• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçinden çıkamıyorum yardım edin lütfen...

sibersevda

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2010
99
0
46
İstanbul
Nişanlımla 3 yıl beraberliğimizin ardından nişanlandık ve 16 aydır nişanlıyız.
bu 16 aylık dönem de nişanlım 5 ay askre gitti geldi ve biz asker dönüşü evleniriz diye konuşmamıza rağmen o askredeyken ailesiyle yaptığımız telefon görüşmelerinde bir kere bile evlilik konusunu açmadılar ve 16 aydır nişalıyız bir kez bile bizi ziyarete gelmediler.tabi bu durum benim canımı sıkıyordu.nişanlım askreden geldi 3 ay sonra bu yıl düğün yapamayacaklarını söylemişler nişanlıma o da bana söyledi.neyse olabilir dedim ve aileme de söylerlerse daha iyi olur dedim. babası aradı 2011 haziran'da yapabileceklerini söyledi ve benim ailem gayet hoş karşıladı hiç birşey söylemediler.ki normalde 1 yıldan fazla nişanlı kalmaya hep karşı çıkmışlardır.ekonomik durumu olmayıp düğün yapamayacağını söyleyen aile bunu söyledikten 1 ay sonra 200 bin tl'ye ev aldı ve ne kadar harcadıklarını bilmediğim bir miktara evin içini döşedi.bütün bunları da kredi çekip yaptılar. bizim için hiç paraları olmadığını söyleyen annesi kendisi yeni gelinmiş gibi bütün paralarını kendisine harcadı. ve nişanlım şuan ailesinin yüzünde 5 kuruş para biriktiremedi .ailesinin borçlarını ödüyor.babasının 6000 tl geliri var onla geçinemedikleri gibi benim nişanlımın maaşından aylık 2000 tl alıyorlar borçlarını ödüyorlarmış.
e benimde canım sıkıldı doğal olarak.kayınvalidem normalde beni hep sevdiğini söyler falan filan.ama düğün konusunda aldırış etmiyor gibi geliyor beni istemediğini düşünmüyorum fakat bazen aklıma gelmiyor da değil.sizce istemiyor mu bu düğünün olmasını?
nişanlım annesinn beni kıskandığını söylemişti bi kez.nişanda mesela beni baya eleştirmiş nişanlımın dediğine göre.
eleştirdiği konularda eften püften saçma konular
gel gelelim önceki gün yaptığımız telefon konuşmasında düğünü eylüle ertelemeyi düşünüyoruz dedi ben bişey demedim tatsızlık çıkmasın diye
ama artık sıkıntı bastı sürekli bi erteleme çabası!! kabul etmeyip haziranda olması konusunda diretmelimiyim?
artık eylül de de bi sorun çıkar ertelerler mi diye düşünüyorum. sizce ben mi çok sessiz kalıyorum tepkimi belli etmeliyim.
bir de kayınpederim işinden ayrılmayı düşünüyormuş ayrılırsa gelirleri 2000tl ye düşecek ve 6000 tlye geçinemeyen insanlar başımıza kalacak.bencilce mi davranıyorum karar veremedim kimseye anlatamıyorum da nasıl davranacağımı artık bilmez durumdayım.
ayrıca benimde bi iş durumum var kabul edersem 2500 tl maaşla nişanlımdan farklı bi ilde olucam 2 yıl .... kariyerim için kabul etmelimiyim????????? ben mi hep onların isteklerine göre davranacagım.nişanlımın çalıştığı yer bir ilçe oraya gidip iş bulmazsam üniversiteyi boşa okumuş olmaz mıyım?

Son düzenleme:
konunu özü bu degil ama nişanlın annesinin sölediklerini neden sana sölüyo ki senin sölediklerinide söler ozaman otarafa...
sen bu karar degişikliğinini son defa olmasını istedigini söle bence yani hazirana adapta olmustum ama madem eylüle kaydı bu son olsun de...yinede niyetleri yoksa bu yıl yapmaya ozaman sende eger çalışmayı düşündügün iş sürekli şehir dısında olmıycaksa 2 yıl dışında vede kalıcı bir iş ise bence git derim.. hayatını onlara göremi yönlendiricen onlar kendi keyiflerindeyken..sende yoluna bakarsın bu durumda..

adam akıllı konuşun.
eşimin akrabasının başına geldi böyle birdurum.
kız baktı bunlar ailece hep erteleme peşindeler.
çocukta da bi direnme yok evlilik konusunda .
kız baktı bunlar hep başka maddi sorunları göstererek düğünü erteliyorlar.sonunda nişanı attı.

bence nişanlını çağır ailen onunla bi güzel konuşsun.

bu ne canım çocuk oyuncağı mı?

Haziranda olması için diretmelisin çocuk oyuncağımı bu ? Ben senin ailenin yerinde olsam kıyameti kopartırdım. bu işleri fazla uzatmamak gerekir ama sizinki almış başını gitmiş

Bence sana da güzel bir iş teklifi gelmiş madem kendi kararını sen ver ve calısmaya git..
suana kadar düğünü kendileri ertelemiş bir kerede sen ertele..hem işlerine de gelir bence bu..
Nişanlın etkisiz elamanmı bu durumda, sanırım sesini cıkaramıyor ailesine..
kac aylık nişanlılık evresi geçirmişsiniz, benim bildiğim nişanlılık döneminde gelin evine sık sık gidilir; bayramda, seyranda da mı gelmediler..
Sana da ailene de haksızlık ediyorlar.

konunu özü bu degil ama nişanlın annesinin sölediklerini neden sana sölüyo ki senin sölediklerinide söler ozaman otarafa...
sen bu karar degişikliğinini son defa olmasını istedigini söle bence yani hazirana adapta olmustum ama madem eylüle kaydı bu son olsun de...yinede niyetleri yoksa bu yıl yapmaya ozaman sende eger çalışmayı düşündügün iş sürekli şehir dısında olmıycaksa 2 yıl dışında vede kalıcı bir iş ise bence git derim.. hayatını onlara göremi yönlendiricen onlar kendi keyiflerindeyken..sende yoluna bakarsın bu durumda..

kalıcı bir iş. nişanlım sen bilrisin diyor ama ben gidersem belki de kopukluk olucak ve ayrılıcaz. zaten telefonda tartışıyoruz
evlilik durumu beni ve onu yeterince gerdi.ve ben işi kabul etmemekle eminim düğün olmamasında beni sebep göstericekler. ve benim 1 ay içince karar vermem gerekiyor

ayy kaynanaya bak resmen kıskanmış senide yeni gelin gibi kendine ev almış düzmüş ey allahım yaaa bende o evi sana almışlardır sanıyorum neden kıskanır koskoca kaynanalar gelinlerini yaa çekilin kenara yeter yaşadıklarınız sıra bizlere gelsin yaaaaa gözleri doymuyor bunların zamanında sende gelin oldun e şimdi eskidin işte yetmedimi yaşadıkların bırak oğlunun karısı gelinliğini yaşasın valla pes ..nişanlın bile demiş seni kıskandığını çok sinirledim yaa ....
bence tepkini koy canım nişanlına de biz nolcaz de annen bu yaştan sonra yeni gelin evi düzdü kendine de biz nolcaz söle de...onlara yardım etme kendi yuvamız için çabala de bişeler de yani :47:

Bence sana da güzel bir iş teklifi gelmiş madem kendi kararını sen ver ve calısmaya git..
suana kadar düğünü kendileri ertelemiş bir kerede sen ertele..hem işlerine de gelir bence bu..
Nişanlın etkisiz elamanmı bu durumda, sanırım sesini cıkaramıyor ailesine..
kac aylık nişanlılık evresi geçirmişsiniz, benim bildiğim nişanlılık döneminde gelin evine sık sık gidilir; bayramda, seyranda da mı gelmediler..
Sana da ailene de haksızlık ediyorlar.

ahh ahh hiç gelmediler ne bayramda ne normal bi günde:((( sadece nişanlım geliyor bazen
çalışmaya gidersem kopar ilişkimiz diye korkuyorum çok kararsızım.

işe falanda gitme boşver hepten koparsınız zaten belli değil düğün işi tartışıp duruyosunuz gitme bence

adam akıllı konuşun.
eşimin akrabasının başına geldi böyle birdurum.
kız baktı bunlar ailece hep erteleme peşindeler.
çocukta da bi direnme yok evlilik konusunda .
kız baktı bunlar hep başka maddi sorunları göstererek düğünü erteliyorlar.sonunda nişanı attı.

bence nişanlını çağır ailen onunla bi güzel konuşsun.

bu ne canım çocuk oyuncağı mı?

benim de tek korkum ayrılık. artık gerildik ikimizde yoktan yere tartışıyoruz:(( ailemin herseyden haberi yok ben ertenmesi konusuna bahane buluyorum benim işimden dolayı falan diyorum ki şimdiden araya soğukluk girmesin..

kalıcı bir iş. nişanlım sen bilrisin diyor ama ben gidersem belki de kopukluk olucak ve ayrılıcaz. zaten telefonda tartışıyoruz
evlilik durumu beni ve onu yeterince gerdi.ve ben işi kabul etmemekle eminim düğün olmamasında beni sebep göstericekler. ve benim 1 ay içince karar vermem gerekiyor

nişanlını kaybetmekten korkuyosun cnm o yüzden bişey diyemedim.. riske girme ozaman inşallah iyi olur.

Nişanlında seni kaybetmekten korkuyordur bence oyüzden kesin bişeler diyemiyor..
Eğer teklifi kabul edip gitmediysen ardından ailesi yüzünden ayrılırsanız ozaman daha kötü olmayacak mı senin için?
İyi düşün önceliği kendine ver tıpkı kayınvaldenlerin yaptıgı gibi..
Sevgilin zatn seni kaybetmek istemiyorsa kavusmak için daha cok cabalayacaktır..
Zaten ki eğer onun umurunda değilsen er yada geç biter, uzak yada yakın olsan farketmez diye düşünüyorum ben.

Son düzenleme:
Nişanlında seni kaybetmekten korkuyordur bence oyüzden kesin bişeler diyemiyor..
Eğer teklifi kabul edip gitmediysen ardından ailesi yüzünden ayrılırsanız ozaman daha kötü olmayacak mı senin için?
İyi düşün önceliği kendine ver tıpkı kayınvaldenlerin yaptıgı gibi..
Sevgilin zatn seni kaybetmek istemiyorsa kavusmak için daha cok cabalayacaktır..
Zaten ki eğer onun umurunda değilsen er yada geç biter, uzak yada yakın olsan farketmez diye düşünüyorum ben.
çok haklısın cnm
onların yüzünden ayrılırsam çıldırırım. iş için ilerde pişman olabilirim kendimi ezik hissedebilirim.. annem gitme diyor kafam karışık.

madem iyi bir is teklifi gelmis onu tercih et
pek ipleriyle kuyuya inilcek cinsten insanlar gibi gelmedi bana

Bence de nişanlınla açık açık konuşmalısın.

Benim de nişanlımın ailesi ev alma planları içerisindeler şu sıralar.Ancak keyfi denemeyecek derecede bir mecburilik.Köyde yaşıyorlar ve hiç kimse olmadığı için kışın çok sıkılıyor ve sıkıntı çekiyorlar.Merkezden ev almayı düşünüyorlar ve bana sordular hatta sen ne düşünüyorsun diye.Bende cani değilim ya,almalarını doğru buluyorum.

Tabii üzüldüğüm konularda var,nişanlım vicdan yapıyor onları bıraktım orda diye.Doğru düzgün para biriktirmeyi bırak,kendine bile bakamıyor para göndermekten.Bu sebepten sıkıntılarım var ama onlarda düzeldiklerinde yardım edeceklerdir mutlaka,biliyorum...

Senin yaşadıkların çok daha sinir bozucu.2 yıl nişanlı kalmak size zarar verecektir.Bence dediğim gibi nişanlını al karşına ve eğer böyle devam edecekse iş teklifini kabul edip gideceğini ciddi ciddi belirt.Eylüle ertelenmesini bekleme bence.Yapacaklarsa haziranda yapılsın,yoksa gideceğim de...

Bence de nişanlınla açık açık konuşmalısın.

Benim de nişanlımın ailesi ev alma planları içerisindeler şu sıralar.Ancak keyfi denemeyecek derecede bir mecburilik.Köyde yaşıyorlar ve hiç kimse olmadığı için kışın çok sıkılıyor ve sıkıntı çekiyorlar.Merkezden ev almayı düşünüyorlar ve bana sordular hatta sen ne düşünüyorsun diye.Bende cani değilim ya,almalarını doğru buluyorum.

Tabii üzüldüğüm konularda var,nişanlım vicdan yapıyor onları bıraktım orda diye.Doğru düzgün para biriktirmeyi bırak,kendine bile bakamıyor para göndermekten.Bu sebepten sıkıntılarım var ama onlarda düzeldiklerinde yardım edeceklerdir mutlaka,biliyorum...

Senin yaşadıkların çok daha sinir bozucu.2 yıl nişanlı kalmak size zarar verecektir.Bence dediğim gibi nişanlını al karşına ve eğer böyle devam edecekse iş teklifini kabul edip gideceğini ciddi ciddi belirt.Eylüle ertelenmesini bekleme bence.Yapacaklarsa haziranda yapılsın,yoksa gideceğim de...

Gerçekten senin nişanlının ailesinde olduğu gibi zoraki bi durumda alsalar hiç sesim çıkmaz
fakat Ankara yada istanbul gibi büyük bir şehirde olmamalarına ragmen 200bin tl'lik ev almaları ciddi anlamda lüks olduğunu gösterir.
ben görmedim ama nişanlım 5 odalı ankastreli dublex olduğunu söyledi. yani evleri yok değildi vardı onu satıp daha iyisini aldılar
alsalardı ama bizide düşünselerdi 200bin tl ye değil de 175bin e alsalsalardı.yardım etmedikleri gibi nişanlımın da maaşı gidiyor.... paraya sıkıştıkçıkca bizim düğünü ertelemeleri can sıkıcı

Back
X