İftara yemek ne yapsam?

Karnıyarık düşündüm ama yagli olur diye olmaz dedim sonra tesekkür ederim 🙏
Ben karnıyarık yapacağım zaman kızartma olayını bıraktım artık. Şöyle ki, alaca soyduğum patlıcanları ortasına karnıyarıklık çiziğini atıyorum. Yağlayıp, tuzlayıp fırın poşetine koyuyorum. Fırın poşetine de bir kaç delik açıp fırına veriyorum. Sonraki işlemler kızartme ile aynı. Kesinlikle daha hafif ve aynı lezzet de oluyor.

mercimek corbasi
orman kebabi
bulgur pilavi
cacik
tarator
yesil salata

Tarhana hiç yapmadım desem güler misiniz 😊hiç yemedim desem peki
Havalar sıcaksa karnıyarık ağır gelebilir çünkü burası çok sıcak artık :)

KKarnıyarık yerine patlıcan kebabı gibi birşey de yapabilirsiniz fırında patlıcanları orta kısmından hafif keserek içine köfte gibi hazırlanan kıyma koyarsınız çok lezzetli oluyor tam tarifine İnternette yazar.

şeker hastası babam ve kayınpeder ile,
sağlıklı beslenme takıntılı annem ve kayınvalidem menüsü;

domates çorbası (geçen yılın kendimiz hazırladığımız domates soslarından unu 1 yemek kaşığı tam buğday kullandım )

zeytinyağlı fasulye
(1.5 kilo fasulye, 2 soğan, 7-8 domatese 1 çay bardağından 1 parmak az zeytinyağı ile)

hünkar beğendi
(bunun beğendisi kaçamak hakları 🤣 ununu tam buğday unu kullandım)

bulgur pilavı

mevsim salata
kabak tarator

limonlu irmikli sütlü tatlı
(bunun da şekeri az, limonlu pelte kısmında yarım çay kaşığı zerdeçal, üzerinde de şekeri dengelesin diye kırmızı meyve vardı)

dengeli bir menü oldu.
gençlere de börek vardı masada ama anne-babalardan kaçırdık🤣

karıyarık yerine armutlu patlıcan kebabı yapabilirsin içinde armut yok şeklinden dolayı :KK45:

köfte yoğurup közlenmiş patlıcan etrafına sarıp fırına atıyorsun çıkarmadan 10 dakka önce de sarımsaklı domates sosu döküyorsun hem harika hem de yağsız oluyor tavsiye ederim

Yeşil mercimekli erişte çorbası islim kebabı bezelye yemeği pilav tavuk hoşaf ayran salata yaprak sarma olarak yaptım geçen bi anda karar verince misafire bu hafta da iftardan bi saat önce eşimin babası geldi mercimek çorbası pilav tavuk fırında köfte patates yaptım 45 dakikada yetişti hepsi

Domates çorbası Karnıyarık. Pirinç pilavı. Cacık. Zeytin yağlı olarak yeşil fasulye veya biber dolması, barbunya .

Yeşil mercimekli erişte çorbası islim kebabı bezelye yemeği pilav tavuk hoşaf ayran salata yaprak sarma olarak yaptım geçen bi anda karar verince misafire bu hafta da iftardan bi saat önce eşimin babası geldi mercimek çorbası pilav tavuk fırında köfte patates yaptım 45 dakikada yetişti hepsi
Maşallah size😊

Mantar corbasi (kremayla degil sutle pisirin)
Zeytinyagli taze fasulye
Pacanga boregi
Yaprak sarmasi
Yogurtlu biber salatasi
Mevsim salata
Hunkar begendi
Bulgur pilavi
Gullac

Back
X