İçinden çıkamadığım büyük dert. Yalvarıyorum yardım edin

konu sahibi arkadaşım.hiçbirşey bu kadar basit olmaz demiştim.detayları anlatmışsın.
senin evliliğin en başından beri bitmiş.
sende kendini derin bir boşlukta hissedip,gözlerin kapalı hatalar yapmışsın.:çok üzgünüm:
şimdi ise eşinden en başta görmen gereken ilgiyi yeni yeni gördüğün için vicdanın rahat değil.
bir erkek yapsa yani aldatsa bu kadar üstünde durmaz emin ol.
eşinin kaybetme korkusu geçince eskisi gibi olabilir.
ayrılsan iyi olacak gibi geliyor bana.yinede sen bilirsin senin hayatın.
ama o arkadaşını ve o adamı hayatından uzak tut.bir bahane bul kavga et birdaha görüşmeyin.öyle arkadaş olmaz olsun.
sen sadece artık doğru yolda olmaya çalış,yani bekar bile olsan böyle hatalara düşme kuzucum,insanlar birbirinin en zayıf anında faydalanmayı çok severler,sen bundan sonra böyle ortamlara ve insanlara izin verme.yasakkelime
bir insan hatasından dolayı vicdan azabı duyuyorsa o insan kötü biri olamaz zaten.
gel bi öpeyim şimdi seni artık üzülme Şeniz :1hug:

olayın gidiş hatı zaten sonu gösteriyor bangır bangır hemde...
ben bir arkadasımla türkiyeye gelicem neymiş nette tanışılmış asla böyle ortamların samimiyetine inanmıyorum ben,sonra eve gidicem içkiler falan filan hani zorda kalsam böyle bir durum içinde sabaha kadar dua okurdum heralde allahım başıma bişey gelmesin diye...seninki yine iyiki bir öpüşmeyle geçmiş, iyi adam zorla ırzına geçmemiş,eli kolu rahat durmuş, çok ama çok büyük cesaret senin ki ....
sana birşey demeyi isterdim,keşke akıl verebilseydim ama adamın birinin iki dudak arasında kaderin...
eh be kızım değermi be hani kızmadan sakin sakin yazayım diyorum elim kayıyo yine...:mymeka:
öyle intiharmış ölmekmiş falan geç onları,olan olmuş bundan ders çıkar bence zırlamayı bırak...zamanı geri almak gibi hak yok elinde,zamana bırak bu olayı ve tövbe edip dua et ki- allah sana yardım etsin...
o dilek dediğin arkadasınlada bence arana resmiyet koy,evleneceğim dediği insanı en yakın arkadasıyla bir gece geçirmesini içinde sinderecek kadar tuhaf biri,ondan sana pek hayır gelmez,gelmemişte zaten...

evet cok buyuk hata yaptim, ama yaptim , cok pismanim cok, icinden cikamiyorum kendimi suclayip duruyorum, kimseyle konusamiyorum derdimi anlatamam, burda beni tanimiyosunuz diye anlatim keske anlatmasaydim beni yerden yere vurdunuz evet biliyorum hataliyim ama bunu gecde olsa farkindayim:KK43: ne sanatcilar var neler neler yasiyolar onlari gormezlikten geliyosunuz ayakta alkisliyosunuz, ben unlu deilim diye...

evet gecmisimi hayatimi anlatmadim, kisacasi evliligimde cok saglam bi evlilik deil, nasil nerden baslasam bilemiyorum, suan evliysemde evliligimi benim sayemde savasarak ayakta tutum,
esimle cok birbirimizi severek evlendik!! esimin ailesinde yasadik kaynana falan, cok zordu bana cok kotu davraniliyodu evde, yuvama cok bagliydim benim giyimimi deistirdiler ok dedim pantalon yasak dedi annesi ok dedim daha cok seylere ok dedim, benim vazivelerim vardi ev toplanicak yemek yapilcak ogrenilecek evet hepsine katlandim yaptim belki duzeliriz iyi oluruz diye, ayrintilari anlatip uzatmiyayim, ama kaynanama asla yaranamadim cok asiri ogluna duskundu sanki oglunu elinden almisim gibi, eve gelenler acirdi hep bana ne oldu sana falan olsun gormedim iyi bi ev hanimi oldum ama cok seyler yasayarak, esim calisiyodu kurusu sentini annesine veriyodu bizde bana gelen issizlik parayla geciniyoduk, olsun dedim, esim bana git gide daha soguk olmaya basladi annesi beni sevmedigi icin huzursuzluk cok olmaya basladi evde , mesela kucuk bise anlatayim yasananlardan esim eve gelince hemen kaynanam sarilir cantasini alir elinden gel oglum sana ne yaptim bak falan yemegini o katar ben oyle ayakta kalirdim hemen ne yemis ne yememis diye kontrol ederdi cantasini sonrada derdi bana bak oglum ekmegini yememis kotu yapmisin falan.. yemek olsun masada biri dese bana cok guzel oldu diye hemen yuzunu burusturur sinir haraketleri falan... mesela en sinir oldugum haraketide bu ben sabah kalkiyom 5de ekmegini yapicam esimin ise ugurlicam kiskancligindan kalkardi ne hazirliyom esime diye kontrol ederdi mana bulurdu moralimi hep bozardi... esime kac kere onu birak falan neler dedigini duydum... esimde bana cok soguktu hep gec gelmeler beni gormemeler , beni hic onemsemezdi yani evde olayim olmayayim beni hic kiskanmazdi, yani ne bileyim cok rahat takiliyo. sanki o evde ben bi koleydim, olsun hep sabrettim eyer ayri eve cikarsak duzeliriz diye, 2 sene kaldik kavga yaparak ciktik o evden ayri eve ciktim ve kaynanamlar hic bi yardim etmeden biz borclarla ben calisarak gecindik, iste duzeliriz dedim duzelmedik yine kotu olaylar oldu esim annesine gitmiyom diye cok tuaf sekilde bana kizmalari falan beni cok ama cok acitti ha bu arada cok siddet gordum esimden yine sustum hep susutum hep duzeliriz diye, dilek diye arkadasimda cok iyi bilir mosmor bacaklarim kolarimla evine gidip gosterdigimi, ayrilmadim babam duyar daha kotu olur diye, bana esim kac kere geldi yeter artik bosanmak istiyom senden diye git defol demeleri coook oldu, annemi arar derdim anne biz cok kavga yapiyoz annemde derdi sakin kizim yuvani yikma duzelt bak baban duyarsa cok fena olur, korkardim susardim, herneyse cocuk istedim esim olmaz derdi istemiyom ok dedim yapmayalim, boyle yine devam ettik kimseyle gorusmeyerek kaynanamin tanidiklarla uzaklasarak yasadim, artik ben kafama koymustum evet ben elbet bunla birgun bosanicam ama nezaman, kendime guc vermeye calisiyodum soguk olmaya basladim esime artik ne bileyim hayatimdan bikmistim kimseyi takmamaya basladim, evet esime ben dedim tamam bosanmak istiyosan sorun yok ayrilalim dedim, sonra esim cok deisti beni kaybetme korkusuna kapildi ama anlatamam cok buyuk sekilde bana cok iyi davraniyo benim istediklerimi yapiyo bayabi deisik inanirmisiniz bu haline okadar cok ihtiyacim vardiki oncelerden yani kaynanamlarla yasarken , artik beni mutlu etmiyodu simarik bise olmustum nasil desem artik guc bendeymis gibi bak esim beni kaybetmekten korkuyo acisini cikariyodum , icim kirikti cok doluyum ona karsi, iste boyle turkiyeye gittim arkadasimla ve cok buyuk hata yaptim, ben neden bukadar cok deistim!! eski halime bakiyom cok buyuk fark var!! insanlar niye deisiyo, aldatmak erkeklerle arkadas olmak bana cok tersti, cok buyuk konusurdum cok, ama agzim yandi cok buyuk hata yaptim yapilmayacak kendime yakistirmadigim hatayi yaptim ne yazikki

pardon ya bu yazıyı görmedim yorumumu yeniliyorum...haklısın sanatçı dediğimiz şahsiyetlerden senin elbette bir eksiğin yoktur arkadaşım...her kaynana ve koca zulmü göreninde bu şekilde bile olsa hata yapma hakkı vardır...bilmiyordum öğrendim :nazar:
o halde neden bu denli derin üzüntü içindesinki? yani!!!!!!

KK da konu sahibinin yaşıdıklarını yaşayan yüzlerce kadın var
En başta , ben tamamı olmasada yarısını yaşamışımdır
Her kadın zaman zaman bu tarz şeyler maalesefki yaşar...
ama
Her kadın aynı hataya düşmez ne yazık ki
Yaşadıkların yaptıgını haklı çıkarmaz ne yazık ki üzülerek yazıyorum...

İnsanlar neden değişir..? değer görmediğinde , kıymeti bilinmediğinde, eşin için şu söz çok doğru olur.. Gecti bolun pazarı sür esseği niğdeyeşakkıdı .. eşin ve kayınvaliden sana bugüne kadar yapacağını yapmışlar. Senin huyun yumuşakken seni ezmişler.. şimdi sırtında taşısalar nafile çünkü artık seni değiştirdiler. Şimdi o eski sen değilsin.. ne yapsa eşin gözünde değil. Zamanında ruhunun içine ediyolar. Sonra sen o ruhunu başka şeylerle kirletiyosun. Yapana değil yaptırana bakın.... Sana demiycem haksızsın, kötüsün, bittin sen nasıl bir insansın demiycem...
Senin hatan eşine sevgin bittiğinde onu bırakmaman olmuş... Senin için en sağlıklısı ne biliyomusun.. ondan ayrılmak çünkü bu yaptığını ne sen sindirebilirsin nede bundan sonra eşine ısınabilirsin. Bitmiş herşey bitmiş.....:1no2:

Son yazını okumamıştım yorumumdan dolayı özür diliyorum arkadaşım.
Bi laf vardır vama bu tersi kadını rezil edende vezir edende eşidir diye boşa dememişler. Bi arkadaşımız demiş ib insan vizdan azabı duyoyosa kötü değildir diye. Bazen insanların ole bunalımlı ole kötü anlatı olurki ne yaptığını ne ettiğini bilemez buda öyle bi anda olmuş bence. Düşünsenize bi akşam eşimiz kaşının üstünde gözün var dese dünya başımıza yıkılır eşim bole dedi beni sevmiyo bilmem neç arkadaşımızın yaşadığı şeyler yenilir yutulur şeyler değil bence keşke olmasaymış bırakın eşini keşke kendine böle bi saygıızlık yapmasaymış ama olmuş dua et arkadaşım ve evliliğini gözden geçir bir kere daha

evet hepiniz haklisiniz, evet soyleyecek soz bulamiyorum, ama okadar cok pismanimki kendimi yiyip bitiriyom, ben boyle bi hatayi nasil yaptim ben bile anliyamiyorum, duygularima yenildim:KK43:( dun gece uyuyamadim sizde boyle hep kizinca bana kendimi cok yalniz ve perisan hisettim evet cok utaniyorum kendimden, elimden bise gelmiyo kendime teselli vermek istiyorum onuda yapamiyorum:KK43:(, esime cok daha iyi davraniyorum nasil desem hatali olsa bile gormuyorum hatasini ondan utaniyorum bazen dalip gidiyorum ona bakarken gozlerim doluyo oda farkinda neyin var deyip duruyo yorgunum falan deyip gecistiriyom, dua ederken bile allahtan utaniyorum cok tuaf duygular icindeyim ben boyle yasayamiyorum unutamiyorum boyle delircek gibiyim yada delirdim, ne olur bana kizmayin az da olsa olumlu seyler yazin cok tesekkur ederim yorumlariniza:KK43:(

canım sen çok büyük hata yapmışsın Allah yardımcın olsun,ama çok pişmansın neticede tövbeni et Rabbine yönel...eğer kendini bu şeyden kurtaramıyorsan yani suçluluk duygusundan eşinle boşan derim ,sanırım bu en iyi çare olacak,ona bu şekilde faydalı olamazsın...ikinizde yıpranırsınız...çünkü dediğin gibi eşinin kulağına giderse olacaklar daha kötü olabilir...

bide genelde toplulumuzda evde oturan ,erkek karşısına çıkmayan insanları aşağılıyorlar...şimdi bu örnekle ki üzülerek söylüyorum,kadının erkeklerle yanyana durmamasının her zaman menfaatine olduğunu gözlerimizle görmüş olduk...ateşle barut yanyana durmuyor...şeytan öyledirki havadan daha latiftir,insanın damarlarında dolaşırda insanın haberi bile olmaz...şeytan insana bir nefes kadar yakın ,işte böyle insanlara tuzak kurup ,onları içinden çıkılmaz hatalara sürüklemekten keyif alır...

siz siz olun her ne sebeple olursa olsun bir erkekle başbaşa kalmayın ,bu her iki tarafında menfaatine olacaktır...

sen bir hata yapmışsın ve gerçekten büyük bir hata...
ve bu hatana ir ortagın var .. egerki pişmansan ve bunu yanlış oldugunu biliyorsan o arakdaşınla görüşmeyi kesinlikle kes....
yoksa hiçbirşey gizli kalmaz....
o o adamla kaldı ama evleniyor..
ama ilerde bir gün bu laf çıkar... işte o da bizim arkdaş şununla yatmıştı...
bu laf zaten seni bitirir.....
oyüzden o hataya dair hayatında ne varsa çıakr öncelikle o arakdaşını ve evlenecegi adamı...

KK da konu sahibinin yaşıdıklarını yaşayan yüzlerce kadın var
En başta , ben tamamı olmasada yarısını yaşamışımdır
Her kadın zaman zaman bu tarz şeyler maalesefki yaşar...
ama
Her kadın aynı hataya düşmez ne yazık ki
Yaşadıkların yaptıgını haklı çıkarmaz ne yazık ki üzülerek yazıyorum...

haklısın canım ben yaşamadım ama canım çok sevgili yengeme dayım çok ama çok çektirdi...
anlatsam herkes hüngür hüngür ağlar, yengemin tek şansı eşinin ailesi akrabaları hepsi kendinden taraftı...
ama yengemin çektiklerinin yanında gizemin çektikleri devede kulak kalır...
canım yengem hala da çekiyor....
şu kadarını söyleyeyim, dayım kalp krizi geçirdiğin de arabada hastane kapısına 1 dakika kala dayım son nefesini veriyor,
acil doktorları 3 dakika sonra elektroşok yöntemiyle tekrardan nefes almasını sağlıyorlar,
1 hafta kendini bilmez şekilde komada yoğun bakımda yattı...
1 haftada da serviste yattı..
canım yengem 1 saniye ayrılmadı başından...
taburcu olup eve dönünce ilk işi ne oldu biliyormusunuz?
sevgilisyle buluşmak oldu. sevgilisiyle yaşadığımız şeylere hiç değinmeyeceğim sayfalar almaz ama ben de hala bitmez.
para yok, şiddet var,
kocanın artık 2. eşi gibi olmuş 15-20 yıllık sevgilisi,
yengemin yerinde olsaydın ne yapardın gizem?
üstelik eşin de düzelmeye başlamışken?

sana yüklenmek istemiyorum ama yengemin yaşadıklarını ve yaşamakta olduklarını hatırlayınca sana sitem etmeden duramadım.

eşin bir gün mutlaka öğrenecek, ailen nasıldır? seninle ilgilimi? boşansan sana kucak açarlar mı?

sen bir hata yapmışsın ve gerçekten büyük bir hata...
ve bu hatana ir ortagın var .. egerki pişmansan ve bunu yanlış oldugunu biliyorsan o arakdaşınla görüşmeyi kesinlikle kes....
yoksa hiçbirşey gizli kalmaz....
o o adamla kaldı ama evleniyor..
ama ilerde bir gün bu laf çıkar... işte o da bizim arkdaş şununla yatmıştı...
bu laf zaten seni bitirir.....
oyüzden o hataya dair hayatında ne varsa çıakr öncelikle o arakdaşını ve evlenecegi adamı...

canım benim, büyük şehirde yaşasalar haklısın konuşmayı kessin ama sanırım bir avuç türkler orada ve fısıltı gazetesi çok iyi çalışır bilirsiniz...

bence gizemin hiç şansı yok...başka çareler düşünmek zorunda

Arkadaşlarım sayfalarca yorum yapmış zaman vermişler
Gizem senin hikayen Brezilya dizilerini geçmiş
Sense bir kaç yorumla kestirip atmışsın.
Eşinden şikayetçisin ama adam iyimişki bak seni Türkiye'ye arkaşınla tatile yollamış.
Sende iyi haltlar yemişsin doğrusu.
Eşinin kötü davrandığından bahsediyorsun
Bana eşincen öç almış gibi geldi bana Türkiye'de yaşadıkların
Seni kınamıyorum hor görmüyorum
Ki bir de şu var.
Sen Dileğe dost değilsin kendi egonu tatmin etmek için onun mutluluğunu engelliyorsun belki.
Bu dünyada ne ekersen onu biçersin unutma bunu
Yalan asla gizli kalmaz. İki kişinin bildiği bir şeyde SIR olmaz.
Bu yaşadığın er yada geç ortaya çıkar....

kolay gelsin bacım....çok işin var çok..eşinizin güvenini suistimal etmek diye buna denir...eşiniz duyarsa durumunuz gercekten vahim.ya o bey size şantaj yaparsa ne yapacaksınız....çünki buda bir gercektir.erkegin elinin kiridir yaptıgı çapkınlık...o sıyrılabilir ama siz asla sıyrılamazsınız bu işten.dua edinde duymasın. duyurmasınlar...

git açık açık anlat neler ettiğini dürüstçe, mertçe anlat eşine, anlatki ne olacaksa olsun, hem bu vicdan azabıyla yaşamaktan kurtul, hemde evliliğine bir kez olsun saygı duymuş ol, ve de eşine tabi...

karı koca karşılıklı evlilik kutsallığını zedelemişler fakat bu durumu kurtarmak için aklında parlak bir fikri olan var mı?

boşanmak, işi kariyeri arkasında ailesi olan kadınlar için çok kolay ama bu belki gizem için kolay değildir...bu soruma hala cevap vermedi.

Ah be arkadaşım,başkasının hele tanımadığın birinin evine ne diye gidiyorsun,bide orda içkiler felan,kızlı erkekli karışık grup.çok yanlış gibi geliyor bana,ne maksatla gittin o eve yada ne diye o evde kaldın,başkasının evinde.çok korkunç bişey gibi geliyor bana neyse ya ne bileyim çok yorumda yapmak istemiyorum

içinden çıkılamayacak gibi bir durum değil bu.

yeter ki doğru zamanda doğru müdahaleler yapılsın.

ben açıkçası Dilek in sevgilisinin bunu açığa çıkaracağını sanmıyorum.

çünkü Gizem le görüşmesini yasaklayacakmış yani bu olaydan mümkün mertebe kendisini ve gelecekteki ailesini aklınca korumak istiyor bu adam.

ayrıca Gizem in eşine söylese de eline ne geçecek işyerinde bariz bir huzursuzluk olacak

ve Dilek denen kızın sevgilisi o işyerinde yeni çalışmaya başlayacak ve daha kıdemli olan Gizem in eşi ile de sorun yaşaması belki de direkt kendi iş hayatını kötü yönde etkileyecek eğer kafası çalışan bir adamsa söylemez

hem bir erkeğin bir erkeğe karısı hakkında yorum yapması da kolay iş değil hele de taraflardan biri değilse işin ucunu cinayete kadar götürenler var bunu göze alamaz

Gizem korkmakta haklısın ama o adamın buna cesaret edeceğini sanmıyorum ama sen tedbir olarak hem de arkadaşlık değerleri olmayan Dilek i hayatından çıkarmalısın yavaş yavaş

daha bu konu devam edıyor...acama gizem bır acıklama fılan yaptımı ..bılmıyorum...
acıkcası dıger sayfalarıda okumadım...ama yapmış olsa bıle kendını aklayıp...
haklı sebebler sunacaktır....ama ne olursa olsun yaptıgı cok buyuk ayıp ve gunahtır...

bu kadar yazılıyor çiziliyor
sizin aklınız nerde ya
siz evli olmanın sorumluluğunu taşıyan biri olsanız gerçekten
kendinizi bu duruma düşürmezdiniz,
baştan sona okumadım o kadar vaktim yok,
eşiniz kötüyse ayrılın efendim,
sonra ne haltederseniz edin,
hem de vicdan azapsız,
rahat rahat,
allah kolaylık versin:eek:klava:

arkadaşımm doğruyu söyleyen dokuz köyden kovulurmuşş burdan kovulacağımı bile ble yazıyorum..

içkilisiniz ve sadece ateş ile barut öpüşmeklemi kaldı acaba.. cinsel ilişkinin hepsi yaşanmış olabilir demiyorum ama bir ön sevişme geçmiştir bence... öpüşürken hiç mi temas etmediniz... aynı yatakta yattık demişsin acaba sarılarak uyumuş olmayasınız.. kardeş kardeş yatmış olamazsınız bence...

allahtan adam sizin o halinizden sonuna kadar faydalanmamış...

sizin yerinizde olsam ki allah korusun...

eşime söylesem eşim benden boşanırdı kesin bir daha yüzüme bakmazdı... tövbe eder.. o arkadaşımla bütün bağımı keserdim..
ama buda geçici bi çare iki kişinin bildiği sır değildşir.. kimseye güvenmeyeceksin.. bugün o kız senin arkadasın ama yarın düşmanın olmayacağı..

kavga etmeyeceğiniz ne malum.. yada arkadaşın şeytana uydu ..olaki kocvana söyledi falan ne yapacaksın canım.. allah yardımcın olsun..

X