• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinden çıkamıyorum yardım edin lütfen...

Gerçekten senin nişanlının ailesinde olduğu gibi zoraki bi durumda alsalar hiç sesim çıkmaz
fakat Ankara yada istanbul gibi büyük bir şehirde olmamalarına ragmen 200bin tl'lik ev almaları ciddi anlamda lüks olduğunu gösterir.
ben görmedim ama nişanlım 5 odalı ankastreli dublex olduğunu söyledi. yani evleri yok değildi vardı onu satıp daha iyisini aldılar
alsalardı ama bizide düşünselerdi 200bin tl ye değil de 175bin e alsalsalardı.yardım etmedikleri gibi nişanlımın da maaşı gidiyor.... paraya sıkıştıkçıkca bizim düğünü ertelemeleri can sıkıcı

Bu kadarı gerçekten düşüncesizlik.200.000 TL'ye düğün öncesi ev alınmasının mantıklı bir açıklaması olamaz zaten.Bizimkilerin bulunduğu yer de öyle büyük bir şehir değil.Tabii durumu iyi olanlara 200.000 TL'lik evlerde var ama çok fazla borç olmasın diye sevmedikleri yerden almayıda düşünebiliyorlar 20.000-35.000 Tl arası.Ama almışken daha iyi bir yerden alsınlar,(en fazla 60.000 TL'ye) diyebiliyorum bende.Çünkü nişanlımın aklıda sürekli onlarda,kafası karışık,bu da tabii bize yansıyor diye düşündüğüm için...

Nişanlınız ne düşünüyor peki bu konuda? Pek konuşmak istemiyor galiba ailesiyle...

Bu kadarı gerçekten düşüncesizlik.200.000 TL'ye düğün öncesi ev alınmasının mantıklı bir açıklaması olamaz zaten.Bizimkilerin bulunduğu yer de öyle büyük bir şehir değil.Tabii durumu iyi olanlara 200.000 TL'lik evlerde var ama çok fazla borç olmasın diye sevmedikleri yerden almayıda düşünebiliyorlar 20.000-35.000 Tl arası.Ama almışken daha iyi bir yerden alsınlar,(en fazla 60.000 TL'ye) diyebiliyorum bende.Çünkü nişanlımın aklıda sürekli onlarda,kafası karışık,bu da tabii bize yansıyor diye düşündüğüm için...

Nişanlınız ne düşünüyor peki bu konuda? Pek konuşmak istemiyor galiba ailesiyle...
nişanlımla bi kaç kez konuşmaya çalıştım paraları yoktu neden bu yükün altına girdiler dedim.
baban özel sektörede işinden ayrılırsa nasıl ödeyecekler bu krediyi dedim.
kötü düşünmek istemiyorum ,bende kızıyorum ama bişey diyemiyorum, onlar ailem
yaptılar bi düşüncesizlik diyor. ve babası şuan işinden memnun değil demeye başladı:(( ki babası işinden ayrılırsa bizim düğün bu 2011 de de yapılamaz sanırım

nişanlımla bi kaç kez konuşmaya çalıştım paraları yoktu neden bu yükün altına girdiler dedim.
baban özel sektörede işinden ayrılırsa nasıl ödeyecekler bu krediyi dedim.
kötü düşünmek istemiyorum ,bende kızıyorum ama bişey diyemiyorum, onlar ailem
yaptılar bi düşüncesizlik diyor. ve babası şuan işinden memnun değil demeye başladı:(( ki babası işinden ayrılırsa bizim düğün bu 2011 de de yapılamaz sanırım

Nişanlına da diyecek birşey yok aslında.Tabii ki bunu düşünmesi gereken ailesi olmalıydı.

Acaba şöyle bir durum söz konusu olabilir mi;

Bizden birşey beklemesinler maddi anlamda diye düşünüyor olabilirler mi?

Nişanlına da diyecek birşey yok aslında.Tabii ki bunu düşünmesi gereken ailesi olmalıydı.

Acaba şöyle bir durum söz konusu olabilir mi;

Bizden birşey beklemesinler maddi anlamda diye düşünüyor olabilirler mi?
Ben zaten artık onların bişey yapacağını hiç sanmıyorum.nişanlımın maaşına dokunmasalar o dayeter bize.
nişanlıma da acıyorum plan yaparken düğünde annesinin ve kardeşlerinin giyeceği kıyafete kadar hesaplıyor.annesinin ise hiç bişe umrunda değil lafa gelince çok borcumuz var diyor nişanlımın çantasında fatura gördüm dokunmatik telefon almış 400 tl ye bu kimin dedim annemin dedi. ben yine bişey demedim diyemedim:(

Ben zaten artık onların bişey yapacağını hiç sanmıyorum.nişanlımın maaşına dokunmasalar o dayeter bize.
nişanlıma da acıyorum plan yaparken düğünde annesinin ve kardeşlerinin giyeceği kıyafete kadar hesaplıyor.annesinin ise hiç bişe umrunda değil lafa gelince çok borcumuz var diyor nişanlımın çantasında fatura gördüm dokunmatik telefon almış 400 tl ye bu kimin dedim annemin dedi. ben yine bişey demedim diyemedim:(

Ama nişanlının da artık bazı şeylere dur demesi lazım.Eğer ki evliliğe giden adım atılmış,bu ömrünüzün sonuna kadar nişanlı kalacağınız anlamına gelmez.Borç ise böyle bir aile için ölene kadar bitmez.Bence ciddi ciddi zoruna giden şeyleri uygun bir dille nişanlına anlatmaya çalış artık.Bir yere kadar insan alttan alıyor,herşeyi sen düşünmek zorunda değilsin.Hadi ev için düşüncesizce davrandıklarını söyledi,o telefonu niye alıyorsun.Bu da düşüncesizlik onun üstüne...

Önceliği kendinize tanımalısınız artık...

arkadasım nişanlının agzı yokmu neden ailesine yeter artık diyemiyor oda farkındadır sanırım senin düşündüklerinin nerdeyse 2 sene nişanlı kalacaksınız ve bence cok uzun bir dönem cek nişanlını karsına konus olacaksa olsun yoksa baska sehire gidiyorum de bence ayrılırsanızda uzulme sanırım nişanlın cok ailesinin agzına bakan biri

annesi bilerek mi yapıo..düşündüğü bişey var bence ama ne olduguna karar veremedim.senin kaç sene sonra yeni gelingibi ev alıpta sürekli para beklentisinde olman lüxe kaçman elalemin kızına ne..bu kız beklermi senin doymayan gözünün doymasını... madem 2011 dede olmayacak gibi diosun ben olsam işi kabul ederdim vede düğünümü nişanlımla ben yapmaya çalışırdım..oda açsın gözünü kurbaga bigi bakakalsın...nşanlına uygun bi dille anlat ben bu sebeple çalışmak istiyorum kavuşalım die bende bişeyler yapmak istiyorum de..
of ya nişanlında annesine ödemicem vermicem demesini bilsin artıkta kendi hayatına baksın annesinin deil................................................:84:

çok sağolun kızlar kız kardeşim bunu paylaşabileceğim.annemede üzülmesin diye anlatamıyorum
birazda olsa rahatladım size anlatmakla.nişanlımında canı sıkkın bu konulardan şimdi aradım
aşkım hala canın mı sıkkın takma kafana ben evimizi kurarım şu işe başlarsam
ama şehir dışına dedim. güldü hayırlısı bakalım dedi...

annesi bilerek mi yapıo..düşündüğü bişey var bence ama ne olduguna karar veremedim.senin kaç sene sonra yeni gelingibi ev alıpta sürekli para beklentisinde olman lüxe kaçman elalemin kızına ne..bu kız beklermi senin doymayan gözünün doymasını... madem 2011 dede olmayacak gibi diosun ben olsam işi kabul ederdim vede düğünümü nişanlımla ben yapmaya çalışırdım..oda açsın gözünü kurbaga bigi bakakalsın...nşanlına uygun bi dille anlat ben bu sebeple çalışmak istiyorum kavuşalım die bende bişeyler yapmak istiyorum de..
of ya nişanlında annesine ödemicem vermicem demesini bilsin artıkta kendi hayatına baksın annesinin deil................................................:84:
valla ne düşünüyorsa kendine saklasın beni yeterince bunalttı.zorla kendinden soğuttu oysa ne kadar ılımlıydım:(((

Canım üzüldüm nişanlılık dönemi o kadar uzatılır mı?
Tabi bu sizin değil ailelerin hatası, onların büyük olarak düşünmeleri gerekirdi.
Sizin bu durumda aranızın açılmasıda gerilmenizde çok normal.
Aileniz iyi niyetinden, sorun çıkmasın diye susmuş belki ama bence,
bu işin uzadığını, söyledikleri tarihte olması gerektiğini söylemeliydiler.
Nişanlının aileside kusura bakma ama sizlerin iyi niyetini suistimal etmiş..
Daha evlenmeden yıpranmaya başlamışsınız..
Bence haziran dedilerse haziranda olacak diye konuşun..
Siz bu durumdayken onlar ev alıyor, dayayıp döşüyor size gelince para yok..
Seni üzmek istemem canım ama sessiz kaldığınız sürece dahada uzar, beklediğinede yazık olur..
İki aile karşılıklı konuşsunlar.
Başka bir ile çalışmak için gitmen konusunda bişey diyemem,
kendi hayatın için en doğru kararı vereceğinden eminim ama
ben senin yerinde olsam gitmezdim..
Kafam karışık, durum muallaktayken yapamazdım..
Bence ailen daha fazla sesiz kalmasın, sende nişanlınla güzelce konuş..
Ailesi bişeyler yapmıyorsa siz yaparsınız, ama daha fazla uzamamış olur.

Canım üzüldüm nişanlılık dönemi o kadar uzatılır mı?
Tabi bu sizin değil ailelerin hatası, onların büyük olarak düşünmeleri gerekirdi.
Sizin bu durumda aranızın açılmasıda gerilmenizde çok normal.
Aileniz iyi niyetinden, sorun çıkmasın diye susmuş belki ama bence,
bu işin uzadığını, söyledikleri tarihte olması gerektiğini söylemeliydiler.
Nişanlının aileside kusura bakma ama sizlerin iyi niyetini suistimal etmiş..
Daha evlenmeden yıpranmaya başlamışsınız..
Bence haziran dedilerse haziranda olacak diye konuşun..
Siz bu durumdayken onlar ev alıyor, dayayıp döşüyor size gelince para yok..
Seni üzmek istemem canım ama sessiz kaldığınız sürece dahada uzar, beklediğinede yazık olur..
İki aile karşılıklı konuşsunlar.
Başka bir ile çalışmak için gitmen konusunda bişey diyemem,
kendi hayatın için en doğru kararı vereceğinden eminim ama
ben senin yerinde olsam gitmezdim..
Kafam karışık, durum muallaktayken yapamazdım..
Bence ailen daha fazla sesiz kalmasın, sende nişanlınla güzelce konuş..
Ailesi bişeyler yapmıyorsa siz yaparsınız, ama daha fazla uzamamış olur.

annem hep derdi nişanlılık dönemi ne kadar uzarsa o kadar sorun çıkar diye biz daha 16.ayımızda sorun yaşıyorsak onların dediği tarihe kadar 26. ayımız olucak ve biz birmize giricez:( inşallah aileler yüz göz olmadan çözülür bende nişanlıma haziranda olmasını istediğimi bir kez daha yineleyeceğim.ona da üzülüyrum arada kalıyor ama ne yapayım. ben üzüleceğime biraz da onlar üzülsün...

bence isi mutlaka kabul et, gunumuzde kac kisi 2500 lira maas aliyor. sakin kacirma ilerde cok uzulursun. hem bole atlatiolar gibime geldi, sen o ise bi gir, kimler kimler ister seni bence :)

son gelişme de şöyle...
sevgili kayınvalidem bütüm düğün masraflarını ortak yapalım ikimizin çocuğu evleniyor onlarda elini taşın altına koysun diyormuş..
benim bildiğim kına gecesini kız tarafı yapar.mutfak ve yatak odası kıza aittir. o kadar..
ben böyle söylediklerini aileme söylemedim. nişanlıma dedim ki peki öyle istiyorlarsa yapalım ama bizim taraftan altın beklemeyin takıların hepsini babama veririm düğünümü yapar...
birde çok cesareti varsa gelsin aileme söylesin neden bana söyletiyor...
kırk yıl düşünsem bu muhabbetleri yapacağım aklıma gelmezdi:((

bence isi mutlaka kabul et, gunumuzde kac kisi 2500 lira maas aliyor. sakin kacirma ilerde cok uzulursun. hem bole atlatiolar gibime geldi, sen o ise bi gir, kimler kimler ister seni bence :)

açıkcası benimde o işi kabul edip gidesim var birazda onlar beklesin...
kayınvalidemin onada yorumu hazır :) 2 yıl nişanlı bekledi 2 yılda ayrımı kalacakmış gitmesin..

haa birde çok önemli bir not kayınpederim mühendis.kayın validem de yurt dışında üniversite okumuş 3 dil bilen bi kadın...
ben ve nişanlım da üniversite mezunuyuz yaptığımız muhabbetlere bakın...
oysa bu duruma ses çıkarmayan ailem ortaöğretim mezunu...

16 aydir nisanlisiniz neden erkek tarafi gelipte senin ailenle konusmuyor erkek tarafi olarak? araci kullanmakla olucak is mi bunlar?bence o kadar erteleyip,parayi bahane edip ondan sonra da yeni ev alip bi de guzel dosedikleri icin yuzleri yoktur.burda herkes goruslerini soyluyor sordugun icin.karar senin yine de. nisanlini cok seviyor ve kaybetmek istemiyor olabilirsin ama su is meselesini asla ve asla erteleme.kariyerin icin de iyi olacakmis bak.hem kendi ayaklarinin ustune saglam basarsin,kendine guvenin gelir.her sey nasip evliligin olur ya da olmaz ama isini garantiye al.isin oldumu yine evlenirsin nisanlinla.ama allah korusun dugun olmazsa neden onlar yuzunden isimi kaybettim deme.hem bu isi kabul edersen belki artik biseyleri farkedip sadece onlara umit baglamadigini anlarlar.seni 16 aydir bekliyo bi 10 ay daha zaten bekliycek diye cepte gormesinler.gozlerini korkut biraz.hakkinda hayirlisi olsun ama lutfen isi kabul et.

bence bir an önce yüzüğü başlarına at ve işi kabul et çek git. şimdiden böyle şeyler yapan kaynanan neler yapmazki. benim kaynanamda bu tarz şeyler yapmıştı ama eşim çabuk davranıp 1 ay içerinde düğün yaptık ve sonuç hep kavga gürültü oldu. aileler en son birbirlerini düğünde gördüler. canım babam öyle hakaretlere uğradı ki anlatamam. takılarımı verdim aileme verdim diyede kavga çıkarttı. bütün borcu üzerimize yıktı evimize 1 ekmek alamadığımız günler oldu. bence şimdiden konuş nişanlınla olmaz mı diyor ver yüzüğü dönüp arkana bakma bile.

Bu son gelişmeden sonrada nişanlının tepkisini merak ettim?
Walla çok ayıp ya nasıl bi kadın bu,
herkesin hakkında karar veriyo,
tarih belirliyo vazgeçiyo, ne güzel ya...
Walla canım bence kaynanan kredisini doldurmuş artık.
Sen nişanlınla konuş ailenin bu konudaki tepkisinide söyle,
Artık hiç bişeye karışmasınlar,
maddi yardımda etmesinler, biz yapalım ama yeter ki karışmasınlar de..
Ailesine 2 000 tl para yardımı yapıyor demiştin, yanlış hatırlamıyorsam, bence onuda yapmasın..
Herkes elini taşın altına sokacakmış madem, onlarda kendi borçlarından sorumlu..
Çok şaşırdım walla, sana söyletiyolar birde, çok garipler

Son düzenleme:
Merhaba canım.Benim durumum da seninkiyle benzer. Ben 2 senelik evliyim. Kocamın annesi çok müsrif,kocamı araba borcuna sokturdular.Evlendiğimizden beri 1000 TL. maaşıyla sadece araba taksidini ödüyor.Taksidini ödediği arabayı da kayınpederim emekli maaşıyla gecinemediği için ticari olarak kullanıyor.kocam 2 senedir eve beş kuruş harcama yapmadığı gibi. Sperm sayısı da yeterli değil çocuk için.
Evlenmeden önce cok iyi düşün.Bu evlilik sana mutluluk getirecek mi?Kariyer her şeyden önemli
İnşaallah mutlu olacağın bir kararı alırsın.

Nişanlının ailesi çok düşüncesiz ve bencil, düğüne paraları yok ama kendilerine ev almaya gelince var.
Bir de size gelmemeleri çok garip, bunlar görgü nedir bilmiyorlar galiba.
Canım onların keyfini beklerseniz çok beklersiniz daha.
Önünde iki seçeneğin var, birincisi işi kabul edip gitmek ve bir şekilde nişanlından kopmak. Çünkü baksana herkes kendini düşünüyor.
Sen de kendini düşün, işi kaçırma.
İkincisi nişanlınla konuşup, ailesinin keyfini beklemeyeceğini haziranda düğünü yapacaksa yapmasını yapmayacaksa bitireceğini söylemen.
Kendiniz sade bir nikah ya da düğün yaparsınız, nişanlın da ailesine yardım etmeyi bırakır düğün masraflarına harcar.

Back
X