• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İflah olmaz yandaşım, ben bir Erdoğanistim!

La havle illa billahil aliyyilaziym..

ulke ulke olalı bu kadar b.ka batmamıstı, hala yok hatadır, yok yanlıstır..Allahaskına bırakın artık ya.. Cidden egreti duruyor. Madem bu kadar hata yapıldı, bunca "hata(!)" yapan adamın baskanlıga oynamasına ve hatta baskan olmasına nasıl mantıklı sebepler aramaya calısıyorsunuz, iyice pislige batalım diye mi?

asgari ucret 1300 oldu elhamdulillah..yarısı dogalgaz, diger yarısı elektrik, su v.s derken gul gibi gecinip gidiyor halk.. stockholm sendromunun dibine mi vurdunuz nedir? Anlamak mumkun degil..

He dogalgaz ucuzlucakmıs, mujdemi isterim..
Ama sorun bi neden? Ev ev dolasıp baskanlık sistemi anlatılacakmıs :KK70:

Adamlar cıkarsız, hesapsız, karsılıksız hic bir sey yapmıyor, ceplerinize ellerini gozlerinizin önünde sokuyor, cocuklarınızın gelecegini calıp linc ediyor..Hala objektif tavırlarla yapılan "hata"(!)" ları tartısıyoruz..

Cidden bu halka her sey mustehak..

Evet
Cemaat okulunda okudum
Siyasal islamcilardi
Akpyle araları iyiydi

Mustafa kemal atatürku her fırsatta elestirdiler
Osmanlıya tapiyorlardi
cemaat okulunda okursan onları duyarsın tabi aynı şekilde tersi bir okulda okusanda osmanlıyı yerdiklerini peygamberi yerdiklerini görürdün..

Saraylım , sessiz kalma mesajımı çoooook yanlış yerinden anlamışsın .

Kişilerden bahsetmediğimi de söylediğim halde .

Sen Türkiye son yıllardaki kadar kara günler görmedi dediğin için ;

Bende evet haklısın . Olaya bir de şu açıdan bak . Bir ülkenin siyasi stratejisi her önüne sunulana he demek olursa , kendi kararlılığı olmaz ise , zaten kaosu da olmaz , çünkü düşmanları nasıl olsa sesi çıkmıyor diye pusudadır , sende ( senden kasıt ülke ) ceptesindir dedim.
Ha biraz sesin çıkarsa , azıcık kıpırdarsan da ülke birden karanlık ve kaosa uyanabilir dedim.

Tekrar ediyorum ( mecbur bırakıyorsun tekrara ) o mesajımda bahsettiğim şey ; Evet ülkede son yıllarda daha karamsar bir tablo var , acaba bu ülkenin sesi birazcık çıkınca , pusudakilerin uyanmasından olmasın ??? bir de burdan bak istersendi .

Yıldırımın mesajına gelince olayı incelemeden (kendim araştırmadan ) net yorum yine yapmam .

Ama genel bir yorum yapayım , terörist = pkk / ışid vs ... değil sadece .

Terör ve terörist olgusu çok geniştir . Devlete yasa dışı şekilde karşı çıkan , düzen bozan ; ülkede isyan/kaos/ayaklanma çıkaran ve bunu altını çiziyorum yasa dışı yapan kavram teröristtir . Bunu ben demiyorum , bu kavramın eşittiri bu .
Bu ulkenin nerede kime sesi cikti Aus? Itibarimiz mi artti? Ithalatimiz mi artti? Lafimiz gecer akce mi oldu? Ne oldu? One munit gibi sacma cikislari, bir ise yaramayan, sonradan pardon, ben ona dememistim gibi laflarla ozurlerle geri alinan sozleri cikislari kastediyorsan ben bosuna birsey yazmayayim burada, beni ugrastirma. Biz yillardir Calros pirinci yiyor, cayimiza da Amerikalinin misirdan yapma gicik sekerini katiyoruz. Amerika ne emrederse onu yapiyoruz. Iraka tezkere diyor, ama islam kardeslerimiz? diye aglayarak veriyoruz. Israilin anlasacaz diye pesinde kosuyoruz, cunki Putini kizdirdik, olan dogalgaz indirimini de geri cekti, biz disari bagimli bir ulke olarak sebze tohumumuzdan savas jeti beynine, dogalgaza kadar disa bagimli bir ulkeyiz. Bir gidim ilerlemedigimiz gibi seneler icinde tarim ve hayvanciligi da disari bagladik, yedirecegimiz samana kadar ithal ediyoruz. ABD ve Israil yetmedi simdi de Katar ve S. arabistanin kuyruguna bindik. Bakalim onlar bizi nereye kadar cekecekler.. Her taraf beton olup satacak yer kalmayana kadar mi? Kucuk Arabistan olana kadar mi?

Butun Avrupa ve Israil, ABD vatandaslari, en buyuk kademesinden en asagi kademesine kadar sinirlarimizdan pasaportlarina anlik vize bastirip geciyorlar. Biz hala konsolosluklarda vize kuyruklarinda gosterdigimiz tapu senetlerinin, banka hesaplarinin vize icin yeterli sayilmasina dua ederek kuyruk bekliyoruz. Hangi itibar, hangi ses? Ayni dunyada mi yasiyoruz?

Bu ulkenin nerede kime sesi cikti Aus? Itibarimiz mi artti? Ithalatimiz mi artti? Lafimiz gecer akce mi oldu? Ne oldu? One munit gibi sacma cikislari, bir ise yaramayan, sonradan pardon, ben ona dememistim gibi laflarla ozurlerle geri alinan sozleri cikislari kastediyorsan ben bosuna birsey yazmayayim burada, beni ugrastirma. Biz yillardir Calros pirinci yiyor, cayimiza da Amerikalinin misirdan yapma gicik sekerini katiyoruz. Amerika ne emrederse onu yapiyoruz. Iraka tezkere diyor, ama islam kardeslerimiz? diye aglayarak veriyoruz. Israilin anlasacaz diye pesinde kosuyoruz, cunki Putini kizdirdik, olan dogalgaz indirimini de geri cekti, biz disari bagimli bir ulke olarak sebze tohumumuzdan savas jeti beynine, dogalgaza kadar disa bagimli bir ulkeyiz. Bir gidim ilerlemedigimiz gibi seneler icinde tarim ve hayvanciligi da disari bagladik, yedirecegimiz samana kadar ithal ediyoruz. ABD ve Israil yetmedi simdi de Katar ve S. arabistanin kuyruguna bindik. Bakalim onlar bizi nereye kadar cekecekler.. Her taraf beton olup satacak yer kalmayana kadar mi? Kucuk Arabistan olana kadar mi?

Butun Avrupa ve Israil, ABD vatandaslari, en buyuk kademesinden en asagi kademesine kadar sinirlarimizdan pasaportlarina anlik vize bastirip geciyorlar. Biz hala konsolosluklarda vize kuyruklarinda gosterdigimiz tapu senetlerinin, banka hesaplarinin vize icin yeterli sayilmasina dua ederek kuyruk bekliyoruz. Hangi itibar, hangi ses? Ayni dunyada mi yasiyoruz?

Saraylım senin de bildiğin üzere tek dünya , milyonlarca bakış açısı ve analiz yeteneği var .

Olayları senin baktığın yerden değil de başka yerden bakan birini , körlükle suçlayamazsın . Kimin analizinin gerçeğe yakın olduğu muamma .

Evet hani şu yeri geldiğinde sürekli tellal verilen korku var ya ; Avrupadan uzaklaşıp , Ortadoğu ülkelerine dönüyoruz , eyvaaah ! Olaya bu açıdan bak . Bu kimi rahatsız eder .

Biraz yakın geçmişe , gezi olaylarına git mesela . Ne bekleniyordu , ne oldu ? O duruş kimi rahatsız etti ?

Aktif bir dış politaka güdümü ( politikayı onayla ya da onaylama , oryantalist bul ya da bulma ) kimi tedirgin kılar ?

Özellikle Orta doğu da yaşanan darbelerde , yerini kendi kafasına göre belirlemesi mesela , birilerinin Türkiyenin stratejik coğrafi konumu da göz önüne alınca , kimin canını sıkar ?

Planların Libya ve Mısırda olduğu gibi tıkırında gitmemesi , sence kimin sayesinde ?

Türk halkının bir kısımını derin endişelere gark eden Osmanlı Modeli mi geliyor ? sorusu ; kulislerde bile dolaşıyor olması , kimleri harekete geçirir ?

Askeri alanda ilk savaş uçağının yapılması gibi gelişmeler , ne gerek vardı yahu ? diye kime soru sordurur ?

Ve inatçı karakterdeki bu sevimsiz lider , kim tarafından neden sevilir ya da sevilmez ?

Lütfen aka ak , karaya kara demek bir yana ; ülkede oluşturulan manipülatif kaosa bir de bu açıdan bak .

La havle illa billahil aliyyilaziym..

ulke ulke olalı bu kadar b.ka batmamıstı, hala yok hatadır, yok yanlıstır..Allahaskına bırakın artık ya.. Cidden egreti duruyor. Madem bu kadar hata yapıldı, bunca "hata(!)" yapan adamın baskanlıga oynamasına ve hatta baskan olmasına nasıl mantıklı sebepler aramaya calısıyorsunuz, iyice pislige batalım diye mi?

asgari ucret 1300 oldu elhamdulillah..yarısı dogalgaz, diger yarısı elektrik, su v.s derken gul gibi gecinip gidiyor halk.. stockholm sendromunun dibine mi vurdunuz nedir? Anlamak mumkun degil..

He dogalgaz ucuzlucakmıs, mujdemi isterim..
Ama sorun bi neden? Ev ev dolasıp baskanlık sistemi anlatılacakmıs :KK70:

Adamlar cıkarsız, hesapsız, karsılıksız hic bir sey yapmıyor, ceplerinize ellerini gozlerinizin önünde sokuyor, cocuklarınızın gelecegini calıp linc ediyor..Hala objektif tavırlarla yapılan "hata"(!)" ları tartısıyoruz..

Cidden bu halka her sey mustehak..
Hani bu hatalar da az buz seyler degil. Su cozum sureci zirvaligindan her gun sehit veriyoruz. Bunun bir vebali hesabi yok mu yahu? Buna sebep olan insanin hala iyi bir yonetici olacagini nasil dusunebiliyorlar?

Saraylım senin de bildiğin üzere tek dünya , milyonlarca bakış açısı ve analiz yeteneği var .

Olayları senin baktığın yerden değil de başka yerden bakan birini , körlükle suçlayamazsın . Kimin analizinin gerçeğe yakın olduğu muamma .

Evet hani şu yeri geldiğinde sürekli tellal verilen korku var ya ; Avrupadan uzaklaşıp , Ortadoğu ülkelerine dönüyoruz , eyvaaah ! Olaya bu açıdan bak . Bu kimi rahatsız eder .

Biraz yakın geçmişe , gezi olaylarına git mesela . Ne bekleniyordu , ne oldu ? O duruş kimi rahatsız etti ?

Aktif bir dış politaka güdümü ( politikayı onayla ya da onaylama , oryantalist bul ya da bulma ) kimi tedirgin kılar ?

Özellikle Orta doğu da yaşanan darbelerde , yerini kendi kafasına göre belirlemesi mesela , birilerinin Türkiyenin stratejik coğrafi konumu da göz önüne alınca , kimin canını sıkar ?

Planların Libya ve Mısırda olduğu gibi tıkırında gitmemesi , sence kimin sayesinde ?

Türk halkının bir kısımını derin endişelere gark eden Osmanlı Modeli mi geliyor ? sorusu ; kulislerde bile dolaşıyor olması , kimleri harekete geçirir ?

Askeri alanda ilk savaş uçağının yapılması gibi gelişmeler , ne gerek vardı yahu ? diye kime soru sordurur ?

Ve inatçı karakterdeki bu sevimsiz lider , kim tarafından neden sevilir ya da sevilmez ?

Lütfen aka ak , karaya kara demek bir yana ; ülkede oluşturulan manipülatif kaosa bir de bu açıdan bak .

Manipulatif kaos? Ulkede 2000 sehidi biz uc ayda manipulatif olarak mi verdik?
Olenler parmak askerler miydi?

Ya Gezi olaylari durup durduk yere mi patladi? Hergun "Topcu Kislasi isteseniz de istemeseniz de o parka yapilacak, benim arkamda yuzde elli var, evlerinde zor tutuyorum"diye milleti tahrik eden, hergun daha cok insanin sokaklara dokulmesine yolacan beyanatlari verenler, valilerini gonderip makineleri bir saat sonra cekecegiz dedikten sonra alay eder gibi milleti gaz fisegine bogup kor eden, silahsiz vatandasi doverek olduren Amerika miydi? Siz orada penguenleri seyrederken biz burada olaylari CNNden canli seyrediyorduk.

Hangi Osmanli modeli gelecekmis? Osmanli Imparatorlugu dedigin Avrupa'da Viyana onlerinden Afrika iclerine, ote tarafta Asya iclerine kadar uzanan bir imparatorluk. Bir avuc Anadoluyu parcalayarak mi Osmanli modeli yapacaksin? Yoksa tezkerelerle kendine dusman ettigin Irak, ucagini dusurdugun Rusyanin kankasi seni Musula girdin diye savas sebebi saymakla tehdit eden Iran, yillardir iscine ekmek vermis ama Tayyip zamaninda butun iscilerine kapiyi gostermis Libya, kardes Esaddan kalles Esed'e donmus dostun Suriye'ye hukmetme hayalleri mi Osmanli modelini akliniza getiriyor? Bunlardan hangisi seni takip kendine hukumdar yapacak da sen Osmanli modelini uygulayacaksin? Bu ruyalarla yasarken iste o korkulan maalesef gercek oluyor. Biz sinirlarimizi kevgire ceviren bu iktidar sayesinde Avrupa degil Ortadoguya acildik. Ne kadar it kopuk eli silahli terorist varsa hepsi icerde. Hatay Reyhanlidan basladik, Ankaranin gobegi derken Istanbulun gobegine dek ulastilar, bombalar patladi, insanlar oldu. Daha ne korkusu kaldi, biz Ortadoguyu yasiyoruz artik zaten. Ayni onlar gibi nerede bir canli bomba bizi colugumuzu cocugumuzu havaya ucuracak bilmeden Allaha emanet yasiyoruz kendi vatanimizda.. Artik korku korku olmaktan cikti, bunlar gercegin ta kendisi.

Sen ulkeyi bu sekilde felakete goturen, Ortadoguya ceviren bir lideri hala boyle sevip savunabilirsin. ama ben bu aciz durumu Turk milletine hala yakistiramiyorum maalesef.. Iste sana bakis acilarimizdaki fark.

Manipulatif kaos? Ulkede 2000 sehidi biz uc ayda manipulatif olarak mi verdik?
Olenler parmak askerler miydi?

Ya Gezi olaylari durup durduk yere mi patladi? Hergun "Topcu Kislasi isteseniz de istemeseniz de o parka yapilacak, benim arkamda yuzde elli var, evlerinde zor tutuyorum"diye milleti tahrik eden, hergun daha cok insanin sokaklara dokulmesine yolacan beyanatlari verenler, valilerini gonderip makineleri bir saat sonra cekecegiz dedikten sonra alay eder gibi milleti gaz fisegine bogup kor eden, silahsiz vatandasi doverek olduren Amerika miydi? Siz orada penguenleri seyrederken biz burada olaylari CNNden canli seyrediyorduk.

Hangi Osmanli modeli gelecekmis? Osmanli Imparatorlugu dedigin Avrupa'da Viyana onlerinden Afrika iclerine, ote tarafta Asya iclerine kadar uzanan bir imparatorluk. Bir avuc Anadoluyu parcalayarak mi Osmanli modeli yapacaksin? Yoksa tezkerelerle kendine dusman ettigin Irak, ucagini dusurdugun Rusyanin kankasi seni Musula girdin diye savas sebebi saymakla tehdit eden Iran, yillardir iscine ekmek vermis ama Tayyip zamaninda butun iscilerine kapiyi gostermis Libya, kardes Esaddan kalles Esed'e donmus dostun Suriye'ye hukmetme hayalleri mi Osmanli modelini akliniza getiriyor? Bunlardan hangisi seni takip kendine hukumdar yapacak da sen Osmanli modelini uygulayacaksin? Bu ruyalarla yasarken iste o korkulan maalesef gercek oluyor. Biz sinirlarimizi kevgire ceviren bu iktidar sayesinde Avrupa degil Ortadoguya acildik. Ne kadar it kopuk eli silahli terorist varsa hepsi icerde. Hatay Reyhanlidan basladik, Ankaranin gobegi derken Istanbulun gobegine dek ulastilar, bombalar patladi, insanlar oldu. Daha ne korkusu kaldi, biz Ortadoguyu yasiyoruz artik zaten. Ayni onlar gibi nerede bir canli bomba bizi colugumuzu cicugumuzu havaya ucuracak bilmeden Allaha emanet yasiyoruz kendi vatanimizda.. Artik korku korku olmaktan cikti, bunlar gercegin ta kendisi.

Sen ulkeyi bu sekilde felakete goturen, Ortadoguya ceviren bir lideri hala boyle sevip savunabilirsin. ama ben bu aciz durumu Turk milletine hala yakistiramiyorum maalesef.. Iste sana bakis acilarimizdaki fark.

Bak bu yaptığında manipülatif kaos ?

Benim yazdığım hiç bir maddenin oluru olmazı var mı cevaplamadan , asker ve şehit sayısı ile galeyana gelmek , spekülatif bir eylemdir . Bunu ziyadesiyle yapıyorsun fırsat buldukça .

Ben Osmanlı Modeli gelecek , gelmeli , gelmesini istiyorum mu yazdım ; yoksa bunun kulislerde dolaşıyor olması bile kimi rahatsız eder diye mi sordum ?

Cidden yazılanı değil , kafandakini konuşuyorsun sadece .

Türkiye Orta doğu liderliğine mi göz koydu ? bu iyi mi kötü mü tartışmıyorum , bu söylemin gerçek ya da değil kulaktan kulağa konuşuluyor olması kimi rahatsız eder diyorum ?

Sen bunun adına Erdoğanı savunmak dedin diye , öyle olmuyor . Münazara yeteneğin olsa idi , iki taraflı bakış açısı ile konuşmaya çalıştığımı anlardın .

Neyse , bu ülkede yaşanan kaos ve karanlık tablonun ( bir kısmının ) bendeki analizi bu .

Birilerine ait her plan tıkır tıkır işlemedi , bir yerlerde dişliler çark etti . Yanına stratejik yönetim hataları da eklendi . Biraz da üzerine korku salındı . Az da lider ve diğer yönetim erki ağzından çıkanı zaman zaman duymadı . E , galeyana gelip , isyan etmeyi marjinallik sanıp , bir gruba ya da görüşe aidiyet duygusu ile çoşanlarda bol ülkede .

Daha ne olsun , durum bu !

Benim yazdığım hiç bir maddenin oluru olmazı var mı cevaplamadan , asker ve şehit sayısı ile galeyana gelmek , spekülatif bir eylemdir . Bunu ziyadesiyle yapıyorsun fırsat buldukça .

Ben Osmanlı Modeli gelecek , gelmeli , gelmesini istiyorum mu yazdım ; yoksa bunun kulislerde dolaşıyor olması bile kimi rahatsız eder diye mi sordum ?

Türkiye Orta doğu liderliğine mi göz koydu ? bu iyi mi kötü mü tartışmıyorum , bu söylemin gerçek ya da değil kulaktan kulağa konuşuluyor olması kimi rahatsız eder diyorum ?

Sen bunun adına Erdoğanı savunmak dedin diye , öyle olmuyor . Münazara yeteneğin olsa idi , iki taraflı bakış açısı ile konuşmaya çalıştığımı anlardın .

Neyse , bu ülkede yaşanan kaos ve karanlık tablonun ( bir kısmının ) bendeki analizi bu .

Birilerine ait her plan tıkır tıkır işlemedi , bir yerlerde dişliler çark etti . Yanına stratejik yönetim hataları da eklendi . Biraz da üzerine korku salındı . Az da lider ve diğer yönetim erki ağzından çıkanı zaman zaman duymadı . E , galeyana gelip , isyan etmeyi marjinallik sanıp , bir gruba ya da görüşe aidiyet duygusu ile çoşanlarda bol ülkede .

Yav Aus,
kendin birsey uydurup kendin cevap bekliyorsun gene.. Kim ne rahatsiz olsun sacma sapan komik teorilerden? Osmanli modeli imis.... Iki saat anlattim, anlamadin mi? Boyle birseyin oluru yok. O dedigin ancak bu ulkenin parcalara ayrilmasi ile olur, ondan da kim rahatsiz olur? Gercek bir dostumuz var ise o. Var mi? yok... Oyle ise seninki havanda su dovmek.

Bu ulkede kimin plani islemediginde kaos cikar? Karsiliginda kimler canindan olur? Kimler sakat kalir? Kimler hucrelere duser? Kimlerin hayati kayar? Soyle bir olaylara, ve de sonucunda kimlerin caninin yandigina, kimlerin kanlarinin dokulmesinin durmadigina bir bak, cevabi da artik kendin veriver, beni ugrastirma.

Boşuna yoruyorsun kendini aus....

cemaat okulunda okursan onları duyarsın tabi aynı şekilde tersi bir okulda okusanda osmanlıyı yerdiklerini peygamberi yerdiklerini görürdün..
cemaat okulunun tersi nedir?
hangi okulda peygamber ve osmanlı yerilmiş?

Ben de merak ettim şimdi...

Okumayanlar için son uyarı: kişisel polemikler sebebi.
Siyasi polemikler serbest;)

Back