Sen daha önce öğrenmişsin o zaman,ben hamile olduğumu anladığım zaman doktorum söyledi ve tabi ben şok oldum hayatımda ilk kez duymuştum.Doktor beni araştırma hastanesine gitmem için yönlendirdi ve umutlu konuşmadı.Düşük ve erken doğum riskin yüksek dedi hatta aldırmayı bile düşünmemi söyledi.
Araştırma hastanesine gittiğim(Ankarada yaşıyorum) de ise pek değişen bir şey olmadı,risklerimi söyledi doktor herşey iyi de gidebilir dedi kötü de dedi.Eee ben ne anladım o araştırma hastanesinden.Özel bir hastaneye başladım,gittiğim doktor riskli gebelik takibi de yapıyordu.Benimle daha umut verici konuştu ve bugünlere geldik çok şükür.Tabi ben çok araştırdım çok üzüldüm ve stres yaşadım,hep korktum.Doktoruma serklaj olucakmıyım diye sordum oda hayır dedi rahim ağzı yetmezliği için o uygulama yapılıyor dedi.Ben hep önlem amaçlı herşeyi yaptırmak istiyordum,ama doktorum gerek görülürse dedi,herşey yolunda dedi sürekli...
Bu arada ben çocuk düşünmediğim bir zaman oldu,halbuki bu tarz durumlarda hamile kalmak bile zormuş.
Detaylı ultrasona profesör bir bayan girdi ve beni çok çok rahatlattı,rahim anormalisinde çok şanslı olduğumu söyledi,bir hastasını 2 şer yıl arayla biri sol diğeri sağ rahimden doğurtmuş.40.haftalık bir gebelik geçirmişler.İnşallah bizimde öyle olur ve herşey yolunda gider.Sanırım seninde çift rahim ağzın var aynı benim gibi,fazla kurcalama okuma araştırma sana tavsiyem,herşey olacağına varır sonuçta.Allahın izniyle atlatacağız.Çukurova hastanesi diyince Adana da olduğunuzu düşündüm.Aslen Mersinliyim:))
Evet ben 16yaşımda adetim bitmiyordu ve çok ağrım oluyordu emar çekildim çift rahimli olduğumu öğrendim şuan 27 yaşındayım.Evlendikten sonra sol rahmimi açtılar ve tek böbrekli olduğumu amaliyattan sonra öğrendim. Doktor bu tür vakalarda tek böbrekli çok oluyor dedi ve ultrasona girdim ve tek böbrekliymişim ama hiç üzülmedim sadece bunca yıldır bilmiyordum şaşırdım. Benim iki rahmim, iki rahim ağzım, tek vajinam var. Oğluşum sağ rahimde. Bende bebek düşünmüyordum ve hamile olduğumu öğrendim. Bu bile bir mucize diye düşündüm. Adanada ikili test yapan doktor normal bir hamileden farkın yok sadece erken doğum yapma riskin var oda olmayabilir dedi. Bende adanalıyım. Ben bir buçuk sene olacak bodrumdayım. Buradaki hastaneler hep özel ve çok pahalı. Bir tane devlet hastanesi var onada güvenmiyorum. Bodrumda şuan gittiğim doktor çok moral veriyor ama elde olmadan bazen kötü düşünüyorum korkularım oluyor ve bazen de iyi karmaşık oluyorum. ama ben allahıma sığındım ve inanıyorumki herşey iyi olacak . Bu arada seni tanımak bana çok güzel teselli oldu yalnız olmadığımı bilmek paylaşmak çok güzel iki hafta sonra detaylı ultrasonum var inşallah hayırlı güzel sonuçlar alırım. Bu arada bebeğinin cinsiyeti ne ve hangi rahimde.