İçimi ferahlatacak seyler duymaya ihtiyacim var :(

Koltuk takımlarını yemek masası sandalyelerini filan kaplatabilirsiniz. Kaplarken çok sert sünger tıkıştırıyorlar içine yeni gibi oluyor.

insan tabiki sevdiği ile her yere gider ama heveslerimizi gerçekleştiremediğimiz de maalesef üzülüyoruz. umarım her şey mutluluğunu katlayacak şekilde ilerler. Allah yardımcınız olsun.

Orası da ülkemizin bir ili. Doğma büyüme Bursa' lıyım, Ankara' da okudum. Diyarbakır' da asistan olacaktım. Hayatımda ilk kez doğuya gittim, annemle birlikte öğretmen evinde kaldık. Konya olmasaydı kesin oraya yerleşecektim ve benim için hiç sorun olmayacaktı bu durum. Kişiye göre değişiyor sanırım. Düşünsenize bambaşka bir kültürün içine giriyorsunuz, harika bir tecrübe bence. Bunda ağlayacak ne var ki?

3 yilmis canim dun evimizi tuttuk su bedava dediler tokiden tuttuk
Ooo su onemli kardes:)) ii yapmissiniz bizde tokilerden tutucaz sanirm lojman belki seneye cikar diyorlar..toki disindaki evler 180 m2 den basliyr isitmak sorun olur diyorlar..ama ne guzel tutmussunuz biz daha esya topluyorz :KK43: henuz agri merkez mi ilcesi mi belli dgl bu yil resmen sabrimizi törpilediler..

Bizde ilk evledigimizde Bingöl e gitmiştik ikinci el değil ama az eşyamiz vard gerek duydukca aldık ama hiç ikinci el alan tanıdığım yok hepsi polis asker tanidiklarim.sorun eşya ise eşya her yere taşınabilir evde bulunur hayatta devam eder üstelik çalışıyorsun hiç sıkılmazsın

hem polis hem hakkari

davulun sesi uzaktan hoş geliyo insanlara.

boş evlerde vardır, illa eşyalı tutmaya gerek yok da ? lojmanda boş yer yokmuymuş ?
Bos ev suan icin bulamadı nisanlim. Ordan gelen memurlar eşyaları saymadan evlerden cikmiyormus o yuzden. Lojmanda ilk sene vermiyolarmis. Sırada olanlar oldugu icin

Guzelligi sosyal hayat ev bulma esya alma atyrm hastane okul acisindan diger dogu illerine gore acik ara farkla onde:) mesela bzmki agriya cikti biz smdiden vana giderz gezmeye diyrz dusun sen vanin degerini kiymetini bzm yanmzda:)))
Bende katılıyorum size van gercekten cok güzelmiş. Bizde gezmeye geliriz artik

Orası da ülkemizin bir ili. Doğma büyüme Bursa' lıyım, Ankara' da okudum. Diyarbakır' da asistan olacaktım. Hayatımda ilk kez doğuya gittim, annemle birlikte öğretmen evinde kaldık. Konya olmasaydı kesin oraya yerleşecektim ve benim için hiç sorun olmayacaktı bu durum. Kişiye göre değişiyor sanırım. Düşünsenize bambaşka bir kültürün içine giriyorsunuz, harika bir tecrübe bence. Bunda ağlayacak ne var ki?
Sanirim diyarbakır ile hakkari.kıyaslanamaz zaten benim icin mesele il degil. Ceyizimi gotursem bi turlu goturmesem bi turlu yeni evlisin bazı şeylere ozeniyorsun evler baya kotu bunlarla karşılaşmak kotu oldu

sonuçta bu tayin olayları geçici değil mi. sonsuza dek orda kalmazsınız yani. ben doğu bölgelerine gittim. çok güzel yerler var. ama hakkariye gitmedim yalan olmasın. yalnızca terör olayları beni düşündürür. yoksa doğuda çok hoş şehirler var. yemekleri de güzel:) komşulukları da daha sağlam .için ferahladı mı? :)

sonuçta bu tayin olayları geçici değil mi. sonsuza dek orda kalmazsınız yani. ben doğu bölgelerine gittim. çok güzel yerler var. ama hakkariye gitmedim yalan olmasın. yalnızca terör olayları beni düşündürür. yoksa doğuda çok hoş şehirler var. yemekleri de güzel:) komşulukları da daha sağlam .için ferahladı mı? :)
Benim de gozumu korkutan terör ama insallah oyle bisey de yaşanmaz

Sanirim diyarbakır ile hakkari.kıyaslanamaz zaten benim icin mesele il degil. Ceyizimi gotursem bi turlu goturmesem bi turlu yeni evlisin bazı şeylere ozeniyorsun evler baya kotu bunlarla karşılaşmak kotu oldu
Bilemiyorum. Ben Trabzonluyum, bize her yer Trabzon :KK45:, ben Şemdinli' ye bile giderim vallahi, size muhalefet olsun diye yazmıyorum inanın.

üzülme eşin nereye sen oraya ayrıca polismiş eşin lojman çıkarsa ne mutlu size tek üzüntün eşya olsun en fazla 2 yıl dayanacaksınız

hele eşini asla yıpratma.
biz evlendik bir hafta sonra eşim sınıra gitti eylülde kobani olayları yüzünden.bir haflık diye gitti.tam gelirlerken karar çıktı süresiz ordalar.tam 3 ay sonra döndü.ben kendim kaldım.bi ailemde.bi onun ailesinde.bi evimizde yalnız.bu süreçte çok yıprattım onu.sanki herşey onun suçuymuş gibi davrandım.hiçbi sagyı sevgi kalmadı aramızda.daha eşime destek olmam gerekirken bencilce davrandım.şimdi boşanıyoruz.senden rica edebilirm.bi gün sırf doğuya atandık evliliğim bitti dememek için hemen o şartlara ayak uydur ve eşine sakın ama sakın yüklenme.

Tatlim sen sadece ev esya icin mi uzuldun bu kadar allahimmmmm

Bos daire diger mesajimda da yazdigim gibi var lojman ilk sene cikmiyor sans eseri bize gecen sene cikti ama bu sene kesinlikle ilk yillara cikmiycak evlenip buraya gelen ilk gelinde son gelinde olmiycaksin ki buna emin ol 3 en yakin arkadasimda balayindan sonra direk hakkariye geldi ve ikinci el esyada oturuyorlar bir sure sonra geciyor unutuyorsun ve eger lojmandaysan baska sorunlarla ugrasiyorsun zaten esya falan hakgetire immmm baska sosyal hayata dair hic bir sey bekleme sakin cinema tiyatro gezipp yürüyüş yapabilecegin bir yer hayal bile etme haftada bir kere yuruyuslere hazirlikli ol falan falan hakkari iste neyini anlatiyim daha fazla bilmiyorum yalniz sunu iyi biliyorum hakkaride yaptigin tek sey dost edinmek onun disinda baska hic bir ozelligi yok kafana takma cok fazla emin ol geciyor

Hakkari için bir söz vardır bir giderken ağlarsın bir gelirken.ilk gittiğimde bekardım 6 ay kadar çarşıdaki caddede bir ev kiraladım 6 aylık peşin aldı hemde.ev çok kolay bulursunuz çünkü para makinesi olarak görüyorlar memurları evi memura verdin mi tamamdır. Ama kiralar çok pahalıdır. Su ve elektrik genelde kesiktir sebze meyve pahalıdır herkes para biriktirin orda aman aman der ama bu pek mümkün değil. Bunun dışında oradaki dostlukları bulmak zordur bir nevi aileniz olur arkadaşlarınız. Aşağı lojmanlar yapıldığı sene oturduk ama toki yapmış yeni olmasına rağmen sağlam değildi. Bir de yukarıda eski lojmanlar var.Adliye lojmanları var ama size düşer mi bilmem.gözünüzü korkutmayın 2 sene çok çabuk geçiyor biz süremizi uzatmıştık bile.terör olayları dışında insanları iyidir hakkınızda hayırlısı olsun

Iyi yönünden bakmaya çalışın.tabiki süper bir durum değil ama eşinizle ikiniz olacaksınız sadece. karışan eden yok. bdv nin trend derdi kaynana görümce elti derdi yok:21: yani kısacası pozitif düşünün. sevdiğiniz yanınızda olsun mutlu olun her şey yoluna girer. hayırlısı ile gidip iki yılınızı doldurup gelirsiniz inşallah.

ne kadar kalıcanız bellimi, canım
hiç soru etme şükret bak nişanlının işi var.
iki çekyat bir baza alırsın.bak ne güzül eşya kalabalıklığında olmaz . orda biriktirdiğiniz parayla sonra istediğin eşya yı heveslene heveslene alırdın.
benimde arkadaşın aynı senin gibi şırnağa gitmişti. kardeş gibi dostlar edindi. şimdi döndü ve o günlerimi özlüyorum diyor.

Ben rahatlatayım arkadaşım seni.senin durumunda olan arkadaşlarım hepsi iyi kötü eşyalı evlere gelin gittiler.çok güzel birikim yapıp,döndüklerinde miss gibiii tertemizzz son model eşyalarını aldılar tertemiz oturdular.hem hakkariye yeni eşya alsan ne olur?kimin gelicek kaç kere gelicek.hem eşyaların taşınma görmemiş olucak,taşınmak eşyaları mahvediyor.döndüğünde yeni çıkan ne varsa beğenir alırsın.yeni evli hevesi var biliyorum ama dediğim gibi eğer alırsan hakkaride o eşyalarla yalnız oturup nakliyecelerin çizeceği günü beklersin.

X