Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
İçkide kapsamlı yasaklar
- Konu Sahibi _NurteN_
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Yıllar önce İtalya'dayken arkadaşlarım bana " Türkiye'de de içki içebiliyor musunuz yoksa yasak mı" , " Burada mı açıyorsun başını, orada da böyle gezebiliyor musun" gibi sorular sormuşlar ben de gülüp " olur mu öyle şey tabi ki burada nasılsam orada da öyleyim yasak değil" demiştim. Bir an bizim ülkemizde yılların ileri değil geri gittiğini unutmuştum.
Reklamsız içmem abi diyorsunuz öyle mi? :))
Sanki içki içmek yasaklanmış gibi lansedilmiş. Ama durun ben bu mantığı bir yerlerden hatırlıyorum..
reklamlı reklamsız içerim abi.
hele alt kattaki dülkkan, içki dükkanıysa. :))
yazın,sahilde güneşlenirken buzzz gibi bir bira ve yanında patates kızartmasının üstüne yoktur:)
Son düzenleme:
- 20 Mart 2008
- 141.502
- 212.938
- 1.423
- 60
- 19 Mayıs 2010
- 1.658
- 95
- 358
reklamlı reklamsız içerim abi.
hele alt kattaki dülkkan, içki dükkanıysa. :))
yazın,sahilde güneşlenirken buzzz gibi bir bira ve yanında patates kızartmasının üstüne yoktur:)
Reklamsız içebiliyorsan senin için sorun yok.. Ama bu " kapsamlı" yasak yüzünden diğerlerinin içesi gelmiyomuş:))
Ya güldürmeyin sabah sabah
Reklam ne alaka ?
Reklam yasağı değil ki konu.
İçki ruhsatının belediyeden alınıp kaymakam yada valiye verilemsi ne demek ???? Belediye başkanı seçilmiş vali kaymakam atanmış yöneticiler.
Örnek Kadıköy ilçesinde içki ruhsatı seçilmiş tarafından değil atanmış tarafından verilecek.
Hökümet ancak kendi gibileri kekler, diğerleri yemez bunu. Tabi ki herkes işine gelen gibi yorumlayacak ama harbi bazı yorumlar hadi canım sende dedirtiyor
Reklam yasağı değil ki konu.
İçki ruhsatının belediyeden alınıp kaymakam yada valiye verilemsi ne demek ???? Belediye başkanı seçilmiş vali kaymakam atanmış yöneticiler.
Örnek Kadıköy ilçesinde içki ruhsatı seçilmiş tarafından değil atanmış tarafından verilecek.
Hökümet ancak kendi gibileri kekler, diğerleri yemez bunu. Tabi ki herkes işine gelen gibi yorumlayacak ama harbi bazı yorumlar hadi canım sende dedirtiyor
Son düzenleme:
- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.255
- 598
Reklamsız içmem abi diyorsunuz öyle mi? :))
Sanki içki içmek yasaklanmış gibi lansedilmiş. Ama durun ben bu mantığı bir yerlerden hatırlıyorum..
Dışarıdan görülecek şekilde içilmeyecek ne peki?Böyle bi şey olabilir mi yahu? Ben de bu zihniyeti bi yerden hatırlıyorum
- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 141
- 373
Yasaya gece yarısı ayarı yapmışlar..
* Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılamayacak.
* Perakende alkollü içki satışı yapılan işyerlerindeki alkollü içkilerin konulduğu ve üzerlerinde alkollü içkilerin marka, amblem ve logosu bulunan mevcut soğutucular, işyerlerinin kapalı bölümlerinde bulunması kaydıyla üç yıl kullanılabilecek.
İyice suyunu çıkardılar,evlere gelip yemeklerimizi içeceklerimizi de denetlesinler tam olsun.. Alkol satışını yasaklıyorlar ama sigara satışını yasaklamıyorlar..Ne kadar samimi olduklarını siz düşünün.. yakında sadece alkol yasak olacak sigarayı serbest..
Alkol kaçakçılığına açıkça destektir bu.. Toplum düzenini bozmak,huzuru kaçırmak için her şeyi yapıyorlar ya bravo diyorum artık ne diyelim! Şuçla mücadele sıfır! Nerede boş işler var onlarla uğraşıyorlar!
Bu arada araç sürücülerinin sigara içmesi de yasaklanacakmış o iyi olmuş
* Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende satılamayacak.
* Perakende alkollü içki satışı yapılan işyerlerindeki alkollü içkilerin konulduğu ve üzerlerinde alkollü içkilerin marka, amblem ve logosu bulunan mevcut soğutucular, işyerlerinin kapalı bölümlerinde bulunması kaydıyla üç yıl kullanılabilecek.
İyice suyunu çıkardılar,evlere gelip yemeklerimizi içeceklerimizi de denetlesinler tam olsun.. Alkol satışını yasaklıyorlar ama sigara satışını yasaklamıyorlar..Ne kadar samimi olduklarını siz düşünün.. yakında sadece alkol yasak olacak sigarayı serbest..
Alkol kaçakçılığına açıkça destektir bu.. Toplum düzenini bozmak,huzuru kaçırmak için her şeyi yapıyorlar ya bravo diyorum artık ne diyelim! Şuçla mücadele sıfır! Nerede boş işler var onlarla uğraşıyorlar!
Bu arada araç sürücülerinin sigara içmesi de yasaklanacakmış o iyi olmuş
- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 141
- 373
benim ülkemin güzel insanları ne güzel eşitlemeler yapar
alkol= özgürlük
başörtü =siyaset
fikir=terör
kadın=şiddet
...=...
....=.....
....
bu denge ne zaman bozulursa sanırım biz asıl o zaman özgür kalacağız
Alkol = özgürlük demek değil ama alkol yasağı özgürlüğe müdahaledir,kısıtlamadır açıkça! İkisi çok başka lütfen karıştırmayalım.
Alkol = özgürlük demek değil ama alkol yasağı özgürlüğe müdahaledir,kısıtlamadır açıkça! İkisi çok başka lütfen karıştırmayalım.
herşey tersi ile muteberdir, özürlüğün kısıtlanması =özgürlük
- 17 Aralık 2011
- 2.568
- 141
- 373
herşey tersi ile muteberdir, özürlüğün kısıtlanması =özgürlük
Özgürlük çok geniş bir kavram bunu alkole bağlamak,sınırlandırmak anlamsız.o bir tercihtir ve kısıtlamalarla da cazip hale gelir.yasa dışı hale gelir...Gidilen yol yanlış bana göre..
Neyse konunun özünden kopmayalım, birebir tartışmaya girmeyelim bu konuda anlaşamayız..
Ne siz beni ikna edersiniz ne ben sizi
benim ülkemin güzel insanları ne güzel eşitlemeler yapar
alkol= özgürlük
başörtü =siyaset
fikir=terör
kadın=şiddet
...=...
....=.....
....
bu denge ne zaman bozulursa sanırım biz asıl o zaman özgür kalacağız
alkol=özgürlüktür
Başörtüsü=özgürlüktür
fikir=özgürlüktür
Yasaklardan bahsedilen her yerde özgürlükler kısıtlanmıştır. Yapmak istediğin şeyi yapamıyorsan, bu "yasak" diyorlarsa özgür değilsindir. Fikirlerini söyleyemiyorsan özgür değilsindir. Özgürlüğünü kaybetmek illa bir yere kapatılmak, elinden tüm yetkilerinin alınması demek değildir.
alkol=özgürlüktür
Başörtüsü=özgürlüktür
fikir=özgürlüktür
Yasaklardan bahsedilen her yerde özgürlükler kısıtlanmıştır. Yapmak istediğin şeyi yapamıyorsan, bu "yasak" diyorlarsa özgür değilsindir. Fikirlerini söyleyemiyorsan özgür değilsindir. Özgürlüğünü kaybetmek illa bir yere kapatılmak, elinden tüm yetkilerinin alınması demek değildir.
şu da var ki başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde biter özgürlük
şu da var ki başkasının özgürlüğünün kısıtlandığı yerde biter özgürlük
Aksini iddia etmiyorum zaten. Gönül ister ki yasaklar hiç olmasın, benim başörtülü arkadaşlarım derslerine özgürce girebilsinler, insanlar fikirlerini özgürce söyleyebilsin hapse girmeden, ve isteyen sahilde birasını içebilsin özgürce. Bütün bunların kimsenin özgürlüğünü kısıtladığını düşünmüyorum.
- 19 Mayıs 2010
- 1.658
- 95
- 358
Alkol ile ilgili bu kısıtlama bizden önce Avrupada(Almanya, Fransa , İngiltere..vs) ve Amerikada zaten bir alkol yasağı vardı. Üstelik bu ülkelerin bazılarında günde sadece 3 saat, kimlerin de sadece haftanın belli günlerinde alkol satışı yapılıyor. Bu yasaklar gelecek neslin alkol kullanımını azaltmak için konulmuş. Örneğin Almanyada çok yüksek alkol tüketiminin olduğunu herkes bilir, devlet bunu azaltmak için bu tarz bi önlem almış.
batının sadece yasaklarını dogunun da ozgurluklerini alınca dunya ozgurluk sıralamasında 120. ulkeyiz diye bir politikacıydı sanırım yazmıs oldugu bu cumle aslında ne kadar dogru..hadi ozaman batının birazda özgürlüklerini alalım ve bunları alkol yasaklarını savunanlar aynı sekilde savunsun nede olsa yasakları batıdan alınca ses yok peki ozgurluk alınca neden batılaşıyoruz ahlaksızlasıyoruz diye savunmaya geciyorlar anlamak mumkun degil..
Son düzenleme: