• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon İğneli epilasyon uzmanının paylaşım alanı

forumları mümkün olduğunca takip etmeye çalışıyorum ve genel olarak şu dikkatimi çekiyor.şimdiye kadar bu sitede ve iş hayatında yaklaşık 7-8 senedir hep alex in en kesin sonuç verdiğini en iyisinin bu olduğunu duyduk.ama son zamanlarda şu yönde yazılarla karşılaşıyoruz alex yüzde sonuç vermiyor hatta çoğaltıyor ki maalesef öyle diode daha iyi.peki arkadaşlar bu işin güvenirliği nerde?sorarım.3 sene sonra da başka bir lazer çıkıcak diode lazerin yan etkileri açıklanacak bu yöntem daha iyi denecek öyle mi?hep savunduğum şeyi tekrarlıyorum teknolojiye karşı değilim ama insanların sağlığının deneme tahtası olmasına karşıyım.lazer teknolojisinin üzerinde daha çoook çalışılması lazım bunu bilir bunu söyler ve savunurum ve göremediğimiz bize seneler sonra dönebilecek ne gibi zararları vardır onu da bilmiyoruz.

bu deneme tahtası durumu ne yazık ki tıp ta var böyle yürüyo bu işler ben doktora ameliyat olmak için gittiğimde 15 sene evvel insanlar bu ameliyattan ya sakat kalırlar ya da sağ çıkamazlardı ama şimdi yapa yapa deneyim kazanıldı yeni yöntemler geliştirildi sakat kalmak bile artık pek olası değil demişti önemli olan bence deneyimli eller de deneme tahtası olmak çünkü bilimin hiç bi alanında deneme yanılma olmadan sonuca ulaşılmıyo ne yazık ki ama lazer çok kontrolsüzce yayıldı herkes bilip bilmeden bu işe soyundu asıl tehlike bu bence

Ben de Avrupa yakasında bakırköy, bahçelievler ya da taksim gibi merkezi yerlerde bir yer arıyorum. Gül hanımı bu forumdan çok duydum ama her hafta Merter'dem taaa karşıya gitmek de açıkçsaı çok zahmetli geliyor. Avrupa yakasında bir yerlere yaptırıp memnun olan hiç mi yok aramızda. :26:

aysel hanım yazdıklarınızdan kıl köküne yeterli akım verildiği taktirde o kökten bir daha kıl çıkmaması gerektiğini anlıyorum.Ancak örneğin koltuk altı için 1 ay gibi bir süre almadığımızda tüm kıllar çıkmış olur ve yapılan ilk epilasyonla da tamamının bitmesi gerekmez mi 3 5 tur ya da bir yıl sürmesi anormal değil mi bide ilk kez iğneli yaptıracaklar için koltuk altının tamamının alınması ortalama kaç saat sürer.

Değerli aseton,
Bir ay gibi bir süre uzatılan koltukaltı bölgesinde tüm kılların çıkmış olacağı ve yapılan tek bir uygulama ile de tamamının bitmesi gerektiği, 3 5 tur ya da bir yıl sürmesinin anormal olduğu konusundaki soruna 150 numaralı mesajımda yazdığım bilgilerden kısa bir alıntı yaparak cevap vermeye çalışacağım; '' Kıl kökleri kendilerine hormonlar tarafından verilen emirler doğrultusunda sürekli olarak kıl üretirler. Kıl köklerinin hepsi aynı anda üretim yapmazlar. Bunun yerine bir kısmı aktif olarak kıl üretirken bazıları gelişme, bazıları dinlenme aşamasındadır. Yine hormonlar tarafından yönlendirilen bu durum kılların aynı anda birden çıkmasını ve birden dökülmesini engeller''. Eğer 150 numaralı mesajımın tamamını okuyabilirsen daha faydalı olacağını düşünüyorum. Süre ile ilgili sorunun yanıtı kişiden kişiye yani bölgenin genişliğine ve yoğunluğuna göre farklılık gösterse de kendi uygulamalarım için genelde bir kol altı için yaklaşık 2 saat diyebilirim.

cevabınız için teşekkürler.arkadaşım iğneliye gidiyor koltuk altı için. iki koltuk altı toplam iki saat sürmüş iğnenin girdiği noktalarda kahverengi lekeler oluşmuş yaptıralı bir hafta oluyor kol altının bir bölümünde hafif morarma olmuş bu durumlar normal mi. cildi hassas olduğu için böyle olduğunu düşünüyor her hangi bir kremle bunu giderebilir mi

buraya iğneli epilasyonun normal güzellik salonlarında değilde,estetisyenlerin ve dermatologların bulunduğu poliniklerde yapılması gerektiğini düşündüğüm bir yazı yazmıştım ama moderetörler silmiş mesajı neden niçin sildiklerinide bir zahmet belirtebilirler mi?

yanlış olan nedir?

Aseton, arkadaşınıza yapılan uygulama süresi, bölgenin büyüklüğü ve yoğunluğu durumuna göre normal olabilir ancak lekeler ve morarma konusunda görmeden yorum yapmam çok doğru olmasa da normal olmadığını düşünüyorum. Daha önce de birkaç kez belirttiğim gibi malesef cild bakımı ile ilgili tavsiyelerde bulunamıyorum.

Fuldem, yazmış olduğunuz yazıyı ben de görmedim. Silinmiş olmasının iki nedeni olabilir diye düşünüyorum. Birincisi site birkaç gündür bakımdaydı belki bundan dolayıdır. İkinci olarak aklıma gelen ise konunun bu sayfa başlığı ile doğrudan ilintili olmamasından kaynaklanmış olabileceği. Eğer belirtmek istediğiniz düşüncelerle ilgili yeni bir başlık açarsanız bende seve seve bu konudaki düşüncelerimi yazarım.

arkadaşım epilasyoncusuyla görüşmüş küçük kahverengiliklerin kabuklanma olduğunu döküleceğini söylemiş morarmanında kılcal damarlara gelen kısım olduğunu geçeceğini söylemiş ki zaten renk hafiflemiş yeşilimsi olmuş artık bilemiyorum doğru yanlış arkadaşım tamam demiş bende istanbulda epilasyon için arayış içindeyim bu yüzden didikliyorum yanlış işlemlerle mağdur olmak istemyorum yardımcı olduğunuz için teşekkürler

bi sorum daha olacak akım verildikten sonra cımbızla çekme sırasında hiç mi hissetmiycez yoksa hafif hissetmemiz normal mi arkdaşım çekilirken bazılarında hissediyormuş bayanda ilk kez yapıldığından köklerin güçlü olduğu kimi kökte birkaç kıl olduğundan falan hissettiğini söylemiş.10 parmak çalışmamasını sorun etmiyorum çünkü bence bu işlemin süresini etkiliyor ama kılların çekilişini hissetme normlmi
bilemiyorum ilk kez yaptırdığından belki hissetmiştir arkadaşım acıya çok dayanıklı değil belkide onun için yeterli akıma çıkamıyordur kadın bilmiyorum bende oraya başlasam mı tereddütteyim

Valla doğru işlemde, "hiçbir şey" hissetmiyorsun:) Hiçbir şey kelimenin tam anlamıyla. Ne çıt sesi ne kıt sesi hiçbir his yok. cCımbızla alırken yani :)

Son düzenleme:
aysel hanım merhaba, 11 seans diode lazere gittikten sonra, cenemdeki koyu olanlar inceldi ama kalanlara çözüm olmayacağını anladım ve iğneli epilasyon yaptırmak istiyorum. ama hassas ve akneye meyilli bir cildim, hatta şu an birkaç tane aknem var, bide yenı cıkan sivilcelerin bıraktığı izler. yazılanların hepsini okumama ragmen kımse bu konudan bahsetmemiş.sanırım kimsenin cildiyle bi sorunu yok,sadece kıllarıyla sorunlu. soruma gelince akneler varken de iğneli epilasyon yapılabilir mi?epilasyon yapılan yerde sivilcelenme olmasını kabul edebilirim ama leke oluşumunu arttıracaksa pek de kabul edilemez ,keza kıllarım artık psikolojimi bozdu,derslerime odaklanamıyorum, hayatıma devam edemiyorum. en kısa zamanda cevaplarsanız cok sevinirm, çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Elbette sivilceli cildlere de iğneli epilasyon yapılabilir. Ancak ''epilasyon yapılan yerde sivilcelenme olmasını kabul edebilirim ama leke oluşumunu arttıcaksa pek de kabul edilemez'' ifadenizle ne anlatmaya çalıştığınızı doğrusu tam anlayamadım. İşinin ehli bir uzman tarafından doğru yapılan iğneli epilasyon uygulamasında leke sözkonusu değildir. sağlıcakla kalın.

teşekür ederim aysel hanım kastetiğim uzmanla yada iğnenin bıraktığı izle alakalı bişey değil,uzman birisi yaptığında iz kalmayacağı konusunda içim rahat ama sivilceyle oynamak bile leke oluşumunu artırıyor, yüze işlem yapmak sivilceden doğacak leke oluşumunu tetikler mi diye endişelendim, aslında oluşmayacak lekeler oluşur mu diye korktum. ama sivilceli ciltlere yapıldığını öğrenmek beni rahatlattı,tekrar teşekkür ederim:):)

teşekür ederim aysel hanım kastetiğim uzmanla yada iğnenin bıraktığı izle alakalı bişey değil,uzman birisi yaptığında iz kalmayacağı konusunda içim rahat ama sivilceyle oynamak bile leke oluşumunu artırıyor, yüze işlem yapmak sivilceden doğacak leke oluşumunu tetikler mi diye endişelendim, aslında oluşmayacak lekeler oluşur mu diye korktum. ama sivilceli ciltlere yapıldığını öğrenmek beni rahatlattı,tekrar teşekkür ederim:):)

benim cildim yağlı, akneye meyilli ve sivilce ilacı kullandığım için çookkk hassastı :) tamamen yaptırmadım ama çene ve bıyık bölgesine yaptırdım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.. için rahat olsun diyebilirim bu yüzden :)

benim cildim yağlı, akneye meyilli ve sivilce ilacı kullandığım için çookkk hassastı :) tamamen yaptırmadım ama çene ve bıyık bölgesine yaptırdım ve hiçbir sorunla karşılaşmadım.. için rahat olsun diyebilirim bu yüzden :)
teşekkür ederim, gerçekten rahatladım:)) peki roacuttene mı kullanıyordun?

Back