İğneli Epilasyon iğneli epilasyon tüylerim bitti diyenler

Bakın yeni bir bilgi
Her kıla flash ile giremezsiniz. Öldürücüdür. Yeni makinelerde daha değişik flash ayarları var kılın türüne göre.
Altın iğne kullanılmıyormuş artık.

Ne güzel değil mi? 0.33 cent olan altın iğne, yani 1 lira bile olmayan aslında bu iğne az önce okudum, bazı hanımlar sizden 30 tl almışlar, ve bu iğne kullanılmıyor diyor yabancı forumda şimdi. Daha dünkü mesaj.
Durum bu iken, avrupadan daha iyi olduğumuzu söylemek yanlıştır.

Bu forumu daha önce görmemiştim, demek yalnız değilmişim tek zarar gören ben değilmişim demek ki. Çoğu kişinin lisansı ve makineleri elinden alınmalı ve yeniden eğitime alınmalı. Çok kızdım

Son düzenleme:
Merhaba. Dediğiniz tek bir şey külliyen yanlıştır.
Özellikle almanya ve türevi ülkelerle kıyasla epilasyonda çok gerideyiz. Taş devri seviyesi ideal tanım olabilir hatta. Apilus Cleo ve Sm-500 görmekten bıktım zira. Milenyumdan önce kalanalrı hele. Dünyanın en iyi, devlet tarafından tanınmış epilasyoncuları avrupadadır. picoflash, microflash, insulated probe ve burada çoğu yerde duyulmamış binbir çeşit şey... bunlar burada olsa kimsede lekelenme olmayacaktı. Kabuklanma da olmayacaktı.
neden yok peki?

Şekerim.
Sadece bir kaç cihazda bu özellikler var. O cihazlar biraz pahalı. kimse almıyor. kendi işiniz oldu mu hiç bilmem ama işine insan yatırım yapar di mi.
aynı zamanda yeni iğneler özel üretim iğne. özel siperiş vereceksin ki yapan kişiden satsınlar. distribütorler yok burada.
aman sakın şimdi biri bu mesajımı okuyup oraya kapak atmaya kalkmasın. iğne 3 lira burada satarlar gene 50tlye para kazanmak için.
Olay sıfr bunlar da değil, bu ayarları kullanabilecek duruma kişinin kendini getirmesi lazım. hangi kıla hangi ayar hangi bögeleye hangi ayar. 30 sene önceki makineler ve şimdikiler farklı yani. 30 senelik deneyimi olan birisi eski sistem çalışıyor size yani bu ekipmanlara adapte olamamışsa.

Son düzenleme:
Düşünsene mesela ben küçükken babamın video kasetleri vardı. Videosu hep bozulurdu tamirciye götürürdü. Hep bunu tamir edersen hep onu tamir edersin. Dvd çıktı şimdi blue ray çıktı. 30 senedir çalışıyor olabilirsin birine belki de işi iyi yapıyorsun ama bir gün birinin hayatını karartırsın zaten sorun da o kişinin hayatının kararmaması.

Açıkça sormak lazım hangi epilasyoncular flash dışında ayar kullanıyor mesela microflash pico flash multiplex syncro diye daha çoook ayar var.

altın iğneleri sadece blende saklıyorlarmış artık. muhtemelen galvanize için de kullanılır o iğneler. flashte risk yaratma ihtimalini yok etmek istiyorlar.

Uzman tabi çok önemli ama bazen uzmanın da yapacağı birşey kalmıyor ekipman yetmeyince.

Özellikle almanya ve türevi ülkelerle kıyasla epilasyonda çok gerideyiz. Taş devri seviyesi ideal tanım olabilir hatta. Apilus Cleo ve Sm-500 görmekten bıktım zira. Milenyumdan önce kalanalrı hele. Dünyanın en iyi, devlet tarafından tanınmış epilasyoncuları avrupadadır. picoflash, microflash, insulated probe ve burada çoğu yerde duyulmamış binbir çeşit şey... bunlar burada olsa kimsede lekelenme olmayacaktı. Kabuklanma da olmayacaktı.
Günaydın....
Kızarıklık ve kabuklanmada bazı ilaç takviyeleri elimizin altında kolay bulunmuyor kabul... Ancak iğneli epilasyon da yabancı kelimelere dayalı teferruatlı makina yada malzemelere fazla ihtiyaç yok.. Acısına daha pratik yöntemler bulunabilmesi bu noktada daha önemlidir... Hatta daha ileri gideyim.. Bu rahatsız edici kıl sorununa kökten bir çözüm bulunabilse de ek işlemlere ihtiyaç duyulmasa....
Benim bahsettiğim konu da şuna netlik kazandırmalıyım... İğneli epilasyon da el tekniği çok önemlidir... Gerdirme,Yön Bulma,Ve akabinde hızlı çalışma ki her tür makina ile çalışırm.. Eski yeni fark etmez... Benim tekniğimin temeli İngiltere... Makinamda oranın ki bunun önemi yok.. Asıl öemli olan oranın elastik iğneleri bundan vazgeçmek de zor... Teknik konusunda ,Londra da asıl Pir ler kendileri ve onların yetiştirdikleri olmasına karşın, kendi teknikleri ile kendilerinden daha hızlı ve onların çalışamadıkları bölgelere dahi çalışabilmem kendilerini bile hayrete düşürmüştür... Kısacası teknik onların ama beceri kısmın da doğru ellerden de öğrenildiğin de onlardan daha iyiyiz benim üzerinde durduğum kısım bu idi... Ve hiç bir eksra takviye ye gerek kalmaksızın doğru iğneli epilasyon ile vücutta çalışıldığın da
*Acısı kabul
*Kızarıklık Kabul
* Yara Kabul.. VS... Yaptıran kişi de kabuklara gerektiği şekilde bakabilir ise iz kalma şansı yoktur.. İğneli uyguladığım kişileri geçiyorum aynı zaman da uygulatan kişi olarak en güzel örnek kendimi gösterebiliyorum...

Gelelim Almanya Konusuna...
İngiltere den aldıkları distribütör firma bulunduğu için iğne temin ettiğim yerlerden biridir bu ülke Ve oradan bir hayli müşterim bulunmak da... Ve gelelim konu ya...
Bu iş kurs ile öğrenilebilecek bir meslek değildir... Almanya da üç gün eğitimin ardın dan iğneli epilasyona çalışılmasına izin veriliyor ki resmi olarak bunu bildirme zorunluluğu olduğu için kişi evinde bu işi yapabiliyor.. İstenilen şart, bir odası tamamı ile bu işe ayrılmış olması gerekli.... Ve bu konuda bizati yetiştiğim,yardımcı olduğum kişi vardır ve 3 günlük bir eğitim ile kendisine izin verilebilmesine oldukça şaşkınlıkla karşıladığım durum olmuştur..
Bu hikayeler burada paylaşır iken bunlar varsayım yada kulaktan dolma değil direk yaşadıklarımı belirtiyorum...
Bu işe gerçek anlamda gönül verilince birçok yaşanmış örnekler ile karşılaşılıyor... Bu işi ele almak isteyen biri öcelikle iyi elden bu işi öğrenmeli.. Yoksa sonuçlar oldukça vasat olabiliyor ki konu derin mevzudur... İğneli Epilasyon işinin hakkını verebilmek adına birçok birikim toplamış ve her fırsatta da öğrenmeye açık olup yeni bilgiler katmak için elimden geleni yapan biri olarak; yanlışlar belirtilir iken daha açıklayıcı ve anlaşılır bir dilde ve de yaşanmışlıklara dair olması önemlidir... Teşekkür ederim...

Merhaba.
Benim niyetim kavga çıkarmak ya da benzeri bir olay değil.
Ben de ve bu sitedeki bir çok hanım da kalıcı olarak yara sahibi olduk. Almanyada eğitim alacağınız yer var, yer var, size isterseniz dünyanın en iyisi olarak kabul edilen okulun linkini verebilir, transeksuellerin kurduğu epilasyon grubuna yönlendirebilirim. Her an kendilerini geliştiren bir kitle mevcut sorun yaşanmaması için.
uzman konusunda haklısınız, uzman eski makine dahi olsa çalışabilir, makine eski diye bozuk olacak değil ama bu kadar sorun çıkıyor ise bunun nedeni de bu işte. Ynei makinelerdeki adları yabancı olan yeni ayarlar vücudun daha iyi reaksiyon vermesi için seçilmiş ayarlar. Siyah beyaz televizyonda da tv izlersiniz hd televizyonda da aradaki fark bu. ha ama bazen bu işte siyah beyaz tv kurbanı geri dönüşü olmayan bir yola sokmakta.
Elbet bizde d iyi epilasyoncular var yok değil ama şu ana kadar gördüğüm kadarı ile kritik şeyler eksik. Artık yıl 2016 olmuş evimizde nasıl siyah beyaz tv yoksa o zaman epilasyon yapan her işletmenin de işine yatırım yapması gerektiği kanaatindeyim. bu ayarları da öğrenmesi kanaatindeyim. Bir doktora gidildiği zaman mesela roaccutane çıkmadan önce ölümcül dozda a vitamini veriyorlardı sivilce için, şimdi roaccutane veriyotrlar, bir gelişme her zaman mevcut ve bu gelişmeyi takip etmemenin özürü yok malesef. Dudak üstümdeki lekeler belki de olmayacaktı işte makine yeni olup daha etkili ayar verilse idi.

Aynı zamanda da kendinizi çok övdünüz, sizinle çalışmadım, o yüzden kişisel birşey sözlemem yanlış, ama doğru olarak kabul edelim. O kadar süredir de burada emeğiniz var.
1 kişi iyi çıktı.
Ya diğerleri?

Son olarak da şunu diyim bu gelişmeyi tarif etmek için.
Siz daha iyi bilirsiniz. Önceleri kılın köküne iğneyi sokarlardı 90 saniye kadar mı akımı verip sonra kılı çekerlerdi. Termoliz çıktı sonra ki iş daha pratik, şu anki hali gibi oldu. Hala gelişme var. Belki aradaki fark bu kadar büyük değil. Ama çoğumuz için çok önemli gelişmeler.

Son olarak da şunu diyim bu gelişmeyi tarif etmek için.
Siz daha iyi bilirsiniz. Önceleri kılın köküne iğneyi sokarlardı 90 saniye kadar mı akımı verip sonra kılı çekerlerdi. Termoliz çıktı sonra ki iş daha pratik, şu anki hali gibi oldu. Hala gelişme var. Belki aradaki fark bu kadar büyük değil. Ama çoğumuz için çok önemli gelişmeler.
Merhaba...
Yine netlik kazandıracağımız bir unsur var sanırım... Burada seviyeli olarak fikir beyanın da bulunuyoruz... İçerden ve dışardan olan durum dereceleri farklıdır.. Gerçi hoş belirli vasıfda olup her biliyorum diyenin de bilgilerinin işe yaramaz durumları da görülmüyor değil..
Ancak bu yazılarımızı okuyarak bilgi edinmek isteyen arkadaşlarımıza konularda açıklayıcı ve net olmak önmeli sanıyorum.. Bazı yorumlarınıza da baktım... Biraz sert mizaç söz konusu ama bunun nedeninde, bu sektörde gerçekten bir çok çelişkiler var... Doğru bilinen yanlışlar da var... Amacım kendimi övmek değil bilgileri burada doğru ve açık aktarabilmek... Bu sektöre başlamadan önce bende iğneli epilasyon mağduru olan biri olarak sizinle ve arkadaşlarımızla paylaşımda bulunuyorum... Kendi kullandığım makine dijital ve yenidir... Firma adıda isterseniz özelden atarım bilgi amaçlı incelersiniz.. Sizde yararlı olacağınız linki bana iletin dilerseniz... Reklam içeriliği varsa özelden de atabilirsniz.. Bilgi bilgidir benim için... Makina da termo flash sistemleri her ne kadar günümüzde dahi konuşulsada benim makinamın üzerin de 3 düğme mevcuttur.. Açma.kapama ve akımı kontrol edebileceğim aşağı ve yukarı tuşları... Gerisi bu iş de çalışma tekniğe dayalıdır.. Yaptıran kişinin uygulanan yere iyi bakması ve..
Şu unutulmamalı ki bizler hoş görünsün yada görünmesin sonuç da doğal olarak var olan birşeyi elektirik akımı ile yok etmeye çalışıyoruz... Deride oluşan tahribat çok net incelenir ise,dıştan bakıldığında rahatsız etmese de mutlak deride işlem yapıldığı detayda anlaşılır... Suni her işlemde bu böyledir ,uygulama yada bakım yetersizliğinden oluşan izlerden bahsetmiyorum bunlar gözle görülür ve oldukçada rahatsız edici görüntülerdir..

Ben bir yerde bir hata ettim o yüzden açıkça özür dilemek istiorm. Kursla 3 günmüş. Özür.
Ama gene de diğer dediklerimi size özelinizden yavaşça paylaşıcam.

İğneler hakkındaki yorumlarınıza baktım... Bu konular ile ne derece de bağlantınız var bilemiyorum ancak iğne çeşitleride vardır.....
Ama en çok bilinenlerden bahsedecek olur isek..Tek parça ve iki parça olmak üzere.. Elastikiyeti bakımında iki parçalı tercih nedenimdir, kıl soğanına daha rahat erişebilmek adına... İnce oluşu önemli ki birde boyları vardır bu konuya hiç girmeyeyim..
Altın ve gümüş iğne dedikleri... Ben yazılarımda bu konuya da geniş çapda yer vermeye çalıştım... Özünde maddeleri altın yada gümüş değildir... Çelik iğnelerdir ve farklı element ile bir araya gelmediği sürede iğnelere hiç birşey olmaz ve leğiminden kopana kadarda kullanılabilinir ... Altın iğne dedikleri biraz daha hassas cilteler için kullanılsa da diğeride çelik iğne olduğu için herhangi bir alerjik reaksiyon durumu söz konusu değildir... İğne fiyatlarına gelince... Benim bilgim dahilinde olan kullandığım iğneler İngiltere de fiyatları kendilerine oldukça ekonomik...Türkiyedeki firmaları kapanıp oradan temin etmeye başlayınca anladım bende çünki burada bize satılan fiyat kat ve kat daha yüksek idi.. Hatta orada iğne ücreti almazlar ve her seansa gelindiğin de yeni iğne açarlar ancak çalışma saati orada çok yüksektir... Bilirsiniz emek isteyen her iş Avrupa ülkelerin de fazla bulunur bir unsur olmadığı için maddi anlamdan oldukça yüksektir... Ama bizim ülkemiz de yanlış olan da şudur ve onun için sarı iğneleri kullanmayı bıraktım.. Altın iğne diye bir sene önce 90 tl ye iğne satıldığını bilirim ki bu şehir ve semt olarakda fiyatlar değişir... Bunun ötesin de altın iğne ile çalışılmasını isteyenlere dakikasını çok daha fazla yüksek ücret ile çalışıldığını bilirim ki arada diğer iğne ile çalışmanın hiç bir farkı yoktur.....
Birde iğneli epilasyon sonrası kullanılan bazı kremler ki bunlarıda firmalar satar.. Maalesef Türkiyede firması olmadığı için vede temin etmek zor olduğundan ,bunlar kullanıldığın da faydası ise iş biraz daha kolay olabilir iyileşme süreçlerinde.... Onun yerine medikasol,silverdin yada çok gerekli olur ise çinko içeren kremler gibi takviyeler yapabiliyoruz ki işin özü yaraya iyi bakmaktır..

Ben bir yerde bir hata ettim o yüzden açıkça özür dilemek istiorm. Kursla 3 günmüş. Özür.
Ama gene de diğer dediklerimi size özelinizden yavaşça paylaşıcam.
Özür dilenecek bir durum yok ki bizati teşekkür ederim...
En azından araştırma zahmetinde bulunup edindiğiniz bilgileri açıkca bizler ile.paylaştığınız için... Birbirimizden öğreneceklerimiz olmasa böyle bir sitede ve böyle içerikli konuda fikir alışverişlerimiz olamazdı:) İşimiz haricinde zaman ayırmamızın sebebii de bu..

Hazır konuya dair yazılar yazılmış iken farklı bölümler de paylaştım ama bu sayfalarıda okuyan arkadaşlarımız olursa diye eklemek istiyorum...
İğnel epilasyon duruma göre değerlendirip yapılan bir tedavi sürecidir ki bunu güvendiğiniz uzmanlar ile konuşarak oluşturacağınız çalışma programlarına göre hareket edilmesi en doğrusudur... Bir kez dahi olsa iğneli epilasyon uygulamasında amaç gözenekten inip kıl soğanını yakmak olduğu için alınan kılların çoğu geriye çıkmaz..
Ve altını çizerek belirtmek isterim ki bu yapılır iken çok fazla akım verilmesi kılı bitirir gibi bir düşünce doğru değildir.. Kıl soğanına inemediğiniz sürece kıl bitmez ,fazla akımdan da deri yanar ve kalıcı hasarlar bırakır... Yeteri kadar akım ve uzmanınız tarafından pedal yada prop düğmesi ile yapacağı kontroldür önemli olan... Kıl çekildiği hissedilmemeli ve çifte(cımbıza benzer) zorlanmadan yağ gibi gelmelidir...
Bir önemli konu daha iki el ile çalışması ve lup olarakda yuvarlak Işıklı luplar ile değil (o büyüteçlere lup derler) Gözlüklü lup ile çalışması önemlidir.. Nedeni ise kııvrımlı bölgelere kolay girebilmek vede kıl yönlerini doğru bulabilmek adına gözlüklü luplar ile çalışılması iğneli epilasyonun doğru teknikğin de olmazsa olmazlardandır...

Bu konu da da bu denli kapsamlı her yerde açıklayıcı bilgiler de bulunmayabilir

Son düzenleme:
Benim 4-5 seansta koltuk altı tüylerim tamamen bitti. Neredeyse 5 sene olmuş farkında bile değilim, o kadar rahat ki:rapci:

Aramızda iğneli epilasyon uzmanı olduğunu görmek sevindirici shebetsys shebetsys merhaba :KK54:ilk kez görüyorum mesajlarınızı. Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.:KK51:

Şu sıra kaş ve bıyık da yaptırıp ömür boyu bu dertten de kurtulayım diyorum fakat kaş şeklim bozulur mu diye de bir korku kaplamıyor değil, kararsız kaldım :bicak:

Benim 4-5 seansta koltuk altı tüylerim tamamen bitti. Neredeyse 5 sene olmuş farkında bile değilim, o kadar rahat ki:rapci:

Aramızda iğneli epilasyon uzmanı olduğunu görmek sevindirici shebetsys shebetsys merhaba :KK54:ilk kez görüyorum mesajlarınızı. Verdiğiniz bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim.:KK51:

Şu sıra kaş ve bıyık da yaptırıp ömür boyu bu dertten de kurtulayım diyorum fakat kaş şeklim bozulur mu diye de bir korku kaplamıyor değil, kararsız kaldım :bicak:
Merhaba..
Doğru bir uzman uygulama yapmış size demektir... İğneli epilasyon gerçekten çok rahatlık doğru teknik ile çalışılır ise.. Bu rahatlığı kendimde yaşıyorum aynı zamanda:) Memnun kaldığınız yere devam ettiğiniz sürece sorun olacağını sanmıyorum kaş ve dudak üstü bölgede.. Ancak bu bölgenin bakımlarına daha dikkat etmek gerek... Kabuk dönemi iyi atlatılır ise göze çarpan izler olmayacaktır ve bu iki bölgenin hassasiyeti nedeni ile kış dönemi uygulama tam zamanıdır... Uzmanınız kaş formatı verme konusunda bir sıkıntı yaşamıyor ise başarılı eller de olduğu için güvenin yeter:)
Ve bende paylaştığım bilgilerimi değerli kıldığınız için teşekkür ederimm...

shebetsys shebetsys yaa biliyorum garanti değil fakat belki de içimin rahatlamasına ihtiyacım var. Koltuk altımda da kabuklanma olmuştu fakat geçmişti. Ben bu kaş işlemini çarşamba günü yaptırdım; bugün bütün gün güneşteyim. Bu kabuklar kalıcı olmaz değil mi? Verdikleri aloa veralı kremi sürüyorum. Bir uzman olarak bana yardımcı olun lütfen, epilasyon merkezini aradım görmem lazım kalıcı olabilir dedi

Eklentiler

• 20160910_152026-1.jpg
    20160910_152026-1.jpg
    32,3 KB · Görüntüleme: 276
Kabuk güneşde kalıcı olmaz elbette... Sadece deride kabuk altı bronzlaşmayacağı için açık renk kalır ki bu bir daha ki sezon bronzlaşıldığında belirgin bir durum kalmaz... Kabuklar ter ve dolayısı ile nemden etkilenmemesi için benim önerim Talk pudrasıdır.. Kabuklar geçtikten sonra medikosol ki çok yağlı olmadığı için ilk tercihim Silverdin,Bepantol vs... gibi tedavi içerikli kremler önerimdir....
Tabi yinede yakıcı güneşin altında güneşlenme mahiyetinde olmamak da fayda var... Biliyorsunuz iğneli epilasyon sonrası iyi bakım sonrasındada hayat boyu rahatlık.. Tedavi süresince dikkatli olmak en iyisidir..

Teşekkür ederim..sabah akşam o verdikleri aloa veralı kremi sürüyorum. Kalmayacaktır umarım.
Uzmanınızında bir bildiği vardır elbet.. Gerekli olduğunda kendisinede danışmak etkili olacaktır... Kabukların düşmemesi önemli yoksa iz kalmaz ki uzmanınız işinde iyi olan bir el...

X