İçimi ferahlatacak seyler duymaya ihtiyacim var :(

Ben evlenip de düğünden hemen sonra yurt dışına geldim. Eşimden başka kimse yoktu. Senin etrafında en azından aynı dilde konuştuğun insanlar olucak. "Ikı Gönül bir olunca samanlık seyran olur" derler ya aynı o hesap.
Allah Mesut bahtiyar etsin sizi. Hiç karamsar düşünüpte bu Günlerini mahvetme.
Amin insallah sagolsun oyle yapmaya calisiyorum da bazen zor olabiliyor

Canim ben 9 aylik evliyim esim polis bizimde vana cikti. Allah yardimciniz olsun hakkari 2 yil esin polis mi bilmiyorum ama 2 yil goz acip kapayana kadar gecer diledigin gibi kurarsin evini dusun bi yere alisip kurulu duzeni bozup gitmiyosun sahibinden den bak icine sinen esyalari sec sonra hic birini getirmezsin sahibinden de memurlar esyalarini satiyo spotculardan sececegine orda memurlardan alabilirsin yada uygun fiyatli takimlardan alin 2. El istemem dersen benim oturma osamdaki koltuk ikinci el ama kimse anlamiyo cok begenenler bile oldu icini ferah tut esinin en buyuk destekccisi sen olcaksin mal mulk bos seyler allah agiz tadi versin

Ben evlendikten sonra 1,5 yıl eşimin bekarken oturduğu küçücük evinde kaldık.tek bir eşya bile almadık istemedin de.üstelik bu fikir benden çıkmıştı.bir miktar paramız vardı ev alacaktık.eşimin ailesi ve benim ailem eşya vs almak bir miktar para bile vermişlerdi.ben eşime yeni kiralık eve çıkalım diye diretebilirdim hiç umursamadım.
1,5 yıl sonra istediğim evi aldık kendi evime göre eşyalarımı aldım.evlenir evlenmez alsaydım yeni eve en basitinden perde bile uymayacaktı.taşınırken zarar görecekti.eşya vs önemsiz şeyler önemli olan huzurunuzun olması.bu arada eşimin eski evindeki çekyatın rahatlığını hiçbir şeyde bulamadım:)

Allah hakkinizda en hayırlısını versin takmayın eşyaları yeterki evinin içinde huzurunuz mutluluk olsun gerisi herşey zamanla olur siz yeter ki Allahama ıyıe kul eşinizlede iyi bır cift olun:KK68:

Dusndugun kadr kotu olmuycak belki canim ya.
Kimsenin elinden bisy gelmez.
Ve bi arkadas cok dgru soylemis.
Ikinizde oralarin acemisi oldugunz icin birbirnize daha cok kenetlenirsinz.

Hakkaride neresi? Sehirmi kuck bi ilce felanmi? Yasadigin sehirde eski pusku bi eve tasinmayi anlarim, benimde zoruma giderdi. Esim dostum arkdaslarim gelicek, yeni gelin evi olsun isterim. Ama hakkaride kime niye mahcup olasin? Gelse bi akrabalarjniz gelir onlarda coktan farkindalar zatem 2 senecik bisy oldugunun. Oranin insanida Polis ve gecici oldugunuzu bilirler.
Hem kuck bi yere gidicekseniz kim bakmis esyaya mala mulke?
Ordaki insanlarin ici guzel, sendende tek istedikleri guler yuz bide varsa cayin yanina bi kek :)
Cukulatali tercihimdir:rolleyes:

Son düzenleme:
Canim ben 9 aylik evliyim esim polis bizimde vana cikti. Allah yardimciniz olsun hakkari 2 yil esin polis mi bilmiyorum ama 2 yil goz acip kapayana kadar gecer diledigin gibi kurarsin evini dusun bi yere alisip kurulu duzeni bozup gitmiyosun sahibinden den bak icine sinen esyalari sec sonra hic birini getirmezsin sahibinden de memurlar esyalarini satiyo spotculardan sececegine orda memurlardan alabilirsin yada uygun fiyatli takimlardan alin 2. El istemem dersen benim oturma osamdaki koltuk ikinci el ama kimse anlamiyo cok begenenler bile oldu icini ferah tut esinin en buyuk destekccisi sen olcaksin mal mulk bos seyler allah agiz tadi versin
Evet nisanlim polis van in çıkmasını bende istemistim ama kısmet tabi. Sadece iki yılın hemen geçmesini istiyorum

Dusndugun kadr kotu olmuycak belki canim ya.
Kimsenin elinden bisy gelmez.
Ve bi arkadas cok dgru soylemis.
Ikinizde oralarin acemisi oldugunz icin birbirnize daha cok kenetlenirsinz.

Hakkaride neresi? Sehirmi kuck bi ilce felanmi? Yasadigin sehirde eski pusku bi eve tasinmayi anlarim, benimde zoruma giderdi. Esim dostum arkdaslarim gelicek, yeni gelin evi olsun isterim. Ama hakkaride kime niye mahcup olasin? Gelse bi akrabalarjniz gelir onlarda coktan farkindalar zatem 2 senecik bisy oldugunun. Oranin insanida Polis ve gecici oldugunuzu bilirler.
Hem kuck bi yere gidicekseniz kim bakmis esyaya mala mulke?
Ordaki insanlarin ici guzel, sendende tek istedikleri guler yuz bide varsa cayin yanina bi kek :)
Cukulatali tercihimdir:rolleyes:
Buyrun gelin nasil isterseniz ondan yaparim :)

Hayatının baharını çileye çevirmene gerek yok şekerim...Eşinle olduktan sonra heryer Bursa olmalı bence...üzülerek geçmez çünkü.Bu senin kaderin..Her şer de bir hayır var UNUTMA bence...Üzme kendini yıpratma bukadar.

Görev sebebiyle bir süre sınırda yaşamış biri olarak söylüyorum ki sandığınızdan çok daha iyi olacak herşey içinizi ferah tutun ikinci el eşya istemiyorsanız internetten sipariş verebilirsiniz ben öyle yapmıştım

Cnm ben evimi cok guzel dösedim tayincisin ozenme diyenlere ragmen kiraci evime duvar kagitlari bile yaptirdim..bende 2 yillik evliyim.ama tüm bu dediklerimi 6 ay once yaptim tayin cikmaz die..ve tayin cikti bizimde sizinkinden cok uzaga dgl agriya..ki henuz kucuk bebegimde var..karniburnunda arkadaslar var tayine gidiyoruz simdi hep birlikte..
Inanki agri nerede die actim haritadan baktm..Agri dagin eteginde ucan guvercin olsam sarkisi disinda agriyi hic bilmem:)
Suan asil dusunmen gereken esinin is sagligi..Evet hakkari ürkütücü ama sadece 2 yil ..hakkariden donuste alirsiniz esyalarinizi ..bizler cok mu memnunuz sanki..ztn gurbetteydik yine gurbete gidiyoruz..ki kizim premature dogdu orada o soguklarda napicaz bilmiyrm ..
iki secenegin var ya 2 yil bu kosullara uygun yasiycan(bunu yapan bi arkadasm var hakkari yuksekovada iki yil 2 .el esyada oturmus suan bulundugumuz yere geldiler esyalarini yeni aldi herseyini)
Ya da dugunu erteliceksinz iki yil sonraya esinde gelir ztn bursaya cunku hakkariden snra istedign yere yolluyorlar %90..

Arkadaşlar merhaba. 30 agustosta kismetse dugunum var ve nisanlimin tayini hakkariye cikti. Ben bursaliyim. Yani 10 gunluk gelinken oraya gidicem. Ne yapicam ne edicem hic birsey bilmiyorum. Asla on yargim yok yanlis anlaşılmasın. Ama herşey o kadar ters gidiyor ki. Ev yok olanlar da hep ikinci el esyali onlari almak zorundasın ama ben onlari kullanmak istemiyorum cunku gerçekten cok kotu. Butun heveslerim kursagimda kaldi ne çeyiz ne yeni bi esya. En guzel geçmesi gereken Günlerim her gun ağlayarak geciyor. Orda yasayan giden ark.lar varsa lutfen akil versin.
benim arkadaşım da hamile haliyle ağlaya ağlaya vana gitti şimdi diyor ki ne salakmışım o kadar ağlamışım cidden çok memnunlar şu an gelmeyi de düşünmüyorlar pek hakkariyi bilmem ama görmeden kendinizi üzmeyin derim inşallah mutlu olursunuz güzel yerlere gidersiniz

benim arkadaşım da hamile haliyle ağlaya ağlaya vana gitti şimdi diyor ki ne salakmışım o kadar ağlamışım cidden çok memnunlar şu an gelmeyi de düşünmüyorlar pek hakkariyi bilmem ama görmeden kendinizi üzmeyin derim inşallah mutlu olursunuz güzel yerlere gidersiniz
Van falan bildigin torpil yerleri oldu artik cnm:) o kdr israrima ragmen esim yazmadi van yazan arkadaslara da gelmedi ztn ..Van ciksaydi bize petibör icinde lokum dagidirdim:):):)

hem polis hem hakkari

davulun sesi uzaktan hoş geliyo insanlara.

boş evlerde vardır, illa eşyalı tutmaya gerek yok da ? lojmanda boş yer yokmuymuş ?

Van falan bildigin torpil yerleri oldu artik cnm:) o kdr israrima ragmen esim yazmadi van yazan arkadaslara da gelmedi ztn ..Van ciksaydi bize petibör icinde lokum dagidirdim:):):)

Bunu okuyunca kendimi sansli hissettim ilk tercihte geldi bize van dayisiz hemde :) bi arkadasim daha var ona da dayisiz geldi cidden boyle guzelmiymis ya

Bunu okuyunca kendimi sansli hissettim ilk tercihte geldi bize van dayisiz hemde :) bi arkadasim daha var ona da dayisiz geldi cidden boyle guzelmiymis ya
Guzelligi sosyal hayat ev bulma esya alma atyrm hastane okul acisindan diger dogu illerine gore acik ara farkla onde:) mesela bzmki agriya cikti biz smdiden vana giderz gezmeye diyrz dusun sen vanin degerini kiymetini bzm yanmzda:)))

Guzelligi sosyal hayat ev bulma esya alma atyrm hastane okul acisindan diger dogu illerine gore acik ara farkla onde:) mesela bzmki agriya cikti biz smdiden vana giderz gezmeye diyrz dusun sen vanin degerini kiymetini bzm yanmzda:)))

Anladim canim biz pek arastirmadik esimin cok borcu oldugu icin teror tazminati iyi diye yazdik bi de golu oldugunu biliyoruz :)

Bu arada bi artisi var giderken harcirahinz en az 2500 donerkende nakliye tutmayacaginiz icin yine en az 2500 olur ..evinizi düzerken koltuk takimlarinz bedavaya geldi bak :):)
Ben onceden doguya bekarlar gitsn derdm ama dusundugunde evli adamin yine eve gelip konustugu biseyler paylastigi yakinlari var ama bekarn kimsesi yok cogu bekar psikolojisi bozuk donuyor ztn ordan:KK43:
Size tavsiyem esinizi motive edin olsun esyanin bi onemi yok sen ol falan deyn cnku o sizden iki kat tedirgn ve stresli suan..hem is kosullarini hem sizi dusunmek zorunda..

Anladim canim biz pek arastirmadik esimin cok borcu oldugu icin teror tazminati iyi diye yazdik bi de golu oldugunu biliyoruz :)
:) agriyla ayni cnm 628 bnm bildgm:) gerci agrida 2000 tl yakit veriyormussun her yil verdikleri fazla da esnafin memuruz die kaziklamasiyla yakita gidecek bu gidisle:KK70: van 4 yil sanrm ..

X