• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinden çıkamıyorum yardım edin lütfen...

Sen bence işi kabul et ve git çalış.Nişanlınada evlenebilmek için para biriktireceğini söyle, başlık parası için gurbete gidenlerden olacağım de:D

işin zormus ama bnce kesın tawrını koy ortaya baktın olmuyo ewlndıkten sonra acı cekecegıne sımdı ayrılmak hayırlısı olur..işi kabul etmelısın bncede.bunun sonucunda da nısanlın ne yapacak merak edıyorum..

ne tuhaf bir aile
kendilerine ev almaya para var ama sizin düğününüze paraları yok:26:
nişanlında düğünü için para biriktireceğine onlara yardım ediyor üstelik
bu iş bana çok saçma geldi.sen iyi sabırlıymışsın canım ben olsam çoktan nişanlımla ciddi bir konuşma yapmıştım:23:
sana gelen iş taklifinide kabul et bence.onlar seni düşünmüyorsa sende onları düşünme boşver:19:
zaten nişanlın ve ailesi bu kafayla giderse düğünün seneyede olmaz canım:50:

yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim kızlar ...
sizden aldığım cesaretle dün gece nişanlımla konuştum telefonda...
ben dedim eylülde olacağını aileme söyleyemedim.ben haziranda olmasını istiyorum
bu güne kadar kararlarnızı kendiniz aldınız. bize siz ne düşünüyorsunuz demediniz...
ki ailen bu güne kadar bir kez bile ziyaretimize gelmedi. istersen gelip kendileri konuşsunlar ama kabul edileceğini sanmıyorum dedim
nişanlım da, gelmeme konusunda hata ettik düşünemedik . ben bizimkilerle konusayım ocakta gelelim dedi.
ayrıca düğün içinde haziranda olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım dedi.
bende düğünün olması konusunda senin bi suçun yok ailen düşünmeliydi dedim ve bi dünya kavga ettik:((((((((((

bende kararımı verdim bu işe gideceğim .... şuan çalışıyorum zaten ama maaşım tek başıma düğün yapmaya yetek kadar iyi değil...
umarım herşey yoluna girer

bir offfff çeksem karşıki dağlar yıkılır...............
ben iş teklifini reddettim:(((
ve kayınpederim işinden ayrıldıııı......... herşey belirsiz....
içimde tarifi imkasız umutsuzluklar var:(((

bence bi tepkisini ölç annesinin.mesela bi ev beğendim,150 bin lira,çok güzel yeri falan tam hayalimdeki gbi de bakalım cevabı ne olacak annesinin.

canım merhaba okudum yazdıklarını gercekten cok üzüldüm.bende nişanlıyım kendimi senin yerine koydum bence sessiz kalma tepkini göster bir an önce.

Bence sana da güzel bir iş teklifi gelmiş madem kendi kararını sen ver ve calısmaya git..
suana kadar düğünü kendileri ertelemiş bir kerede sen ertele..hem işlerine de gelir bence bu..
Nişanlın etkisiz elamanmı bu durumda, sanırım sesini cıkaramıyor ailesine..
kac aylık nişanlılık evresi geçirmişsiniz, benim bildiğim nişanlılık döneminde gelin evine sık sık gidilir; bayramda, seyranda da mı gelmediler..
Sana da ailene de haksızlık ediyorlar.

arkadaşa katılıyorum;
eğer geleceğin;hayatın için gerçekten güzel bir iş teklifi gelmişse önüne reddetme derim..ne bu böyle nasıl nişanlılık adamların elinde parası da var ama gelin kızı görmeye gelmezler ziyaret edilmez sürekli düğün erteleme taktikleri seneye araba da değiştriri bunlar!nişanlının tavırları da hoş değil çalışan bir insan belli bir yaşa gelmiş şu zaman veya bu zaman olsun diye diretmeli evlenmek istiyorsa..üstelik maaşını neden verir anlamıyorum!evleneceksiniz;kendi evinin eşyalarını almak varken ki ancak ödenir..
sana yaşadığım için bir tavsiye;ben de eşimle tanıştığım sıralarda önümde öğretmenlik fırsatı varken bilerek 2 senelik bi bölüm seçip üstünü evliyken tamamlarım aman o bekar evlerinde sürünmesin diye düşünmüştüm annesinden önce ben düşünürdüm ince ince.çok sonradan anladım ki "hayatımın en büyük aptallığını yapıp geleceğimi mahvetmişim"
senin için büyük fırsatsa kaçırma ,hep onlar ertelemiş düğünü varsın biraz da sen ertele seviyorsa nişanlın bekler sen beklemişsin onu,varsın biraz da o beklesin..yok hemen evlenelim dersen hem iş fırsatın kaçmış olacak hem de o aile ev borcunu oğluna ödetmeye çalışacak siz de sıkıntıdan olur olmaz tartışmalara gireceksiniz..inan evliyken daha zor..diyorsun ki şimdiden tartışıyoruz onu kaybetmekten korkuyorum...zaten alttan alan hep sen olmuşsun nişanlının ve ailesinin kabahatini örf-pas etmişsin işini ileri sürerek ailene.bunun sıkıntısı da ayrıdır bilirm.neden bu kadar sıkıntı!seviyorsun ama inan kendini daha çok sevmelisin ve bu işi kaçırmamalısın.nişanlın senin girdiğin sıkıntıya girip senin onu koruduğun gibi o da seni korusaydı anne baba yeter artık ben evlenmek istiyorum baba lütfen sen de işinde kal ben eşya alacağım para veremem gibi konuşmalar yapardı..inşallah evlenince de bu çocuk ailesinin etkisinde kalan ses çıkaramayn cinslerden değildir..

Son düzenleme:
arkadaşa katılıyorum;
eğer geleceğin;hayatın için gerçekten güzel bir iş teklifi gelmişse önüne reddetme derim..ne bu böyle nasıl nişanlılık adamların elinde parası da var ama gelin kızı görmeye gelmezler ziyaret edilmez sürekli düğün erteleme taktikleri seneye araba da değiştriri bunlar!nişanlının tavırları da hoş değil çalışan bir insan belli bir yaşa gelmiş şu zaman veya bu zaman olsun diye diretmeli evlenmek istiyorsa..üstelik maaşını neden verir anlamıyorum!evleneceksiniz;kendi evinin eşyalarını almak varken ki ancak ödenir..
sana yaşadığım için bir tavsiye;ben de eşimle tanıştığım sıralarda önümde öğretmenlik fırsatı varken bilerek 2 senelik bi bölüm seçip üstünü evliyken tamamlarım aman o bekar evlerinde sürünmesin diye düşünmüştüm annesinden önce ben düşünürdüm ince ince.çok sonradan anladım ki "hayatımın en büyük aptallığını yapıp geleceğimi mahvetmişim"
senin için büyük fırsatsa kaçırma ,hep onlar ertelemiş düğünü varsın biraz da sen ertele seviyorsa nişanlın bekler sen beklemişsin onu,varsın biraz da o beklesin..yok hemen evlenelim dersen hem iş fırsatın kaçmış olacak hem de o aile ev borcunu oğluna ödetmeye çalışacak siz de sıkıntıdan olur olmaz tartışmalara gireceksiniz..inan evliyken daha zor..diyorsun ki şimdiden tartışıyoruz onu kaybetmekten korkuyorum...zaten alttan alan hep sen olmuşsun nişanlının ve ailesinin kabahatini örf-pas etmişsin işini ileri sürerek ailene.bunun sıkıntısı da ayrıdır bilirm.neden bu kadar sıkıntı!seviyorsun ama inan kendini daha çok sevmelisin ve bu işi kaçırmamalısın.nişanlın senin girdiğin sıkıntıya girip senin onu koruduğun gibi o da seni korusaydı anne baba yeter artık ben evlenmek istiyorum baba lütfen sen de işinde kal ben eşya alacağım para veremem gibi konuşmalar yapardı..inşallah evlenince de bu çocuk ailesinin etkisinde kalan ses çıkaramayn cinslerden değildir..

nişanlımın pek gönlü olmadığından işi kabul etmedim:((

okurken ben bunaldım,Allah yardımcın olsun.

k.pederinin işten çıkması çok tuhaf.
koskoca insan ve borcu var.

yüklü bir kredi borcuyla işsiz kalmak cesaret işi.

senin işi kabul etmemen iyi olmamış,ama hakkında hayırlısı böyledir inşaALLAH.

askerdeyken nişanlık düğün için ailesiyle ciddi plan yapmalıydı.

ayrıca senin ailen ile hiç görüşmemeleri,ziyaret etmememleri çok tuhaf.

k.validen lüx delisi sanırım.

arkadaşımın k.validesi de öyle.
kızcağız hasta hasta çalışıyor,eşi hep şehirdışında sürünüyor....

k.validesi de keyfi harcamaları için kredi çekip onlara ödetiyor.

yani böyle aileler de var.

Son düzenleme:
yardımcı olduğunuz için hepinize çok teşekkür ederim kızlar ...
sizden aldığım cesaretle dün gece nişanlımla konuştum telefonda...
ben dedim eylülde olacağını aileme söyleyemedim.ben haziranda olmasını istiyorum
bu güne kadar kararlarnızı kendiniz aldınız. bize siz ne düşünüyorsunuz demediniz...
ki ailen bu güne kadar bir kez bile ziyaretimize gelmedi. istersen gelip kendileri konuşsunlar ama kabul edileceğini sanmıyorum dedim
nişanlım da, gelmeme konusunda hata ettik düşünemedik . ben bizimkilerle konusayım ocakta gelelim dedi.
ayrıca düğün içinde haziranda olması için elimden geleni yapmaya çalışacağım dedi.
bende düğünün olması konusunda senin bi suçun yok ailen düşünmeliydi dedim ve bi dünya kavga ettik:((((((((((

bende kararımı verdim bu işe gideceğim .... şuan çalışıyorum zaten ama maaşım tek başıma düğün yapmaya yetek kadar iyi değil...
umarım herşey yoluna girer

Ben bu erkekleri anlamıyorum.. "düğünün haziranda olması için elimden geleni yapacağım" ne demek ?? Kim karar veriyor düğün tarihine? Gelin ve damat karar verir, onalr hazırlar herşeyi, evlenirler, anne-babalar gelip tebrik eder. Benim görüşüm budur..

Nişanlınızın maaşı gayet iyi anladığım kadarıyla. Ev de tutar, eşya da alır, düğünü de yapar. Ama nişanlı olduğunu bile bile annesinin ev borcuna girmesine ses çıkartamıyor. "Dur bakalım, ben nişanlımı daha ne kadar bekletebilirim" diyemiyor.

Kayınvalidenin ne yaptığı ise çok açık.. İyi kazanan oğlu, el kızına gitmeden önce biraz kendisine çalışsın, birikimini de versin de anacığını mülk sahbii etsin istiyor. Evlilikten sonra alınsaydı ev, sizinde payınız olacaktı. Ama şimdi "evlilik öncesi edinilmiş mülk" olacak..

Koy tavrını arkadaşım, istiyor mu istemiyor mu karar versin. Evlilik dönüşü çok zor olan bir yol, ömürlük çıkılan bir yol.. İyi düşün, dünyadaki tek erkek o değil. Bekarsın, gençsin. O senin peşinden koşsun, onlar yalvarsın sana bir an önce düğün yapalım diye..

ÖNCE KENDİ DEĞERİNİ BİL....

Son düzenleme:
bence arkadaşlar haklı senin anakuzusu nişanlından köyde kasabada olmaz. sen evlenmek istiyorsun ama bence nişanlında evlilikten kaçıyor. gerçekten evlilik isteyen adam anasınıda babasınıda dinlemez. ayrıca mükemmel bile olsa bi erkek için ideallerinden gücünden vazgeçme her taviz yeni tavizlere gebedir sakın unutma. ayrıca o kaynana senii kesinlikle istemiyor güzelim ama oğluyla papaz olmamak için kurnazca senin vazgeçmeni bekliyor. bütün çabasıda ayrılmanızı sağlamak.
yeterrr beeee beni anam senin için mi doğurdu de bas tekmeyi bakalın ne olacak.. hiçççç
yazdıklarımın seni üzeceğinin farkındayım ama böyle düşünüyorum.

bence o işi kabul et evlilik süresini de uzat gerekirse de ayrıl gitsin boşverrrrr unutursun ciddiyim:)) bu kadar tutarsızlık ilerde başına dert açar benden söylemesi...evlenince buraya yeni konular açarsın eşimin ailesi şöyle eşim ailesinin sözünü dinliyo beni ikinci plana atıyo diye falannnn filannnn:82:

çok sağolun kızlar yardımcı olduunuz için. bazı ayrıntılar gözden kaçabiliyor. ben işi kabul etmedim:(( nişanlım ben istemiyorum ama kararı sana bırakıyorum dedi.bende kabul etmedim...
şimdi önümde 2 aylık bi süreç var hala bişeyler değişmezse ayrılabilirim... nişanmlımı çok seviyorum fakat sevgi herşeyi halletmiyor:( 17 aydır nişanlıyız yuvamız için hiç bir adım atmadı:((

Back
X