Köfteler Içli Köfte Tarifim (Resimli)

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
içli köfte
bu tarif ile ilk kez içli köfte yaptım.. (dün rüyam da içli köfte gördüm dayanamadım iftar için giriştim:) ne kıvamını biliyordum nede yapılışını.. ama şahane tuttu.. herkes bayıldı.. dün pişirdim bugün sunuyorum sizlere.. afiyet olsun :-)

irmiği bir bardak sıcak su ile ıslatın.
ben bu ilk yapışımda bulguru ıslatmadım aslında ama ıslatsak daha kolaylık sağlarmış yoğururken.

içi için: 250 gr kıyma
2 adet orta boy soğan
1 su bardağı ince kıyılmış ceviz içi
1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
1 tatlı kaşığı biber salçası
karabiber, tuz
dışı için: 1,5 bardak ince bulgur
2 yemek kaşığı un
çiğ köftelik 200 gr kıyma (iki kez çekilmiş)
yarım su bardağı irmik (1 su bardağı sıcak su ile ıslatılacak)
bir dolu tatlı kaşığı biber salçası
kimyon, tuz, karabiber, kırmızı pulbiber

içi için pembeleşinceye kadar soğanı kavurun. içine kıymayı ekleyip topak topak olmaması için iyice dağıtarak kavurmaya devam edin. tuzu ve karabiberi ekleyin. ben az toz şeker ekledim kavurmaya başlayınca. (daha lezzetli olur yazıyordu tarifde. hakikaten öyle oldu :) yaklaşık 15-20 dakika kavuruluyor kıyma. iyice kavrulmaz ise açılmalar olabiliyormuş içli köftede. ocağı kapatınca cevizleri ekleyin ve soğumaya bırakın. (iyice soğumalı harcı)
dış hamuru için kıyma, irmik, bulgur, biber salçası, baharatları yoğurun.iki kaşık un ekleyerek yoğurmaya devem edin.. yoğururken ara ara yoğururken su serpiyoruz hamura.. kıvamı yumuşuyor ama çok ıslak olmasın. ben bulgurları ıslatmadığımdan 20-25 dakika kadar çiğ köfte gibi yoğurdum. (bulgur ıslatılırsa 10 dakika kafi geliyormuş) kolay şekil alabiliyor bir kıvam alıyor hamur. bir kase su koyalım yanımıza(elimizi ıslatmak için). içli köftere şekil verelim. avucumuzun içine alıp iki parmağımızla içini oyarak kase şekli veriyoruz önce. sonra içine 2 tatlı kaşığı harç koyuyoruz. sonra elimizi ıslatıp kapatma işlemine geçelim. yapılış şeklinin videosu internette çok yerde vardı.
kızgın yağda kızartalım ve servis tabağına alalım.
haşlamak içinde 10 dakika kaynar suda haşlanması yeterli oluyormuş. ben kızartmasına bayıldığımdan böyle yaptım..
afiyet bal şeker olsun arkadaşlar..

Eklentiler

• $DSCN2745.JPG
    $DSCN2745.JPG
    57,7 KB · Görüntüleme: 107
  • $DSCN2746.JPG
    $DSCN2746.JPG
    79,6 KB · Görüntüleme: 110
  • $DSCN2747.JPG
    $DSCN2747.JPG
    75,7 KB · Görüntüleme: 125
Son düzenleme:
benim gibi hiç yapmayı denememiş birine ümit oldun, ilk defa yaptım güzel de oldu diyerek :teselli: ben de denicem mutlaka, büyük sürpriz olucak canpareme kaydirigubbakcemile2 teşekkürler :1hug:

harika görünüyor ellerine sağlık cokacimcoook

çok teşekkürler efendim.. sizinde yüreğinize sağlık..

benim gibi hiç yapmayı denememiş birine ümit oldun, ilk defa yaptım güzel de oldu diyerek :teselli: ben de denicem mutlaka, büyük sürpriz olucak canpareme kaydirigubbakcemile2 teşekkürler :1hug:

ben hep yapmak istiyordum da kafamda acabalar vardı.. rüyama kadar girdi yani.. o akdar da severim.. annem dene bakalım olmazsa tepside kolayını yaparsın dedi.. ziyan olmaz yani..
bende denedim ve inan çokta güzel oldu.. hem tadı, hem görüntüsü.. tavsiye ederim mutlaka. çok zor değilmiş. . tekrar yaparak gelen misafirleri de şaşırtacağım. hihoyyyt

ya offffff akşam akşam nasıl cnm çekti.hiç yapmadım ama tadını çoook severim .çok güzel görünüyor ellerine sağlık... acayip marifetli bu kız acayip.

özlemcim ben seni kendi profilimdeki fotodaki kadın gibi tahmin etmeye başladım:)))hihoyyyt
yani ben çok fazla yenilesi şeyler yapmamaya gayret ediyorum ki kilo alırım diye ...heralde bu kadar çok çeşit yapıp yesem 110 kilo olurum sanırım:)))Şeniz

ya offffff akşam akşam nasıl cnm çekti.hiç yapmadım ama tadını çoook severim .çok güzel görünüyor ellerine sağlık... acayip marifetli bu kız acayip.

özlemcim ben seni kendi profilimdeki fotodaki kadın gibi tahmin etmeye başladım:)))hihoyyyt
yani ben çok fazla yenilesi şeyler yapmamaya gayret ediyorum ki kilo alırım diye ...heralde bu kadar çok çeşit yapıp yesem 110 kilo olurum sanırım:)))Şeniz

hehe canım teşekkür ederim.. senin kadar marifetli olabilsem keşke.. ne mutlu bana o zaman..
gördüm profilinde ki fotoyu.. aman ALlah'tan kilo almıyorum ben.. yemek yemeyi ve tatlıyı çok severim.. herhalde yediklerim yarasa kesin öyle olurdum canım.. Aman ALlah korusun.. ben yemeksiz yapamam :)

Harika yanında birde ayran olacak...opuyorumnanaktan

evet ya gerçekten muhteşem bir tat.. benim nişanlm mardinlide.. kayınvalide yapıp gönderiyodu mardinden.. almadım da tarifini hiç.. nasıl öğrencem diyip duruyorum.. şimdi ben gönderirim artık :) kaydirigubbakcemile3 söyledim benimki şaşırdı valla. :) tadı da harika oldu yaw.. el almışım ben babanemdem sanırım :) kaydirigubbakcemile3

X