• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçkide kapsamlı yasaklar

ben hepsine terörist demedim o yakıp yıkanların teröristten farkı ne söyler misin? esnafa zarar veriyorlar çevreye zarar veriyorlar. yazık günah değil mi arkadaşım ? bana kul hakkı demişsin. iftira demişsin önce bunları bir düşün. sakin bi şekilde yürüyüşle eylem yapamıyorlar mı ? esnafın günahı ne?

hangi eylemci çevreye,esnafa zarar vermiş? o zarar verenler eylemciler mi sence? zaten sakin bir şekilde parkta oturuyorlardı polisle sohbet edip yemek-çay ikram ediyorlardı,kitap okuyorlardı ta ki 31 mayıs sabahına kadar..birden saldırı ile karşılaştılar,birden..bunu hükümete yakın kesimler bile kabul ediyor lütfen okuyun..ben sana aniden suçun yokken saldırsam şiddet göstersem sen bana ne yaparsın?

içkinin yasak olmasını destekliyorum.. İyi ki yasakladılar.. şu taksimdeki eylemcilerin sadece park için bu kadar ortalığı karıştırdığına inanmıyorum. içki yasaklandı ya ! Tutuştular .. :1:

görünen köy kılavuz istemiyor. Bu park meselesinden çıktı, saptırdılar. Ve yazık günah değil mi yakıp yıkıyorlar. Esnafa zarar veriyorlar. Ayıp ya! Asıl terörist bunlar! yak, yık, kır, dök.. Yakışıyor mu Türk Milletine??

gerçekten konuyu sadece içkiye bağdaştırdığına inanamıyorum. bu olaylar buraya kadar geldiyse halkın artık sabır taşı çatlamış demektir. tüm dünya ülkelerinde örnek gösterilen liderimiz Atatürk sayesinde biz bunca yıl hür ve refah bir şekilde yaşadık. ama şimdi baştakiler çıkmış ona ve diğer cephe arkadaşlarına "iki ayyaş" terimini kullanıyor. 29 ekim, 23 nisan, 19 mayısı bile gönlümüzce kutlamamza izin verilmiyor, artan şehit haberlerinde evlatlarını kaybeden bağrı yanan annelerin feryatlarına "yaygara yapma" terimini kullanıyor, kendi oğluna utanmadan çürük raporu alan adam geçmiş karşımıza askerlerimiz için "yan gelip yatıyor" terimini kullanıyor. ve yetmezmiş gibi halkın %50sini evlerinde zor tutuyorum diyor. bir başbakan olarak halkı yatıştırman gerekirken, hatalarını kabul etmen gerekirken kıssasa kısas şeklnde konuşmak mıdır doğru olan. bütün bunlar alkol yasağı yüzünden diyorsun ya 11 Mayıs 1998 yılında yaşanan bir olay var bir araştr bakalım neymiş ne değilmiş diye..ve son olarak halk meydanlarındaki direnişçilere provokatör terimi kullanılıyor. her yeri kırıp döküyorlar diye. bu insanların bizzat o X partnin gençlik kollarındaki kişiler olduğu ve sırf direnişe gölge düşürmek adına yaptıkları resimlerle de kanıtlandı.biz o meydanlarda direnişimizi yapar ertesi günde etraftaki pslikleri toplarz. çünkü bizim amacımz çevreyi kirletmek değil. kirlenen başka şeyleri temzlemek için uğraş veriyoruz. lütfen artık biraz daha duyarlı olalım. Biz Akp'siz DİNİMİZE, Chp'siz ATAMIZA, Mhp'siz ÜLKEMİZE SAHİP ÇIKARIZ, ÇÜNKÜ BİZ HALKIZ!

Son düzenleme:
içki yasaklandı diye direnişe katılan bir direnişçi
60171539646579047499389.jpg

Bu fotoğraf çok anlamlı ama şimdi kalkıp birileri 'namaz kılınırken fotoğraf mı çektirilirmiş' diyecekler...
Bundan çekincem var...
Taksim yer itibari ile barların gece eğlencesinin aktif olduğu bir yer...
Önce dışarıya masa koymayı yasakladılar sonra içkiye ciddi yasaklar geldi.
Sıradaki? :19:

Oy azalınca sunni gündemler yaratılıyor. Bilmeyen de bunlar iktidara yeni geld zanneder. Yasaklayacak adam alkolü narkotik maddeler içine sokar.

İlk mesajımı beğenenler neyi beğendi?

Bu bir düzenleme yani yasak yok aslında(!) bunu Erdoğan söylüyor. İçen yine içecek yani... İçkiye haram diyenler "düzenlemeyi" neden beğendi? :)

Bu yasakların amacı gayet açıktır. Yinede söyleyeyim.

%50 yi kemikleştirme çabasıdır bu...
ve işe de yarıyor.

* Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak.

* Firmaları hiçbir etkinliğe sponsor olamayacak.

* Eğitim, sağlık ve spor kuruluşlarında alkollü içki satılamayacak.

* Mekanlarda 'dışarıdan görülecek şekilde' içilemeyecek.

* Çakmak, kültablası, anahtarlık gibi eşantiyon ürünlerin hiçbirinde alkollü içki firması amblemi kullanılamayacak.

*Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası verilecek.

Erdoğan "milli içkimiz ayrandır" dedi, yasaklar geldi

Alkolde 'sıkı yönetim'

Hükümet alkollü içecekte yeni dönemi başlatacak bir tasarıya imza attı.
1 - Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak
2 - Kül tablasına ya da güneş şemsiyesine amblem konulmayacak
3 - Kargo ile içki gönderilemeyecek
4 - Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar ceza verilecek

Milliyet - İçkide kapsamlı yasaklar

Öncelikle bir yeşilaycı olduğumu belirtmeliyim. Yani bu sigara yasağı ve alkol "düzenlemesi" benim işime geliyor.
Çünkü ben kimsenin sigara dumanından nefes darlığı çekmek istemiyorum. Yahut masamın karşısında çakırkeyif olmuş etrafa sataşan tipler de.
Ancak televizyonlarda ciddi sansür olması çok enteresan. Evet zararlı bir durum, örnek teşkil etmesin ama yayınlanması dahi zararlı programlar varken bu tarz sansürler gereksiz geliyor bana.
Ve tabi ki başbakanın tavrı. Herkes hitabetinin güçlü olduğunu söylüyor ama ben tam tersini düşünüyorum. Benim babam da ayda bir kere alkol tüketir. Alkolik mi o şimdi? Akp'ye oy verirse alkolik sayılmaz ama.
Kısacası tavırlar, yaklaşımlar ve uzun yıllar iktidarda kalmanın verdiği otoriter tavırdan dolayı hoş bulmuyorum.
Alkol konusunda ise tek desteklediğim düzenleme altı çizili olandır.

:)
Ekleme yapayım. Sigaranın kokusuna dahi tahammülü olamayan zararlarından dolayı asitli içecek bile içmeyen biri olarak yazdım.

Son düzenleme:
Bu düzenlemeyi kabul edip etmemek,özgürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamadığına karar vermek kişiden kişiye değişir bence.
Hayatı boyunca içkiden zarar görmüş,kocası,babası ya da eşi ile alkolden dolayı problem yaşayan biri için düzenleme
gayet yerindedir,hatta onlara kalsa hiç üretilmemelidir.
Bir başkası dinen uygun olmadığı ve haram olduğu için düzenlemeyi makul görür.
Diğer taraftan alkol kullanan biri için gereksiz hatta tamamen kısıtlayıcı bir durumdur.
Ama bence burda önemli olan nokta konuya önyargılı yaklaşmaktır.
Ben inanıyorum ki bu düzenleme başka bir parti tarafından yapılsaydı bu kadar mesele olmayacaktı.
hatta hükümetin deyimiyle yapılan "alkol düzenlemesi" denilen şey,ekranlarda büyük puntolarla "alkol yasağı" diye verilmeyecek ve sanki alkol tamamen yasaklanmış gibi gösterilmeyecekti.

zamanında bazı Arap ve şeriat ülkelerinde bu ve benzeri yasaklar konmuş ve sonucunda idam cezasına kadar varan çok ağır cezalar konulmuştur. fakat yapmak isteyen insanlar sonucunun ölüm olduğunu bile bile genede o yasağı delmeye çalışmış ve delmiştir. insanın tabiatında bu vardır yasaklara karşı gelmek. başbakan denen adan gece gündüz kafa kıyak dolaşan nesil istemiyoruz diyor. istatistiklere göre Türkiye yıllık kişi başı 11 litre alkol ile en çok alkol tüketilen ülkeler listesine bile giremiyor. liste başlarında yer alan Almanya Fransa İrlanda Lüksemburg gibi ülkelerde (ki yıllık miktar yaklaşık 150 litrelerde) ise yaşam standartları bizimkinden kat ve kat daha fazla. bu ülkede başbakan denen adam 180000 öğrencinin ama ilkokul öğrencisi, lise değil üniversite değil ilkokul öğrencisinin sbs sınavında 0 puan aldığını da mı alkole bağlıyor acaba. çökerttikleri milli eğitim sayesinde bir neslin hayatını karartmış olan bu kendini bilmezler çaldıkları minareye kılıf hazırlamaktan başka bir şey yapmıyor arkadaşlar. çocuklarınıza çocuklarımıza gerekli ve yeterli eğitim verildiği veya verdiğimiz taktirde böyle saçma sapan yasaklara hiç gerek kalmayacağını hatta bahsi bile geçmeyeceğini ne zaman anlayacak bu kendini bilmezler. okuyanlar yanlış anlamasın ben alkolik yada alkole taraf değilim ayda yılda bir içersem de edebimle içer hiç kimseye eşime bile hiçbir rahatsızlık vermem. şahsi olarak alkolün denetimsiz satışına da karşıyım ama çözüm ali kıran başkesen şekli ile asla elde edilemedi edilemezde. saygılar

Alkolik değilim ama sırf bu adam yasakladı diye insanın içesi geliyo hakkaten :ssz:
ki insanların yatak odasına kadar karışan bi başbakanın bu uygulamayı getirmesinide çok yargılamamak lazım hani :34:

oyum bir tane idi sigara içki..vs düzenlemelerinden sonra bine çıkdı.kimsenın kimseye yasak koyduğu falan yok..
dünyanın bir çok ülkesınde bu konularla alaklı düzenlemeler var.hatta daha katı bir şekilde.

arkadaşlar bu yasak sadece reklam edilmemesi insanları özendirmemesi açısında konuluyor.içilmesin denmiyor. bunu destekliyorum. neden derseniz ben şahsen televizyonda sürekli içki güzel bişeymiş gibi dizilerde filmlerde görünce özeniyodum küçükken. gözümde o kadar büyümüştü ki çocuk aklı sanki çok güzel bişeymiş gibi. ergenlik döneminde öyle bi ortam olsa kesin içerdim. öyle bi bilinç aşılanmıştı. ama şimdi aklı selim biri olarak zararını biliyorum iyiki ortamım olmamış diyorum. bence de herhangi bir yerde çocuklara falan özendirilmemeli. çünkü çocuklar neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayacak durumda değiller. kimseye içmesin denmiyo ama özendirmenin önüne geçiliyo. benim çevremde hiç içen olmamasına rağmen ben neden özendim? hep reklamlardan dizilerden filmlerden. çocuklar bu şekilde korunmalı. aklı başına gelen insan isterse zaten gidip almakta özgür. sadece özendirmenin önüne geçiliyo.
ha bi gün dense ki içki yasak satılmasıda içilmesi de o zaman tepki de haklısınız . ama burda öyle bi durum yok

arkadaşlar bu yasak sadece reklam edilmemesi insanları özendirmemesi açısında konuluyor.içilmesin denmiyor. bunu destekliyorum. neden derseniz ben şahsen televizyonda sürekli içki güzel bişeymiş gibi dizilerde filmlerde görünce özeniyodum küçükken. gözümde o kadar büyümüştü ki çocuk aklı sanki çok güzel bişeymiş gibi. ergenlik döneminde öyle bi ortam olsa kesin içerdim. öyle bi bilinç aşılanmıştı. ama şimdi aklı selim biri olarak zararını biliyorum iyiki ortamım olmamış diyorum. bence de herhangi bir yerde çocuklara falan özendirilmemeli. çünkü çocuklar neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayacak durumda değiller. kimseye içmesin denmiyo ama özendirmenin önüne geçiliyo. benim çevremde hiç içen olmamasına rağmen ben neden özendim? hep reklamlardan dizilerden filmlerden. çocuklar bu şekilde korunmalı. aklı başına gelen insan isterse zaten gidip almakta özgür. sadece özendirmenin önüne geçiliyo.
ha bi gün dense ki içki yasak satılmasıda içilmesi de o zaman tepki de haklısınız . ama burda öyle bi durum yok

Bence yasaklardan ziyade eğitimle iş çözülebilir. Ben kaç senedir 1-2 ve 3. sınıfları okutuyorum ve bunlarla ilgili zerrece bir şey yok kitaplarda. Olanlar da "içki içmeyin, sigara zararlı" demekten öteye gitmiyor. Eğitimi çökertip yasakları çoğaltarak insanları bazen baskılayabilirsiniz ama her zaman değil.
Bu arada ben de destekliyorum alkol, sigara düzenlemelerini ama sorun kökten çözülmedikçe neyleyim yasağı.

"peki neden 22:00?" diye sormazlar mı?

Katılıyorum. Özendirme konusunda tabi ki önlemler alınmalı... Fakat ekrandaki sigarayı içki bardağını göze sokup sansürleyerek yada kısıtlamalar koyarak değil... Eğitimle alınmalı...

Bu düzenlemeyi kabul edip etmemek,özgürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamadığına karar vermek kişiden kişiye değişir bence.
Hayatı boyunca içkiden zarar görmüş,kocası,babası ya da eşi ile alkolden dolayı problem yaşayan biri için düzenleme
Diğer taraftan alkol kullanan biri için gereksiz hatta tamamen kısıtlayıcı bir durumdur.
Ben inanıyorum ki bu düzenleme başka bir parti tarafından yapılsaydı bu kadar mesele olmayacaktı.
hatta hükümetin deyimiyle yapılan "alkol düzenlemesi" denilen şey,ekranlarda büyük puntolarla "alkol yasağı" diye verilmeyecek ve sanki alkol tamamen yasaklanmış gibi gösterilmeyecekti.

Başkasını bilemem ama benim tepkim yine aynı olurdu.

Son düzenleme:
İyide gazete reklamlarından yada dizilerden içkiye özenen insan olduğunu pek sanmıyorum sonuçta dizide adamın elinde içki gördü bir genç aa dur yarın sabah gidip bakkaldan iki bira alayım canım çektimi dicek?İçki bu ülkenin problemi değil aynı zihniyet niye silah kullanımına sınır yasak getirmiyor?gençlerin elinde silah var buna niye bişey denmiyor?Özenip kaç kere içecek?Ama önüne gelen silahlanıyor bu ülkede hop tabancasını çıkarıp eski eşi sevgiliyi öldürüyo buna niye kimse bişey demiyo?

İyide gazete reklamlarından yada dizilerden içkiye özenen insan olduğunu pek sanmıyorum sonuçta dizide adamın elinde içki gördü bir genç aa dur yarın sabah gidip bakkaldan iki bira alayım canım çektimi dicek?İçki bu ülkenin problemi değil aynı zihniyet niye silah kullanımına sınır yasak getirmiyor?gençlerin elinde silah var buna niye bişey denmiyor?Özenip kaç kere içecek?Ama önüne gelen silahlanıyor bu ülkede hop tabancasını çıkarıp eski eşi sevgiliyi öldürüyo buna niye kimse bişey demiyo?

Özenme konusunu çocuklar için söylemişlerdi sanırım.
Ayrıca alkolün sadece içene zararı var. Ha içenden zarar mı gördün gider şikayetinde bulunursun... İçkiden önce sigarada var tabi... İçmeyen içenden daha zarar görüyor (pasif içicilikten bahsediyorum). Mesela toplu taşıma araçlarında neden yasaklanmıyor? Ayrıca yasaktır denilen yerlerde millet püfür püfür içiyor. Uyarmak bize kalıyor.

Ha bu arada silah alma yaşı en son indirilmişti. 18 idi sanırım ayrıca silah bulundurma sayısı da arttırıldı. İçkiden daha zararsız sanırım.

Özenme konusunu çocuklar için söylemişlerdi sanırım.
Ayrıca alkolün sadece içene zararı var. Ha içenden zarar mı gördün gider şikayetinde bulunursun... İçkiden önce sigarada var tabi... İçmeyen içenden daha zarar görüyor (pasif içicilikten bahsediyorum). Mesela toplu taşıma araçlarında neden yasaklanmıyor? Ayrıca yasaktır denilen yerlerde millet püfür püfür içiyor. Uyarmak bize kalıyor.

Ha bu arada silah alma yaşı en son indirilmişti. 18 idi sanırım ayrıca silah bulundurma sayısı da arttırıldı. İçkiden daha zararsız sanırım.

Sivile ne demeye silah ruhsatı verirler zaten anlamam. Yaş düşürme falan değil komple yasaklanmalı. Askerin, polisin elinde bile güvenli değilken sivilde ne işi var?

-İçkiden zarar görmüş kişi bundan daha çok zarar görebilir.Zulalamak diye bi tabir vardır bilmem bilir misiniz?İçicek adam 22:00'den önce alır hatta belki yetmez diye alıcağı miktarın 2-3 katını alır.
-Dindar adamın başkasının içkisiyle ne işi olur,onu ne ilgilendirir.Onun namazı beni ne kadar ilgilendirirse,benim içkim de onu o kadar ilgilendirir.
-Arada bi içmeyi seven biri olarak katılıyorum benim için gereksiz ve kısıtlayıcı.
Önyargıya gelince;
-Beyoğlu'nda dışardaki masalar toplandı.
-İçkiye sürekli vergi kondu.2 liraya aldığımız biraya 1,5 lira vergi eklendi.Türk şarabı Almanya'da 3 euro'yken burda 15-20 lira.Bizim bağlarımızda bizim emeğimizle yapılan şarabı başkalarına hediye ediyoruz resmen.
-Bi içki firmasının adını taşıyan müzik festivalinde içki satışı yasaklandı.
-Şimdi de bu düzenleme getirildi.
Bi sonraki adımın ne olcağını siz kestirebiliyo musunuz?Ben kestiremiyorum.

Back