Rica ederim inşallah.Doktorun seninle nasıl konuşuyor,herhangi bir sorun hiç yaşadınmı kanama vs?[/QUOTE ben çok doktora gittim. Çift rahimli olduğumu söyleyince tek dedikleri rahim ağzını dikmeliyiz önlem amaçlı. Tabi bunu söyleyen özel hastane ve muayenesi olanlar. Benim sol rahîmimin ağzı kapalıydı. Çukurova üniversitesinde amaliyat oldum açtılar. Hamile oldumu öğrendikten sonra amaliyat eden doktoruma gittim. Rahim ağzını ölçtü gerek yok dedi. Şu anki kontrolümü yapan doktorum da ayda bir rahim ağzımı ölçüyor. Soru sormama bile gerek kalmadan herşeyi söylüyor. Hatta bizim gibi olan bir kadına 39 .haftasında normal doğum yaptırmış. Bu arada 1 defa damla şeklinde kan geldi. 4 haftalık hamileymişim Haberim yoktu hamile olduğumdan. Çok şükür sorun yok ama ben çok kurcaladığım için bazen korkuyorum kötü bişe olur diye
Sen daha önce öğrenmişsin o zaman,ben hamile olduğumu anladığım zaman doktorum söyledi ve tabi ben şok oldum hayatımda ilk kez duymuştum.Doktor beni araştırma hastanesine gitmem için yönlendirdi ve umutlu konuşmadı.Düşük ve erken doğum riskin yüksek dedi hatta aldırmayı bile düşünmemi söyledi.
Araştırma hastanesine gittiğim(Ankarada yaşıyorum) de ise pek değişen bir şey olmadı,risklerimi söyledi doktor herşey iyi de gidebilir dedi kötü de dedi.Eee ben ne anladım o araştırma hastanesinden.Özel bir hastaneye başladım,gittiğim doktor riskli gebelik takibi de yapıyordu.Benimle daha umut verici konuştu ve bugünlere geldik çok şükür.Tabi ben çok araştırdım çok üzüldüm ve stres yaşadım,hep korktum.Doktoruma serklaj olucakmıyım diye sordum oda hayır dedi rahim ağzı yetmezliği için o uygulama yapılıyor dedi.Ben hep önlem amaçlı herşeyi yaptırmak istiyordum,ama doktorum gerek görülürse dedi,herşey yolunda dedi sürekli...
Bu arada ben çocuk düşünmediğim bir zaman oldu,halbuki bu tarz durumlarda hamile kalmak bile zormuş.
Detaylı ultrasona profesör bir bayan girdi ve beni çok çok rahatlattı,rahim anormalisinde çok şanslı olduğumu söyledi,bir hastasını 2 şer yıl arayla biri sol diğeri sağ rahimden doğurtmuş.40.haftalık bir gebelik geçirmişler.İnşallah bizimde öyle olur ve herşey yolunda gider.Sanırım seninde çift rahim ağzın var aynı benim gibi,fazla kurcalama okuma araştırma sana tavsiyem,herşey olacağına varır sonuçta.Allahın izniyle atlatacağız.Çukurova hastanesi diyince Adana da olduğunuzu düşündüm.Aslen Mersinliyim:))