İçimi ferahlatacak bir şeyler. ..

Canım hemen al veterinere götür. Cihangirde anipoli var. Ben yıllardır giderim böyle sokaktan bulunmuş yavrularda uzman sayılırlar. Sokaktan aldım de sokak kedisi indirimi de yaparlar. O kedicigin yoğun bi bakıma ihtiyacı var bence. Gecikme git. Sonucu da yaz merak ederim. Inşallah topac gibi olur

Doktor ver dedi ama ben fazla kaçırdım sanırım zeytinyağı ni
Annesini araba ezmis bana iki üç günlük iken geldi
o gün bugündür bebelac veriyorum
Dr konserve verebilirsin dedi sulandirarak
Ben de öyle yapıyorum aynı zamanda kedi sütü totozu veriyorum
şu an kabızlık yoktu sorun halsizlik ve istahsizlik
az da olsa yiyor ama çok çok halsiz ne olabilir ki sebebi aklıma bir şey gelmiyor
kabiz ishal değil başka ne olabilir
aşı mi ağır geldi desem zaten aşı öncesi böyleydi ama aşı sonrası artık yürürken de sendelior
bu arada nazar değmesin ama wc olayı tamamen düzgün şu an
bu arada kedim ilk günden beri çok küçük ve cok yavaş gelişen bir kedi
bedeni küçük ama hareketli ve iştahlı bir kediydi
lütfen bir şeyler söyleyin :KK43:
Bende kedileri çok çok severim besledim büyüttüm öldü:KK43: Çok üzüldüm anlatamam.Bende bulduğumda minicikti zor yürüyordu, şekerli seyler vermeyin.Biz minikken süt verdik hep ılık ılk üşüttüğünde yemiyordu ,bizimki ılık süt verebilirsiniz üşütmüş olabilir küçükmüş süt yeterli bence ya ama soğuk ya da çok sıcak olmasın , bizimkide öyle oluyordu içip uyuyordu bide oynadık mı sevdik mi iyileşiyordu :))) Büyüdüğünde de ouy canım çok özledim onu döner , köfte, sosis ne ararsan yiyiodu şisko olmuştu artık :) Farklı bi veterinere götürün üşütmüştür verdiğinz şeyler midesini bozmuş olabilir.

Bende kedileri çok çok severim besledim büyüttüm öldü:KK43: Çok üzüldüm anlatamam.Bende bulduğumda minicikti zor yürüyordu, şekerli seyler vermeyin.Biz minikken süt verdik hep ılık ılk üşüttüğünde yemiyordu ,bizimki ılık süt verebilirsiniz üşütmüş olabilir küçükmüş süt yeterli bence ya ama soğuk ya da çok sıcak olmasın , bizimkide öyle oluyordu içip uyuyordu bide oynadık mı sevdik mi iyileşiyordu :))) Büyüdüğünde de ouy canım çok özledim onu döner , köfte, sosis ne ararsan yiyiodu şisko olmuştu artık :) Farklı bi veterinere götürün üşütmüştür verdiğinz şeyler midesini bozmuş olabilir.
Neden öldü peki :KK43:

Lütfen lütfen yardım
arkadaşlar bir kaç gün oldu ben şimdi yazabildim
kedim için tekrar gittik
karnı sis dedi kurtlar mahvetmis tamamen bitirmis dedi o yüzden gelisemiyor dedi hal birakmamislar hayvanda acil Tedavi diyerek bir ilaç verdi agzindan üç gün boyunca verecek ama basınca dayanamayip olebilir dedi tedavi olmazsa da zaten olur dedi
gerçekten de kendim küçücük gelisemiyor ama iyi besleniyor tuvaleti de çok iyi ama arkadaşlar ölürse nasıl dayanicam bir aydır ben ona bebeğim gibi baktım
böyle tecrübesi olan ve kedisi yasayan var mı arkadaşlar lütfen

Arkadaslar o kadar tatlı ki kiyamiyorum ona mir mir yanımdan uzaklasmaya köşe bucak kaçmaya çalışıyordu gözden uzak yerlere megerse artık kendi başına tuvaletini yapma zamanı gelmiş koltuk arkasina minicik yaptı o kadar sevimli ki ben ne yapabilirim bu yavru için :KK43:

Konuyu şimdi gördüm. Bende sokakta bir kedi yavrusu bulmuş beslemiştim daha sütü bile içemeyecek kadar çok küçüktü ben buldugumda. Kedimin karnı şişti ve felçli gibi arka ayaklarını sürükleyerek yürüyordu sürünerek gidip tuvaletini yapıyordu iştahı yoktu veterinere götürdük 2 iğne yaptı agızdan antibiyotik verdi o gün çok mahzunlaştı sonra kustu ve agzında büyük bil solcan düştü ve ondan sonra canlandı kediciğimiz:KK48: Büyük ihtimal sizin kedide karnı şiştiğine göre solucan vardır

İçimi ferahlatacak bir şeyler. .. konu başlığını görünce uludağ limonta aklıma geliyor :)

Arkadaslar o kadar tatlı ki kiyamiyorum ona mir mir yanımdan uzaklasmaya köşe bucak kaçmaya çalışıyordu gözden uzak yerlere megerse artık kendi başına tuvaletini yapma zamanı gelmiş koltuk arkasina minicik yaptı o kadar sevimli ki ben ne yapabilirim bu yavru için :KK43:
Sakın buna izin vermeyin hemen bir kutuya toprak koyup kedinizi o topragın üzerine ara ara götürüp atın.Yoksa tuvaletini eve yapmaya alışırsa bir daha asla düzeltemezsiniz. Bizim kedinin annesi yangında ölmüştü kendiside çok minicikti ben lavoboya karton kutuya toprak koydum kedimizi ara ara sık sık götürüp onun üzerine attım ve benim kedim ölene kadar 1 defa dahi eve yapma vukuatı olmadı. O kadar kötü hasta oldu ama asla o topraktan başka yere yapmadı. Kuzucugum arka ayaklarını sürüyerek ön ayaklarının üzerinde gidip yapardı tuvaaletini:KK61:

Konuyu şimdi gördüm. Bende sokakta bir kedi yavrusu bulmuş beslemiştim daha sütü bile içemeyecek kadar çok küçüktü ben buldugumda. Kedimin karnı şişti ve felçli gibi arka ayaklarını sürükleyerek yürüyordu sürünerek gidip tuvaletini yapıyordu iştahı yoktu veterinere götürdük 2 iğne yaptı agızdan antibiyotik verdi o gün çok mahzunlaştı sonra kustu ve agzında büyük bil solcan düştü ve ondan sonra canlandı kediciğimiz:KK48: Büyük ihtimal sizin kedide karnı şiştiğine göre solucan vardır
Benimki karnı aşırı derecede sis bir aylık ama hiç gelişmemiş bir yavru ağzından ilaç verildi kakasindan beyaz bir şeyler çıktı ama hala sis durumda iki gün daha verecek Dr ama ben çok korkuyorum çok

Sakın buna izin vermeyin hemen bir kutuya toprak koyup kedinizi o topragın üzerine ara ara götürüp atın.Yoksa tuvaletini eve yapmaya alışırsa bir daha asla düzeltemezsiniz. Bizim kedinin annesi yangında ölmüştü kendiside çok minicikti ben lavoboya karton kutuya toprak koydum kedimizi ara ara sık sık götürüp onun üzerine attım ve benim kedim ölene kadar 1 defa dahi eve yapma vukuatı olmadı. O kadar kötü hasta oldu ama asla o topraktan başka yere yapmadı. Kuzucugum arka ayaklarını sürüyerek ön ayaklarının üzerinde gidip yapardı tuvaaletini:KK61:
O olayda çok tecrubesisizim bugün Kum alacagim nasıl alistirirm bilmiyordum öyle denerim

Evimde 9 kedim var ve sokakta baktığım onlarcası. Veterinere götürmenize rağmen nasıl oldu da iç parazit tedavisi uygulamadı hayret ettim. İç prazitlerin çokluğu ve bunun neticesinde yarattığı toksinler yavru kedilerde ölümcül olabiliyor. Hatta o kadarki yavru kedi epilepsi krizi geçiriyormuş gibi titremeye ağzı köpürmeye başlıyor. Çok iştahsız hareketsiz ve halsiz bir hal alıyor. Kedinize yoğun bir iç parazit tedavisi uygulanmalı. Yavru kedilerde 32-35 gün aralığında dişler çıkar eğer dişler çıkmışsa çok rahat konserve mama verebilirsiniz. Süt yada bebelac vermeyin artık. Geçmiş olsun.

Çok üzüldüm , tutmaya kıyamaz insan ya .
İnşallah iyileşir çabucak .
Bilgim yok ama @Meg isimli üye var forumda yardımı olabileceğini düşündüğüm , konuyu görür ve yardımcı olur umarım .

Evimde 9 kedim var ve sokakta baktığım onlarcası. Veterinere götürmenize rağmen nasıl oldu da iç parazit tedavisi uygulamadı hayret ettim. İç prazitlerin çokluğu ve bunun neticesinde yarattığı toksinler yavru kedilerde ölümcül olabiliyor. Hatta o kadarki yavru kedi epilepsi krizi geçiriyormuş gibi titremeye ağzı köpürmeye başlıyor. Çok iştahsız hareketsiz ve halsiz bir hal alıyor. Kedinize yoğun bir iç parazit tedavisi uygulanmalı. Yavru kedilerde 32-35 gün aralığında dişler çıkar eğer dişler çıkmışsa çok rahat konserve mama verebilirsiniz. Süt yada bebelac vermeyin artık. Geçmiş olsun.
Tedaviye başlandı ama ağır gelebilir ve olebilir dedi ve cok korkuyorum
dişleri var ama ağzına zorla vermedikce konserve mama yemiyor zorla veriyorum
Netten araştırdım sürekli vermek zararlı olabilir yazıyordu ben de daha çok kedi süt tozu veriyorum
tedavi hakkında fikriniz var mı

Çok üzüldüm , tutmaya kıyamaz insan ya .
İnşallah iyileşir çabucak .
Bilgim yok ama @Meg isimli üye var forumda yardımı olabileceğini düşündüğüm , konuyu görür ve yardımcı olur umarım .
Teşekkürler inşallah bakar

Ben başından beri pisinizle ilgili konunuzu biliyorum ama ne yapılabileceğine dair başka bi fikrim yok ne yazık ki
Veterinere götürmüşsünüz, beslenmesi için de yapılması gerekenleri yapıyorsunuz anladığım kadarıyla
Su içirin sık sık, susuz kalmasın
Çok tatlı bişey inşallah kısa sürede iyileşir

Çok kötü haberlerim var sevgili arkadaşlar içim yanıyor her defasinda
kedimin karnı şişti biliyorsunuz Dr sordu kurtları çıktı mı ilaçtan sonra Hayır deyince hemen aldı film midir röntgen midir nedir ondan yaptı ki yavrumun içi su ile dolu Dr belli değil ama fip olabilir dedi bi lanet hastalığı bilen bilir zaten şimdi o minik karnindan su aldılar ilaç falan verdiler tecrübesi olan var mı tekrar soruyorum :KK43:

Bütün bu acılar yetmitormus gibi hayvan bir dolmuş soforune denk geldim bana kibirli ve aptal bi ifade ile onunla alamam dedi ben neden dedim işte dercesine ahmak bir surat ifadesine büründü ben de nasıl insanlarsiniz dedim çektim gittim başka dolmusa bindim ama moralim bozuldu ben otobus dolmuş her yere bu hayvan ile gittim kimse böyle aptal bir tepki vermemisti bu zamana kadar ne saçma değil mi arkadaslar hauvanlarimizi veterinere isinlanarak mi götüreceğiz ağzının payını verecektim ama biliyorsunuz bizim ülke kadına şiddette bir numara o yüzden kuyrigumu kistim gittim

X