alkolün dinen yasaklanmış olmasnı bi kenara bırakack olursak eğer......... lütfen bi düşünelim alkol ne getirir ne götürür???? tarafsızca inanmış inanmamış siyasi görüşümüz ne olursa olsun....... birde alkolün yasaklanmadığını sadece satış saatlerine düzenleme getirildiğini tıpkı modern!!! diye nitelenen batıda olduu gibi... unutmadan düşünelim.........
Gerçekten mi?Bu ülkede alkol aldığı için saldırıya uğrayan insanlar var.Buyrun bu olay onlardan bir tanesi Kadıköy'de, 'Sokakta içmeyin' dayağı - Postamesele içki düzenlemesi değil,mesele bu düzenlemeyi kimin yaptığı...yoksa aklı selim her insan bu düzenlemeyi destekler...
unutulmasınki bu ülkede başından örtüsü çekilen insan vardır,ama elinden kadehi alınan kimse olmamıştır.
Gerçekten mi?Bu ülkede alkol aldığı için saldırıya uğrayan insanlar var.Buyrun bu olay onlardan bir tanesi Kadıköy'de, 'Sokakta içmeyin' dayağı - Posta
Ama ben başından örtüsü çekilen bir kadın görmedim hiç?Ne canlı ne haberde.Zaten her konuda araya girmese olmaz şu başörtüsü mevzusu değil mi?
Alkol bu ülkenin problemlerinden birisi değil.Toplumsal bir alkol sorunumuz yok.Çoğunluk ya hiç içmiyor ya da ayda yılda bir içiyor.Alkol kısıtlamalarıyla örnek gösterilen batı ülkeleri su gibi alkol tüketiyor.Onların kısıtlamaya gitmesi ihtiyaç olabilir bu yüzden.Ama bizde böyle bir sorun yok.O yüzden bizdeki bu kısıtlamalar işgüzarlıktan başka birşey değil.
Hanımefendi neden konuyu saptırıyorsunuz?Başından başörtüyü çekmek derken neyi kastettiğimizi ikimiz de biliyoruz.Demagojiye gerek var mı?Benim bahsettiğim örneğini verdiğiniz haberdeki gibi bir durum.Oradaki öğretmenin yaptığı tabi ki yanlış birşey ama zaten okul kılık kıyafet kurallarına uymayan her öğrenci benzer muameleler görebiliyor.Yani buna okula saçı boyalı ya da makyajlı gelen kızlarla saçını uzatan kravatını takmayan erkekler de dahil.gerçekten görmedinizmi ? ilginç :)
okumak için başını açmak zorunda olan kızlarda duymamışsınızdır ozaman,
kamuda çalışamayan örtülü kadınlardanda hiç haberiniz yoktur eminim .vs. vs...
işte siz bunları görüp duymadığınız ! için her konuda araya girmek durumunda kalıyor o hiç hoşlanmadığınız başörtüsü mevzusu.
bir konuda düzenleme yapılabilmesi için,illede büyük bir sorunmu oluşturmasını bekleyeceğiz ? sadece işgüzarlık olarak görüldüğü içinmidir,bütün bu "alkol yasağı" çığırtkanlığı...
verdiğiniz linkte talihsiz bir haber gürdüm ben,elinden kadehi alınan kimseyi göremedim.
ama bakın ben size gerçek anlamda başından örtüsü alınan insanlar buldum,hiçte zor olmadı bulmam.
Öğrencinin Başörtüsünü Zorla Açtı haberi
peki başörtüsü yasağı kısıtlamak değil midir özgürlüğü ?
Okulda namazını kılanı engellemek kısıtlama değil midir ?
sigara yasaklandı o da özgürlük kısıtlaması o zaman sağlığa zararlı diye yasak... alkol de yasaklanmalı tv de dışarı da evinde içen içsin karışamayız elbette... ama ben o iğrenç kokunun yayıldığı ortamlarda bulunmak istemem... o haram içeceğin bulunduğu sofralara katlanmak istemem... çocuklarımın ekranlarda içkiyi geleneksel birşey miş! gibi gösterilmesinden dolayı doğal karşılanacak durumlardan biri halinde düşünmesini istemem... ben tanıdıklarımın alkol yüzünden yuvasının yıkılmasını,kaza da ölmesini ya da taciz-tecavüze uğramasını istemem...
Ben RABBİMİN HARAM kıldığı bir lanetin serbest bırakılmasına karşı saygı duyamam müslümana yakışan da budur... çağdaşlık kadeh içinde değildir!
ben hepsine terörist demedim o yakıp yıkanların teröristten farkı ne söyler misin? esnafa zarar veriyorlar çevreye zarar veriyorlar. yazık günah değil mi arkadaşım ? bana kul hakkı demişsin. iftira demişsin önce bunları bir düşün. sakin bi şekilde yürüyüşle eylem yapamıyorlar mı ? esnafın günahı ne?
Gerçekten mi?Bu ülkede alkol aldığı için saldırıya uğrayan insanlar var.Buyrun bu olay onlardan bir tanesi Kadıköy'de, 'Sokakta içmeyin' dayağı - Posta
Ama ben başından örtüsü çekilen bir kadın görmedim hiç?Ne canlı ne haberde.Zaten her konuda araya girmese olmaz şu başörtüsü mevzusu değil mi?
Alkol bu ülkenin problemlerinden birisi değil.Toplumsal bir alkol sorunumuz yok.Çoğunluk ya hiç içmiyor ya da ayda yılda bir içiyor.Alkol kısıtlamalarıyla örnek gösterilen batı ülkeleri su gibi alkol tüketiyor.Onların kısıtlamaya gitmesi ihtiyaç olabilir bu yüzden.Ama bizde böyle bir sorun yok.O yüzden bizdeki bu kısıtlamalar işgüzarlıktan başka birşey değil.
* Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak.
* Firmaları hiçbir etkinliğe sponsor olamayacak.
* Eğitim, sağlık ve spor kuruluşlarında alkollü içki satılamayacak.
* Mekanlarda 'dışarıdan görülecek şekilde' içilemeyecek.
* Çakmak, kültablası, anahtarlık gibi eşantiyon ürünlerin hiçbirinde alkollü içki firması amblemi kullanılamayacak.
*Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası verilecek.
Erdoğan "milli içkimiz ayrandır" dedi, yasaklar geldi
Alkolde 'sıkı yönetim'
Hükümet alkollü içecekte yeni dönemi başlatacak bir tasarıya imza attı.
1 - Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak
2 - Kül tablasına ya da güneş şemsiyesine amblem konulmayacak
3 - Kargo ile içki gönderilemeyecek
4 - Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar ceza verilecek
Evet İngiltere gençliği alkolü abartmış durumda.Aynı şekilde İzlanda,Norveç gibi ülkelerde de benzer kısıtlamalar var diye biliyorum.E memleketin 8-9 ayı karanlık zaten hava soğuk insanlar depresyona sürüklenip kendini alkole vuruyor diye kısıtlamış adamlar.Bizde zaten işsizlik diz boyu içip içip sapıtacak kadar alkol almaya paramız mı var sanki,karnımızı zor doyuruyoruzCüneyt Özdemir bu konuyla ilgili bi yazı yazmış geçenlerde.Kendisi sanırım İngiltere'de ve İngiltere'yle Türkiye'yi karşılaştırmak gibi bi yanlışa düşmüş.İngiltere'de genç kesimin çok ciddi sorunları var.Bazı konularda yaş ortalaması çok düşük.Bu konuda bi düzenlemenin gerekli olduğu dünyadaki tek ülke deseler İngiltere derim.
Bize gelince bizim gençliğin sorunu eğitim,işsizlik.Eğitim sorunu,işsizlik pas geçilsin alkollü içkiye düzenleme getirilsin.Gerçekten işgüzarlıktan başka bişey değil.
sadece kırmızı ile işaretli alan için söyleyeceklerim var. evet erdoğan kendi ve kendi gibi düşünenler için böyle bir yasa çıkardı diye düşünüyorum. olaya ideolojik olarak yaklaşalım. Erdoğanın geldiği çevre , hitap ettiği kesim malum. ve yine malumki alko dinen haram. bir lider , özellikle Erdoğan gibi bir lider ben halkımın yaptığı işlerden sorumluyum, vebal almak istemem düşüncesi ile böyle bir yasak uygulamaya geçirilmiş olabilir. çok mu attım acaba bilmiyorum ama Erdoğanda böyle, kuşatıcı bir zihniyet olduğunu düşünüyorum. ancak bu yasaları uygulamaya koyama şekilleri o kadar ideolojilerini yansıtıyor ve ayrıştırıcı bir özellik taşıyor ki insanlar ister istemz karşı çıkıyor. yasaın avrupada uygulandığı halini biliyoruz. o halde neden bziim ülkemizde bu kadar tepki çekiyor. birinci söyleidklerime ilaveten uslup yaklaşımı, aşağılayıcı bir tutum. diğeride bu konun muhatapları tarafından aşırı hassaiyet taşıyan bir konu olması. bu yasağı yeni yasakların takip edeceği endişesi. işi Laikliğin elden gitmesine kadar götürenler var.arkadaşım önce bir uyuşturucunun ve sigaranın önüne geç. bizim alt komşunun sigarasından biz ölcez.
ben rte'nin politikalarının 'bizim için' değil 'kendileri için' olduğunu düşünüyorum. bugün bir üniversite öğrencisinin, lise öğrencisinin uyuşturucuya ulaşması ne kadar zor? sigaradan ciğerleri mahvolan gençlere ve çocuklara ne demeli? bali gençliğine ne demeli? sen alkolik insanı alkol düzenlemesiyle ehlileştiremezsin. x amcam kahvaltıyı birayla akşam yemeğini rakıyla yapmaya devam edecek. kapalı mekanda sigara yasağı başladı. bugün alkollü kaç mekanda sigara içilmiyor? el kadar kapalı mekanlarda millet hala püfür püfür içiyor. nefes alınmıyor. alkolü içen daha çok sosyal içici. sigara gibi her kesimden tüketicisi yok. daha farklı bir kesim; hükümetin hazzetmediği kesim. bu yüzden bu düzenlemeyi tamamen politik, oy kaygısıyla ve vergi kaybına uğratmayacak şekilde yaptıklarını düşünüyorum. rte bas bas herkesin herkese saygı duyması gerektiğini savunurken benim gecenin 12sinde 1inde gidip bira almama engel olmaya çalışıyor. gündüz gidip migrostan alıcam mahallenin tekeline olan olacak.uygulamalar tamamen göstermelik ve çoğu saçma saçma... rte'yi birilerine daha çok sevdirmelik... sonuç yok...
milli içkimiz rakıdır. ötesi yok.
onlar yapsın,hükümet g.tünü toplasın zararı kapatmaya çalışsın
vatana hainliktir bu taşkınlıklar
Burada yazan şaka olmalı.
İroni falan olmalı aksini düşünmek istemiyorum.
Uzayda mı yaşıyorum ben
"peki neden 22:00?" diye sormazlar mı?
Katılıyorum. Özendirme konusunda tabi ki önlemler alınmalı... Fakat ekrandaki sigarayı içki bardağını göze sokup sansürleyerek yada kısıtlamalar koyarak değil... Eğitimle alınmalı...
Başkasını bilemem ama benim tepkim yine aynı olurdu.
-İçkiden zarar görmüş kişi bundan daha çok zarar görebilir.Zulalamak diye bi tabir vardır bilmem bilir misiniz?İçicek adam 22:00'den önce alır hatta belki yetmez diye alıcağı miktarın 2-3 katını alır.
-Dindar adamın başkasının içkisiyle ne işi olur,onu ne ilgilendirir.Onun namazı beni ne kadar ilgilendirirse,benim içkim de onu o kadar ilgilendirir.
-Arada bi içmeyi seven biri olarak katılıyorum benim için gereksiz ve kısıtlayıcı.
Önyargıya gelince;
-Beyoğlu'nda dışardaki masalar toplandı.
-İçkiye sürekli vergi kondu.2 liraya aldığımız biraya 1,5 lira vergi eklendi.Türk şarabı Almanya'da 3 euro'yken burda 15-20 lira.Bizim bağlarımızda bizim emeğimizle yapılan şarabı başkalarına hediye ediyoruz resmen.
-Bi içki firmasının adını taşıyan müzik festivalinde içki satışı yasaklandı.
-Şimdi de bu düzenleme getirildi.
Bi sonraki adımın ne olcağını siz kestirebiliyo musunuz?Ben kestiremiyorum.
Burada yazan şaka olmalı.
İroni falan olmalı aksini düşünmek istemiyorum.
Uzayda mı yaşıyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?