Ben eskiden hiç içemezdim, günde 2 bardak su içsem kar sayıyordum, şimdi bir saat susuz kalsam başım ağrımaya başlıyor, alışkanlık meselesi. Tadını hiç sevmediğimden başlarda yarım litre suya yarım bardak ice tea katıyordum, bildiğimiz kutu olanlardan. Hafif tatlı olunca su gibi gelmiyordu hoşuma gidiyordu. şeker de zararlı biliyorum ama vücudumu sıvı almaya alıştırmam için bana faydası oldu. Daha sonra karışımı azalttım, 1 ay içinde de sırf su içmeye başladım. Sabahları suyun tadını sevmediğimden içine dilim limon katıyorum, bazen direk bir limonun suyunu sıkıyorum, daha iyi geliyor. Vücut suya alışınca zaten içmek zor gelmiyor, ihtiyaç hissediyorsun.
Çay su yerine geçmez, illa çay içecekseniz bitki çayı yeşil çay için tavsiyem. Eğer suda iyice nefret ediyorsanız da, gün boyu bol sıvı içeren şeyler yemeye çalışın, sulu meyveler, çorbalar, yeşil sebzeler vs. uzun süre susuz kalmak hem cilde hem vücuda çok zararlı, aman diyeyim.
Ha bir de su içmeye alışırken insanın aklına kalkıp su içmek gelmiyor, ben önümde yoksa hala unutuyorum bazen. O yüzden kendime yarım litrelik bi şişe aldım, hep masamda, önümde duruyor. Bir gün içinde onu en az 3 kez doldurup bitirmeye çalışıyorum, aynısını tavsiye ederim.
Eğer günde 2 litre çok geliyosa (ki hiç içmeyene çok gelir) günde 4 bardakla başlayın, bir ay devam edip 5-6 bardağa çıkarın. Bi kahvaltı öncesi, bi öğle yemeği öncesi, bir ikinci, bir de akşam yemek öncesi gibi. O da sadece vücudun kaybettiğini toparlamaya yardım eder, çok tuvaletini de getirmez.