gören bölgenin ağrıması normal midir:59:

aysel hanım,
koltukaltı bölgesi ortalama kaç seansta biter 8-10 seans normal bir süreç midir bide epilasyon sonrasında birkaç gün işlem gören bölgenin ağrıması normal midir:59:

Bu sorunuzun yanıtı uzatma sürenize bağlı. Eğer kısa süreli aralıklarla uygulama yaptırırsanız belirttiğiniz sayıda hatta daha da fazla uygulama yaptırılması normaldir. Daha doğru bir yaklaşım ise tamamen bitmesi için uygulamaya başladıktan sonra yaklaşık bir yıl gibi bir süreye ihtiyaç duyulacağıdır. Yani 2 ay gibi uzatma süreleri ile uygulama yaptırıldığında 5-6 defa uygulama ile çözüm sağlanacak üstelik her defasında uygulama bir önceki uygulamadan daha kısa sürecektir.
Diğer sorunuza cevabım ise hayır ağrı olmamalı. Tabii ağrı derken ilk gün içerisindeki sızlama hissi ile daha sonraki günlerde olabilecek kaşınma hissinden bahsetmiyor iseniz. Sağlıcakla kalın.

Aysel Hanım bende bi soru sormak istiyorum bundan yaklaşık 8 ay önce göbek bölgeme iğneli epilasyon yaptırdım 1 Kez ama hala kahverengi küçük lekeler var bepanten ve madecasol kullanıyorum hala ama sanki lekeler var gibi ne yapmam lazım?

Merhabalar Aysel Hanım, yazdıklarınızın neredeyse hepsini okudum. Bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. Ben de gelecek hafta yüz bölgem için iğneli epilasyona başlayacağım. Bir devlet hastanesinde yaptıracağım, onun için çok korkmuyorum, yani umarım özel yerlerde olabilen sorunlarla karşılaşmam. Sorum şu olacak: Yüz rengimin açık olduğunu söylediler, bunun yara iyileşmesinde nasıl bir etkisi olabilir? Bir de bıyık bölgesi epilasyondan sonra nasıl görünüyor, bu konuda (mümkünse bir fotoğrafla) bilgilendirebilirseniz sevinirim. Okulum başlamak üzere, rezil bir suratla dolaşmak istemiyorum :( Hastanede sordum ama hiçbir şey söylemediler. En hassas cilt için iyileşme süresi en uzun ne kadardır acaba? Son sorum ise; epilasyondan bir gün sonra ağır egzersiz yapabilir miyim? Epilasyonlu bölgeye darbe de alabilirim. Kusura bakmayın, bir sürü soru sordum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

Merhabalar Aysel Hanım, yazdıklarınızın neredeyse hepsini okudum. Bizleri bilgilendirdiğiniz için çok teşekkürler. Ben de gelecek hafta yüz bölgem için iğneli epilasyona başlayacağım. Bir devlet hastanesinde yaptıracağım, onun için çok korkmuyorum, yani umarım özel yerlerde olabilen sorunlarla karşılaşmam. Sorum şu olacak: Yüz rengimin açık olduğunu söylediler, bunun yara iyileşmesinde nasıl bir etkisi olabilir? Bir de bıyık bölgesi epilasyondan sonra nasıl görünüyor, bu konuda (mümkünse bir fotoğrafla) bilgilendirebilirseniz sevinirim. Okulum başlamak üzere, rezil bir suratla dolaşmak istemiyorum :( Hastanede sordum ama hiçbir şey söylemediler. En hassas cilt için iyileşme süresi en uzun ne kadardır acaba? Son sorum ise; epilasyondan bir gün sonra ağır egzersiz yapabilir miyim? Epilasyonlu bölgeye darbe de alabilirim. Kusura bakmayın, bir sürü soru sordum. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.
Öncelikle gösterdiğiniz ilgiye teşekkür ederim. Doğru bilgilendirme adına sizlere en ufak bir katkım oluyorsa ne mutlu bana. Sorularınıza gelince; Sizi endişe sevk etmek istemem ancak iğneli epilasyon uygulamasının bir devlet hastahanesinde yapılıyor olmasının, yapanın uzmanlığı konusunda da güvence vereceği anlamına geldiğini sanmıyorum. Açıkçası yurtdışında yapıldığını duymuştum ama Ülkemizde hastahanelerde iğneli epilasyon yapılmaya başlanmasının yeni bir uygulama olduğu sanıyorum. Ülkemizde bu konuda yetişmiş uzman sayısının oldukça az olması nedeni ile de personel alımı ve bunlara özellikle de uygulamaya yönelik ne gibi bir eğitim verildiğini çok iyi bilmiyorum. Yaklaşık 10 yıl kadar önce bana da bu konuda eğitmenlik teklif edilmiş (sanırım meslek okulları içindi) ancak zaman yetersizliği nedeniyle bunu kabul edememiştim. Bu tecrübemden de esinlenerek özellikle uygulamaya yönelik eğitmen sıkıntısı olduğunu düşündüğümden uygulamayı yapacak yer bir devlet hastahanesi bile olsa ihtiyatı elden bırakmamak gerektiğini düşünüyorum. Herhangi bir olumsuzluk yaşandığı taktirde tedavisi anlamında hastahanede yapılması mutlaka fayda sağlayacaktır ama bu olumsuzluğu hiç yaşatmamanın çok daha önemli olduğunu düşünürsek siz yine de tedbirli olun derim.
Diğer konulara da değinelim. Cildinizin açık renk olması cildinizin hassas olduğu göstermez, koyu renk cildler de hassas olabiliyor. Bıyık bölgesine yapılan uygulamada, uygulamayı müteakip bir şişlik olacaktır ve bu yaklaşık bir saatlik süre sonunda iner. Ancak ertesi sabah uyandığınızda da tekrar gerilme ve şişme olabilir ama bu aynı gün geçer. Tüm bölgelerde olduğu gibi bu bölgede de 3 gün sonunda kabuklanma olur. Bu kabukların kendiliğinden dökülmesi de en az 10 günlük bir zaman gerektirecektir. Hassas cildlerde bu süre 20 güne kadar çıkabiliyor. Resim konusunda yardımcı olamayacağım için kusura bakmayın zira resim arşivi yapma konusunda hiç bir çabam olmadı. Uygulamadan sonra ağır egzersiz derken sanırım herhangi bir spor faaliyetinden söz ediyorsunuz. Enfeksiyon kapma riskine karşı, kabuklanma oluncaya kadar uygulama yapılan bölgeye su değmemesini öneriyorum. Yaptığınız spor faaliyetinden sonra bunu sağlayabilecekseniz bence sorun yok. iyi geceler diliyorum.

Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler Aysel Hanım, devlet hastanesinde en azından hijyene dikkat edilir ve kötü bir şey olursa hakkımı aramam daha kolay olur diye düşünmüştüm. Ama umarım böyle bir şey gerekmez. Egzersize sanırım birkaç gün ara vermem gerekecek :( Tekrar teşekkür ederim, kolay gelsin.

Aysel Hanım,

Ben de koltuk altımdaki lazerle incelttiğim kıllara iğneli epilasyona başladım. Sayenizde daha blinçli yaklaşıyorum bu konuya. Uzmanın 10 parmak çalıştığını nasıl anlarım, yani tam olarak nedir 10 parmak çalışmak? Bir de tek bir kılı yakıp hemen ardından çekmek mi gerek, yoksa mesela ard arda 3 kıl yakıp onları sonra çekmek de olabilir mi? Son olarak yapak kişi büyüteç kullanmadı ve elimde topraklanma çubuğu yoktu, bunlar olumsuz işaretler mi sizce

Aysel Hanım,

Ben de koltuk altımdaki lazerle incelttiğim kıllara iğneli epilasyona başladım. Sayenizde daha blinçli yaklaşıyorum bu konuya. Uzmanın 10 parmak çalıştığını nasıl anlarım, yani tam olarak nedir 10 parmak çalışmak? Bir de tek bir kılı yakıp hemen ardından çekmek mi gerek, yoksa mesela ard arda 3 kıl yakıp onları sonra çekmek de olabilir mi? Son olarak yapak kişi büyüteç kullanmadı ve elimde topraklanma çubuğu yoktu, bunlar olumsuz işaretler mi sizce

koru,
10 parmak çalışan uzmanın her iki eli de çalışılan bölgede cilde temas halinde olmalı ve sizin de belirttiğiniz gibi bir eldeki iğne ile kökün yakılıp tahrip edilmesinin hemen ardından diğer el de bulunan cımbız ile kıl alınmalı. Bu yöntemin faydalarına ve herkes tarafından uygulanması güçlüklerine dair detaylara girmeyeceğim ancak bu yöntem herşeyden öte serilik sağlayacaktır. Çok net gözükmesede benim profil resmimi inceleyebilirseniz ne demek istediğimi sanırım daha iyi anlayabilirsiniz. Ard arda önce kılları yakıp sonra bunları toplamak 10 parmak çalışan bir uzmanın yöntemi değildir. Ben büyüteç kullanıyorum ve bunu kartal gözü gibi iyi seçen gözlere sahip olmadığım için değil cild yapısını çok daha iyi inceleyebilmek için kullanıyorum. Cihazımın özelliği gereği topraklanma çubuğu da mutlaka kullanmam gerekiyor. Önce kılların yakılıp sonra toplanması yöntemine hatalı yöntem şeklinde değerlendirme yaparak gereksiz dialoglar doğmasını istemiyorum. Ancak en azından serilik anlamında çok büyük dezavantaj oluşturacağı kesin. sağlıcakla kalın.

Merhabalar

İnternette 2-3 gündür Ankara'da iğneli epilasyon konusunda bir uzman arıyorum ama internet bilgi çöplüğü haline gelmiş.. alakasız bir sürü şeye denk geldim, aradığımı bulamadım.

İğneli epilasyon ancak bu işte uzmanlaşmış biri tarafından icra ediliyorsa sonuç veriyor, iz kalmıyor vs..

Sizin Ankara'da tavsiye edeceğiniz biri veya bir kurum var mı?

"Burdan yazmam doğru olmaz" diye düşünüyorsanız, lütfen özel mesaj atın..

Saygılar...

Merhabalar

İnternette 2-3 gündür Ankara'da iğneli epilasyon konusunda bir uzman arıyorum ama internet bilgi çöplüğü haline gelmiş.. alakasız bir sürü şeye denk geldim, aradığımı bulamadım.

İğneli epilasyon ancak bu işte uzmanlaşmış biri tarafından icra ediliyorsa sonuç veriyor, iz kalmıyor vs..

Sizin Ankara'da tavsiye edeceğiniz biri veya bir kurum var mı?

"Burdan yazmam doğru olmaz" diye düşünüyorsanız, lütfen özel mesaj atın..

Saygılar...

Öncelikle ilginize teşekkür ederim. Düşüncelerinize tamamen katılıyorum. Ankara da 7 yıl gibi bir süre bulunmuş olmama rağmen malesef size tavsiye edebileceğim bir uzman tanımıyorum Sağlıcakla kalın.

Merhaba Aysel Hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, vakit buldukça daha önce yazdıklarınızı da okumaya çalışıyorum, bir sorum olucak, belki siz daha önce yazmış olabilirsiniz, fakat ben muhtemelen kaçırmışımdır; iğneli epilasyon sonrası sadece pudra kullanın diyorsunuz, fakat benim gittiğim merkez bepanten önerdi, iz klamasından korkuyorum, ne yapmayılım, yardımcı olursanız sevinirim

Aysel Hanım merhaba, yazdıklarınızın büyük bölümünü okudum ve bende güven oluşturduğunuzu söyleyebilirim belli ki işinizin ehlisiniz. Ankara'da bitr yer önerememeniz çok kötü. Olmadı kalkıp İzmir'e geleceğiz artık :61: Ben yıllardır bu tüy sorunuyla boğuşuyorum. Önce sivilce sorunu vardı ciddi düzeyde, hastanede polikistik over dediler ve tedaviye başladım bu süreçte yüzüme sir ağda uyguladım ama sivilceler iyice azdı sonra ağır ilaç tedavisiyle sivilceler tamamen halloldu ama hastalık yüzünden çıkan tüyler öylece duruyordu tabii. Ben de lazere başladım büyük umutlarla. Tüyler incelip daha uzun sürede çıkmaya başladı ve bir süre sonra tüyler çok inceldi artık lazer görmüyor dediler ve bıraktım ama lazerin görmediği o tüyler her aynaya baktığımda gözümün önündeydiler. Ben de onları tekrar sir ağdayla almaya başladım bu arada sonradan fark ettim ki tüy olmayan yerlerimde de yenileri çıktı. Neyse ben aldım onlar palazlandı. Şu an bildiğiniz sakal şeklindeler çene altımda boydan boya o kadar lazere gittim para verdim ona yanarım. Bir de neredeyse 4 günde bir ağda yapmam gerekiyor, çünkü tüylerin çıkma zamanı da birbirini tutmuyor. Ağda yapıyorum aldım sanıyorum birkaç gün sonra yeni uzayanlar çıkıyor onları alana kadar diğerleri uzuyor ya nasıl bunaldım anlatmama imkan yok. Bir de önceden en azından alınca kaymak gibi oluyordu bir süredir ise artık batık gibi siyah nokta şeklinde kalıyor bazıları elime böyle sert sert geliyor sinir oluyorum ama uzun olmadıkları için alamıyorum da. İğneli epilasyonu daha önce duymuştum ama çok acıdığını söylediklerinden bir türlü cesaret edemedim. Öyle ki bir arkadaşım hayatında böyle acı çekmediğini söylüyordu yani acayip gözüm korktu. Ama şu an o kadar zor durumdayım ki, bütün psikolojim bozuldu, durup durup ağlıyorum, insanlarla görüşmek istemiyorum boğazlı kazaklarla dolanıyorum offf . O yüzden her türlü acıya razıyım artık yeter ki kurtulayım. Zaten bazıları da lazer epilasyon için çok acıyor falan diyor, biraz acı var tabii ama ben gık bile dememiştim. Herkesin acı ve abartma eşiği farklı sanırım o yüzden iğneliden de o kadar korkmamak gerek galiba. Ben de kesin iğneliye başlayacağım diyerek tavsiye edinmek için sitede yazılanları okudum. Önce sizi okudum tamam kesin başlıyorum dedim ama sonra başka başlıklar altında yazılan deneyimleri okuyunca yine hayalkırıklığı ve korkuya kapıldım. Sivilcelenme, leke ve delik izlerinden söz edenler var. Bunca zaman uğraşmış ve tüy sorunu dışında cildimi düzeltmişken tekrar sivilcelenme ya da leke hele de delik falan olursa herhalde cinnet geçiririm. Biliyorum işi uzmanına yaptırmaktan söz edeceksiniz ama bildiğiniz gibi uzmanın uzmanlığından emin olmak, güvenilir ehil birini bulmak çok zor, herkes ayrı bir şey söylüyor. Burada en az 60 sayfa forum okudum tek bir güvenilir kişi bilgisi edinemedim Ankara'da. Başta memnun olnaların da sonradan sorunları çıkmış yukarıda söylediğim sivilce vs gibi. Şimdi benim merak ettiğim iyi, uzman olduğunu duyduğum bir kişiye gittim diyelim başıma en kötü gelebilecek şey nedir? Yani iğneli epilasyon sonrası sivilcelenme, kalıcı leke ve delik izi oluşumu ne kadar karşılaşılabilecek bir durum? Açıkçası o kadar zor durumdayım ki bu sivilce vb şeyler dışındaki yan etkilere, tedavinin düşük dozda uzun tutulmasına vs olumsuzluklara çoktan razıyım yeter ki kalıcı bir şey olmasın. Bununla karşılaşma olasılığım nedir acaba? Deneyimli arkadaşlar da yanıtlarsa. Kişinin bu anlamdaki uzmanlığını denemek için önce yüzümden başka bir yere mi yaptırsam, eğer iz kalırsa vs. devam etmem, yüze yaptırmam? Ama bu saydığım 3 olumsuzluk galiba zamanla ortaya çıkıyor, yani kalıcı olup olmadığı ee onun için ne kadar beklemek gerek o zaman? Üstelik vücudun başka yerinde sorun olmazken yüzde sorun çıkma ihtimali var mı? O zaMAN her türlü riske girip denemek, denek olmak dışında seçenek kalmıyor offf ki ne off. Ne yapayım Aysel hanım nolur yardım edin. Bir de son sorum, olur da iğneli epilasyona başlarsam, bütün tüylerimin çıkması için beklemem mi gerekiyor, çünkü dedim ya hepsi aynı zamanda çıkmıyor. ama işte hepsi çıksın diye beklerken de ben insan içine çıkamaz oluyorum öyle makasla kısaltılacak gibi de değil, yine belli oluyor rezil oluyorum. Nasıl atlatılabilir bu süreç? Şİmdiden çok sağolun.

iğneli epilasyonda iğneye verilen akım kaç olmalı aysel hanım bir bilgi verebilirmisiniz...

bende yeni bir yerle görüştümm.
nezih bir yerr..
kullandığı iğne nemektron dedikleri iğnedenmiş..
bulunduğu semt dolayısıylaa ücret olarak diğer yerleerden biraz daha fazla (dakikası 1.5)
kullandığı aletide yurtdışından getirdiğini söledi..
yaralanma olmayacağını
kızarıklığın olabileceğini onunda 1 2 saatte geçeceğini belirtti..
acı hissi olmayacağını çünkü makinenin ayakla yapılan işlem gibi deil
kendisinin otomatik akımı kestiğini vs vs uzun uzun anlattıı...

ben şimdi akımda şüpheliyimm..

siz kaç akımla çalışıyorsunuzz..
acı hiissi olmasın diye az akım veriyor olabilirmi...

henüz gitmedimm.. yakın zamanda gideceğimm umuyorumm...

Teknolog merhaba,

Bu yer Ankara'da nerde acaba? Bilgilerini özelden gönderir misin? Sen ne kadar süre gittin? Memnun kaldın mı? Bilgi verirsen çok sevinirim. Teşekkürler.

Merhabalar,
Ben yemedim icmedim gidip Aysel hanimin yerini buldum :9: ustelikte hemen ilk uygulamayida yaptirdim arkadaslar :62: Izlenim ve deneyimlerimi paylsmak istedim.
Herseyden once Aysel hanim cok tatli bir insan, sirf onun tatli sohbeti icin gidilir :)
Mekan tertemiz, cok sirin girer girmez bir guven hissi uyaniyor. Kapida minik bir zil var calarak giriyorsunuz. Bekleme ve trapi odasi birbirinden ayrilmis. Bunun disinda kapi kilitli zaten. Yani siz epilasyon olurken davetsiz birinin girmesi mumkun degil.
Size ozel igneniz hemen onunuzde acilip kullaniliyor, siz her gittiginizde yaninizda getiriyorsunuz, ben unutmayayim diye cuzdanima attim :61:
Ilk deneme bolgesi icin koltuk altini secmistim. Son 6 aydir hic agda yapmadigim sadece trimmerla haftada 1 kez kisalttigim bir bolge. Uygulama yapilirken ozel gunlerde olmama ragmen agdadan daha fazla acitmadi. Yuksek hassasiyet hissettigimde 3-5dk ara verdik. Aysel hanim cok sabirli bir insan gik demedi :)
Hassasiyet dis taraflari yaparken artiyor, daha cok hissediliyor boyle olunca kendin ellerimle cimbizla once rengini koyulttugum sonra sakal kivamina getirdigim cenemdeki tuylere calistik hepsini bitirdik. Aysel hanim bitirdigi tuylerin tekrar cikmayacagini garanti ediyor. Bende 1 hafta sonrasini iple cekiyorum. Cunku koltuk altlarim af etmez hemen kendilerini gosterirler zaten :)
Gercekten de vucudun sol tarafi sagina gore daha cok aciyor. Regl olunca zaten daha cok hissediyorsunuz. Buna ragmen sol koltuk altimda sadece 10-15 tane kaldi. sag taraf ve cenemdekiler tamamen bitti. :32: :16:
Cenemde yapildiktan 1 saat sonra kizariklik aci hassasiyet hicbirsey kalmamisti
Koltuk altlarim biraz kizarik ama eminim yarina gecer. Agda oldugunda daha cok kizariyorlar zaten.

Yarin gidince kalanlari bitirecegiz ve bacak baslayacagiz insallah, kisa zamanda bitecegine inandim ben :10:
Cok tesekkurler Aysel Hanim:)

aysel hanım hamileliğin ilk aylarında bacak bölgesine epilasyon yaptırılırmı?
yani hangi aylar sakıncalıdır.
ben hamileliğimin 5,6,7. aylarında çeneme yaptırıyordum.ilk ayların sakıncalı olduğunu düşünüyordum.
fakat şimdi gittiğim yer her ay epilasyon yapılabildiğini söylüyor.
bilgilendirirseniz sevinirim

Merhaba Aysel Hanım, verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler, vakit buldukça daha önce yazdıklarınızı da okumaya çalışıyorum, bir sorum olucak, belki siz daha önce yazmış olabilirsiniz, fakat ben muhtemelen kaçırmışımdır; iğneli epilasyon sonrası sadece pudra kullanın diyorsunuz, fakat benim gittiğim merkez bepanten önerdi, iz klamasından korkuyorum, ne yapmayılım, yardımcı olursanız sevinirim

Pudra kullanımının amacı kaşıntıya karşı önlem almak ve doğal olmayan yöntemlerle (kaşımak vb.) kabukların dökülmesini önlemektir. Zira kabukların kendilinden dökülmesini beklemeyip bu sürenin kısaltılmasına çalışmak kabuklar döküldükten sonra kabuk yerlerinde ufak beyaz lekeler kalmasına neden olabilir. Bence herhangi bir krem ya da solüsyon kullanmak da kabukların erken dökülmesine etki edecektir. Bu nedenle benim tavsiyem uzun sürsede sabretmeniz ve pudra dışında herhangi başka bir şey kullanmamanız olacak. Sağlıklı günler dilerim.

:16:
Aysel Hanım merhaba, yazdıklarınızın büyük bölümünü okudum ve bende güven oluşturduğunuzu söyleyebilirim belli ki işinizin ehlisiniz. Ankara'da bitr yer önerememeniz çok kötü. Olmadı kalkıp İzmir'e geleceğiz artık :61: Ben yıllardır bu tüy sorunuyla boğuşuyorum. Önce sivilce sorunu vardı ciddi düzeyde, hastanede polikistik over dediler ve tedaviye başladım bu süreçte yüzüme sir ağda uyguladım ama sivilceler iyice azdı sonra ağır ilaç tedavisiyle sivilceler tamamen halloldu ama hastalık yüzünden çıkan tüyler öylece duruyordu tabii. Ben de lazere başladım büyük umutlarla. Tüyler incelip daha uzun sürede çıkmaya başladı ve bir süre sonra tüyler çok inceldi artık lazer görmüyor dediler ve bıraktım ama lazerin görmediği o tüyler her aynaya baktığımda gözümün önündeydiler. Ben de onları tekrar sir ağdayla almaya başladım bu arada sonradan fark ettim ki tüy olmayan yerlerimde de yenileri çıktı. Neyse ben aldım onlar palazlandı. Şu an bildiğiniz sakal şeklindeler çene altımda boydan boya o kadar lazere gittim para verdim ona yanarım. Bir de neredeyse 4 günde bir ağda yapmam gerekiyor, çünkü tüylerin çıkma zamanı da birbirini tutmuyor. Ağda yapıyorum aldım sanıyorum birkaç gün sonra yeni uzayanlar çıkıyor onları alana kadar diğerleri uzuyor ya nasıl bunaldım anlatmama imkan yok. Bir de önceden en azından alınca kaymak gibi oluyordu bir süredir ise artık batık gibi siyah nokta şeklinde kalıyor bazıları elime böyle sert sert geliyor sinir oluyorum ama uzun olmadıkları için alamıyorum da. İğneli epilasyonu daha önce duymuştum ama çok acıdığını söylediklerinden bir türlü cesaret edemedim. Öyle ki bir arkadaşım hayatında böyle acı çekmediğini söylüyordu yani acayip gözüm korktu. Ama şu an o kadar zor durumdayım ki, bütün psikolojim bozuldu, durup durup ağlıyorum, insanlarla görüşmek istemiyorum boğazlı kazaklarla dolanıyorum offf . O yüzden her türlü acıya razıyım artık yeter ki kurtulayım. Zaten bazıları da lazer epilasyon için çok acıyor falan diyor, biraz acı var tabii ama ben gık bile dememiştim. Herkesin acı ve abartma eşiği farklı sanırım o yüzden iğneliden de o kadar korkmamak gerek galiba. Ben de kesin iğneliye başlayacağım diyerek tavsiye edinmek için sitede yazılanları okudum. Önce sizi okudum tamam kesin başlıyorum dedim ama sonra başka başlıklar altında yazılan deneyimleri okuyunca yine hayalkırıklığı ve korkuya kapıldım. Sivilcelenme, leke ve delik izlerinden söz edenler var. Bunca zaman uğraşmış ve tüy sorunu dışında cildimi düzeltmişken tekrar sivilcelenme ya da leke hele de delik falan olursa herhalde cinnet geçiririm. Biliyorum işi uzmanına yaptırmaktan söz edeceksiniz ama bildiğiniz gibi uzmanın uzmanlığından emin olmak, güvenilir ehil birini bulmak çok zor, herkes ayrı bir şey söylüyor. Burada en az 60 sayfa forum okudum tek bir güvenilir kişi bilgisi edinemedim Ankara'da. Başta memnun olnaların da sonradan sorunları çıkmış yukarıda söylediğim sivilce vs gibi. Şimdi benim merak ettiğim iyi, uzman olduğunu duyduğum bir kişiye gittim diyelim başıma en kötü gelebilecek şey nedir? Yani iğneli epilasyon sonrası sivilcelenme, kalıcı leke ve delik izi oluşumu ne kadar karşılaşılabilecek bir durum? Açıkçası o kadar zor durumdayım ki bu sivilce vb şeyler dışındaki yan etkilere, tedavinin düşük dozda uzun tutulmasına vs olumsuzluklara çoktan razıyım yeter ki kalıcı bir şey olmasın. Bununla karşılaşma olasılığım nedir acaba? Deneyimli arkadaşlar da yanıtlarsa. Kişinin bu anlamdaki uzmanlığını denemek için önce yüzümden başka bir yere mi yaptırsam, eğer iz kalırsa vs. devam etmem, yüze yaptırmam? Ama bu saydığım 3 olumsuzluk galiba zamanla ortaya çıkıyor, yani kalıcı olup olmadığı ee onun için ne kadar beklemek gerek o zaman? Üstelik vücudun başka yerinde sorun olmazken yüzde sorun çıkma ihtimali var mı? O zaMAN her türlü riske girip denemek, denek olmak dışında seçenek kalmıyor offf ki ne off. Ne yapayım Aysel hanım nolur yardım edin. Bir de son sorum, olur da iğneli epilasyona başlarsam, bütün tüylerimin çıkması için beklemem mi gerekiyor, çünkü dedim ya hepsi aynı zamanda çıkmıyor. ama işte hepsi çıksın diye beklerken de ben insan içine çıkamaz oluyorum öyle makasla kısaltılacak gibi de değil, yine belli oluyor rezil oluyorum. Nasıl atlatılabilir bu süreç? Şİmdiden çok sağolun.

Merhaba,
Öncelikle yazdıklarımı okumak için zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. Güveninizi kazanabilmiş olmam beni mutlu etti, gururlandırdı. Yaşadıklarınızı zaman harcayarak çok detaylı olarak anlatmış ve belki de aynı durumu yaşayan bir çok arkadaşımızın kalemi olmuşsunuz. Ben de elimden geldiğince detaylı cevap yazmaya çalışacağım.
İğneli epilasyon yönteminde acı hissi olduğunu hep söyledim. Ama bunun derecesi nedir? Lazer epilasyon yöntemi ile mukayese edildiğinde arada çok fark varmıdır? Yaşamımızın bir çok farklı evresinde karşılaştığımız acılara, elde edeceğimiz sonuçları düşünerek katlanabiliyor isek aynı anlamda iğneli epilasyon yöntemini de tercih etmelimiyiz? Bu soruların cevapları bence hep görecelidir ve kişiden kişiye mutlaka değişecektir. Bu nedenle başkalarının düşüncelerine göre karar vermektense doğrudan ufak bir deneme yaptırarak kişilerin kendilerinin karar vermelerinin en doğru yöntem olacağını savunuyorum. Okumak, dinlemek, gözlemlemek bir fikir sahibi olunması açısından mutlaka çok önemli ancak bunların hiçbirisi karar vermek için kendi yaşayacağınız tecrübe kadar önemli olamaz. Bir burun ameliyatı olup olmama konusundaki karar verme de olduğu gibi tek bir defa uygulama yaptırma şansı olan bir konuda bu söylediklerim geçerli olamazdı elbette. Ama iğneli epilasyon yöntemine karar vermek için rahatlıkla deneme şansımız olması önemli bir avantaj bence. Bunu yaptırarak hem acı konusundaki hem de diğer olumsuzluklar (sivilcelenme, iz, leke vb.) konusundaki şüphelerinize cevap bulmak en iyisi galiba. Yıllarını bu mesleğe adamış bir uzman olarak ben kendi uygulamalarım için bu garantiyi çok rahatlıkla verebilecek olsam da bu mesleği yapan tüm uzmanlar adına buradan hayır kesinlikle böyle bir sonuçla karşılaşmazsınız diyemiyorum malesef ve bunun üzüntüsünü de yaşıyorum tabii. Biliyorsunuz iğneli epilasyon uygulamasında seans diye bir kavram yoktur ve uygulama süre ile ücretlendirilmektedir ve hiçbir uzmanın en az şu kadar süre çalışırım deme hakkı da yoktur. Kendim için de dahil önerim budur, karar vermeden önce mutlaka kısa süreli bir deneme yaptırmalısınız. Deneme yaptıracağınız bölge ise asla yüz olmamalı. Evet cildin göstereceği reaksiyon ve iyileşme süreçleri bölgeden bölgeye değişmektedir ancak yapılan uygulama hangi bölgede olursa olsun alacağınız netice uzman hakkında kesin bir kanaat sahibi olmanızı sağlıyacaktır. Tekrarlamam da fayda var sanırım kesin karar vermeden önce kısa süreli deneme yaptırmaktan asla çekinmeyin ve yaptıracağınız deneme sonuçlarını görmek için yeterince beklemekten de imtina etmeyin. Son olarak da uygulama yaptırmadan önceki uzatma süresine değinmek istiyorum. Her zaman ifade ediyorum, hiç bir uygulama yapılmamış ve olabildiğince uzatılmış bölgelerde yapılan iğneli epilasyon uygulaması her zaman en iyi neticeyi vermektedir. Ancak özellikle yüz bölgesinde uzun süre beklemek gerçekten zor biliyorum ve bu nedenle kararı kişiler kendi durumlarına göre tayin etmeliler. Her zaman söylüyorum en elverişli durumda bile bir defa uygulama yaptırıp tamamen bitirmek mümkün değildir. Bunun nedeni ise bazı ifadelerde olduğu gibi, kıl köklerinin her uygulama da biraz daha zayıflatılıp zamanla çözüm sağlanması kesinlikle değildir, bu durum tamamen kıl köklerinin yaşam döngüsünden kaynaklanmaktadır. Tahrip edilen kökten yeniden oluşum sözkonusu olmasa da yaşam döngüsü nedeni ile uygulama anında cild yüzeyinde olmayan yani müdahale edilemeyen kökler için müteakip uygulamalara mutlaka ihtiyaç olacaktır. Ama yeterince uzatılıp yaptırılan her uygulamada aynı bölge için uygulama süresinin bir önceki uygulamaya göre daha az olacağı da muhakkaktır. Kişinin cild yapısına ve bölgeye göre farklılıklar gösterse de tam bir çözüm için en az bir yıl gibi bir süre uygulama yapılması da zorunludur. Ama uzatma süresi ne kadar uzun tutulursa o derece etkili bir uygulama yaptırılması mümkün olacağı gibi uzmana müraacat etme sıklığıda o derece daha az olacaktır. Sağlıklı günler diliyorum.

Merhabalar,
Ben yemedim icmedim gidip Aysel hanimin yerini buldum :9: ustelikte hemen ilk uygulamayida yaptirdim arkadaslar :62: Izlenim ve deneyimlerimi paylsmak istedim.
Herseyden once Aysel hanim cok tatli bir insan, sirf onun tatli sohbeti icin gidilir :)
Mekan tertemiz, cok sirin girer girmez bir guven hissi uyaniyor. Kapida minik bir zil var calarak giriyorsunuz. Bekleme ve trapi odasi birbirinden ayrilmis. Bunun disinda kapi kilitli zaten. Yani siz epilasyon olurken davetsiz birinin girmesi mumkun degil.
Size ozel igneniz hemen onunuzde acilip kullaniliyor, siz her gittiginizde yaninizda getiriyorsunuz, ben unutmayayim diye cuzdanima attim :61:
Ilk deneme bolgesi icin koltuk altini secmistim. Son 6 aydir hic agda yapmadigim sadece trimmerla haftada 1 kez kisalttigim bir bolge. Uygulama yapilirken ozel gunlerde olmama ragmen agdadan daha fazla acitmadi. Yuksek hassasiyet hissettigimde 3-5dk ara verdik. Aysel hanim cok sabirli bir insan gik demedi :)
Hassasiyet dis taraflari yaparken artiyor, daha cok hissediliyor boyle olunca kendin ellerimle cimbizla once rengini koyulttugum sonra sakal kivamina getirdigim cenemdeki tuylere calistik hepsini bitirdik. Aysel hanim bitirdigi tuylerin tekrar cikmayacagini garanti ediyor. Bende 1 hafta sonrasini iple cekiyorum. Cunku koltuk altlarim af etmez hemen kendilerini gosterirler zaten :)
Gercekten de vucudun sol tarafi sagina gore daha cok aciyor. Regl olunca zaten daha cok hissediyorsunuz. Buna ragmen sol koltuk altimda sadece 10-15 tane kaldi. sag taraf ve cenemdekiler tamamen bitti. :32: :16:
Cenemde yapildiktan 1 saat sonra kizariklik aci hassasiyet hicbirsey kalmamisti
Koltuk altlarim biraz kizarik ama eminim yarina gecer. Agda oldugunda daha cok kizariyorlar zaten.

Yarin gidince kalanlari bitirecegiz ve bacak baslayacagiz insallah, kisa zamanda bitecegine inandim ben :10:
Cok tesekkurler Aysel Hanim:)

Bu olumlu paylaşımınızdan dolayı teşekkür ederim.

Back