• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

içimi yakan ailem

Kötü yanımda yanımda olmayanı iyi günümde asla yanımda istemem...
Sizinle kötü olsalardı hadi neyse affederdiniz belki de ya evladınızı düşünmeleleri..
Evladımdan ayrı kalmama sebebi olanları affedemem ben..

+1

Ben olsam maddi bile yardim etmezdim cunku siz zordayken kira istemis kira vermeyince evden kovmus bu nedir?...

ben de bir ihtiyaçları olduğunda koşuyorum

bu cumleden sonra aynı seyleri yaşamaya müstehaksın kusura bakma ,

sana bu kadar kötülük yapan ınsan annen bile olsa artık vicdan yapman çok saçma ,

misafir olarak bile görmek şstemem senın yerşnde olsam .

bak anlamıyorsun bana bütün bunları yaptılar evet ama ablam arayıp ağlıyor kızım hasta doktara götürelim diye ne diyeyim ne halin varsa gör mü ? Yada annem aynı şeyi yapıyor ne yapayım . Ablam kocası ile kavga edip ağlayarak arıyor beni ne yapayım?

Bunlari unutabilmek sindirebilmek kolay değil,bence mutluluğunuz icin araya mesafe koymalısın.Umarım kızınla eşinle bundan sonraki hayatında hep mutlu olursunuz :KK54:

ben çalışıyorum çocuğum eşim bakıyorum vaktim yok anneciiiim ablalarım baksın sana cınım

diyip sıyrılacaksın bu kadar basit

Ben de ameliyatta yardımcı kadın tutacağım. Bu arada evet benim annem de kafası kızdı mı beni evden kovuyor :)
valla çok talihsiz annelere çocuk olmuşuz. ya etrafımdaki annelere bakıyorum evlatları neler yapıyor kadın gıg demiyor. Annem her şeyin farkında artık aramızda hiç bir bağ kalmadı. Allah çok büyük çünkü allah diyor ki nasıl ki ana baba hakkı varsa evlat hakkıda vardır. annem bana yaptıklarını diğer iki büyüğüme yapmaz eğer onlarada yapsa dicem annem eşit davranıyor seviyor hepimizi eşit. ama onlara tolerans tolerans bana gelince yok. ya en çok da eşimin yanında salak olayım inanın bayılıyor. bi konu olsun beni yerin dibine soksun bayılıyor. annem oturduğum yeri beğenmiyor ( kiralar çok pahalı valla bende semtten memnun değilim ama kimse ile görüşmüyorum zaten banane cevreden diyorum eşimle hafta sonu her alışverişi yapıyorum zaten bire gitmek istesem gidiyorum) ay annem nasıl bayılıyor oturduğum yeri aşşalamaya inan çok dikkat ettim kadın zevkten dört köşe inan. geçen gün en son küsmeden eşimin yanında dedim ki ya sen aşşalıyorsun oturduğum yeri ama senin oturduğun yerde aynısı nasıl bunu diyorsun o günden sonra sustu. eşimde bu arada boş bi adam değil üni mezunu ayrıca belgesi var bi şirkette yönetim katında çalışıyor bunu övünmek için asla yazmıyorum inanın, bana eşimi bi ara aşşalamalara felan kalktı ben şok eşimde çok sakın bi adam hani laf söyletmez kendine, baktı o yanlış bi yol. bu seferde bana anne demiyor die taktı. ben evlatı olarak nefret gelmiş benimle iletişimini düzeltmiyor ama damat neden anne demiyor. kadın beni resmen düşman bellemiş. ay çok doluyum yemin ederim.

ooo benimki oscarlık canım. bi evi var ama ailesi aldı yani dini olarak evlatlarına bölüştürmek zorunda değil bunu biliyor ikide bir bana bunu söylüyor. ama bi yandanda diyorki aaaa ben evlat ayırmam asla ben ölünce hepiniz hakkınızı alırsınız diyor. öyle bi ayırır ki ilk evladını çok seviyor ölüyor onun için biz küçükken hepsini aynı seviyorum derdi. ama büyüyünce ilk evladını çok sevdiğini söylemeye başladı. onun üzerine yapar. bankada parası var kimse bilmiyor bi ben biliyorum ay gece gündüz bu para yı söylüyor. artık burama kadar geldi bigün dedim ki senin bankadaki paran kadar bizim kapıda arabamız var dediğim günden beridir biraz kesti sesini. birde ben bebek için uğraşıyorum bebek için siz tüp bebek parasını verin ilaçları ben alacağım dedi ay inan şaşırdım hayret dedim. ama bu lafı söylediği günden beri ne zaman bebek yada tüp bebek konusu olsa asla ilaç parasını ağzına almıyor. bide numaralar. geçen eşim resmen gitmis banyoda ağlamış belli adamın gözleri kan çanağı dedim ne oldu adam anlattı sarıldım dedim ben herşeyin farkındayım eşimede çok haksızlıklar yapıyor. asla biz mutluluğumuzu kimse bozamayacak dedim.
aman böyle işte canım. evlat ayırıyor bunlar bide salak evlat arıyorlar. sevecek evlatları ayrı. damızlık sömürecekleri evlatları ayrı olacak bu anacıkların. bir arkadaşım babasını sevmezdi annesi o senin ATAN demişti arkadaşımda o ATA değil AT demişti o gün şok olmuştum ama. şuna aynı arkadaşımın dediğinin bin katını söylüyorum.
Eşin niye ağladı ki annen yüzünden merak ettim

Değil misafir olarak ağırlamak evimin eşiğinden geçirmem onları eşiğinden.sizi istemiyorum de açık açık aile dediğin kötü günde yanında olmicaksa ne zaman olcaklar defolup gitsinler :sinirli:

bak anlamıyorsun bana bütün bunları yaptılar evet ama ablam arayıp ağlıyor kızım hasta doktara götürelim diye ne diyeyim ne halin varsa gör mü ? Yada annem aynı şeyi yapıyor ne yapayım . Ablam kocası ile kavga edip ağlayarak arıyor beni ne yapayım?

Seni evden attiklarinda sen ne yaptiysan onlarda onu yapsin birak onlarda pişsinler.

Neyse çok sinirlendim ve üzüldüm canım Allah yardımcın olsun.özellikle o küçük çocuğun için işine dört elle sarıl ve evleneceğin insanı iyi tanı.InsaAllah çok mutlu olursun.çocuğuna lütfen çok sahip çık. Bende bir anneyim ,hep onceligin o çocuk olsun.

Ne mutlu sana tüm zorluklara rağmen kendi hayatını kurabilmişsin.bırak kibirli desinler sen evinde mutlu huzurlu olda.yaptıkları normal değilki unutasın.mesafeli ol bundan sonra ne dediklerinede kulaklarını tıka

Ben affedemez ve asla görüşmezdim sanırım. Tamam ailedir candır fakat hep evlattan beklemesinler her şeyi. Kendimi de kullandırtmazdım.
Zor günler yaşamışsınız.

Onların ne dediğini umursama bence canım. Zira böyle tipler ağzınla kuş tutsan niye kartal tutmadı diye yine konuşurlar. İt ürür kervan yürür deyip hayatına bak. Onların kızını iki saat için evlerine almadıklarını, seni kapıya koyduklarını vs hatırlatıp hâlâ hangi yüzle konuşuyorsunuz deyin ve uzaklaşın. Dünyaya bir kez geldik, onu da o onu diyor bu bunu diyor diye yaşamaya gerek yok. Allah bundan sonra hep güldürsün senin de kızının da yüzünü.

Aaa külkedisinin annesi ablası gibi resmen, o ne ayol. Seninkiler öz bir de. Olmaz olsun öyle aile. Görüşme canım.

Merhaba kızlar , buraya yazmaya bile çekindiğim bir konu bu.Biraz uzun olacak ama okuyan ve yorum yapanlara şimdiden teşekkür ederim.

Ben 14 yaşımda babamı kaybettim. Biz 5 kardeştik. Aile içinde küçüklüğümden beri kavga gürültü hep vardı.
Babamı kaybettiğimizde annem 45 yaşındaydı. Annem her zaman çok sinirli bir kadındı. Babamdan sonra ise sanki öz annem değil üvey annem gibi davranıyordu.
Şöyle söyleyeyim annem hep çok soğuktu .Bir kere bile kızım , yavrum dediğini bilmem. Ve ben çocukken hep üzülürdüm annemin bu kadar sinirli ve soğuk olmasına.
Babam öldüğünde 3 kız kardeş vardık evde. Annem sizi istemiyorum gidin yalnız kalmak istiyorum derdi hep. Biz de bir kaç yıl içerisinde bir şekilde evden gittik. Ben evlendim , ablam memur oldu , öteki ablam da evlendi.

Bir kızım oldu 19 yaşındaydım ve eşimle şiddetli geçimsizlikten boşandığımızda 23 yaşındaydım. Anneme geldim . 2 ay annemde kaldım ama beni ve kızımı istemedi. . Bu arada annemin ağzı çok bozuktu , bana ettiği küfürleri ve eziyetleri cabası . Oysaki iyi kötü çalışıyordum ondan tek istediğim evini açması ve kızıma ben çalışırken bakması olmuştu . Yapmadı.annem kızımla beni evden kovdu . Boş bir evi vardı aynı avluda oraya attı resmen. Ne eşyamız ne paramız vardı bu arada işsiz kalmıştım.

kızımı canım yavrumu babaannesine göndermek zorunda kaldım. İş bulana kadar yanıma 5 ay alamadım. Yavrum her telefonda görüştüğümüzde ağlardı anne ne zaman geleceksin beni almaya diye. Annem ise getirme orda kalsın ben bakmam diyordu .
Rabbim yardım etti iş buldum ilk fırsatta kızımı aldım yanıma. Yeri geldi zeytin ekmek yedik yeri geldi aç kaldık ama bir daha kızımı yanımdan ayırmamaya karar verdim. yavrumu tam gün anaokuluna verdim . Ama akşam benden 2 saat önce evde olacaktı . Kızım bu arada 4,5 yaşındaydı . Ne annem ne de aynı avlu içerisindeki ablam bakmadılar 2 saat için kızıma. eski görümcem baktı. İşten çıkınca eski görümcemden alıp dolmuşla eve geliyordum . Oysaki okul bizim evimize daha yakındı ama annemde ablamda bakmadıkları için mecburdum.

Sonra aradan zaman geçti işlerim iyi gitti.maaşım arttı evimin eşyasını aldım. Ama hep taksit ödüyordum . Annem bu sefer hiç ihtiyacı olmadığı halde benden kira istemeye başladı. Ben de borcum olduğunu bitirene kadar veremeyeceğimi söylesemde nafile o evden de kovdu bizi.

Bu arada iş yerinde tanıştığım (şimdiki nişanlım) beyle görüşmeye başlamıştık . Bu adam bana ailemin yapmadığını yaptı . Her anlamda çocuğuma ve bana bir aile oldu. Ben yeni bir evliliği iyice tanımadan ve çocuğumda o kişiyi kabul etmeden yapmamaya kararlıydım. 1-2 yıl böyle görüşmeye devam ettik. Ama bu sefer de hem ablam hem annem benim hakkımda tüm tanıdıklarımıza kötü yola düşmüşüm gibi anlatmaya başladılar. Oysaki boşandıktan bir yıl sonra bu adamla tanıştım ve başka bir insan da olmadı hayatımda yani bugün onunla yarın başkasıyla değildim asla.

Neyse aradan zaman geçti ben o evden çıktım kendime yepyeni bir hayat kurmaya karar verdim. İşim ve maaşım iyiydi .İş yerinde çok azimliydim herşeyi öğrenmek herşeyi başarmak istiyordum bir daha eski günlere dönmemek için. O evden çıktıktan sonra uzun bir süre ne annemle ne ablamla görüşmedim . Ama ablam geldi benim taşındığım siteden ev aldı . Yine uzaklaşamadım yani.
Annem ise eskiden dediği gibi koca avluda tek kaldı , yalnızlığına kavuştu . Şimdi 60 yaşında ister istemez yalnız kalmak zor onun için .
1 yıl önce nişanlandım şimdi Allah'ın izni ile nikah hazırlıklarımızı yapıyoruz. Maddi durumumuz çok iyi . Şimdi annem de ablamda benimle iyi olmak istiyorlar ben de bir ihtiyaçları olduğunda koşuyorum ama eski günleri unutamıyorum . bana yaptıklarının çok azını yazdım buraya , torununu ve kızını evden atan anne ve kızkardeşinin adını kötüye çıkaran abla işte siz düşünün daha neler neler yaptıklarını ..

Şimdi ise beni nankörlükle suçluyorlar , benim ve nişanlımın durumu iyi olduğu için kibirlenmişim. Asla ve asla onları yeni evliliğimde görmek istemiyorum. Yani misafir gibi gelip gitsinler istiyorum . Unutamıyorum yaptıklarını .. Bu acıyı içimden nasıl atarım nasıl unuturum geçmişi ?
Uzak durun bence. Huzurunuzu bozarlar. Normal bir anne kardes asla bunu yapmaz.

Ne olursa olsun mesafenizi koruyun,sizi anlıyorum bir evlat bir kardeş olarak herşeye rağmen vicdan yapıyorsunuz ama daha fazla yaklaşırsanız daha fazla yanarsınız. Biz kadınlar özellikle aile söz konusu olunca itilsek de kakılsak da silip atamıyoruz.

Back
X