• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime sinmiyor, doğru olan nedir?

Merhaba arkadaşlar. Konum lütfen burada kalsın. Rica ediyorum
Bebekle hamilelikle doğumla ilgili bölümlerde kimse cevap vermiyor.
Üç aylık hamileyim ve yavaş yavaş alışverişe başlamak istiyorum. Bazı konularda tasarruf yapmak için ilk sıfır altı ay giysi ve battaniye ikinci el kullanmak istiyorum. Netten baktım ama açıklayıcı bir şey göremedim tatmin olmadım. Sizce yenidoğan bir bebek hassas olacağı için giysiler sıfır mı olmalı yoksa yüksek derecede yıkayıp ütüleyip ikinci el kullanmada sakınca yok mu? Bilgi ve yorumlarınız benim için çok önemli
Teşekürler
Not: giydi ve battaniyelerin tümü uniseks
3 aylık hamilelikte sadece bebek arabası fln alınır .
Giysi için bekleyin , belki 4 kilo doğacak belki 2. Nerden biliyosunuz ?

Istediğim cevap neydi bu sorumun cevabını alamadım böylelikle içi boş bir itham oldu bu. Size de iyi akşamlar.
canim oyle yazmak istedi. sizin gariplikle itham ettiginiz gibi ayni.

BAKIN ISTEDIGIM CEVABI ALAMADIM yazmissiniz ellerinizle

az once size istediginiz cevaplari alamayinca geriliyosunuz demistim, kabul etmemistiniz.

6 ay önce doğum yaptım. Şimdi olsa kıyafetleri yine kendim alırdım ilk bebeğim içime daha çok siner. 2.si ilkten kalanları giysin ona ikinci el olsun. Amaaa tasarrufa gelince bebek arabasını travel almazdım hele sıfır hiç almazdım cidden çok temiz kullanılmış arabalar var. Ya da ana kucağı almadım zaten ama bence onlar ikinci el alınabilir. Kıyafet ne bileyim şahsen çok ihtiyacı yoksa satan kişinin bebek kıyafetlerinin birine verilmesinden yanayım açıkçası. Bir tanıdığım olmazsa da ikinci el almazdım küçük bebeklerin kakası çişi çok çıkıyor içime sinmedi. Mesela ben önce elimde sabunluyorum sonra makine de o tarz kirlenen kıyafetleri 60 derecede yıkıyorum ama aldığım kişiyi nereden bilebilirim ki 🤷‍♀️bence daha 3 aylık hamileymişsiniz indirim takip edin ikinci el fiyatıyla aynı bile gelebilir. Ben öyle yapmıştım 1 yaşa kadar olabilecek ucuz bulduğum şeyleri aldım ancak önemli bir nokta var üzerinde 3 ay diyor diye illa 3 ayda giymiyorlar genelde aylarından daha önde olan kıyafetlerini giyiyorlar mesela 4 aylıkken 6 ay kıyafeti giymek gibi ona dikkat edin yeter 😂

Korkunç

Tanıdık biri satın alma yok ama bıu beni korkuttu mesela
Beb okuduğum konuları söylüyorum. Eğer o tarz bir bulaşıcı hastalık kaparsa bebeğinizin de sizin de ne kadar eziyet cekeceginizi düşünün. Hatta ikinci el bebek arabası veya puseti alırsanız içine yeni kılıflar almadan kullanmayın.

canim oyle yazmak istedi. sizin gariplikle itham ettiginiz gibi ayni.

BAKIN ISTEDIGIM CEVABI ALAMADIM yazmissiniz ellerinizle

az once size istediginiz cevaplari alamayinca geriliyosunuz demistim, kabul etmemistiniz.
Pes yani ben diyorum ki "sorunun cevabını alamadım" ( çünkü cevapsız bıraktınız)
Sen ise lafı alıp " istedigim cevabı alamadım" dediğimi iddia ediyorsun.
Bir cümle anca bu kadar çarpıtılır.
Sseninle e konuşulmaz zira her an iftiraya uğrayabilirim
Umarım sen de benim gibi gözardı edersin.

Ben güvenemezdim açikcasi.. Daha ileriki aylar icin belki olabilir. Ama yenidogan icin tercih etmezdm. Battaniye de uzun sure kullaniyor aslinda.

Back