İftara yemek ne yapsam?

esen21

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
74
17
38
30
İyi günler, kk üyeleri. Öncelikle herkese hayırlı ramazanlar. Ben kayınvalidem, kavinvalidemin babası ve kız kardeşini yemege almayı düşünüyorum, ama bir türlü ne yemek yapsam diye düşünüyorum. Hepsi yaşça büyük olduğu bu hafif, bu agır diye yemekleri eledim😊siz neler yaptınız misafirlerinize acaba belki bana da örnek bir yemek olur. Simdiden teşekkürler herkese 🙏

Yaşları itibariyle hafif bir menü hazırlamanız gerekir diyerek şöyle bir öneride bulunayım
Yoğurt çorbası
Güveçte köfte patates güveç yoksa borcamda yada fırın tepsisinde olabilir
Sebzeli bulgur pilavı
Mevsim salata
Masaya havuç tarator yada yoğurtlu semizotu salatası koyabilirsiniz

Komple yağsız menü zor bulursunuz. Çok tatsız olur valla :))
Karnıyarık çok ağır olmaz bence..

Fırında köfte patates yapabilirsiniz. Önce biraz kızartınca daha güzel oluyor ama ağır olur derseniz direk fırında yapın.
İnanın köfte patates yaparım ara ara onlarda yapar bana gönderir sagolsunlar. Ama daha değişik yemek yapmak istiyorum 😊

Bence yaşlı olacak hafıf olsun dersen.mercımek corbası - taze fasulye- dıger gencler ıcın tavuk patates fırında- pılav - ortaya kapya bıber yogurtla salata fırında kasarlı mantar. Tercıhen sorarsınız pılavınızın yanına taze fasulye pılav mı ıstersınız yoksa tavuk patates mı? Kalanı ertesı gun sız yersınız

Back
X