İğneli Epilasyon iğneli epilasyon tüylerim bitti diyenler

Ebrucaa keşke bu yazını daha onceden okusaydim veya uyaranlari görseydim. Şimdi nete bakıyorum da aslında herkes yüze lazer yaptırmayın demis.ben salak gibi hiç araştırmamisim. 5-10 kıl vardı cenemde şimdi yüzüme yayıldı o kadar psikolojik bozuk ki ne desem bos.şimdi senden duyduğum sonuçlara göre iğneli yaptırmak istiyorum ama yine hüsran olur die korkuyorum.sence yaptirmalimiyim.bi de sen toplamda kaç kere gittin seans olarak sormuyorum

Ebrucaa bi de şu an yüzün ne durumda hala çok var mı yoksa epey azaldı mi cevap verirsen çok teşekkür ederim

son senasımdan geliyorum. yüz 30 dk sürdü. biraz daha detaylı oldu çok inceler bile alındı. 15 dk civarıda alın vs çalışıldı.bu gidişimde farkettiğim kalın olanlar artık inceldi ayva tüyü şeklini aldı, biraz renkleri açık olsa alınmasına bile gerek yok ama koyu renkteler malesef. şişlik var, iz yok. fito kullanıyorum. oda çok az. bepanthen kullanmıyorum artık cidden tüylenme yapmakta. tüy azaltıcı krem varsa önerebileceğiniz tavsiyelerinizi bekliyorum.
ben bıyık bölgeme gidiyorum seanstan sonra 2 gün Depileve diye küçük bi şişede tüyleri geç cıkaran solüsyon kullanıyorum.

Ebrucaa keşke bu yazını daha onceden okusaydim veya uyaranlari görseydim. Şimdi nete bakıyorum da aslında herkes yüze lazer yaptırmayın demis.ben salak gibi hiç araştırmamisim. 5-10 kıl vardı cenemde şimdi yüzüme yayıldı o kadar psikolojik bozuk ki ne desem bos.şimdi senden duyduğum sonuçlara göre iğneli yaptırmak istiyorum ama yine hüsran olur die korkuyorum.sence yaptirmalimiyim.bi de sen toplamda kaç kere gittin seans olarak sormuyorum

bu son gittiğim yere yani sonuç almaya başladığım yer diyelim , 8. kez gitmişim. ayda bir gitmeye çalışıyorum. bence vakit kaybetmeden başlamalısın. iyi bi yer bul tek kural bu. benim iğneli için 3. yerim. çalışıyosan benim gibi hafta sonuna denk getir iki gün dışarı çıkma hem kızarıklıkların geçer hemde güneşe maruz kalmazsın. benim son gidişime göre dakika bazında %70 lik bir azalma var. geri kalanlarda bayağı bi inceldi. yavaş yavaş sabırla bir sene de kurtulcam kısmetse :)

işe yarıyormu peki ? not aldım bi araştırıcam, teşekkürler
Tuyleri gec cikartiyor bende her bünyede farklı etki eder mi ama bilmiyorum benim tüy yapım sert baya kizariyor kabuk bağlıyordu iyileşmeden bir hafta sonra tekrar tüy çıkıyor Yüz sonuçta calisiyorum iyilesmeden tekrar gidiyordum. Bunu kullanalı 15 gun 20 gun aralıklarla gitmeye basladim.

Kızlar ben iğneli epilasyon konularını çok takip ettim sadece sarı ince tüylerim vardı ama mutsuz ediyodu çok takıyodum acaba iğneli yaptırsam mı diye düsünüyodum hep sonunda basladım 6 ay oldu ama simdi nerdeyse hiç kalmadı gittiğim yeri bilmek merak ettiklerinizi sormak isterseniz elimden geldiği kadar yardım ederim :)

Sanirim ayni yere 8. Gidisimdi. Şişkinlik oluyor evet . bu son zamanlara gore değil .bazen şişkinlik inince yüzüm isil isil oluyor bazen kotu durumda oluyor . onu bende cozemedim. Ama şöyle bisey var ilk 2saat calisiyoduk artik çok daha az ve bu sebepten azaliyor şişlik orani. Birde bende kabuk olmuyor canim sadece gözenekli bi durum oluşuyor. Onuda tedavi bittikten sonra bi çaresine bakicaz artik
nerde yaptırıyosunz leke kaldı mı

evet bursalıyım. okumadığım konu kalmadı. yani birinde biri çıkıp şukadar sürede şu işlemle kurtuldum dememiş. ben ordan çok memnunum diyen kişi 1 ay sonra soluğu başka bir uzmanda almış. biri 5 seans oldu hiç etki yok derken diğeri 2 3 seansta kurtuldum demiş. bu işlemin işe yaradığı bir gerçek. yurtdışında bu işi yapanlar 1 senede yüzde 90-95 başarı sağlıyor ve bunuda kanıtlarıyla hastalarıyla ortaya sunuyorlar. bizde malesef öyle bi dünya yok.
Merhaba... İğneli epilasyonda Avrupa dan daha ilerideyiz tastikletmiş biri olarak söylemeliyim....Ancak sizde haklısınız bu konuda doğru el tekniğini kullanabilen kişi sayısı bizde az... Yanlış uygulamalar da varki ünvan sıfatının hiçbir ehemmiyeti yoktur... Akım verilen kılların alındığını hissedilmemeli yağ gibi gelmeli... İki işlem yapılmış.. Doğru iğneli tekniği ile çalışılmış olunsa idi alınan kılların geneli bir kerede dahi geri çıkmamalı idi... İyi uzman profilinde, kendinden emin ve net olan , bir defada dahi başarı oranını söyleyebilen ve iki el tekniğini kullanabilen biri bölgenizde araştırmanıza umarım yardımcı olabilir...

mrb herkese. uzun bir aradan sonra yeni paylaşım yapıyorum. çünkü bu süre aralığında tedavi sürecine ara vermek zorunda kaldım. benim iş yoğunluğum bazende epilasyoncunun randevularının dolu olması buna etki etti. bu süre aralığında kalın olan 10-20 adet kadar tüyü kendim almak zorunda kaldım. diğerleri hiç rahatsız etmiyordu. sonunda tekrar gitme fırsatım oldu. yüz bölgem alın da dahil 30 35 dk sürdü. bir 10-15 dk farklı bi bölgeme yaptırdım yeni oda vaktimizi doldurmak içindi. bu yüze yapılan yarım saatlik işlemde bazı tüyler okadar inatçıydı ki bir tüyle 15-20 saniye uğraştığı olmuştur.( normalde dk da 10-20 arası tüy alınıyor) . sanırım 3- 5 seans sonra tamamen bitirmiş olurum. ilk başlardaki halime bakınca şükrediyorum bu duruma. darısı sizlerin başına.

mrb herkese. uzun bir aradan sonra yeni paylaşım yapıyorum. çünkü bu süre aralığında tedavi sürecine ara vermek zorunda kaldım. benim iş yoğunluğum bazende epilasyoncunun randevularının dolu olması buna etki etti. bu süre aralığında kalın olan 10-20 adet kadar tüyü kendim almak zorunda kaldım. diğerleri hiç rahatsız etmiyordu. sonunda tekrar gitme fırsatım oldu. yüz bölgem alın da dahil 30 35 dk sürdü. bir 10-15 dk farklı bi bölgeme yaptırdım yeni oda vaktimizi doldurmak içindi. bu yüze yapılan yarım saatlik işlemde bazı tüyler okadar inatçıydı ki bir tüyle 15-20 saniye uğraştığı olmuştur.( normalde dk da 10-20 arası tüy alınıyor) . sanırım 3- 5 seans sonra tamamen bitirmiş olurum. ilk başlardaki halime bakınca şükrediyorum bu duruma. darısı sizlerin başına.
merhaba yazdıklarınızı en baştan beri okudum deneyimlerinizi iyi bir şekilde yazmışsınız, teşekkürler ama en önemli ayrıntıyı yazmamışsınız. Acaba gittiğiniz yer neresi? %70 oranında bittiğini yazmıştnız anladığım kadarıyla. Neyse sonuç olarak nereye gittiğiniz konusunda da bilgi verir misiniz?

Kizlar igneli epilasyon kesin cozum. Sirf igneli epilasyon icin İznir'e gidiyordum. Ben kurtuldum yuzumdeki tuylerden. Sanirim en son seansim uzerinden 2.5 sene gecti. Zamaninda photo epilasyon yaptirip tuyleri cogaltanlardan biri de bendim ama cok sukur o gunler geride kaldi. İgneli epilasyon yapan iyi bir uzman bulursaniz ne iz kalir ne leke ne de kil tuy :)

merhaba yazdıklarınızı en baştan beri okudum deneyimlerinizi iyi bir şekilde yazmışsınız, teşekkürler ama en önemli ayrıntıyı yazmamışsınız. Acaba gittiğiniz yer neresi? %70 oranında bittiğini yazmıştnız anladığım kadarıyla. Neyse sonuç olarak nereye gittiğiniz konusunda da bilgi verir misiniz?

anlamadığım forumda ki paylaşımların altında hep nereye gittiniz nekadara yaptırdınız sorusu ! burada ben kimsenin reklamını yapmak için paylaşım yapmıyorum .özelden sorarsanız söylerim zaten devlet sırrı değil. ana konu lazer vs gibi yöntemlerle kandırılmasın kimse , parasını çöpe atmasın boşa zaman kaybedip birde üzerine psikolojisini bozmasın. evet zor uzun soluklu biraz maliyetli bir süreç ama sonunun kesin çözüm olduğunu bildikçe ve bunu gördükçe mutlu oluyor insan. umudunuzu kaybetmeyin

E ebruca16 ben de şeyi merak ediyorum lazerden sonra arttıran insanların yanak bölgesindeki tüyler genelde dağınık ve kalın oluyo, ama ben hiç lazer vurmadım ve yanak bölgemin tamamında griden siyaha dönük sıralı düzenli şekilde hemen her kısmında var yani tek tük dağınık değil, sizinki nasıldı? Bana bi yer bunlarla uğraşılmaz çok sık demişti, ondan merak ediyorum ve ne olursa olsun gitmekte istiyorum %50 lik bi azalma olsa bile...

bende ilk başta ayva tüyü yer yer kalın siyah olanlar vardı. inandım dr a kliniğinde lazer yaptırdım. ilk başlarda iyi gidiyo sanıyosunuz biraz fazla ara verince gerçeklerle yüzleşiyosunuz. bende de emin olun hiç olmayan tüyler bile çıkınca yoğunluk sizinki kadar olmuştur. uğraşılmaz diyene bakmayın. asıl o hiç dokunulmamış ince tüyler birkaç seansla yok oluyor. benim o incelerin çoğu gitti , kalınlar biraz var ama sayılacak kadar azlar. eskisi gibi rahatsız etmiyor insan içine daha rahat çıkabiliyorum. ilk başlarda sık sık giderseniz sıfırlama dediğimiz her tüy köküne işlem daha kısa zamanda olur. sonrasında ayda birlere kadar düşüyor. Severus Severus

2. mesajımda yaşadıklarımı anlatayım. aniden tüylenme ( sarı renk çok küçük ve azdı) olayı yaşayınca koşa koşa doktora gittim. tahliller testler temiz çıktı. sonra eski görüntüme kavuşmak için iğnelide karar kıldım. 3 seans iğneliye gittim. pek bi etkisini görmedim. yapan kişi doktordu. tüyler çekilirken hissediyordum bazen. sonra beni ikna edip lazere aldı sonraki seanslarda. nd yag yüzde tetikleme yapmaz dedi. bu arada tüyler iyice kıl halini almaya başlamıştı. lazer bu kıl gibi olanları inceltti. bakın bitirmedi sadece inceltti. ama gelin görün ki hiç ortalıkta olmayan yada minicik saprası tüyler gri siyah ve büyük hal aldılar. 4 seansın sonunda ara vermeye karar verdim. uygulamada bebek gibi oluyor cilt ya sonra ? 2buçuk aylık aranın sonunda baktım ki yüzüm kıl yumağına dönüştü. alnıma kaş arasına da atış yaptı . acısını anlatmıyorum bile. insan içine çıkamaz duruma geldim. bide doktor bana her ay gel diye ısrar ediyodu demek sebebi buymuş. şimdi başka bi yere iğneliye gittim. ilk seansta sanırım yüksek akımda çalıştı , çekerken acı duymadım. bazı kıl köklerine 2 defa akım verdi. o ilk seansta alınan yerlerden birinde fındık kadar alanda tüy çıkmadı yaklaşık 1 aya yaklaştı. ama diğer yerler yine çıktı. 2. seansa 1 hafta sonra gittim diğer alınmamış yerleri aldım. ama onlar şimdi geri geldi. sanırım yüzümün tamamen toparlanması ( her kıla işlem yapılması) 4 5 seansı bulur. her seans yaklaşık 20 30 dk sürdü fazla çalışmadı. yüzüm çok şişti. kabuk çok azında oldu sanırım bi tane iz var kırmızı. açıkçası takmıyorum yeterki kurtulayım. alna yapalım dediğimde tehlikeli olur deyip yapmadı. aslında alın ve kaşlara da ihtiyacım çok var . sosyal statüm işim vs bu kıl tüy olayı yüzünden paramparça oldu. şimdi bu sorunu yaşayanları çok daha iyi anlıyorum . en çok merak ettiğim zaten 1 yıla yakın bir zamanı boşa kürek çekerek harcadım ve maddi olarak kayıplarım çok oldu. maddiyatı cidden hiç umursamıyorum yeterki bu dertten kurtulayım. canlar sizden ricam ne sıklıkla nekadar süre giderek bu sıkıntıdan kurtuldunuz.
Merhaba...

Özellikle bu yüzdeki tüy problemlerin de , karşılaştığınız doktorların daha iyi ve doğru bilgi aktarmaları gerekirdi size .. İğneli de el tekniği yani uygulayan kişinin iğneli epilasyonu uygulamadaki teorik bilgileri sistemli çalışmada da gösterebilmesi :sonuç olarak başarının gelmesini sağlayacaktır..
İlk uygulama da iyi bir uzmana denk gelinmemiş olması bazı tereddütleride beraberinde getirebilir ...
Oysa ki ilk başlangıçta iyi araştırılarak doğru teknikde ki iğneli epilasyon uzmanı tercihinde bulunulduğun da ; bu sorunlar bitecekti..
Anladığım kadarı ile ellenilmemiş bir tüydü ve iğnelide ilk turda dahi yeterli çalışma ile yüzde 60-70 oranlarında kurtulmuş olurdunuz çünki alınan kılların geneli geriye çıkmaz bir defa da dahi ..(kıl soğanı akım ile yakıldığı için ) ...
Ancak ışında sizinde fark ettiğiniz gibi ince kıllar uyanışa geçip, kalınlaşan kıllarda uykuya yatabilir ve sonrası da ise işin içinden çıkılmaz durumlar ile karşılaşılabilir...
Bu durumda iken iğneli epilasyonun ne zaman bitireceğini söylemek zor... Sebebi:
-Işın gören bölge de uygulma ne kadar etkili oldu
-Yüzde kaçını uyuttu ve uyanışa ne zaman geçerler.. 1 yıl 3 yıl 5 yıl sonra bile olabilir..
Ancak iğneli epilasyonda çalışmaya başlandığında doğru teknik ile çalışılıyor ise ilerleyen dönemler de rahatladığınızı hissedeceksiniz ki bunun kontrol altına alınması 6- 7 ayı bulabilir... ilk 10-15 günde yapılıyor ise işlem, sonrasında 25-30 gün, sonrasında süre daha da uzayacaktır,,, Seyrelme olup kıllar azaldıkçada rahatsız olma durumu az olacaktır..
Saatlerce çalışılan bölge ; istenilen aşamalara gelindiğin de bu süre 5 -10-15 dakika hatta bir iki dakika olacaktır..
Deneyimlerim de gördüğüm ,lazerli olup iğneli ile bitirilen bölgelerde kişi bazı tüylerden rahatsızlık duyar ise 6 ay yada sene de 1 gibi çok kısa işlemlere de gelebilmektedir..
Bunlar tabiki genellemedir... Işının(lazer) etkileri; kullanılan makinaya,uygulamaya vede kişilerin bünye ve kıl yapılarına görede değişkenlik olabilen bir durum olduğuna unutulmamalıdır...
Bunu şimdi sizin aracılığınız ile paylaşmamın sebebi çok sorulan bir soru ve konunuza bakan kişilere yardımcı bilgi olabilir düşüncesi idi..

Son düzenleme:
Merhaba... İğneli epilasyonda Avrupa dan daha ilerideyiz tastikletmiş biri olarak söylemeliyim....Ancak sizde haklısınız bu konuda doğru el tekniğini kullanabilen kişi sayısı bizde az... Yanlış uygulamalar da varki ünvan sıfatının hiçbir ehemmiyeti yoktur... Akım verilen kılların alındığını hissedilmemeli yağ gibi gelmeli... İki işlem yapılmış.. Doğru iğneli tekniği ile çalışılmış olunsa idi alınan kılların geneli bir kerede dahi geri çıkmamalı idi... İyi uzman profilinde, kendinden emin ve net olan , bir defada dahi başarı oranını söyleyebilen ve iki el tekniğini kullanabilen biri bölgenizde araştırmanıza umarım yardımcı olabilir...

Merhaba. Dediğiniz tek bir şey külliyen yanlıştır.
Özellikle almanya ve türevi ülkelerle kıyasla epilasyonda çok gerideyiz. Taş devri seviyesi ideal tanım olabilir hatta. Apilus Cleo ve Sm-500 görmekten bıktım zira. Milenyumdan önce kalanalrı hele. Dünyanın en iyi, devlet tarafından tanınmış epilasyoncuları avrupadadır. picoflash, microflash, insulated probe ve burada çoğu yerde duyulmamış binbir çeşit şey... bunlar burada olsa kimsede lekelenme olmayacaktı. Kabuklanma da olmayacaktı.

Son düzenleme:
X