İdari Yargı`ya birlikte hazırlanıyoruz kızlar haydi!

Sottile

titan`arum
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2013
2.634
940
248
İdari hakimlik düşünen arkadaşlarım varsa burada birbirimize yol gösterebiliriz, kaynak önerebiliriz, güncel bilgileri paylaşabiliriz..
4. yargı paketi gibi bir değişim var önümüzde malum.. (;
Geçen yıl girdim ben ilk kez..
Tecrübelerimizi de paylaşabiliriz arkadaşlar, çalışmaya geç bile kaldık!

Yok mu Hakime adayı??? (;
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
İdari Yargı | Adli Yargı
-Medeni Usul Hukuku | -Medeni Usul Hukuku
-Anayasa Hukuku | -Anayasa Hukuku
-İdare Hukuku | -İdare Hukuku
-Medeni Hukuk | -Medeni Hukuk
-Borçlar Hukuku | -Borçlar Hukuku -Borçlar Özel
-Ceza Hukuku | -Ceza Muhakemeleri
-İdari Yargı Hukuku | -Ceza Hukuku
-Vergi Hukuku | -İdari Yargı Hukuku
-İktisat | -Ticaret Hukuku
-Maliye | -İcra-İflas Hukuku
-Tarih | -Tarih
-Matematik | -Matematik
-Türkçe | -Türkçe

İdari Yargı toplamda 140 sorudan oluşuyor..

Son düzenleme:
Hakime adayımız yok mu hiç ya Hû?!

Hadi hanımlar, gri işlemeli cübbelerimizi giyeceğiz kısmetse, zor bir sınav değil..

Son düzenleme:
Anlaşıldı, tek başıma hazırlanacağım..
Gelen olursa beklerim arkadaşlar, geç bile kaldık sınava..
Ama bu yetiştiremeyeceğimiz manasına gelmez..
Sıkı bir verimli çalışma ile oldukça yol katedebiliriz..

Umarım bana yoldaş arkadaşlar çıkar..

Ben de varımm:)) Daha bu yaz mezun oldum, adli yargıya da idari yargıya da giricem.. ama hiç ders çalışamıyorum ,2 soru çözüp bırakıyorum.. Şimdilik 2ciltlik bi kitap aldım,1998den itibaren adli ve idari hakimlikte çıkmış soruları açıklamalı bi şekilde çözümleri.. Ona çalışmaya çalışıyorum:) maliye ve vergi için konu çalışmalıyım ama, onun için kitap almam şart:/

Hoşgeldin canım umarım seninle birlikte bol yol arkadaşımız olur, bildiklerimizi bilmediklerimizi paylaşır aydınlanırız.. (;

Öncelikle kaynakların yetersiz olabilir söyleyeyim.. (;
Taze bilgilerine de öyle çok güvenme, yılların avukatları nasıl çalışıyordu geçen yıl anlatamam..
Direkt 100 puan hedefleyeceksin, yoksa olması zor bir sınav hakikaten..
Bende epey kaynak var, geçen yıl dershaneye gitmiştim ama çalışmadım hiç, geçen yıl mezun olmuştum odaklanamadım o sebepten..
Ama bu yıl didik didik edeceğim konuları inşAllah.. (;
Hepsinin konu anlatımını bir kez çalışıp sorulara yönelmelisin..
Özellikle de çıkmış sorular.. (;
Çıkmış sorular için Nohutçununkini almıştım, yeni mevzuata göre güncellemişti cevapları..
Onun dışında Themisim var, 2 cilt çözümlü soru bankası..
Bir de dershanenin verdiği kaynaklarla bir iki ek kitabım var.. (;
Umarım güzel bir şekilde yol katedebiliriz..
Bu arada seri olmak da çok önemli sınavda, bu sebeple boool bol soru çözmek gerek..
Standart sapma da var malum, türkçe-matematik-tarih özellikle tarih güzel puan getiriyor..
Hepsine bakmak gerek.. (;

Hoşbulduk canım:) Evet umarım kalabalık,eğlenceli,çalışkan bi grup oluruz:) taze bilgilerime güvendiğimden de değil aslında, başta şu kitabımı bitireyim yeni kaynak alırım diyordum, ama o kadar yavaş gidiyorum ki,vazgeçtim,yeterli olur dedim ama sen benden deneyimlisin, mutlaka tavsiyelerini dikkate alıcam, ben de çok çalışıcam artık..bu arada hukuk mezunu musun? avukatlık stajını yaptın mı diye soracaktım,stajı da başkatasım var çünkü bi yandan ..kazananazsam vakit kaybetmiş olmayayım diyorum:$

Son düzenleme:

Ben Kamu Yönetimi mezunuyum canım.. (;
Ama sorunu yanıtlamaya çalışayım, dershanede yeni mezun hukukçu arkadaşlarım vardı..
Bazıları stajda zorlanıyormuş, başlatmışlardı, haftada şu kadar bu kadar hesabı yapılıyormuş..
Bazıları da çok rahattı..
Hangi şehirdesin bilmiyorum ama Bakırköyde yapmayın diyorlardı..
Bence başlat ve çıksın aradan.. Vakit kaybetme derim..

İlk başlarda yavaş ilerleniyor o sebepten bir program şart canım..
Ben çoğu hukuka 1 hafta ayırmayı düşünüyorum.. Maliye ve iktisat biraz detaylılar, onlara geniş vakit ayırsam diyorum..
Ama çok da zorlanmamıştım geçen yıl.. Standart sapmada onlarda epey oynama oluyor o sebepten üstlerine düşmek gerek.. (;
Çalışmalarına hız ve ağırlık verirsen birsürü kitap eritirsin, 4 kaynak bitiren arkadaşlarım vardı 4 ayda, üstüne de çıkmışları iki kez dönüyorlardı..
Hiçbir şey imkansız değil.. (;

Teşekkür ederim cevabın için meslektaşım Adliyeyi kendimiz mi seçiyoruz bilmiyorum aslında ama eve yakın olduğundan bakırköy olur diye düşünüyorum yoksa ben çağlayan'ı tercih ederdim.. Şimdilik artvin'deyim,elimdeki test kitabını bitireyim öyleyse, istanbul'a gidince senden yine kaynak önerisi alayım, ben de 1 hafta ayırayım her derse,kasım'a kadar yetişir herhalde.. Bir de dershane ücretleri ne kadar? Faydası oluyor mu?

Rica ederim canım.. (;
Stajını istediğin adliyede başlatıyorsun diye biliyorum açıkçası..

Ben dershaneye 3000`e gitmiştim..
Faydası şöyle oldu, güncel bilgilerden haberdarsın, evde çalışmasan bile oraya gidip dinlemek zorundasın bi şekilde aşinalığın oluyor..
Ama bu yıl gitmeyi düşünmüyorum çünkü sistem belli..
Ve evde oturup tekrar etmiyorsam, test çözmüyorsam dershanede sadece konu anlatımı dinliyorum tekrar edilmeyince de uçuyorlar haliyle..
Evde kolaylıkla hazırlanılabilecek bir sınav bence..
Kendini şartlarsan ve güzel bir program oluşturursan (Ben dersler için geçen yıl dershanemin programından faydalanacağım, atmamıştım lazım olur diye) evde de kolaylıkla üstesinden gelebilirsin..
Ama hakkını vererek çalışmak lazım, sonrası tabii ki nasip.. (;
Kaynak için fikir alış-verişi yaparız, elindekini önden bi çöz istanbula gelene kadar, sonra konu anlatımı çalış.. (;
Ben burada çalışma aşamalarımı, hangi hafta hangi dersi bitireceğimi-bitirdiğimi yazacağım, hepbirlikte takip ederiz.. (;

Elisya sen hukuk mezunumusun ? ben de hukuk istiyordum ama olmayacak sanırım bende iibf okuyuyp hakim olmak istiyorum hukukçu olayımda nasıl olursa olsun :) kamu yönetimi işletme uluslararası ilişkiler falan yazacam. bildiğim kadarıyla iibfliler idari yargı sınavlarına girebiliyorlar. adli yargıyada giriliyor mu yoksa sen hukukçu olduğun için mi gireceksin ? bütün iibfliler girebiliyor demi bu sınavlara maliye işletme falan okuyanlar ?

Bir de eğer yüksek lisans yapılırsa sınava girmeden sadece mülakatlara giriliyormuş doğru mu ? yaş sınırı var mı? sınava istediğimiz kadar girebiliyor muyuz sınırlama var mı ???

Canım adli yargıya sadece Hukuk Bölümü mezunları girebiliyor..
İBF mezunları sadece İdari Yargıya girebiliyor..

Bir de eğer yüksek lisans yapılırsa sınava girmeden sadece mülakatlara giriliyormuş doğru mu ? yaş sınırı var mı? sınava istediğimiz kadar girebiliyor muyuz sınırlama var mı ???

Canım avukatlar bile sınava giriyor, öyle birşey mümkün değil..
Yaş sınırı 35`e çıkarıldı ve istediğin kadar girebiliyorsun..
Yükseklisans tamamen bağımsız bir durum..

Yükseklisans değil doktora mezunları için geçerli o.

Ben de geldim bu arada. Direkt daldım konuya az evvelki yorumumla ama. :)
Ben iibf mezunuyum. Hukukçu olmaktı hayalim. Gerçi hala öyle ve yeniden üniversite sınavına girip okumayı düşünüyorum bu yıl. :)
Kpss çalışmalarımla hukuk ve maliye için yeterince alt yapım olduğunu düşünüyorum.
Malum, ramazanda çalışmak zor oluyor ve bir türlü toparlayamadım kendimi kpss den sonra ama ben de başlamayı düşünüyorum.

Ben konulara Muratın konu anlatımlı kitaplarından çalışacağım. Yeterlidir bence. Kpss için (Ankaradaysanız bilirsiniz yalnızca.) Yükseliş dersanesine gittim. Tüm hocalarımız çok iyi ama hukuk konusunda özellikle çok iyiler. Kaynakları da iyi. Muratla birlikte ikisinden konu çalışmayı düşünüyorum.
Soru için de yine muratın çözümlü kitabı ve yaprak testleri var. Kpss için lüzumsuz zorlukta bulmuştum ama idari yargı için onları çözmeyi düşünüyorum. Yine Yükselişin soru bankaları var. Ve tabi en önemlisi Dönüşüm. :)

Canım adli yargıya sadece Hukuk Bölümü mezunları girebiliyor..
İBF mezunları sadece İdari Yargıya girebiliyor..

Peki teşekkür ederim yanlış biliyormuşumm demekki :)

Canım avukatlar bile sınava giriyor, öyle birşey mümkün değil..
Yaş sınırı 35`e çıkarıldı ve istediğin kadar girebiliyorsun..
Yükseklisans tamamen bağımsız bir durum..

Anladım sağol. 35e kadarda kazanırım herhalde hukukçu olamazsam eğer inşallah bu fırsatı iyi değerlendirmek için öğrenmem iyi oldu :)

Yükseklisans değil doktora mezunları için geçerli o.

Teşekkür ederim.bende yüksek lisans sanıyordum.

Öncelikle hoşgeldin aramıza canım.. (;
Hukuk okuyamasak da hayalimizin peşinden koşuyoruz, fırsatlarımızı değerlendirmeye çalışıyoruz bir şekilde.. (;
Ben de ikinci olarak Hukuk okuyayım dedim ama zaten hakimlik gibi bir şansım olduğu için ve üniversitede fazlaca hukuk dersi aldığım için ikinci isteği sosyolojiye kaydırdım, sosyoloji okuyorum..

Kaynak yelpazen epey geniş ama çıkmışları unutmamalısın asla, çıkmışları 2 kez döneceğiz kısmetse..
Bir konu anlatım kaynağı yeterli bana göre, geri kalan hepsi soru bankası, çözümlü soru bankası olmalı..
Kendimizi vererek ciddi bir çalışma yaparsak elimizdeki tüm kaynakları tüketebiliriz -ki tüketmeliyiz de..
Ramazandan sonra başlamayı düşünüyorum ben de kısmetse..
Konuları vs buraya koyacağım kısmetse, ona göre birbirimize yardımcı oluruz, destek oluruz, takılanları sorarız, güncelden haberdar ederiz..
Hep birlikte daha güzel olacak yani inşAllah.. :13:

Peki teşekkür ederim yanlış biliyormuşumm demekki :)

Anladım sağol. 35e kadarda kazanırım herhalde hukukçu olamazsam eğer inşallah bu fırsatı iyi değerlendirmek için öğrenmem iyi oldu :)

35 yok, hedefin mezun olur olmaz olmalı.. (;
Hedefi yüksek tutamayınca ucundan bile geçemiyoruz..
O sebepten senin hedefin mezun olur olmak hakimlik! :13:

Ben ikinci üniversitemi de iibf olarak seçtim ve okudum. :)
Çıkmış sorular demişsin ama dönüşüm zaten çıkmış soruların çözümlü kitabıdır canım. Mutlaka edin yoksa eğer.

Ben ikinci üniversitemi de iibf olarak seçtim ve okudum. :)
Çıkmış sorular demişsin ama dönüşüm zaten çıkmış soruların çözümlü kitabıdır canım. Mutlaka edin yoksa eğer.

Ben Altın Seri almıştım çıkmış sorular için canım, Nohutçu yeni kanunlara göre güncellemişti cevapları..
İki cilt, özel hukuk ve kamu hukuku olarak..
O sebepten çıkmışlar için farklı bir kaynak bakmamıştım, dönüşümden habersizim anlayacağın..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…