- 17 Nisan 2012
- 30.412
- 65.399
- 598
O nasıl oluyor ya? Tövbeler olsun.Siz bilmiyorsunuz ya hep derler yaşayan bilir. :) burası çok farklı. Yarın bir gün sorun çıksa köye jandarmayı sokmazlar. Kameralar Yok zaten. Ortaokul çağındaki çocuklar keleşle geziyor
Sizi çok iyi anlıyorum :) bahsettiğiniz gibi bir yerde görev yaptım. Ne deseniz boş. Tedbirli olmaktan Başkan hiç bir şey yapamazsınız. Ama mutlaka dile getirin. Param çalınmış ne ayıp bende bi şey olmaz diye güvenip bırakmıştım deyin.Siz bilmiyorsunuz ya hep derler yaşayan bilir. :) burası çok farklı. Yarın bir gün sorun çıksa köye jandarmayı sokmazlar. Kameralar Yok zaten. Ortaokul çağındaki çocuklar keleşle geziyor
Canım o benim yan komşum. İkimiz de bekar yalız yaşayan birer öğretmeniz. Birbirimize gider geliriz. O farklı bir okulda çalışıyor. O gün onlara tatildi memleketteydi.Sizi çok iyi anlıyorum :) bahsettiğiniz gibi bir yerde görev yaptım. Ne deseniz boş. Tedbirli olmaktan Başkan hiç bir şey yapamazsınız. Ama mutlaka dile getirin. Param çalınmış ne ayıp bende bi şey olmaz diye güvenip bırakmıştım deyin.
Öyle yerlerde kameradan , cezadan değil dedikodudan kendilerine laf gelmesinden korkar insanlar. Tedbirli olun başka yapacak hiç bi şey Yok.
Bi de aklıma şu geldi. Bu size borç veren arkadaşınız güvenilir mi? O gün törende miydi?
Özgüveni tavan öyle bir yer. Düşünün ki bir köy var sınıfımın elektrik yapısında sorun çıkıyor bağlı olduğu ilçeye elektrikçi bulmaya gidiyorum. Kime gitsem ben o köye gelmem tövbeliyim diyor. Sonuç olarak ilden bulup getiriyorumO nasıl oluyor ya? Tövbeler olsun.
Evet İlknur kez başıma geliyor. 4 yıl Yurt-Kur'un yurdundan kaldım.yaptığım yolculuklar vs hiç başıma gelmemişti bellin sen ondandır.ilk defa başına geliyor herhalde. yurtta 8 kişilik oda da paralarımız çalınıyordu. üstelik bunlar üniversite eğitimi gören yüz yüze baktığınız arkadaşlarınız. düşünsene durumu!
ben hala dediğimi savunuyorum.
hatta eşimin yeğeni gözümün içine baka baka her gittiğimde çantamda ne var ne yok çalıyor. artık cüzdanımı yanıma almıyorum. ki kendisi evin tek çocuğu her istediğini yaparlar. her yerde oluyor maalesef. biz hayallerimizi ideallerimizi bu tür insanlara göre şekillendirmemeliyiz.
Beni yalancı çıkartırlar iki yılım var hayatı zehir ederler.Jandarmaya haber verseydiniz keşke. Hırsızlığın büyüğü küçüğü olmaz.
Seni burda az kişi anlar. Faydalı olmak için uğraşıyorsun ama temelden zedeliSöz konusu para değil ki bunu anlayamıyorsunuz galiba. Benim bahsettiğim fiziksel koşullar vs değil. Ben köye gelirken fiziksel koşullara karşı mücadele edeceğimi düşünüyordum ama durum çok farklı.
Nasıl yaparlar, gayet yaparlar, insanoğlu çiğ süt emmiş denmiyor boşuna.Benim sınıfım ayrı okuldan bağımsız bir bina. Benim de ihmalkarlığım olmuştur evet ama ben mi gözümde büyütüyorum acaba. Hani bi köy gelenler belli insan köyünde çalışan emek harcayan öğretmene nasıl böyle bişey yapar. Üstelik bunu dile getirirsem beni suçlarlar. Yolumu keserler. Arabamı çizerler.
Calan bir veya iki kisi
Butun köyden sogumanin alemi var mi ?
Oysa ki gittigin her yerde bir hirsizla karsilasma ihtimalin varken boyle dusuncelerle doldurma kendini.
C
canım genel olarak köy problemli. O nedenle köyden soğuyorum. Sizin yerinizden olsam ben sen öyle düşünürdüm. Ama İnan'ın çok farklı.
bence çok da idealist değilmişsin. 200 lira için ideallerden vazgeçilmez zira.
benim kardeşim bir köyde çekmediği çile kalmadı. 200 lirası çalındaydı sadece ne sevinirdi
öyle demeyin ama. ahmet kayanın şarkısı var, siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz? diye... bu bir şikayet dosyası, dosyayı iyice incelemek lazım...
tamam da burda ki tek sorun 200 lira. başka dert anlatılmamış.
köy öğretmenlerinin eminim bi dolu sorunu vardır. bak ben öğretmen değilim ama biliyorum sorunlu olacağını. o da bir öğretmen bile isteye gitmiş, çünkü idealist.
ama 200 lira çalınınca idealler bitmiş. olmadı yani.
bu arada kardeşimde köyde öğretmen. 35 kilo kızı dövmeye yeltenmişler öğrencilerin önünde. sonunda ceza da aldırdılar elbirliğiyle. ortada hiçbir sorun yok. öyle böyle uğraşıp okulunu değiştirdi. gene köy okulundan vazgeçmedi yani. ama şimdilik mutlu. çünkü şiddet yok en azından . zorluklar devam ama. (mesela okulda öğretmenleri taciz eden veliler gibi. jandarma gelip gidiyor sürekli okula . onlar korumaya çalışıyorlar. ama okulda ki kızlar mücadeleye devam ediyor işte)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?