İçimi dökmek istiyorum sadece...

Ee siz neden ailenizin erkeklerinin sömürmesine izin verdiniz. Annemin kendi iradesi var iste. Ona gel gidelim dediğimde ben böyle mutluyum diyorsa ne yapabiilirim ? Ha bi gün eşim olursa beni sömürmesine ben de izin vermem o da ayrı konu :)))

Burada yaşadıklarını paylaşması bile bir adımdır. Geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen güzel bir meslek sahibi, herkes bunu başaramaz demek ki faydası olmuş kendine.

İnşallah bundan sonra daha güzel şeyler yaşar ve mutlu bir hayatınız olur.

Bana şiddet uygulayıp hakaret etmediler. Annemi aşağılamadılar. Sadece paramı yediler. Ama yeri geldi babalık kardeşlik görevlerini yaptılar. Eşime arkam var diyebileceğim. Sizin babanız sadece asalak gibi yapışmış size

Neden kendime faydam dokunmamıs, acar mısınız biraz ?
Açarım. Mutlu olmak için herhangi bir adım attığınızı düşünüyor musunuz?
Aile içi huzursuzluğunuz bu denli travmaya dönüşmüşken neden hala sırtınızda taşıyorsunuz?
Anneniz için daha farklı adımlar atamaz mıydınız? Siz nasıl diye sormadan ben içimden geçenleri yazayım. Mesela, bulunduğunuz yere getirtmekle başlayabilirsiniz. Annenizin yaşadığı travmalar yüzünden buna cesareti olmayabilir. Ama sizden güç almasını sağlayıp bir yerden başlamasına vesile olabilirsiniz. Eleştirim, eğitiminizle alakalı asla değil. Yaşadıklarınızı sineye çekmenizle alakalı tamamen.

Ben bi kere yedim dayak. Hayatım boyunca dayak yemedim yani. Hakareti de annemin olayında yedim.. yani siz de paranızı vermeyebilirdiniz. Bazen insanın elinden bisey gelmiyor sizin de gelmediği gibi...

Yaşadığım yer annemin yanı zaten. Suan onlarlayım. Okul zamanı başka ilçeye gidiyorum. Evet yanıma gelmesi içim çok ısrar ettim . Hatta öyle ki sinirden, laflarımdan ağlattığım oldu kadını. Gelmiyor, istemiyor. Böyle daha mutluyum diyor. Bu anlattıklarım 6 sene öncesi yani o kavgaları.. Ha suan tek bi lafını duysam babamın gözünün yaşına bakmam. O adam susuyorsa biraz da benim korkumdandır. Cünkü gözümün kara olduğunu bilir..

Ben bi kere yedim dayak. Hayatım boyunca dayak yemedim yani. Hakareti de annemin olayında yedim.. yani siz de paranızı vermeyebilirdiniz. Bazen insanın elinden bisey gelmiyor sizin de gelmediği gibi...
Evet ama ben Bi noktadan sonra dur dedim. Şuan nişanlıyım ve artık vermiyorum. Ben geçmişte verdiklerine yanıyorum. Ama siz halen daha annenizi aldatan döven sizi aç bırakan halanıza annenizi dövdiren insana sahip çıkıyorsunuz. Annede tuhaf sizde

Babandan nefret ediyorsun ama onun gibi adam bulmuşsun ve annenin yaptığını yapmıssin ayrilmamissin seni hirpalamis aldatmış yinede yinede..dikkat et etrafta çok naif duygusal koruyucu karakterli adamlar var

Roman olmuş. Annenize sahip cikin bu saatten sonra. Etrafinizda duzgun bir ogretmen bulup yuvanizi kurun. Kimsenin yaptigi yanina kalmaz merak etmeyin. Allah affetsin hepimizi

Babandan nefret ediyorsun ama onun gibi adam bulmuşsun ve annenin yaptığını yapmıssin ayrilmamissin seni hirpalamis aldatmış yinede yinede..dikkat et etrafta çok naif duygusal koruyucu karakterli adamlar var
Cok şükür bitti. Evrt öyle hatam oldu. Ama geçti gitti sükür..

Aldatmayı, siddeti normallestirip kabullenmişssin. Sana böyle davranan bir adamı sevmissin mesela sana kızamıyorum pek yasadıklarınla baglantılı oldugu için. Artık kendini geliştirmeye adamalısın. Kendin için birseyler yap. Eğitim olur, yurtdısı faaliyetleri olur. Asamadığın seyler varsa terapi al hatta. Babana yardım et, etme diyemem ama kısıtlı tutmaya calıs bu durumu. Beklenti içinde olması seni cok zorlar.

Sevgili konu sahibi, benim yorumum da dahil lütfen buradaki yorumlardan kendini suçlu bulma. Amaç o değil. İlk hıncım geçince sakin yorum da yapmak istedim. Böyle hikayeleri okuyunca, şu zulmleri gören insanların bu zalimlere derslerini verdiğini ya da en azından başka zalimlere geçit vermeyeceğini okumak istiyor insan.

Yaşadıklarınız hiçbiri ne sizin ne annenizin suçu değil. Kurbanlar hiçbir zaman suçlu değil, zorbalar suçlu. Bu zorluklar içinde iyi ki vazgeçmeden, kendinize bir hayat kurabilmişsiniz.

Bundan sonraki hayatınız için planlarınız, hayalleriniz neler? Destek olabileceğimiz bir şey var mı?

İnşaAllah bundan sonrası gönlüne göre olsun doğuda yaşadım bende rahmetli babam bizi çok severdi evde huzursuzluk çıkarqmazdı ama bi komşularda çok gördüm ve inanırım eksiği vardır fazlası yokturdur bu durumun... Unutma hiç bişey senden daha önemli değil artık kendi hayatına bak geçmiş geçmişte kaldı yıpratma kendini açılan yaranı kapatacak birisi çıkacak inşaAllah karşına ☺

Öyle yapıyorum. Cok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…