İdealist bi öğretmenin sömürülen duyguları. Sınırlarla param çalındı

Siz bilmiyorsunuz ya hep derler yaşayan bilir. :) burası çok farklı. Yarın bir gün sorun çıksa köye jandarmayı sokmazlar. Kameralar Yok zaten. Ortaokul çağındaki çocuklar keleşle geziyor
O nasıl oluyor ya? Tövbeler olsun.

Siz bilmiyorsunuz ya hep derler yaşayan bilir. :) burası çok farklı. Yarın bir gün sorun çıksa köye jandarmayı sokmazlar. Kameralar Yok zaten. Ortaokul çağındaki çocuklar keleşle geziyor
Sizi çok iyi anlıyorum :) bahsettiğiniz gibi bir yerde görev yaptım. Ne deseniz boş. Tedbirli olmaktan Başkan hiç bir şey yapamazsınız. Ama mutlaka dile getirin. Param çalınmış ne ayıp bende bi şey olmaz diye güvenip bırakmıştım deyin.
Öyle yerlerde kameradan , cezadan değil dedikodudan kendilerine laf gelmesinden korkar insanlar. Tedbirli olun başka yapacak hiç bi şey Yok.
Bi de aklıma şu geldi. Bu size borç veren arkadaşınız güvenilir mi? O gün törende miydi?

Canım o benim yan komşum. İkimiz de bekar yalız yaşayan birer öğretmeniz. Birbirimize gider geliriz. O farklı bir okulda çalışıyor. O gün onlara tatildi memleketteydi.

O nasıl oluyor ya? Tövbeler olsun.
Özgüveni tavan öyle bir yer. Düşünün ki bir köy var sınıfımın elektrik yapısında sorun çıkıyor bağlı olduğu ilçeye elektrikçi bulmaya gidiyorum. Kime gitsem ben o köye gelmem tövbeliyim diyor. Sonuç olarak ilden bulup getiriyorum

Evet İlknur kez başıma geliyor. 4 yıl Yurt-Kur'un yurdundan kaldım.yaptığım yolculuklar vs hiç başıma gelmemişti bellin sen ondandır.

Yıllar önce İzmir in köylerinden birinde görev yapan arkadaş yanımda ağlama krizine girmişti.Kizi köy lojmanın da rahatsız etmişler ,kapısını/penceresini gece tiklatip ıslık calirlarmis.Kizda dayanamayıp ilçe de ki öğretmen evine taşınmış.Her sabah onu köye götürsün akşam da gelsin alsın diye taksi tutmak zorundaydı ve maaşının yarısi bu yol parasına gidiyordu.Koy halkının hepsinin arabası var ama kız taksi ile gidip gelmek zorunda idi.Yakin köyde görev yapan ebe arkadaşın hafta sonu o ailesinin yanındayken gece kapıyi kırıp evi yagmalanmis iç çamaşırları sokağa dağıtılmıştı.(Ebeler mesai gunleri koyde konaklamaya mecburdu)Onu Kaymakamlık ilçeye çekmisti.Yani inan batı cephesinde de yeni birşey yok

Canım eskidenmiş o köy öğretmenini el üstünde tutmalar. Heryerde kötü insanlar var. Belki yapan köyden biri bile değildir günahlarınıda alma bence. Ama zarf atabilirsin kamera kayıtlarını polise vereceğim vs gibi
Daha ayın başında eksi hesaba düşmüşsün çok kötü olmuş bulunur inş

Konunun idealist öğretmenin sömürülen duygularıyla ilgisi yok ki. Sanki duygu sömürüsüyle dolandırılmışsınız gibi başlık atmışsınız. Konu daha çok dikkatsiz öğretmenin borç aldığı parayı çaldırması.

Ayrıca 200 lira için insan ideallerinden vazgeçer mi? 1 kişinin yaptığı hatanın yalnızca onu bağlayacağı, köyün genellemelerle zan altında bırakılamayacağını en iyi sizin bilmeniz lazım. Kaldı ki dünyanın en masum varlıkları çocuklar. Madem köy kötü o çocuklar için daha çok mücadele etmeniz gerekmez mi? Çalıkuşunun 200 lirası çalınıp romanın bittiğini düşünsenize

Seni burda az kişi anlar. Faydalı olmak için uğraşıyorsun ama temelden zedeli

Dikkatli olmalıydınız.ideallerden vazgeçmemeli. Kendini salak yerine de koydurmamalı. Sanırım yıllar içinde bu oturuyor. Köyde değil, şehir okulunda da olsanız, o çantayı öylece bırakamazdınız. Ben idealizm konusunda, her gittiğiniz yerden, bu köyden 5 kişi kazanmış, 5 kızı okuyabileceğine inandırmış olsanız yeter gözüyle bakıyorum.

Bir arkadaşım da Doğuda görev yapmıştı, az Kürtçe de öğrenmişti, hala öğrencileri arar sorar, onlara tepeden bakmadan, onlar için samimiyetle çalıştığını gördükleri için. Beli hep en olumsuz taraf çoğu zaman, ama o samimiyet öğrenciye geçiyor.

Nasıl yaparlar, gayet yaparlar, insanoğlu çiğ süt emmiş denmiyor boşuna.
Önceki okulumda bu hırsızlığı bir öğretmen yapıyordu, defalarca da yapmış.
Hani çok hayret uyandırıcı gelmedi bana.
Çantamı kimseye emanet etmem genelde, güvenmediğimden değil, maksat tatsızlık olmasın.
Bakın, kaçtı sizin tadınız.

Calan bir veya iki kisi
Butun köyden sogumanin alemi var mi ?
Oysa ki gittigin her yerde bir hirsizla karsilasma ihtimalin varken boyle dusuncelerle doldurma kendini.

C

canım genel olarak köy problemli. O nedenle köyden soğuyorum. Sizin yerinizden olsam ben sen öyle düşünürdüm. Ama İnan'ın çok farklı.

bence çok da idealist değilmişsin. 200 lira için ideallerden vazgeçilmez zira.
benim kardeşim bir köyde çekmediği çile kalmadı. 200 lirası çalındaydı sadece ne sevinirdi

öyle demeyin ama. ahmet kayanın şarkısı var, siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz? diye... bu bir şikayet dosyası, dosyayı iyice incelemek lazım...

öyle demeyin ama. ahmet kayanın şarkısı var, siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz? diye... bu bir şikayet dosyası, dosyayı iyice incelemek lazım...

tamam da burda ki tek sorun 200 lira. başka dert anlatılmamış.
köy öğretmenlerinin eminim bi dolu sorunu vardır. bak ben öğretmen değilim ama biliyorum sorunlu olacağını. o da bir öğretmen bile isteye gitmiş, çünkü idealist.
ama 200 lira çalınınca idealler bitmiş. olmadı yani.
bu arada kardeşimde köyde öğretmen. 35 kilo kızı dövmeye yeltenmişler öğrencilerin önünde. sonunda ceza da aldırdılar elbirliğiyle. ortada hiçbir sorun yok. öyle böyle uğraşıp okulunu değiştirdi. gene köy okulundan vazgeçmedi yani. ama şimdilik mutlu. çünkü şiddet yok en azından . zorluklar devam ama. (mesela okulda öğretmenleri taciz eden veliler gibi. jandarma gelip gidiyor sürekli okula . onlar korumaya çalışıyorlar. ama okulda ki kızlar mücadeleye devam ediyor işte)

Bu da bir tecrube diyip gecin.
Zira bunun koyu kasabasi sehri yok.
Artik her yerde cantamizi yanimiza aliyoruz.
Idealist ogretmenlikle calinan paraninda bir ilgisi yok. Ogrencilerinizin hala sizden beklentileri var.
Idealist olmak her seye ragmen ogretme askina sahip olmak demek. Sizin yasadiginiz caninizi sikabilir ama bu ogretme askinin yani idealist ogretmenliginizin onune gecmemeli.

Benim annem de emekli ogretmen onun da okulda cuzdani calinmis.
Babam da emekli devlet memuru onun da calindi. Kimse meslege yormadi. Ikisinin de kurumunda oldu olay.
Birakin o bunu yapanin pisligi. Siz bunu gorevinizle bagdastirmayin.

hah işte ben de bundan bahsettim kim bilir başka neler yaşanmıştır orda, kimbilir belki kimsenin önemsediği mobbing yıldırmıştır. üzerine de bu hırsızlık tuz biber olmuştur. meb'in el atması gerekiyor, öğrencilerin öğretmenlere yaptığı inanılmaz saygısızlıklar var youtubeda/sosyal medyada görüyorsunuzdur. böyle giderse sadece konu sahibi hocamızı değil pek çok hocamızı kaybedicez, ardından gençleri ve memlektei. umarım meb'den birileri de okur buradaki şikayetleri...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…