ben hepsine terörist demedim o yakıp yıkanların teröristten farkı ne söyler misin? esnafa zarar veriyorlar çevreye zarar veriyorlar. yazık günah değil mi arkadaşım ? bana kul hakkı demişsin. iftira demişsin önce bunları bir düşün. sakin bi şekilde yürüyüşle eylem yapamıyorlar mı ? esnafın günahı ne?
içkinin yasak olmasını destekliyorum.. İyi ki yasakladılar.. şu taksimdeki eylemcilerin sadece park için bu kadar ortalığı karıştırdığına inanmıyorum. içki yasaklandı ya ! Tutuştular ..
görünen köy kılavuz istemiyor. Bu park meselesinden çıktı, saptırdılar. Ve yazık günah değil mi yakıp yıkıyorlar. Esnafa zarar veriyorlar. Ayıp ya! Asıl terörist bunlar! yak, yık, kır, dök.. Yakışıyor mu Türk Milletine??
içki yasaklandı diye direnişe katılan bir direnişçi
* Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak.
* Firmaları hiçbir etkinliğe sponsor olamayacak.
* Eğitim, sağlık ve spor kuruluşlarında alkollü içki satılamayacak.
* Mekanlarda 'dışarıdan görülecek şekilde' içilemeyecek.
* Çakmak, kültablası, anahtarlık gibi eşantiyon ürünlerin hiçbirinde alkollü içki firması amblemi kullanılamayacak.
*Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar para cezası verilecek.
Erdoğan "milli içkimiz ayrandır" dedi, yasaklar geldi
Alkolde 'sıkı yönetim'
Hükümet alkollü içecekte yeni dönemi başlatacak bir tasarıya imza attı.
1 - Alkollü içki reklamı hiçbir şekilde yapılamayacak
2 - Kül tablasına ya da güneş şemsiyesine amblem konulmayacak
3 - Kargo ile içki gönderilemeyecek
4 - Yasaklara uymayanlara 500 bin liraya kadar ceza verilecek
Milliyet - İçkide kapsamlı yasaklar
arkadaşlar bu yasak sadece reklam edilmemesi insanları özendirmemesi açısında konuluyor.içilmesin denmiyor. bunu destekliyorum. neden derseniz ben şahsen televizyonda sürekli içki güzel bişeymiş gibi dizilerde filmlerde görünce özeniyodum küçükken. gözümde o kadar büyümüştü ki çocuk aklı sanki çok güzel bişeymiş gibi. ergenlik döneminde öyle bi ortam olsa kesin içerdim. öyle bi bilinç aşılanmıştı. ama şimdi aklı selim biri olarak zararını biliyorum iyiki ortamım olmamış diyorum. bence de herhangi bir yerde çocuklara falan özendirilmemeli. çünkü çocuklar neyin iyi neyin kötü olduğunu anlayacak durumda değiller. kimseye içmesin denmiyo ama özendirmenin önüne geçiliyo. benim çevremde hiç içen olmamasına rağmen ben neden özendim? hep reklamlardan dizilerden filmlerden. çocuklar bu şekilde korunmalı. aklı başına gelen insan isterse zaten gidip almakta özgür. sadece özendirmenin önüne geçiliyo.
ha bi gün dense ki içki yasak satılmasıda içilmesi de o zaman tepki de haklısınız . ama burda öyle bi durum yok
Bu düzenlemeyi kabul edip etmemek,özgürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamadığına karar vermek kişiden kişiye değişir bence.
Hayatı boyunca içkiden zarar görmüş,kocası,babası ya da eşi ile alkolden dolayı problem yaşayan biri için düzenleme
gayet yerindedir,hatta onlara kalsa hiç üretilmemelidir.
Bir başkası dinen uygun olmadığı ve haram olduğu için düzenlemeyi makul görür.
Diğer taraftan alkol kullanan biri için gereksiz hatta tamamen kısıtlayıcı bir durumdur.
Ama bence burda önemli olan nokta konuya önyargılı yaklaşmaktır.
Ben inanıyorum ki bu düzenleme başka bir parti tarafından yapılsaydı bu kadar mesele olmayacaktı.
hatta hükümetin deyimiyle yapılan "alkol düzenlemesi" denilen şey,ekranlarda büyük puntolarla "alkol yasağı" diye verilmeyecek ve sanki alkol tamamen yasaklanmış gibi gösterilmeyecekti.
İyide gazete reklamlarından yada dizilerden içkiye özenen insan olduğunu pek sanmıyorum sonuçta dizide adamın elinde içki gördü bir genç aa dur yarın sabah gidip bakkaldan iki bira alayım canım çektimi dicek?İçki bu ülkenin problemi değil aynı zihniyet niye silah kullanımına sınır yasak getirmiyor?gençlerin elinde silah var buna niye bişey denmiyor?Özenip kaç kere içecek?Ama önüne gelen silahlanıyor bu ülkede hop tabancasını çıkarıp eski eşi sevgiliyi öldürüyo buna niye kimse bişey demiyo?
Özenme konusunu çocuklar için söylemişlerdi sanırım.
Ayrıca alkolün sadece içene zararı var. Ha içenden zarar mı gördün gider şikayetinde bulunursun... İçkiden önce sigarada var tabi... İçmeyen içenden daha zarar görüyor (pasif içicilikten bahsediyorum). Mesela toplu taşıma araçlarında neden yasaklanmıyor? Ayrıca yasaktır denilen yerlerde millet püfür püfür içiyor. Uyarmak bize kalıyor.
Ha bu arada silah alma yaşı en son indirilmişti. 18 idi sanırım ayrıca silah bulundurma sayısı da arttırıldı. İçkiden daha zararsız sanırım.
Bu düzenlemeyi kabul edip etmemek,özgürlüğünü kısıtlayıp kısıtlamadığına karar vermek kişiden kişiye değişir bence.
Hayatı boyunca içkiden zarar görmüş,kocası,babası ya da eşi ile alkolden dolayı problem yaşayan biri için düzenleme
gayet yerindedir,hatta onlara kalsa hiç üretilmemelidir.
Bir başkası dinen uygun olmadığı ve haram olduğu için düzenlemeyi makul görür.
Diğer taraftan alkol kullanan biri için gereksiz hatta tamamen kısıtlayıcı bir durumdur.
Ama bence burda önemli olan nokta konuya önyargılı yaklaşmaktır.
Ben inanıyorum ki bu düzenleme başka bir parti tarafından yapılsaydı bu kadar mesele olmayacaktı.
hatta hükümetin deyimiyle yapılan "alkol düzenlemesi" denilen şey,ekranlarda büyük puntolarla "alkol yasağı" diye verilmeyecek ve sanki alkol tamamen yasaklanmış gibi gösterilmeyecekti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?