İçmekden nefret ettiğim su :(

jelibon83

Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2014
91
12
13
41
Hanımlar su içmem lazım biliyorum ama bir bardak dahi zoraki içiyorum kullandığım ilaçları bile çayla vs içiyorum nasıl bi yöntem bulsam zayıflamak içinde en onemli şey en sinir olduğum şey su içince midem bulanıyor ve sürekli wc gidiyorum

ben gibi olan var mı

herkes su içmeyi seviyormu yahu
Ben de hiç sevmiyorum.Bazı dönemler düzenli içsem de sonra bırakıyorum.Pipetle içme,içine meyveler katıp içme gibi türlü türlü yöntemler denedim ama olmadı.Tuvalete gitmesi de ayrı dert.Vücut istemiyor işte napim.Ama yanlış yapıyoruz.

Ben de cok az su icerdim ama kendimi alistirdim hele ki sabah kalkar kalkmaz direk iciyorum artik susuyorum cunku vucudum alisti. 15 gun filan zorla da olsa icin sonra susamaya basliyosunuz kizlar...

hiç aramıyorum aslında sırf tuvalet yuzunden içmiyorum pipetle deneyeyim bi bakalım nolcak :)

Ben de sendenim, hiç şaka yapmıyorum bir hafta içmediğim zaman oluyor. Hiç aklıma gelmiyor, fazla içtiğim zaman aynı senin gibi midem bulanıyor. Neler yaptım suya defneler limonlar kattım tatlı olsun diye, bilgisayarıma su hatırlatıcı programlar kurdum. Cık fayda etmedi hep aynı. Çay içiyorum valla sabahtan akşama ama su aklıma bile gelmiyor.

napsak ki nasıl alışıcaz
hep beraber grup kuralım ilk gun 1 bardak filan başlayalım mı kızlar

ben ilk zamanlar 5 bardak kuralı koymuştum o da işe yarıyo 5 bardak içince kurtulucam diyerek kendimi motive ediyodum sonra alışkanlık oldu :)

Merhaba kızlar demekki tek değilmişim demek ki problem bende değilmiş... benim gibi başkaları da varmış... sevinsemmi üzülsemmi bilemedim ama bende su içemiyorum... pipetlede denedim yok yok yok kafamda hep matematik problemi gibi su içme yöntemleri üretiyorum... bana tek su içiren baykuşlu şişem olmuştu onuda gene seve seve içemiyordum dediğiniz gibi içine meyve kiraz falan atıp içiyordum...

hiç aramıyorum aslında sırf tuvalet yuzunden içmiyorum pipetle deneyeyim bi bakalım nolcak :)

kac yasindasin bilmiyorum ama cildin mahvoldur hic su icmezsen.cok erken yaslanirsin.insan vucudunun yuzde 60i su,hucreler susuz kaldikca erken yaslanma belirtileri artar.35i buldugun an pat diye coker gidersin,kirisik burusuk icinde kalirsin.
cay su yerine gecmez,aksine vucudu susuz birakir.

bir gece önceden içine salatalık,portakal,çilek,kayısı falan atın. Ayrıca spor yapın terlemeye falan çalışarak su kaybedin susayın belki canınız ister. Çok fazla su kaybetmek dehidrasyon mu ne deniyor insanı öldürmeye kadar gidiyor. İlla 8-10 bardak içicem diye zorlamayın vücut istemiyorsa. yavaş yavaş artırın vücut alışiıyor merak etmeyin

Lavaboya gitmeye üşendiğimden içmiyorum ben, tembellik

Ben eskiden hiç içemezdim, günde 2 bardak su içsem kar sayıyordum, şimdi bir saat susuz kalsam başım ağrımaya başlıyor, alışkanlık meselesi. Tadını hiç sevmediğimden başlarda yarım litre suya yarım bardak ice tea katıyordum, bildiğimiz kutu olanlardan. Hafif tatlı olunca su gibi gelmiyordu hoşuma gidiyordu. şeker de zararlı biliyorum ama vücudumu sıvı almaya alıştırmam için bana faydası oldu. Daha sonra karışımı azalttım, 1 ay içinde de sırf su içmeye başladım. Sabahları suyun tadını sevmediğimden içine dilim limon katıyorum, bazen direk bir limonun suyunu sıkıyorum, daha iyi geliyor. Vücut suya alışınca zaten içmek zor gelmiyor, ihtiyaç hissediyorsun.

Çay su yerine geçmez, illa çay içecekseniz bitki çayı yeşil çay için tavsiyem. Eğer suda iyice nefret ediyorsanız da, gün boyu bol sıvı içeren şeyler yemeye çalışın, sulu meyveler, çorbalar, yeşil sebzeler vs. uzun süre susuz kalmak hem cilde hem vücuda çok zararlı, aman diyeyim.

Ha bir de su içmeye alışırken insanın aklına kalkıp su içmek gelmiyor, ben önümde yoksa hala unutuyorum bazen. O yüzden kendime yarım litrelik bi şişe aldım, hep masamda, önümde duruyor. Bir gün içinde onu en az 3 kez doldurup bitirmeye çalışıyorum, aynısını tavsiye ederim.

Eğer günde 2 litre çok geliyosa (ki hiç içmeyene çok gelir) günde 4 bardakla başlayın, bir ay devam edip 5-6 bardağa çıkarın. Bi kahvaltı öncesi, bi öğle yemeği öncesi, bir ikinci, bir de akşam yemek öncesi gibi. O da sadece vücudun kaybettiğini toparlamaya yardım eder, çok tuvaletini de getirmez.

tamam hanımlar varmısınız günde 5 bardak su ile başlıyalım kimler katılıyor bana :)

Ben su içmeye o kadar alışkınım ki susuz bir hayat düşünemiyorum.
Tupper'dan suluk aldım her an her dk yanımdadır. Nereye gidersem gideyim mutlaka çantamda suyum vardır.
Benimde sıcak içeceklerle aram yoktur. Çay, kahve falan sevmiyorum, sevemiyorum.
İşyerimden bir arkadaşımı da su içmeye alıştırdım ki kendisi çay delisidir. Ona da bir tane suluk aldım masasına koydum. Gördükçe içeceksin dedim ve dediğim gibide yapıyor. Hiç su içmeyen biri için mesai saatleri içerisinde yarım litre su içmesi ve buna alışması çok güzel bir şey.
Kendinizi bu şekilde alıştırabilirsiniz. Vücut suya alıştıktan sonra sürekli suyu istiyor zaten. Ben sabah 7de kalkıyorum ve günlerdir su içmemişim gibi hissediyorum kendimi. İlk işim yüzümü yıkamak, dişlerimi fırçalamak ve ardından su içmek oluyor. Ama su tek başına yeterli değil tabiki. Bol su içiyor olabilirim ama işim masa başında olduğu için hiç hareketim yok doğal olarak ne yesem yarıyor modundayım

Şu sıralarda maden suyunu alışkanlık haline getirdim. Bardağıma yarım limon sıkıp üstüne maden suyunu doldurup içiyorum. Bazen günde 3 tane içtiğim oluyor. Ama günde 1 tane mutlaka içiyorum. Tavsiye ederim.

sürekli içtikçe vücut alışıyor.
içmemek çok zararlı. geçenlerde epey oldu haberlerde çıkmıştı bir kadın günde 2-3 litre su içerek 3 ayda gözle görülür derecede gençleşmiş. her bakımdan su içmek çok önemli. en önemlisi beynimiz için.
ben gün içinde az su içmişsem akşamları başım ağrır.

bu arada ilaçları su dışında çay kola vs. ile içmek çoooook tehlikeli.
su dışında bir şeyle içmemelisin.

Merhabalar
Suyun yokluğunda meydana gelen bir çok hasarlar var, bunları hiç fark etmiyor musunuz gün içinde acaba? Mesela yorgunluk, ciltte kuruluk, ödemler.. Bende su içmeye pek meraklı değildim şimdi ise kendimi durdurmayacak bir şekilde günde 1,5lt-2lt gibi su tüketimine sahibim. Bunu nasıl yaptığıma gelirsek.. 2011 yılında diyetisyene gitmiştim, içmem gerektiğini vücudumda ki su oranının çok az olduğunu söyledi. Ne kadar su o kadar az yağ misali beni motive etti. Bende ilk önce mide bulantısı yaşıyordum ama bu 1 hafta sonra kesildi. Şimdi ise dilim damağım kendiliğinden su arıyor zaten :)
İçmek için içine tarçın kabuğu, limon, çilek, kakule..vb bir çok baharat koyabilirsin.
Ayrıca idrar rengin ne kadar açık sarı olursa o kadar iyi. Eğer mandalina rengindeyse eyvah.. Ne kadar üre var vücudunda deneyerek,zorlayarak 10-15 günde olur bu iş. Ayrıca çay tüketimini azaltırsan suya ihtiyacında artacaktır. Benim eşimde su içmiyor çünkü gün boyu çay içiyor

benim formülüm pipetle içmek daha çok içiyorum ve tarçın atarak günde 1 bardak su içerken şuan 1,5 lt filan içebiliyorum

Hayatta susuz yaşayamam.Günde 3 litre su içiyorum ben. İçine bir şey koymama da gerek yok.Renkli renkli şişeler alın. İçine tarçın atın çok güzel oluyor. Hem yağ yakımına da destek oluyor. Diğer içecekler su yerine geçmiyor bu arada . Çay da vücudun su ihtiyacını gidermediği gibi daha çok idrara çıkmanıza neden oluyor. Böbreklerinize de yazık ediyorsunuz bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…