İçime sinmiyor, doğru olan nedir?

Bebek arabası beşik gibi malzemeleri 2. El alabilirsiniz tabi ama kıyafeti uygun yollu az öz alabilirsiniz dünyaya yeni geliyor yeni giysin yavrucuk bir yakininizin bildiğiniz birinin olur o ayrı
 
İki koca poşet ve inanın hesap yaptım bin tl ye yakın masrafı oluyor bence aynı degil hepsi tanıdık birinden ve bende kalacak ücretsiz

Ee ucretsizse ve tanidiksa olur bence de. Neden olmasın ki ?

Ben satın alacaksınız sandım.

Zaten çoğunu kullanamayacaksiniz bile. Hemen büyüyorlar.
 
Satın almıyorum yakınım veriyor
Valla geçen akşam bir mağazadan üç parça giysiyle 50 tl ile çıktık
 
Bence tanımadığınız birinin ikinci el kıyafetini kesinlikle almayın. Burada çok konu okudum bebegimi uyuz illetinden kurtaramıyorum diye acılan konular.
 
Bebek arabası beşik gibi malzemeleri 2. El alabilirsiniz tabi ama kıyafeti uygun yollu az öz alabilirsiniz dünyaya yeni geliyor yeni giysin yavrucuk bir yakininizin bildiğiniz birinin olur o ayrı
Yakınım ama ben şunu bilmek istiyorum giydirmemem gerekiyorsa gerekçeler ne olmalı?
 
icime sinmezdi cunku. yani sifirda ne ellerden gecti kimbilir diyecekseniz basta soyleyim, ben herkesin evinde yemekte yiyemiyorum ama restaurantlarda yiyebiliyorum

karakterim bu.
Sorma sebebim
Almazdım çünkü şu şu gerekçeler ile deseniz ki mantığıma yatmalı
Mantık olarak için rahat etsin istiyorum
 
Valla al yıka tertemiz .zaten inan o ilk6 ay giysileri var ya aynen kalıyor bikez yıkanan hatta hiç giyilmeyeni oluyor. Ne yapabilir ki insanlar giysiye bir zararı olmaz. Bir iki şık şey alırsın misafirliğe falan, zıbınlardı pijamalardı hep ikinci el. Biz bizimkini internette ikinci el komple set almıştık valla gayet de giydirdim.
 
Cok hediye geliyor. Bebeler cabuk buyuyor. Bebegime iki kere giydiremedigim kiyafetler var. Tanidik biri veriyorsa kullanabilirsiniz. Ben arkadaslarimin verdiklerini de giydirdim. Hic de bi hastalik kapmadi.
 
Bilgim yok açıkçası, ama sanmıyorum da pek.
Yıkadıkça kıyafetlerin zararlı maddelerden arınması, mobilyanın boya kokusunun çıkması vs gibi açılardan ikinci eli daha mantıklı buluyorum.
Bir de şimdiki aklım olsa bebek arabasını ikinci el alırdım mutlaka.
Zarar görmemiş bir ürün sıfırıyla aynı işi görecek.
Oto koltuğu ikinci elde koruyuculuğu aynı kalmıyor sanırım, araştırırsınız, riske atmamak gerek.
Oyuncak falan da ikinci el alınır yani neden alınmasın.
Ayakkabı pahalı bir şey ve en fazla 3-5 ay giyiliyor.
Al ikinci el, istersen ihtiyacı olana ver istersen tekrar sat.

Mantıklı geliyor ama dediğim gibi hiç almadım ikinci el.
Ya denk gelmedi beğenmedim veya uğraşmadım.
 
zaten
Sorma sebebim
Almazdım çünkü şu şu gerekçeler ile deseniz ki mantığıma yatmalı
Mantık olarak için rahat etsin istiyorum
sizinde iciniz rahat degil olsa sormazdiniz.
benim bu konuda mantikli sebebim yok, tek sebebim icime sinmez. ne kimseden 2.el alir giyerim ne de kendimden veririm.
kucumsedigimden degil fitratim boyle.
sizin icinize sinmeyen ne peki, neden emin degilsiniz?
 
Ben ev tipi Ana kucagini , yeni doğan oto koltuğu pusetini ikinci elden letgo dan aldım . Yakın bir akrabamizin çocuğunun kıyafetlerini getirdi onun kıyafetlerinin çoğu 6-9. Aylık , benden önce de abimin eşi doğum yaptı yeni dogan kıyafetlerini de ondan alıcam. Tabi kendim de yine biseyler aldım ama çok değil . Açıkçası yüksek derecede yıkamayı da düşünmüyorum sadece ilk yıkamayı iki saat gibi uzun yikamalardan seçerim . Hastane çıkışları hariç utulemeyi düşünmüyorum.
Zaten minik melekler daha kıyafet bile yirtamiyor çorapları bile yepyeni. Onların kıyafetleri genelde yıkayarak eskiyor. Hepsi pamuklu olduğu için bazılarında hafif renk solması var ki gayet normal . Ben ikinci el almakta hiç sorun görmüyorum.
 

Fitrat meselesi değil bu, maddi imkanlar devreye giriyor burada.
 
İki koca poşet ve inanın hesap yaptım bin tl ye yakın masrafı oluyor bence aynı degil hepsi tanıdık birinden ve bende kalacak ücretsiz

Kizim 6 yasinda .Su ana kadar pek cok seyini ikinci el kullandim.Yurt disinda yasiyorum.Buradaki insanlarin pek cogu ikinci el alir.Gelir seviyesi önemli degil.Ikinci el cocuk pazarlari olur ve orada her gelir kesiminden insan bulmak mümkün.Ikinci el almak daha saglikli cünkü tekstil ürünleri pek cok kimyasal etkiye maruz kaliyor.O yüzden ne kadar cok yikanirsa o kadar iyi.Ülkemizde insanlarimiz maalesf bu konuda gereksiz yere pimpirikli.
 
Evet içime sinmiyor ve al, çünkü şu şu sebeplerden dolayı veya tam aksi densin ben de mantığımla karar vereyim istiyorum.
Hastalık geçer diye korkuyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…