• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İflah olmaz yandaşım, ben bir Erdoğanistim!

Bunun aksi yaşanmış bir örnek yok diyorum .

Siyasetle yönetilen hiç bir kara parçasında .

Bizler siyasete çok hümanist , çok iyimser yaklaşıyoruz . Devleti ete kemiğe bürünmüş bir insan addedip , ondan fazlaca insani beklentilerimiz var .

Siyaset masum değildir , siyasetçi de . Olamaz da .
İşte bu beni uzuyor
Ben kendimi kandırılmis hissediyorum
Ben ne ataturkcu oldum sabaha kadar sizinle harf devriminin olumsuz sonuçlarını konuşabilirim
Ben iskilipli atıf efendileri unutmadım

Ne cemaatci oldum
Akın ipegin yaptıklarını unutmadım
Zaman gazetesinin Ergenekon zamanı attığı başlıkları

Ama ben Erdoğan'ci da değilim
Nasıl olurum nasıl vicdanim el verir

Ortaokul liseyi bundan 20-25 sene evvel okudum . Ne Osmanlı nın haremi anlatıldı ne de Cumhuriyet tarihi karalandı .

Bizim hocalar mı fazla ideolojik değildi acaba :KK64:

Siyaset Bilimini lisans eğitimi olarak aldım . Türk siyasi tarihinde hemen hemen hiç bir dönemin tarafsız kalalım , aman biz bulaşmayalım , dur etli ile sütlü şurda dursun , biz izleyelim politikasını aştığını bir elin parmağı kadar dahi sayamam .

Eğer doğru olan size göre bu ise bilemem .

Siyaset arenası gövde gösterisi gerektirir , risk alınmasını meşru kılar , sesi çıkmayanın esamesi okumaz .

Yanlış uygulanan politikalar için , bizim canımız yansa da , devlet her olaya bir anne şefkati ve korumacılığı ile yaklaşamaz .

Bunu beklemek bence bu dünya düzeninde ütopik bir bekleyiş .

Keser sap mevzusu da açılmış , daha önce defalarca yazdım . Siyasette yönetimin birinci derecede aktörü ülkeyi yöneten siyasetçidir . Devlet onun karakterinden , ideolojisinden , uslübundan bağımsız yönetilemez . Bunun hiçbir yönetim şeklinde aksi bir örneği yoktur . Erdoğan neyse , aynadaki aksini ülkeyi yönetiş biçimine yansıtır . Bu hep böyleydi .
Geneli kucaklamak , herkesin suyuna gitmek gibi bir örnek yok , tek bir örnek !

Lafta söylenir , azıcık yapar gibi gösterilir ama ... Bu yüzden kim kendi çizgisine daha yakın ise onu seçiyor zaten . %100 benzerlik , tutarlılık aranmıyor oy verirken , azıcık mayası tutana oy gidiyor . Kimse aptallığından , birilerinin görebildiğini göremediğinden bir diğerini seçmiyor yani. Herkes kendi önünden yiyor .
köstebek yuvası gibi cemaat okulları kimin icazetiyle açıldı acaba?

Hahaha diye gülerek yorum yapınca cok 'cool' oluyorsun bebeğim aynen devam et :p
Sen benim konusabilecegim biri değilsin
=)
Benim zeka seviyeme ulaş insan gibi anlasmayi öğren o zaman yalvarirsan açarım engellemeni
Göz ardı ediyorum
Konuş dur kendi kendine =)

Bunun aksi yaşanmış bir örnek yok diyorum .

Siyasetle yönetilen hiç bir kara parçasında .

Bizler siyasete çok hümanist , çok iyimser yaklaşıyoruz . Devleti ete kemiğe bürünmüş bir insan addedip , ondan fazlaca insani beklentilerimiz var .

Siyaset masum değildir , siyasetçi de . Olamaz da .
Siyaset bugunki kadar camura batmis olmak zorunda da degil.. Ne hukukun hukmu kalmis, ne anayasanin.. Ne devletin kurumlarina guven kalmis, ne adalete.. Ulke bilumum terorist orgutlerin yuvasi haline gelmis, Alevi Sunniye, Kurt Turke dusman edilmis. Yarin parcalanacaz mi, ic savas mi cikacak belli degil.. Hala neyi, hangi siyaseti savunuyorsun?

Ulke hic bir zaman bu kadar karanliga gomulmemisti, Turkiye bir bilinmeze gidiyor, siyaset ile aciklanacak hal kalmadi artik.. Yarin bu ulke halki neye uyanacagini bilmiyor. Halk nerede, ne sekilde can verecegini bilmiyor, camide mi, AVMde mi, sinemada mi, carsida mi.. Al sana istikrar..

Ille de siyaset ile aciklayacaksan Ortadogu siyaseti ile aciklayacaksin, cunki bundan boyle yerimiz orasi. Misirdan, Suriyeden, Irandan, Iraktan iyi miyiz, yoksa kotu mu.. Iste kistasin bunlar, eskisi gibi Avrupa ulkeleri degil.

İşte bu beni uzuyor
Ben kendimi kandırılmis hissediyorum
Ben ne ataturkcu oldum sabaha kadar sizinle harf devriminin olumsuz sonuçlarını konuşabilirim
Ben iskilipli atıf efendileri unutmadım

Ne cemaatci oldum
Akın ipegin yaptıklarını unutmadım
Zaman gazetesinin Ergenekon zamanı attığı başlıkları

Ama ben Erdoğan'ci da değilim
Nasıl olurum nasıl vicdanim el verir

Bir şeyci olmak zorunda değiliz ki .

Bakın ben diyorum ki , kimi ele alırsak alalım ; Türk Siyaset Tarihine yanlışları iz bırakmış olmasın .

Kimsenin size yanlış gelen görüşünü , politik stratejisini eleştirmekten , sorgulamaktan çekinmemek lazım .

Ben -izm lerden nefret ederim . Kalıba sokulmuş , insanoğlunu motomot bir sistemin parçası gösteren tüm -izmlerden .

Ve okursanız tüm izmler kendi içinde çelişir aslında . Tüm kuram teorisyenleri savunduklarınıın ya da sını , ama sını ekler bir yerlere .

O yüzden bakış açınızda bence bir sorun yok . Bir şeyci olmayın zaten . Bu kimseyi doğruya götürmez .

Ha oy vermeyi -ist olma olarakta görmeyin , o sadece mevcut düzende demokratik bir hak . Herkes dediğim gibi kendi doğrularına %100 uymasa da bir oy kullanıyor .

köstebek yuvası gibi cemaat okulları kimin icazetiyle açıldı acaba?

Bu sorunun cevabı bizi bir yere götürmez . Erdoğan / Gülen ilişkisinin ne zaman ne oldu da b.ka sardığını , kimin kimin tavuğuna kışt dediğini , kimin aslında göründüğü gibi olmadığını tartışmak subjektiftir .

Erdoğan bana göre cemaatle , özellikle yurt dışında açılan okullar ,İslamın bu yolla yayılması konusunda ziyadesiyle sümen altı iş birliğinde bulunmuş , bu büyük hatasının ceremesini de çekmiş ve çekmektedir .

Bu olay neticesinde kaybettiği güven ortadadır . Karşı tarafının elinin bu kadar güçlenmesine fırsat sunması da kendi ayağına dolanmıştır .

Siyaset bugunki kadar camura batmis olmak zorunda da degil.. Ne hukukun hukmu kalmis, ne anayasanin.. Ne devletin kurumlarina guven kalmis, ne adalete.. Ulke bilumum terorist orgutlerin yuvasi haline gelmis, Alevi Sunniye, Kurt Turke dusman edilmis. Yarin parcalanacaz mi, ic savas mi cikacak belli degil.. Hala neyi, hangi siyaseti savunuyorsun?

Ulke hic bir zaman bu kadar karanliga gomulmemisti, Turkiye bir bilinmeze gidiyor, siyaset ile aciklanacak hal kalmadi artik.. Yarin bu ulke halki neye uyanacagini bilmiyor. Halk nerede, ne sekilde can verecegini bilmiyor, camide mi, AVMde mi, sinemada mi, carsida mi.. Al sana istikrar..

Ille de siyaset ile aciklayacaksan Ortadogu siyaseti ile aciklayacaksin, cunki bundan boyle yerimiz orasi. Misirdan, Suriyeden, Irandan, Iraktan iyi miyiz, yoksa kotu mu.. Iste kistasin bunlar, eskisi gibi Avrupa ulkeleri degil.

Sadece bakış açısı . Üstelik oldukça pesimist bir bakış açısı .

Haklılık payı olan noktalarda var .

Senin elin güçlendikçe , düşmanının hamlesi renk değiştirir saraylım . Son zamanlarda yaşanan bu karamsar tablonun sebebini bir de bu açıdan düşün .

Her şeye sessiz kalırsan , her denene he dersen , zaten ceptesindir ; kimse senin üzerinden kirli oyunlarını oynamaz .

Ama biraz kımıldan , azıcık diş göster ; evet ülke hiç olmadığı kadar karşı atak ve kaosla güne uyanır .

Hangisi daha onurludur , bu da subjektif :KK52:

Bu sorunun cevabı bizi bir yere götürmez . Erdoğan / Gülen ilişkisinin ne zaman ne oldu da b.ka sardığını , kimin kimin tavuğuna kışt dediğini , kimin aslında göründüğü gibi olmadığını tartışmak subjektiftir .

Erdoğan bana göre cemaatle , özellikle yurt dışında açılan okullar ,İslamın bu yolla yayılması konusunda ziyadesiyle sümen altı iş birliğinde bulunmuş , bu büyük hatasının ceremesini de çekmiş ve çekmektedir .

Bu olay neticesinde kaybettiği güven ortadadır . Karşı tarafının elinin bu kadar güçlenmesine fırsat sunması da kendi ayağına dolanmıştır .
Valla Erdoganin ayagina dolasan birsey goremiyorum ben ortalikta.. Adam Gulenle isi bozulduktan sonra cumhurbaskani oldu, simdi de baskanliga oynuyor.. Hala mi magdur?
Biz olelim yav..:KK48:

Bakın ben diyorum ki , kimi ele alırsak alalım ; Türk Siyaset Tarihine yanlışları iz bırakmış olmasın .

Kimsenin size yanlış gelen görüşünü , politik stratejisini eleştirmekten , sorgulamaktan çekinmemek lazım .

Ben -izm lerden nefret ederim . Kalıba sokulmuş , insanoğlunu motomot bir sistemin parçası gösteren tüm -izmlerden .

Ve okursanız tüm izmler kendi içinde çelişir aslında . Tüm kuram teorisyenleri savunduklarınıın ya da sını , ama sını ekler bir yerlere .

O yüzden bakış açınızda bence bir sorun yok . Bir şeyci olmayın zaten . Bu kimseyi doğruya götürmez .

Ha oy vermeyi -ist olma olarakta görmeyin , o sadece mevcut düzende demokratik bir hak . Herkes dediğim gibi kendi doğrularına %100 uymasa da bir oy kullanıyor .

ŞÖYLE sorayım benim yerimde olsaydınız benim gorusumde muhafazakâr değilim islam Cumhuriyetinde yaşamak istemiyorum geri kafalı da değilim türbanlı kız çocukları beni korkutmuyor herkes kendi inancı doğrultusunda çocuğunu yetistirebilir kendi inanış ve kültürüne göre yaşayabilir
Kime oy verirdiniz?
Ya da benim gibi insanlar için şu an tablo iyi mi kötü mü
Erdoğan Neo liberalizmin çok ekmegini yiyor sanmam şeriat gelsin
Ama rejim endisem var neden bilmiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Sadece bakış açısı . Üstelik oldukça pesimist bir bakış açısı .

Haklılık payı olan noktalarda var .

Senin elin güçlendikçe , düşmanının hamlesi renk değiştirir saraylım . Son zamanlarda yaşanan bu karamsar tablonun sebebini bir de bu açıdan düşün .

Her şeye sessiz kalırsan , her denene he dersen , zaten ceptesindir ; kimse senin üzerinden kirli oyunlarını oynamaz .

Ama biraz kımıldan , azıcık diş göster ; evet ülke hiç olmadığı kadar karşı atak ve kaosla güne uyanır .

Hangisi daha onurludur , bu da subjektif :KK52:
Bakis acisi mi? Oradan bakinca Turkiye gulluk gulistanlik mi gorunuyor? Karamsar tabloda benim katkim ne? Sessiz kalan kim? Ben mi? Her denene he diyen kim? Ben mi? Tayyip mi? Kim? Ben degilim.. Tayyip de degil.. Sadece onun secmeni..Ne yaparsa yapsin, ne derse desin, hata da yapsa, kandirildik da dese, ulke terorist yuvasina da donse, yolsuzluk iddialari ayyuka da ciksa, ulkede savas da ciksa, bombalar da patlasa, uc ayda 2000 sehit de versek "evet" muhrunu gidip gene AKP simgesinin altina basan sessiz yiginlar.. Bana kendini tarif ediyorsun, bilmem ki farkinda misin?

Valla Erdoganin ayagina dolasan birsey goremiyorum ben ortalikta.. Adam Gulenle isi bozulduktan sonra cumhurbaskani oldu, simdi de baskanliga oynuyor.. Hala mi magdur?
Biz olelim yav..:KK48:

Mağdur edebiyatı yapacak son adresim saraylım , satır aralarını ön yargısız okumanı rica edeceğim senden .

ŞÖYLE sorayım benim yerimde olsaydınız benim gorusumde muhafazakâr değilim islam Cumhuriyetinde yaşamak istemiyorum geri kafalı da değilim türbanlı kız çocukları beni korkutmuyor herkes kendi inancı doğrultusunda çocuğunu yetistirebilir kendi inanış ve kültürüne göre yaşayabilir
Kime oy verirdiniz?
Ya da benim gibi insanlar için şu an tablo iyi mi kötü mü
Erdoğan Neo liberalizmin çok ekmegini yiyor sanmam şeriat gelsin
Ama rejim endisem var neden bilmiyorum
Siz ne düşünüyorsunuz ?

Rejim endişem var derken ?

Monarşi , totaliter , teokrasi ?

Bunların hiç birinin olacağını düşünmüyorum .

Bugün mecliste barajı geçmiş tüm partiler , herkesin kendi inancı doğrultusunda özgür yaşayacağı vaatini veriyor , istediğinizi seçebilirsiniz :KK52:

Bakis acisi mi? Oradan bakinca Turkiye gulluk gulistanlik mi gorunuyor? Karamsar tabloda benim katkim ne? Sessiz kalan kim? Ben mi? Her denene he diyen kim? Ben mi? Tayyip mi? Kim? Ben degilim.. Tayyip de degil.. Sadece onun secmeni..Ne yaparsa yapsin, ne derse desin, hata da yapsa, kandirildik da dese, ulke terorist yuvasina da donse, yolsuzluk iddialari ayyuka da ciksa, ulkede savas da ciksa, bombalar da patlasa, uc ayda 2000 sehit de versek "evet" muhrunu gidip gene AKP simgesinin altina basan sessiz yiginlar.. Bana kendini tarif ediyorsun, bilmem ki farkinda misin?

Ne senden , ne kendimden bahsetmiyorum saraylım . Bilirsin kişisel polemikleri sevmem .

Devletin , bir ülkenin siyasi konjektürdeki duruşundan bahsediyorum . Sen = Ülke olarak okumayı dene .

Yazdıklarımı açıklamayı da sevmiyorum sürekli .

742644.jpg

Herkes sussun! Konusursak kaosa sebep olabilirmisiz.. Susun ve onurunuzla yasayin, ya da Yildirimin kardesinin dedigi gibi mi yasayin deseydim acaba?

Ne senden , ne kendimden bahsetmiyorum saraylım . Bilirsin kişisel polemikleri sevmem .

Devletin , bir ülkenin siyasi konjektürdeki duruşundan bahsediyorum . Sen = Ülke olarak okumayı dene .

Yazdıklarımı açıklamayı da sevmiyorum sürekli .
Aciklama zaten, ben seni cok iyi anladim. Sana B.Yildirimin kardesinin agzindan cevap da yazdim.

Aciklama zaten, ben seni cok iyi anladim. Sana B.Yildirimin kardesinin agzindan cevap da yazdim.

Kime hitaben dediği önemli .

Şu an detayını bilmediğim için çoşup hiddetlenmedim .

Mesela bu konuşmayı teröristler için yapmışsa , ağzına sağlık !

Yok sadece bir şeyleri sorgulayan halkı eleştirdiyse , hadsizlik etmiş !

Ben öyle iki caps , üç yorumla hemen çoşmam saraylım .

Kime ne için demiş , o önemli , tamam ?

Kime hitaben dediği önemli .

Şu an detayını bilmediğim için çoşup hiddetlenmedim .

Mesela bu konuşmayı teröristler için yapmışsa , ağzına sağlık !

Yok sadece bir şeyleri sorgulayan halkı eleştirdiyse , hadsizlik etmiş !

Ben öyle iki caps , üç yorumla hemen çoşmam saraylım .

Kime ne için demiş , o önemli , tamam ?

Abisi Binali Yildirimin yaptigi aciklama bu:
yildirimdan_esek_gibi_yasayacaksiniz_tweetine_aciklama_h2125.jpg

Demek ki teroristlere soylememis.
Demek ki "Eger arpaniz fazla geldiyse o arpayi onunuzden almasini da biliriz" dedikleri de Turk halki imis. Yoksa teroristleri de mi besliyorlar bilemiyorum.

Seni bu laflar hiddetlendirmeyebilir, cunki sen o tarif ettigin sessiz kalan, cepte olanlarin icindesin, bir AKP secmenisin, ve bunu da defalarca burada belirttin. Polemik olsun diye, sahsina saldirmak icin filan demiyorum, hani sessiz kalmanin faziletlerinden! bahsederken kendini de bunun disinda imis gibi gostermen tuhaf oldugu icin oyle yazdim. Burada sessiz kalmayan birileri varsa onlar zaten belli.

Cemil Meriç ne güzel söylemiş: " izm'ler idraklerimize giydirilen deli gömlekleridir."

Abisi Binali Yildirimin yaptigi aciklama bu:
yildirimdan_esek_gibi_yasayacaksiniz_tweetine_aciklama_h2125.jpg

Demek ki teroristlere soylememis.
Demek ki "Eger arpaniz fazla geldiyse o arpayi onunuzden almasini da biliriz" dedikleri de Turk halki imis. Yoksa teroristleri de mi besliyorlar bilemiyorum.

Seni bu laflar hiddetlendirmeyebilir, cunki sen o tarif ettigin sessiz kalan, cepte olanlarin icindesin, bir AKP secmenisin, ve bunu da defalarca burada belirttin. Polemik olsun diye, sahsina saldirmak icin filan demiyorum, hani sessiz kalmanin faziletlerinden! bahsederken kendini de bunun disinda imis gibi gostermen tuhaf oldugu icin oyle yazdim. Burada sessiz kalmayan birileri varsa onlar zaten belli.

Saraylım , sessiz kalma mesajımı çoooook yanlış yerinden anlamışsın .

Kişilerden bahsetmediğimi de söylediğim halde .

Sen Türkiye son yıllardaki kadar kara günler görmedi dediğin için ;

Bende evet haklısın . Olaya bir de şu açıdan bak . Bir ülkenin siyasi stratejisi her önüne sunulana he demek olursa , kendi kararlılığı olmaz ise , zaten kaosu da olmaz , çünkü düşmanları nasıl olsa sesi çıkmıyor diye pusudadır , sende ( senden kasıt ülke ) ceptesindir dedim.
Ha biraz sesin çıkarsa , azıcık kıpırdarsan da ülke birden karanlık ve kaosa uyanabilir dedim.

Tekrar ediyorum ( mecbur bırakıyorsun tekrara ) o mesajımda bahsettiğim şey ; Evet ülkede son yıllarda daha karamsar bir tablo var , acaba bu ülkenin sesi birazcık çıkınca , pusudakilerin uyanmasından olmasın ??? bir de burdan bak istersendi .

Yıldırımın mesajına gelince olayı incelemeden (kendim araştırmadan ) net yorum yine yapmam .

Ama genel bir yorum yapayım , terörist = pkk / ışid vs ... değil sadece .

Terör ve terörist olgusu çok geniştir . Devlete yasa dışı şekilde karşı çıkan , düzen bozan ; ülkede isyan/kaos/ayaklanma çıkaran ve bunu altını çiziyorum yasa dışı yapan kavram teröristtir . Bunu ben demiyorum , bu kavramın eşittiri bu .

Back