Bu arada izlemeyeceğim diye söz verse de sözünü tutabileceğini sanmıyorum. Çünkü bu alkol gibi, kumar gibi bir bağımlılık. İzleyince dopamin salgılandığı için bağımlılık yapıyor ve sanal olmayan kadınlara karşı libido azalıyor. Kurtulmak için katı bir protokol izlemesi gerekiyor. İnternetten araştırsın. Özellikle yabancı forumlara baksın.
Ben de ekşi’deki bir yazıda okumuştum ama yazan kişi yazıyı kaldırmış, kopyalayamıyorum. Hatırladığım kadarıyla beynini yeniden programlaması gerekiyor. Normal sekse olan libidosu geri gelene kadar (en az 3-4 ay, çok bağımlıysa 1-2 seneye kadar) piksel (sanal) olan hiçbir çıplak kadına veya seksi çağrıştıran şeye (öpüşme vs) bakmaması gerekiyor. Parkta öpüşen gerçek insanlara baksa olur, ama piksel olan hiçbir uyarıcıya bakmaması gerekiyor. Bunun için tüm cihazlarına reklam engelleyici koyması da gerekiyormuş pop-up reklamlarla çıplak kadın figürü çıkmasın diye.
En az 3-4 ay sonra veya eski libidosu tamamen geldiğinde normale dönebiliyor, tv’de müstehcen birşeye denk gelse sorun olmuyor.
Çok zorlananlar dopamin salgılatan enzim tarzı takviyeler kullanıyormuş. Ayrıca sevişmeyecek olsanız da sarmaş dolaş yatıp, birbirinize şefkatli dokunuşlar yapmak da bazı hormonları salgılattığı için faydalı oluyormuş.
Tabii en doğrusu eşinizin bağımlılığını kabul etmesi ve tüm bunları kendisinin araştırması.