• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İftar sorunu

D e f n e

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2011
4.641
7.610
158
Günaydın hanımlar. Çoğunluğun düşüncesine göre hareket edicem şayet haklısın derseniz içim rahatlıyacak..
Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyiz 😑 e dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış😑 hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı :(

Gerçekten iş yemeği vardır, ellerinde değil ki. Katılmak da mecbur oluyor bazı iş yemeklerine.
Yani kırılmayın bence. Elinizden geldiği kadarını yapın. Önemli olan kuş sütü eksik olmayan bir sofra kurmak değil, birlikte bir iftarı paylaşmak değil mi neticede? İçinize sinmezse de laf arasında, gelmeyeceğiz dediğiniz için tüm hazırlıkları bugün yaptım, artık eksiğin gediğin kusuruna bakmayın diye geçirirsiniz. Olmadı birkaç şeyi dışarıdan alırsınız...

Yani açıkçası yaptıkları hoş olmamış siz önceden haber vermişsiniz tamam demişler onlar da
kendilerini ayarlasalarmış sonuçta söz vermişler size başka bir yere gitmek nedir.
Valla haklısınız plan tutmadı gelelim demişler ben olsam baya bozulurdum.
Çocuğunuz da varmış insan düşünür elinin altın da çocuk var kendini ona göre ayarlayıp çağırıyor diye.
Aranızdaki samimiyeti bilmiyorum ama ben hazır değilsem almazdım akşama iki ayağımı bir papuca sokacam çocuğumla ilgilenemeyeceksem almazdım.

Gerçekten iş yemeği vardır, ellerinde değil ki. Katılmak da mecbur oluyor bazı iş yemeklerine.
Yani kırılmayın bence. Elinizden geldiği kadarını yapın. Önemli olan kuş sütü eksik olmayan bir sofra kurmak değil, birlikte bir iftarı paylaşmak değil mi neticede? İçinize sinmezse de laf arasında, gelmeyeceğiz dediğiniz için tüm hazırlıkları bugün yaptım, artık eksiğin gediğin kusuruna bakmayın diye geçirirsiniz. Olmadı birkaç şeyi dışarıdan alırsınız...
Bu öyle mecburi iftar değil canım. Benim eşimde aynı işi yapıyor bizimde oluyor p davetlerden. O günde konusu dönmüştü kadın, eşsiz iftar olursa gitme eşle olırsa beraber gideriz demişti. O gün günü belli değilken benim davete de evet dediler sonradan ne değiştiyse bilemiyorum. Kuş sütü değil mesele bakla falan akşamdan ıslanıyor ıslamadım, tatlıda yok ortada :( bebekle çok zorlanıcam..
Yani açıkçası yaptıkları hoş olmamış siz önceden haber vermişsiniz tamam demişler onlar da
kendilerini ayarlasalarmış sonuçta söz vermişler size başka bir yere gitmek nedir.
Valla haklısınız plan tutmadı gelelim demişler ben olsam baya bozulurdum.
Çocuğunuz da varmış insan düşünür elinin altın da çocuk var kendini ona göre ayarlayıp çağırıyor diye.
Aranızdaki samimiyeti bilmiyorum ama ben hazır değilsem almazdım akşama iki ayağımı bir papuca sokacam çocuğumla ilgilenemeyeceksem almazdım.
İlgilenemiycem orası kesin,hatta kan ter içinde kalıcam mutfakta. Ilki amenna ama 2.de yine beni ekmeleri zoruma gitti..

Bu öyle mecburi iftar değil canım. Benim eşimde aynı işi yapıyor bizimde oluyor p davetlerden. O günde konusu dönmüştü kadın, eşsiz iftar olursa gitme eşle olırsa beraber gideriz demişti. O gün günü belli değilken benim davete de evet dediler sonradan ne değiştiyse bilemiyorum. Kuş sütü değil mesele bakla falan akşamdan ıslanıyor ıslamadım, tatlıda yok ortada :KK43: bebekle çok zorlanıcam..

İlgilenemiycem orası kesin,hatta kan ter içinde kalıcam mutfakta. Ilki amenna ama 2.de yine beni ekmeleri zoruma gitti..
Hani arkadaş bir şekilde insan kırılıyor ama arada samimiyet olunca affediyor da
Benim merakettiğim siz aramasanız onlar gelemeyecez demiyecekler miydi ya hazırlık yapsaydınız.

Akşama kadar kaç çeşit yemek yapılır kaç kez ev toplanır.
Madem niyetinize koymuştunuz. Bence çağırın.
İllaki mükellef bir sofra olması şartı değil, küçük çocuklu birinden kimse öyle birşey beklemez.
Ramazan sofraları kalabalıkta güzel. 20
çeşitde olsa yenmiyor zaten o yüzden abartmadan bir menü oluşturun. Maksat güzel vakit geçirmez. Kırılmayada gerek yok,
herkesin programı çıkabilir. Ramazan son günleri artık, değerlendirin bence

Bu öyle mecburi iftar değil canım. Benim eşimde aynı işi yapıyor bizimde oluyor p davetlerden. O günde konusu dönmüştü kadın, eşsiz iftar olursa gitme eşle olırsa beraber gideriz demişti. O gün günü belli değilken benim davete de evet dediler sonradan ne değiştiyse bilemiyorum. Kuş sütü değil mesele bakla falan akşamdan ıslanıyor ıslamadım, tatlıda yok ortada :KK43: bebekle çok zorlanıcam..

Baklayı boş verin, tatlıyı hazır alın. Çorba, etli bir yemek, pilav, salata tamamdır. Basit, yoğurtlu mezeler var, belki öyle bir şey de olabilir. Geleceğiz diyen misafire gelmeyin demek ayıp geldi bana. Onların yaptığı da ayıp, orası ayrı konu. Yani ipleri koparabileceğiniz insanlarsa, gelmeyin denebilir ancak. Ama bir şekilde görüşmeye devam etmek istediğiniz insanlarsa, bu seferlik idare edin. Sonra önünüzdeki maçlara bakın. Genel tavırları böyle sizi önemsemez, ikinci plana atar gibiyse, sallarsınız zaten.

Günaydın hanımlar. Çoğunluğun düşüncesine göre hareket edicem şayet haklısın derseniz içim rahatlıyacak..
Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyiz 😑 e dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış😑 hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı :KK43:
“Aa canım siz gelemeyeceğiz diyince ben de başkasına söz verdim” diyin almayın. Önceden konuşulmuş çünkü, iftara geleceğinin sabahında haber vermezsin. Hazır olda onları bekleyecek haliniz yok.

Bana da yapılsa bozulurdum ama gelmeyin demezdim. Daha kolay bir menü ile kabul edebilirsin bence

Birde sözleştiniz diye siz bütün hazırlığı yapsaydınız onlar gelmeseydi falan , iyiki sormuşsunuz yani
Neyse farklı bir durum olmuş, bana nazı geçen biri değilse kabul etmem şahsen , bendeki değerine bağlı yani ...

Aynı akşam tekrar bir iş yemeği olmuş olabilir ama bu yemek belirlendiği anda sizi bilgilendirmeliydi. Ona göre tekrar plan yapardınız. Bu akşam müsaitseniz eğer gelebilirler. Gelmemeleri için bir bahane uydurmanız ayıp olur. Belki de unutmuşlardır size gelecekleri günü ve kırıldığınızı anlayınca diğer yemek programını iptal etmiş olabilirler. Akşam için çok uğraşmanıza gerek yok, maksat birlikte olmak.

Ramazan ortası sevdiğim bir arkadaşı ailesiyle iftara davet ettim, iş yemeğimiz var dediler peki dedim. Sonra onlar bizi çağırdı geçen hafta, gittik ayrılırken şu gün bekliyorum dedim. Hani haberleri erkenden olsun başka plan yapmasınlar diye. Tamam dedikleri için dün ben etimi,malzememi aldım mesaj attım yarın bekliyorum diye, bana cevabı yine iş yemeği var gelemeyiz 😑 e dedim ikidir aynısı oluyor ben size taa nezamandan söylemiştim diye,benim yapacak birşeyim yok eşimin yemeğine gitcez dedi. Kırıldığımı anlasın diye düz bir mesajla peki dedim. Etlerimi kaldırdım, tatlımı yapmadım, akşamdan hazırlanması gereken hiçbir şeyi yapmadım bende.. bu sabah planın değişmedi ise gelcez yazmış😑 hem kırıldım, hemde hazırlık yapmadım yattım. Şimdi ne diyim ben? Kabul etsem küçük bebekle aynı gün hazırlıkların tamamıyla zorlanacağım. Dün yapsaydım (eşim varken) bugün rahat rahat bir kaç yemeğim kalacaktı sadece. Öte yandan onların plani tutmadı diye bana geri dönüş yaptılar yoksa gelmeyeceklerdi zaten. Napayım kafam karıştı :KK43:
Ben başka plan yaptım eşimle de

İş yemeği çıkar anlarım, ama siz sorana kadar sizin davetinize katılamayacaklarını bildirmeleri gerekiyordu. Madem böyle oldu, o zaman siz de eksik hazırlanın, yapabildiğiniz kadarını yapın. Geldiklerinde de dün önce iptal ettiğiniz için hazırlık yapmamıştım, bugün de ancak bu kadar yetiştirebildim dersiniz olur biter :)

Aynı akşam tekrar bir iş yemeği olmuş olabilir ama bu yemek belirlendiği anda sizi bilgilendirmeliydi. Ona göre tekrar plan yapardınız. Bu akşam müsaitseniz eğer gelebilirler. Gelmemeleri için bir bahane uydurmanız ayıp olur. Belki de unutmuşlardır size gelecekleri günü ve kırıldığınızı anlayınca diğer yemek programını iptal etmiş olabilirler. Akşam için çok uğraşmanıza gerek yok, maksat birlikte olmak.
Kimileri yarın geliyor musunuz diye sorana kadar başka planı olduğunu bile söylemiyor. Geçen arkadaşlarımı eve çağırdım. Bir tanesine yemekten bir saat önce mesaj çünkü sesi çıkmıyordu. Bana yazdığı şey ben gelemicem. Koskoca gün haber verme fırsatı varken ben sorana kadar söylemiyor bile.

Back
X