İğneli Epilasyon İğneli epilasyon izleri

Benim de epilasyon sonunda hafif kızarıklık ve minik kabarcıklar oluyor.
Ertesi gün bunlar geçmiş ve minik minik beyaz sivilceler oluşuyor. Tabii hiç ellemiyorum kendim patlatmıyorum ki zaten çok hassaslar dışardan bir etken sonucu dahi patlayabiliyor.
Bir sonraki gün, patlamış oluyorlar ve minik minik kızarıklar daha doğrusu kabuklar oluşuyor. Onlarda iki gün içinde geçiyor.
Kesinlikle günlük hayata etki edecek kadar belirgin olmadılar benim.
Bu her seans sonrası bu şekilde en fazla bir hafta içinde hepsi geçmiş oluyor.
Dert edilecek gibi değil yani.

teşekkür ederim inşallah tez zaman da hepimiz kurtuluruz :)

ne kadar oldu başlıyalı gidişat nasıl ve nerede yaşıyorsunuz

ne kadar oldu başlıyalı gidişat nasıl ve nerede yaşıyorsunuz
Benim ilk seansım hatta seans temiyorlar tur diyorlar suan yarım tur oldu yarısı çıkmamıştı. İlk yarım tur eylül 26daydı sanırım o civar. İkinci seansımda ekim 25de. İlk gün kabardı iki fün sürmedi kabarıklık. iğnenin yerleri kızarıklık iki saat içinde geçti. Kabuklanma oldu ama yani kurur ya yüzün o şekilde ilk iki gün yüzüme su değdirmedim. Üç gün güneşe çıkmadım ve üç gün günde üç kere antiseptik pudra utalk adında onu aldım onu sürdüm. Sonra 4-5gün günde ikiye indirdim. Bir hafta sonunda kabukların çoğu döküldü. Pudrayı bıraktım. Yalnız sivilecelenme oldu. Elleme hiç sivilceleri demişti zeynep hanım dayanamadım bayağı oynadım iz kaldı. Resim atabilirim ama önceki alınanlar değil o zaman çıkmayanlar çıktı

Benim birkaç lekem göbeğimde nerdeyse bir sene olcak hala geçmedi.Bu beyaz lekelerin geçeceğinden umudum yok benim.Kimyasal peeling midir tca midir napmak lazım ya?Bir daha iğneliyaptırmam tövbe.Hem ağdaya devam ediyom hem lekelendim.

Benim de kendi hatamdan kaynaklı izlerim vardı, 1 sene boyunca geçmedi ama doğru uygulamayı yapmadığım için. Cilt soyucu şeyler kullanın. 1 senede geçmeyen izleri 3 ayda geçirdim şimdi eser yok :) doa kozmetikten 20% lik kimyasal peeling kullandım 3 ayda 1. Uygulama sonrası cilt 2 hafta boyunca soyuluyor. Soyulma tamamlanınca 2 hafta boyunca madecassol ve acnelyse kullandım. Madecassol ü kafama estikçe sürdüm (günde birkaç kere) ama acnelyse çok kuvvetli bir soyucu, onu 2-3 günde bir, az miktarda kullanmalısınız

Ya geçiyosa kullanirim.acnelyse i koltuklatimda kullandim.Uygulanişina, etkisine vakıfım yani.tca yi kendim beceremem ya.Valla gidicem iğneli yaptırdığım merkeze siz yapmiştiniz kimyasal peeling de yapın diycem:)sizin lekeleriniz neredeydi geçti?

Deyin yapsınlar :)) Benim dudak üstümdeydi, epilasyondan çıkınca yoğun güneş ve sıcağa maruz kaldım, yani en kötü durum açık yara için. Onu bile geçirdi. Kimyasal peelingden korkmayın, meyve asidi zaten. Sadece derecesini çok yüksek almayın. 15/20/25 iyi. 1dk sonra yıkıyorsunuz sürdükten sonra

Benim de daha önce gittiğim yerde bir kere gitmeme rağmen dudak üstümde yanık izleri kalmıştı . Dermatologa gittim aylarca krem tedavisi oldum. Ufak ufak soyularak bir kısmı geçti ama bir tarafında çok yakından bakılınca iz kaldı. Bu dediğiniz yöntemi evde kendimiz yapabilir miyiz? Hangi ürünleri almamız gerekiyor. Tca peeling hakkında bilgim var ama hangi markayı almam gerekiyor bilmiyorum. Şimdi gittiğim yer dudaküstüne yapmıyor zaten yapsa da o bölgeye asla yaptırmam artık.

Yanık izi nasıl bir iz?Kahve rengiyse izler geç de olsa silikleşip geçiyor.Ama beyaz olanlar geçmiyor.Benim bahsettiklerim beyaz.Diil dudaküstü tövbe hiç bir yerime yaptırmam.Beyaz tenliyim zaten.Uzman belki cok iyidir, iğne de ama ten kaldırmıyordur.Ben oyum.Ki ben bir kere yaptırdım böyle.Bir de üst üste yaptırsam o tenin deformasyonuna kılı tüyü tercih ederim yani.

Evet evde kendiniz yapabilirsiniz. Doakimya'nın sitesinden 15% ya da 20% lik tca alın (önceden hiç kullanmadığınız için hassas mı bilmiyorum cildiniz, o yüzden 15% daha iyi olur). Eczaneden de acnelyse ve madecassol alın. Sizinki köklerine mi batırmadı iğneyi yoksa suyla vs temas mı ettiniz ondan kaldı iz?

Yanık izi kaldı. Dermatologum yüksek akımla çalışıldığını yanlış uygulama yapıldığını söyledi. Ben kahverengi minik izler olur sanmıştım, siyah kara kara yanıklar oluştu. su değdirmedim çok dikkat ettim ama yapılırken inanın acıdan her yanım kasılıyordu bir kere yaptırdım. Şimdi gittiğim yerden son derece memnunum acı sinek ısırığı gibi ama bu iş cilt üzerinde bir iş olduğu için kimseye gidin gitmeyin gibi şeyler söyleyip sorumluluk alamam. Çünkü benim ankara'da gittiğim yer bir kısım insanın çok övdüğü bir yerdi.

Bana uygulama yapan kişi, çok övülen kadının yanında yeni yetiştirdiği acemi elemanıymış sonradan öğrendim. Bu olay yüzünden bu kadına, resmi mi çalışıyorsunuz diye sorduğum için de hakaret edip engelleyen bir başka sözde iğneli uzmanına hakaret davası açacaktım, kovuşturmaya gerek yok şeklinde dosya geri döndürüldü. sonra istanbula tayin durumu oldu derken lanet olsun dedim. 39 yaşındayım uğraştığımız insanlara işlere bak.Sonra öğrendim ki yanında çalışan herkes bu kadını yüzüstü bırakmış müşterilerinin çoğu ayrılmış falan. Eden bulmuş. ankara'daki uzmanlar kendilerini bulunmaz hint kumaşı sanıyorlar. ben sarışın olduğum için o izlerin geçmesi çok zor oldu büyük kısmı geçti ama yakından bakılınca bir tarafta belli oluyor. dediğinizi iyice araştırıp, şu an gittiğim yere de danışıp uygulucam. teşekkür ederim

Ben ilk yaptırdığımda hafif bir kızarıklık oluyor ama daha sonra geçiyor. Evet ufak kabuklanmalarda oluşuyor fakat en fazla 6-7 gün sürüyor ve kayboluyor. İğne yerinde çukurluklar oluşan arkadaşlar muhtemelen doku kaybı yaşıyorlar uzmanlarını tekrar gözden geçirsinler derim. İğne batarken hissediyorsanız, ısı verilmiş kıl kökü çekilirken zorlanıyor ve hissediliyorsa o işlemden hayır beklemeyin ve ivedilikle uzmanınızı değiştirin kızlar. Akımın yanlış yere verilmesi yüzünden ciltte ağır yanıklar veya en iyi ihtimalle doku kayıpları yaşanır. İğneli sonrası da önemli aslında. Mesela operasyondan sonra genelde uzmanım antiseptik pudra sürüyor. Madécassol veya hametan kullanılabilir. Hametanın aynı zamanda güneş koruyucu özelliğide var. 3 saat su, çay veya kahve buharı vs değdirmemek gerekiyor. Açıkcası ben operasyondan sonra sürülen antiseptik pudra veya hametanla kalıyorum. Tekrar sürmüyorum. Ona rağmen çukurlaşma, kızarıklık vs yaşamıyorum. Gerçekten bu uzmanla veya cilt tipinizle alakalı. Umarım azda olsa yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
M
Merhaba sizin sorununuzun şuan ben yaşıyorum ve 5 ay oldu düzelme yok. çok etkiliyor bu durum beni... Sizin şuan durumunuz nasıl izleriniz geçti mi acaba???

Bu cilt tipinden okuduklarıma göre şöyle bir çıkarım yapabiliyorum.Yağlı ciltlerde deliklenme olmuyor daha çabuk gözenekler iyileşip kapanıyor.Kuru veya karma ciltlerde deliklenme gözeneklenme sorunu yaşanıyor tabii bizim (benım de karma kuru arası) bu yönde iyileşme süremiz daha fazla zaman alıyor.

siz ankarada kime yaptırmıştınız acaba?

Ben de koluma yaptırıyorum işlemden sonra 3 gün pudra sürüyorum kahverengi kabuklanma oluyor. Ama sonra hametan yada madecassol kremi kabuklar döküldükten sonra mı sürmeliyim yoksa kabukların üzerine mi sürmeliyim?

Kabuklar varken krem sürme.Kabuklar dökülünce 2-3 gün günde bir kere akşam yatmadan sürsen yeterli olur.Çok kremlemek hem tüy kökünü besler hem de sivilce oluşumuna neden olur.Biz zamanında bunları bilmiyorduk acı acı tecrübe ettik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…