Tatlı Tarifi Içli Tatlı-Resimli

Refiye

Eda & Utku'nun annesi :)
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2009
4.602
12
41
içinden süpriz fındıkları çıkan vazgçilmezlerden bi tatlı.. bu saatte eklediğime göre :)))

şerbeti kaynatıp,tatlılar fırından çıkana kadar odaısısına gelmesi sağlanabilir..

..hamuru için...
Yarım su bardağı süt
1 yumurta
200g odasıcaklığında margarin
3,5 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 tutam tuz
...iç harcı için...
1,5 su bardağı ceviz içi( fındık, badem)
1 çay kaşığı tarçın
...şerbeti için...
4 Su bardağı su
4 Su bardağı şeker
yarım limonun suyu

Önce şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynadıktan sonra altını kapatın ve yarım limon suyunu içine katın, karıştırın.
Hamurun tüm malzemelerini bir kaba boşaltın .Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edesiye kadar ve tüm malzemeler bir top haline gelesiye kadar güzelce yoğurun.(yaklaşık 10 dakika sürüyor)
hamuru 10 dakika dinlendirin.
ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve elinizle biraz açın. Tarçınlı ceviz içi karışımından 1 tatlı kaşığı kadar koyun. Hamurun ağızı kapatıp ters çevirip aralıklı olarak tepsiye dizin. Tepsiyi yağlamaya gerek yok.
önceden ısıtılmış fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkarınca bir boy daha ufak ve bir tepsiye dizin.
Odasıcaklığındaki şerbet fırından çıkan hamurların hemen üzerine dökülür. 5 dakika sonra tatlılar şerbeti iyi çekmesi için ters çevrilir. 10 dakika kadar sonra tekrar hamurların yüzü çevrilir. Bu şekilde tüm şerbeti çekesiye kadar üzeri kapatılmadan 2 saat kadar bekletilir.
Üzerine hindistan cevizi dökülerek servis yapılır.

-resim alıntıdır- enkısa zamanda ilk yapışımda kendi yaptığımında resmini eklicem ama şimdilik bunu bulabildim sizin için... gerçi ben yaptığımdada aynı görüntü oluyoo.. siz yaptığınızda da aynı olacaktır... malum bu saatte yapamıcağım için :)))

canim harika görünüyor gelde beni ye diyorcokacimcoook
gece gece bu saattede yapammaki mafoldumben
ellerine saglik canimopuyorumnanaktan

Kalburabastı tarzı bir tatlı sanırım. Güzel görünüyor, deneyeceğim.....cokacimcoook

yorumlarınız için çok teşekkürler canlarımm... a.s.

benimde canım şu an acayip istiyo ama hem bu saatte imkansız.. hemdeben diyetteyim yaaa

hamurunun kıvamı kalbura bastı gibi evet... denemenizi tavsiye ederim...

kaydirigubbakcemile3 bayılabilirsin cnımm. ben seni ayıltırım.. tatlımın kokusuyla :))) yorumun için sağol..

Gerçekten harika görünüyor,paylaşımın için teşekkürler cnm

incitanemtuana... ve mısraaa ... çook teşekkürler kızlar yorumlarınız için.. beğenmenize sevindim... :kedi:

ayy bu neee :1shok: diyette olmasam kesin hemen yapardım cokacimcoook

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…