Bu sorularını bana sorsan aydınlanmaz mıydın sence cevaplayabilirdim.kadının kendi yaptığını iddia ettiği iş bu
e kazandığı para nerede? bilmiyoruz.
şimdi de çocuğu varmış evden iş olmazsa çalışmazmış zaten.
neyse ya ben gidiyorum, bu kadın işini biliyor, boşa çözmeye uğraşıyoruz bence.
o parayı zaten ödemezler, süresi dolana kadar idare ederler zaman aşımı bişey olur biter gider.
Benimde beynim yandi cidden. Ortada açıklamaya muhtac cok sey var. Bende gidiyorum biraz benden sonra yazanlari okuyayım belki anlarim.kadının kendi yaptığını iddia ettiği iş bu
o parayı zaten ödemezler, süresi dolana kadar idare ederler zaman aşımı bişey olur biter gider.
Evi satıp borcunuz nasıl 2 misli oldu onu anlayamadım. Kolaymı ev almak satmakHamileydim işten ayrıldım. 1 ay sonra eşimi işten çıkardılar. 1,5 yıl süren işsizliğin ardından olan borcumuza yenisini de eklenince 1,5 m borcumuz oldu. Evimizi satışa çıkardık 7 ay satılmadı. Sonunca sattık ve iş kurduk. Borçları başka türlü ödeyemezdik bankalardan kağıtlar geliyordu! Bebeğim 4 aylıktı evden çalışıyordum. Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu. İkimizin de işi buydu yıllardır istedğimiz şeyi bu sebeplerle yapmaya karar vermiştik. bebeğim şuan 1,5 yaşında ve biz hiç bir ay cebimize borçlar harici para koyamadık. Direndik her yolu denedik ve tükendik. Yıkılmış hissediyorum kendimi.şuan 2.8 m borcumuz var bankalar ihtar çekti
sonu haciz. Bebeğim kucağımda haciz memurlarını nasıl karşılayacağım ben? Geldiklerinde ne yapmaya yetkileri var? İflas verince şirket olarak borçlar eşimin üzerine kalıp indirim dahi yapılmayacak diyor avukat.Farklı bir işe girsekte her bankanın 1 taksitini dahi aldığımız maaşlarla Ödeyemeyeceğimiz . Her borcu yapılandırdık onlarıda her ay ödeyemiyoruz. Tükendim , öyle üzgünüm ki sanki kalbim ağlıyor ,yorgunluğum ve bitmişliğim göz yaşlarımdan kalbime doğru akıyor sanki, hissediyorum.
Nasıl bebegını bırakamazsın?İl dışında iş bulursa eşim taşınırsak bebeğimi kimseye emanet etmem dedim.yabancı birine emanet edene saygım var ben etmem. Evden iş olur eşimin maaşının 4 te 1 ine haciz koyarlar. Böyle yaşarız il dışında ancak şu var Taşınma masrafları ev kirası depozito vs nasıl vereceğiz o yüzden olmaz il dışı. Bebeğime bakacak durumda olan sadece babaanne o da ben torunumda olsa o sorumluluğu alamam , yaşım geçti bakamam dedi hep aba altından sopa.konuyu açmadık ama bunu hep söyler. Hele ki bebeğimi bırakıp yatılı iş mi sen yapmak istersen yaparsın bana da saygı duy
Aylardır arıyorlar. Aylardır günlük ort 25 arama sabah 9 akşam 19:00. Ödeyemiyorum ama ödeyeceğim diyorum. Bazen açmıyorum bazen aradıklarında yavrumu emziriyor oluyorum ve ağlıyorum. İşleyişi detaylı anlattığın için teşekkür ederim.
Borcta zaman aşımı olmuyor odemezlerde faiz işler sürekli ama ilk sigortalı işte hemen işlem başlar yada banka hesaplarına 1 lira bile girse aninda bloke korlar.kadının kendi yaptığını iddia ettiği iş bu
Eşim dışarda çalışacak maaşının 4 te 1 ine el konulacak . Kalan parayla geçineceğiz.Bir süre borçlar böyle ödenirken bebeğim biraz büyüyecek en güvenli bakılabilecek yeri bulacağım.Sonra dışarda aktif çalışacağım iş bulacağım. Uygun mu senin içn? Bizim amacımız para biriktirmek değil borç ödemek. Ev sahibi olmam araba almam mal mülk almam ama bebeğimin en önemli döneminde yanında olurum.Nasıl bebegını bırakamazsın?
Mecbur ise gıreceksın.
Karı koca hemde.
Okadar borç var geçinmeye para yok.
Herkes bırakır sen bırakmazsın.
O zaman o bebeğin karnı nasıl doyacak?
evet, o yüzden de bu kuryelik meselesi bana hiç olabilir gibi gelmediBorcta zaman aşımı olmuyor odemezlerde faiz işler sürekli ama ilk sigortalı işte hemen işlem başlar yada banka hesaplarına 1 lira bile girse aninda bloke korlar.
Tek maaşla biter o borçlar öyle.Eşim dışarda çalışacak maaşının 4 te 1 ine el konulacak . Kalan parayla geçineceğiz.Bir süre borçlar böyle ödenirken bebeğim biraz büyüyecek en güvenli bakılabilecek yeri bulacağım.Sonra dışarda aktif çalışacağım iş bulacağım. Uygun mu senin içn? Bizim amacımız para biriktirmek değil borç ödemek. Ev sahibi olmam araba almam mal mülk almam ama bebeğimin en önemli döneminde yanında olurum.
Bunu kaçıncı kez oldu yazıyorsunuz ama garanti gelirli iş dediğiniz devraldiginiz dükkan mi? Nasıl garanti gelirli bir iş ki bu aylarca dukkana gidilmese bile 600 bin ciro oluyor? Olmamış zaten de öyle soruyorum işteBilgin eksik ekleme yapayım. Enişte ile garanti gelirli iş ayrı kurduğumuz ve internet satışı da olan iş ayrı. Tabi ki kiradayız.
Tek maaş geçici bahsettiğim gibi 2 maaşa çıkacak. Size de başarılarTek maaşla biter o borçlar öyle.
Hayal kurmaya devam edın sız.
Ev yok ocak yok.
Borç bır ton.
Hayal dünyasına dalıp bebeği düşünmeden iş yapmışsınız.
Sımdı mı bebek degerlı oldu?
Hem hacız gelecek deyıp hem hala evde oturmayı planlayın.
Hıc hayat ongorunuz yok.
Basarılar.
Siz hala hayal dünyasında yaşıyorsunuz...Eşim dışarda çalışacak maaşının 4 te 1 ine el konulacak . Kalan parayla geçineceğiz.Bir süre borçlar böyle ödenirken bebeğim biraz büyüyecek en güvenli bakılabilecek yeri bulacağım.Sonra dışarda aktif çalışacağım iş bulacağım. Uygun mu senin içn? Bizim amacımız para biriktirmek değil borç ödemek. Ev sahibi olmam araba almam mal mülk almam ama bebeğimin en önemli döneminde yanında olurum.
60 bin lira maaşlı iş bulsa kocanız (1.5 sene işsiz kalmış, 1.5 sene de bu işlerden bir yerde çalışmamış ama bulsun hadi) 15 binine haciz gelir, 3 milyon/15 bin = 200 ay yani 16 senede kocanız ana parayı ödüyorTek maaş geçici bahsettiğim gibi 2 maaşa çıkacak. Size de başarılar
Yukarda biri yazdi, 10.yilda varlik fonuna devroluyormus borclar.evet, o yüzden de bu kuryelik meselesi bana hiç olabilir gibi gelmedi
kurye olunca sahıs şirketi oluyorsun çünkü
hesaba giren her paraya bloke koyarlar -öyle değil midir?
o da öde öde bitmez bunlara para kalmaz ? (borçlar hukuk uzmanı değilim, bilen anlatır)
ama maaşlı iş olursa anca belli kısmına koyarlar o da şey yapılır zaten birazını resmi gösterirler birazını elden alırlar ya da sigortasız çalışırlar vs.
kuryelik o nedenle mantıklı gelmedi bu çiftin şimdiye kadar yaptıklarına bakılırsa bu borç bitmez bence
bitmeyen borç sebepli zaman aşımı olur ya illa demek istediğim şu:
banka kaç sene takip ediyor ki? bun merak ettiğim için ormak için yazdım belki bir bankacı ya da hukukçu varsa söyler.
bir yerde varlık yönetimi şirketine geçmiyor mu? eve ihtar gelir. gelsin. imza atmazlar borç için kimseyi hapse atmıyorlar ki imza atmadığın sürece. iflas ettim. bitti.
Konu sahibi aralarda "online magazada o kadar çok çalışıyorum ki tuvalete gidemedigim için idrar zoru oldum" bir baska yerde ise "eşim gunde 12 saat online magazada çalışıyordu o yüzden dükkana gidemedi " yazdı.... Böyle diyince ben baya aktif satış yapan bişey zannettim ama o da mi yalanmış?konuda tuhaflık 1 tane değil çünkü
şimdi bu kadın konuyu açarken "e ticaret" eksenli bir iş yaptıklarını anlattı "Şirketimizin internet satışı ,web sitesi kurulumundan ben sorumluydum eşim açtığımız mağazadan ve diğer tüm detaylardan sorumluydu."
demiş
esasen olan evet, bir e-ticaret kısmı varmış
ama mağaza dediği enişteyle birlikte önceden var olan bir yeri devralmışlar, zaten işleyen bir işmiş bu. baştan açıp geliştirdikleri filan bir yer değil.
sonra ama bu mağazaya 3 ay uğramamışlar ve enişte bu sırada bunlardan çalmış
e 3 ay çalmış sonra gidip başında durup çaldığı miktarı talep etmemişler mi?
e-ticaret dükkanı ne olmuş bu sırada? dükkanı enişte çaldı battı ? e-ticarete ne oldu? onu da yenge mi batırdı? anlamadım ben.
mal dediği işte bu e-ticaretle sattıkları mal. elleirnde hala mal var.
e dükkandan enişte çaldı. e-ticarete ne oldu?
bir de "web sitesi kurulumundan ben sorumluydum" diyor ya
yavv bir site kurmak kaç saat
hadi gün olsun?
insanlar zaten bu işleri normal işlerinin yanında ek gelir olarak yapıyor.
kocasi dükkana gitmiyor 3 ay, bu kadın site kurulumundan (dediğim gibi kurmak zaten 3 gün en fazla da site yönetmek diyelim, o da günde 1 saatle yapılacak bir iş) ve satıştan sorumluydum diyor zaten satış yok ki (anladığım) satış olsa para olur ?
e karı-koca ne yapıyor bunlar?
Şu durumda calısmamayı planlıyor.60 bin lira maaşlı iş bulsa kocanız (1.5 sene işsiz kalmış, 1.5 sene de bu işlerden bir yerde çalışmamış ama bulsun hadi) 15 binine haciz gelir, 3 milyon/15 bin = 200 ay yani 16 senede kocanız ana parayı ödüyor
siz de iş bulursanız faizi ödersiniz. çünkü faizi borcun 2 katı filan oluyor bu kadar sürede.
17. senede bitiyor. bence de başarılar.
hiç sanımyorum ben o borcu ödeyeceğinizi ama belki ben hesap bilmiyorumdur.
Ya varlık fonu deyip durmayın valla sinirim bozuluyorYukarda biri yazdi, 10.yilda varlik fonuna devroluyormus borclar.
Kuryelikte sahis sirketi kuruyorsun ama birinin yanina girip maasli calisan da olabiliyorsun, sanirim onu kastediyorlar.
Ben boyle bir duruma dussem, ailemden destek olarak en azindan 1 odalarini acmalarini isterdim, esyalarida satar, kenara koyardim parasini en azindan kira giderimden kurtulurdum.
Valla ticaretten hiç anlamam, İngiltere'de yaşayan bir arkadaşımla ticaret yapmayi planlıyoruz sürekli bir araştırma, neyi nasıl yaparız peşindeyiz. Üstelik paralelde ikimizde isimizi bırakmayacağız. İnsanlar nasıl borçların altına girdigi halde boyle rahat, biz borçlanmadan olmayan borcun derdini çekiyoruzŞu durumda calısmamayı planlıyor.
Türkiye'de hıcbır kadın şu şartlarda evde oturmaz.
Millet normal şartlarda ıkı maaşla geçinemıyor.
Borc bır ton esım çalışacak diyor.
Eşi çok kalifiye bırı olsa bu işlere basvurmazdı.
Borç varlık fonuna devir olsa bile 3 milyonluk borcu 1 milyona indireceklerini hiç zannetmiyorum ki 10 yili buluyor zaten 3 milyonluk borç odenemezse bile 10 yıl sonra kaç milyon olur.Ya varlık fonu deyip durmayın valla sinirim bozuluyorBir şu kaçak elektrik kullananlar bir de şu borcu varlık fonuna devredenler beni aşırı rahatsız ediyor. Cebimden cüzdanım çalınmış gibi zipliyorum.
bilmiyorum.Konu sahibi aralarda "online magazada o kadar çok çalışıyorum ki tuvalete gidemedigim için idrar zoru oldum" bir baska yerde ise "eşim gunde 12 saat online magazada çalışıyordu o yüzden dükkana gidemedi " yazdı.... Böyle diyince ben baya aktif satış yapan bişey zannettim ama o da mi yalanmış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?