• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar vakti ağlama krizi

Merhaba arkadaşlar. O kadar üzgün ve mutsuzum ki şuan. Yaklaşık bir saattir ağlıyorum. Mevzu tabiki eşim.

Dün öğle saatlerinde arkadaşım aradı ve bugünden için iftara davet etti. Diğer arkadaşlarımı da davet etmiş. Ve evi bulunduğumuz yere arabayla 45 dklık mesafede. Arkadaşımla konuştuktan sonra eşimi aradım. Tamam gideriz dedi. nasıl gidicez dedim ( arabamız yok) dedi babamın ya da babamın arabasını alırım. Halamın arabasını alabilirim. Tamam dedim. Gülerek beni götür de farketmez dedim. O da güldü tamam dedi. Ve dünden beri gideceğiz dusuncesindeyim. Öğlen mesaj attim. Araba mevzusunu akşama bırakma lütfen diye ne yapacasın istedigim vakit ayarlarım dedi. Yemek değil mi her yerde ayni ben kimsenin arabasını istemek istemiyorum. O insanlarla görüşmek istemiyorum ( araları gayet iyidir) ramazanin ilk günü davet edilmez bizi neden davet ediyorlar. Bir sürü laf. Ben anladım problem çıkaracağını. Akşam eve geldi yattı tv izliyor. Ne düşünüyorsun dedim. Hangi konuda diyor. Gitmeyeceğim istemiyorum diyor. Senin bu davranış bozukluklarından sıkıldım madem gitmeyecektik neden dün demedin bunu dedim. Dün kafam öyle getiriyordu bugün böyle getiriyor diyor. Gerçekten o kadar moralim bozuldu ki. Çok istemiştim gitmeyi. Ve gözünün önünde o kadar gözyaşı döktüm bana ağlama diyor ağlanacak birşey yok diyo. Hâlâ tv izliyor aldım kumandayı kapattım tvyi kumandayi da duvara fırlattım. Kendimi odaya kilitledim. Şuan kendisi mutfakta yemek arayışında.Ve bu ilk değil bu tarz seyleri hep yapıyor. Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim. Yazım hataları için kusura bakmayın gerçekten çok kötüyüm.
Kendi kendinize yapıyorsunuz bence bırakın ne hali varsa görsün birde gitmek istememişsen önceden haber ver diyip hiç konuşmasaydınız niye olay çıkarttınız ki. Sizin gitmek istemediğiniz yere zorla götürebiliyor mu gitmek istemiyorum diyip oturma lüksünü vermiş elinize biraz sakin kalıp siz onu delirtseydiniz mübarek gün

Merhaba arkadaşlar. O kadar üzgün ve mutsuzum ki şuan. Yaklaşık bir saattir ağlıyorum. Mevzu tabiki eşim.

Dün öğle saatlerinde arkadaşım aradı ve bugünden için iftara davet etti. Diğer arkadaşlarımı da davet etmiş. Ve evi bulunduğumuz yere arabayla 45 dklık mesafede. Arkadaşımla konuştuktan sonra eşimi aradım. Tamam gideriz dedi. nasıl gidicez dedim ( arabamız yok) dedi babamın ya da babamın arabasını alırım. Halamın arabasını alabilirim. Tamam dedim. Gülerek beni götür de farketmez dedim. O da güldü tamam dedi. Ve dünden beri gideceğiz dusuncesindeyim. Öğlen mesaj attim. Araba mevzusunu akşama bırakma lütfen diye ne yapacasın istedigim vakit ayarlarım dedi. Yemek değil mi her yerde ayni ben kimsenin arabasını istemek istemiyorum. O insanlarla görüşmek istemiyorum ( araları gayet iyidir) ramazanin ilk günü davet edilmez bizi neden davet ediyorlar. Bir sürü laf. Ben anladım problem çıkaracağını. Akşam eve geldi yattı tv izliyor. Ne düşünüyorsun dedim. Hangi konuda diyor. Gitmeyeceğim istemiyorum diyor. Senin bu davranış bozukluklarından sıkıldım madem gitmeyecektik neden dün demedin bunu dedim. Dün kafam öyle getiriyordu bugün böyle getiriyor diyor. Gerçekten o kadar moralim bozuldu ki. Çok istemiştim gitmeyi. Ve gözünün önünde o kadar gözyaşı döktüm bana ağlama diyor ağlanacak birşey yok diyo. Hâlâ tv izliyor aldım kumandayı kapattım tvyi kumandayi da duvara fırlattım. Kendimi odaya kilitledim. Şuan kendisi mutfakta yemek arayışında.Ve bu ilk değil bu tarz seyleri hep yapıyor. Teşekkür ederim okuduğunuz için. İçimi dökmek istedim. Yazım hataları için kusura bakmayın gerçekten çok kötüyüm.
arabayla gitmek sart mi otobusle git

Aglanacak bisey yok hakikaten. Dengesizse ona gore heves etmeyin her seye. Benim esimin de bu tarz inis cikislari vardir. O yuzden son dakikaya kadar kesin gozuyle bakmam planlara. Kumanda firlatmak. Odaya kendini kilitlemek nedir.. Cocuk musunuz...

Esine guvenip soz verme bir daha huyu boyle demekki yada arabayi istedi vermediler sanada soyleyemedi.kendin gitsen olmazmi herkes esiylemi geliyor
Kendim gidebilirdim başka bir arkadaşın arabasında bir kişilik yer vardı. Fakat ben gitmek istemedim.
Arkadaş tutamayan iradesi zayıf olan tutmasın bu orucu
Benim için söylüyorsanız oruçla ilgisi yok diyemem ama oruçlu olmadığım zamanlarda da böyle olabiliyorum. Çünkü gelemiyorum böyle şeylere.
Normal de çok sakinimdir karşılıklı bağırıp çağırdığımız çok nadir olmuştur. O bağırırken susarım daha sonra sakinleştiğinde konuşurum. Sabreder sakinliğimi korurum. Ama bazen patlama noktasına geliyorum.

Kendinizi harap etmeyin, bakın, öfkeyle ağlamanız, duvara kumanda fırlatıp kendinizi odaya kilitlemeniz sadece sizi aç bırakmış, o ne yapıyor? Karnını doyurmanin derdinde belki de tertemiz bıraktığıniz mutfağınızı karıştırıyor.

Öyle bir umursamaz, öyle bir gamsız olun ki, ona sinir harbi yaşatın bu rahatlığınızla.

Hadi gidin mutfağa, hiçbir şey olmamış gibi sadece kendinize mükellef bir sofra hazırlayın. Ben ne olacağım derse, "Televizyona söyle kalksın hazırlasın sana da" deyin.

Hadi kendi kendinizi cezalandırır gibi aç kalmayın. Hadi mutfağa. Yüzünüzü de yıkayın bi. Keser döner sap döner, öyle bir yeri gelir ki siz de "Dün öyle düşünüyordum bugün böyle. Bizim ilişkimizde adet bu, bilirsin" diye çakarsınız lafınızı.
Teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi kalkıp abdest aldım ve namaz kıldım iftardan önce. Eşim o sırada yemek yiyordu. O kalktıktan sonra yemek yedim. Sakinleştim biraz ama konuşmuyorum içimden gelmiyor.

Teşekkür ederim.
Dediğiniz gibi kalkıp abdest aldım ve namaz kıldım iftardan önce. Eşim o sırada yemek yiyordu. O kalktıktan sonra yemek yedim. Sakinleştim biraz ama konuşmuyorum içimden gelmiyor.

Ne zaman konuşasınız gelirse o zaman konuşursunuz. Bırakın, geçti o tartışma, sinir anı. Başka bir andasınız şimdi. Akışına bırakın artık, bakarsınız onun size karşı yaklaşımına, siz de ona göre bir tavır takınırsınız.

Bazen böyle tuhaf günleri olabiliyor çiftlerin, normaldir. Ama ne olursa olsun, ağlamanızı duyup kılını kımıldatmayan biri için kendi tatlı canınızı yormayın.

Genelde bende iftardan sonra evimde yatayım biraz karnım insin rahat oturayım diyorum. Genelde Ramazan'ın ortalarında misafirliğe davet ederim ya da davet edilirim. İlk günden bünye zor alışıyor. Burda demek istediğim eşinizin bünyesini oruç etkilemiş olabilir, arkadaşınız davet etmiş tamam güzel ama eşiniz araba bulamadıysa ya da gitmek istemiyorsa bunda bu kadar kıyamet kopartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Başka gün gidersiniz. Gelmiyorsa da tek gidersiniz arkadaşınıza.

Genelde bende iftardan sonra evimde yatayım biraz karnım insin rahat oturayım diyorum. Genelde Ramazan'ın ortalarında misafirliğe davet ederim ya da davet edilirim. İlk günden bünye zor alışıyor. Burda demek istediğim eşinizin bünyesini oruç etkilemiş olabilir, arkadaşınız davet etmiş tamam güzel ama eşiniz araba bulamadıysa ya da gitmek istemiyorsa bunda bu kadar kıyamet kopartılacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Başka gün gidersiniz. Gelmiyorsa da tek gidersiniz arkadaşınıza.
Mesele gidemememiz değil ki. Tamam onun için de üzüldüm ama asıl problem eşimin tavrı, davranışı, sözünü tutmayışı.
Bir defasında da bir pazar dışarıda kahvaltı için sözleşmiştik birkaç gün önceden. O gün şehir dışında yaşayan görümcemi uğurlamak için evden çıkmışlar kv kp. Anahtarı evde unutmuşlar sabahtan aradılar eşimi anahtar getir diye. O gidiş o gidiş. Bekliyorum evde gelen giden yok. Aradım beni bırakmıyorlar diyo. Meğer orda kahvaltısını yapmış. Neymis görümcem krep yaptım ondan ye demiş onu kırmak istememis.

Yani bazı şeyler birikiyor. YokSa dediğim gibi sakin yapılıyımdır. Biraz sakinleşince kendimi yiprattigim için üzülüyorum fakat o an engel olamıyorum.

Mesele gidemememiz değil ki. Tamam onun için de üzüldüm ama asıl problem eşimin tavrı, davranışı, sözünü tutmayışı.
Bir defasında da bir pazar dışarıda kahvaltı için sözleşmiştik birkaç gün önceden. O gün şehir dışında yaşayan görümcemi uğurlamak için evden çıkmışlar kv kp. Anahtarı evde unutmuşlar sabahtan aradılar eşimi anahtar getir diye. O gidiş o gidiş. Bekliyorum evde gelen giden yok. Aradım beni bırakmıyorlar diyo. Meğer orda kahvaltısını yapmış. Neymis görümcem krep yaptım ondan ye demiş onu kırmak istememis.

Yani bazı şeyler birikiyor. YokSa dediğim gibi sakin yapılıyımdır. Biraz sakinleşince kendimi yiprattigim için üzülüyorum fakat o an engel olamıyorum.

Bence şöyle bir şey yap, baktın gelmiyor mu? Tek git. Annenlere git, arkadaşlarına git. O gelmiyorsa seninle "sen bilirsin" de çık kapıdan git. Bak zamanla nasıl geliyor.

Kimse kusura bakmasın da adamın savunulacak hiçbir yanı yok. Pişkin ve umursamaz. Yemek sözü verilmiş gitmemek nedir. Ya söz vermeyecekti ya da sözünü yerine getirecek. Araba bulamasıysa kiralasın ya da taksi tutsun madem cok mu zor. Kadın bunu yapsa neler söylerdiniz. Ayrıca arkadaşın büyüttüğü de yok. Belli ki hep böyle ve kadın da bıkmış.

Böyle bencil insanlar laftan, gözyaşından anlamıyor. Onun size yaşattığını siz de ona yaşatın. Bir yere ikiniz adına söz mi verdi, tamam diyin, sonra son anda onu ekin. Ailesi, arkadaş yemekleri, düğün vs sizinle bulunması gereken zamanda sap gibi tek başına kalsın. Belki o zaman kafadaki iki neronda biraz ışık parıltısı olur.

Esinizin dengesizligi ciddi sinir bozucu. Ama madem ilk degil, keske onun tamam demesine gore arkadasiniza soz vermeseydiniz. Neyse... ilk degil son da olmayacak bundan sonra lafina pek guvenmeyin ki baskalarina mahcup olmayin. Muhtemelen o da arabayi alamadi boyle konuyu ortmeye calisti.
Ama gezmeye misafirlige vs gitmek icin araba istemeyi de yersiz buluyorum. Bizim de yok arabamiz. Kimseden hic de istemedik. Doguma bile taksiye bindim gittim. Dogumdan ciktim taksiye bindim geldim. Belki cok acil hastalik vs olursa istenir. Cok yasli birinin veya 1-2 aylik bebegin hastane gibi zorunlu biyere rahat ulasimi icin istenebilir. Bunun disinda biyere toplu tasima taksi veya bulundugumuz yerden gidecek yakinlarimiz varsa rica ediyoruz birlikte gidiyoruz. Yoksa da gitmeyiz.

Back