• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İçime sinmiyor, doğru olan nedir?

İnsanlar zamanında 2-3 çocuğunu hep aynı kıyafetler ile büyütüyorlarmış hiçbir sorun da çıkmıyormuş. Ama arkadaşların da dediği gibi netten almak yerine tanıdık bildik birinden almak çok daha mantıklı.

Son düzenleme:
Valla tanidigin bildigin biriyse neden olmasin. Fakat bence az olsun oz olsun ama senin olsun en azindna kiyafet konusunda.
Ama gercekten durumun yoktur elbette al giydir yavrucaga. Guzelce yika ütüle birsey olmaz

Merhaba arkadaşlar. Konum lütfen burada kalsın. Rica ediyorum
Bebekle hamilelikle doğumla ilgili bölümlerde kimse cevap vermiyor.
Üç aylık hamileyim ve yavaş yavaş alışverişe başlamak istiyorum. Bazı konularda tasarruf yapmak için ilk sıfır altı ay giysi ve battaniye ikinci el kullanmak istiyorum. Netten baktım ama açıklayıcı bir şey göremedim tatmin olmadım. Sizce yenidoğan bir bebek hassas olacağı için giysiler sıfır mı olmalı yoksa yüksek derecede yıkayıp ütüleyip ikinci el kullanmada sakınca yok mu? Bilgi ve yorumlarınız benim için çok önemli
Teşekürler
Not: giydi ve battaniyelerin tümü uniseks
Merhaba, ne olacak ki.. benim oglumun kuculenleri misss gibi. Tanidiklar istiyo veriyorum.bebek ne zarar verecek giysiye Allah askina.haa tanidiga vermisim giymisler, haa satmisim yeni bebek giymiş. O kadar az giyiliyo ki zaten..

zaten
sizinde iciniz rahat degil olsa sormazdiniz.
benim bu konuda mantikli sebebim yok, tek sebebim icime sinmez. ne kimseden 2.el alir giyerim ne de kendimden veririm.
kucumsedigimden degil fitratim boyle.
sizin icinize sinmeyen ne peki, neden emin degilsiniz?
Bu arada eşimle beklenmedik durumlar yaşadık yoksa ben de düşünmezdiöim hatta "böyle bir şey yapmam" bile demişliğim olmuştur. Sebebi ise dedigim gibi yeni doğmuş bir bebek hassas olur hastalık bulaşır vs korkular. Ama bunun bir mançntıklı açıklaması var mı, burada tıkanıyorum

icime sinmezdi cunku. yani sifirda ne ellerden gecti kimbilir diyecekseniz basta soyleyim, ben herkesin evinde yemekte yiyemiyorum ama restaurantlarda yiyebiliyorum

karakterim bu.
Siz de cok ilgincsiniz.Disarda yemegi baskasinin evinde yapilan yemege tercih etmek de cok garip.Yemek sektöründe calisiyorum istisnalar disinda disarda yemek yemegi tercih etmiyorum.Keske bu konuda daha bilincli olabilseniz.

Evet içime sinmiyor ve al, çünkü şu şu sebeplerden dolayı veya tam aksi densin ben de mantığımla karar vereyim istiyorum.
Hastalık geçer diye korkuyorum
bende hastaliktan mikroptan korkuyorum oyuzden kullanmam diyorum.
teyzemin kizinin vucudunda mantar vardi mesela, kim ondan bisey alsa giymelik mantar oluyordu. bende ozamanlardan kalma bi huy bu. almam giymem giymeye de vermem. verirsem de geri almam.

Siz de cok ilgincsiniz.Disarda yemegi baskasinin evinde yapilan yemege tercih etmek de cok garip.Yemek sektöründe calisiyorum istisnalar disinda disarda yemek yemegi tercih etmiyorum.Keske bu konuda daha bilincli olabilseniz.
evet ilgincim. bu konuda bilincli olmak istemiyorum. gozumun gormedigine gonlum katlaniyor oyle diyelim.bu yasa kadar bu bilincle geldiysem yasayabilirim sanirim bundan sonrada.

Bilgim yok açıkçası, ama sanmıyorum da pek.
Yıkadıkça kıyafetlerin zararlı maddelerden arınması, mobilyanın boya kokusunun çıkması vs gibi açılardan ikinci eli daha mantıklı buluyorum.
Bir de şimdiki aklım olsa bebek arabasını ikinci el alırdım mutlaka.
Zarar görmemiş bir ürün sıfırıyla aynı işi görecek.
Oto koltuğu ikinci elde koruyuculuğu aynı kalmıyor sanırım, araştırırsınız, riske atmamak gerek.
Oyuncak falan da ikinci el alınır yani neden alınmasın.
Ayakkabı pahalı bir şey ve en fazla 3-5 ay giyiliyor.
Al ikinci el, istersen ihtiyacı olana ver istersen tekrar sat.

Mantıklı geliyor ama dediğim gibi hiç almadım ikinci el.
Ya denk gelmedi beğenmedim veya uğraşmadım.

Kesinlikle öyle esyalar kullanildikca zarar verici maddelerin etkisi azaliyor.O yüzden benim icin ikinci el cok bilincli bir tercihtir.Ayrica cevre korumasina da aktif olarak katkida bulunmus oluyoruz.

Ayakkabi konusu biraz farkli.Ayakkabi alirken tabanina mutlaka bakilmali.Ayakkabinin daha önce ne kadar kullanildigi önemli cünkü cocuklarin ayagi sürekli bir gelisme halinde oldugu icin kullanilmis ayakkabi sahibinin ayaklarinda sorun varsa ayakkabi da ona göre sekilleniyor.

Ayakkabilarda kullanilan maddeler co zararli.O yüzden mümkün oldugunca uzun coraplarla ayakkabi giydirimeli.Ayakkabi sentetikse camasir makinasinda yikamak da bir nebze olsun faydali olabiliyor.

ama

e siz zorladiniz? maddi sebeplerden yazinizi sonradan okudum ve icinizi curutmemek adina fitratim bu dedim. israr ettiniz sizde.
butcem kisitli diyen birine hastalik bulasir git yeni al diyip ornek siralamak istemedim, ne yapayim?
Açıkçası sizi şuan anlamakta güçlük çekiyorum. Ben ikinci el almak için beni ikna edin demedim ki. Ben dedim ki tavsiye eden ve etmeyenler sebeplerini yazsın ben de ona göre karar verirken buradaki görüşlerden faydalanıyor olayım. Siz fıtratım bu dediginiz zaman bu yorum benim karar vermemde nasıl etki edecek? Dogal olarak gerekçe soruyorum yoksa burada anket yapmıyorum.

Açıkçası sizi şuan anlamakta güçlük çekiyorum. Ben ikinci el almak için beni ikna edin demedim ki. Ben dedim ki tavsiye eden ve etmeyenler sebeplerini yazsın ben de ona göre karar verirken buradaki görüşlerden faydalanıyor olayım. Siz fıtratım bu dediginiz zaman bu yorum benim karar vermemde nasıl etki edecek? Dogal olarak gerekçe soruyorum yoksa burada anket yapmıyorum.
ikna olmak istemeyen biiri, fitratim bu giyemem diyen birine neden ama diye sormaz. huyu bu demek der gecer.
bes kere yazistik nerdeyse hepsinde ama neden dediniz. icim almaz dedim ama neden dediniz. huyum bu dedim ama neden dediniz fitrat dedim ama neden dediniz.
simdi mantari duydunuz, sanki size mantarli kiyafet satiyormusum da yalan soyluyormusum gibi yazmissiniz.
ister ikinci el alin ister sifir.
en temiz.2.eli giymem giydirmem de. son cevabim bu size.

ikna olmak istemeyen biiri, fitratim bu giyemem diyen birine neden ama diye sormaz. huyu bu demek der gecer.
bes kere yazistik nerdeyse hepsinde ama neden dediniz. icim almaz dedim ama neden dediniz. huyum bu dedim ama neden dediniz fitrat dedim ama neden dediniz.
simdi mantari duydunuz, sanki size mantarli kiyafet satiyormusum da yalan soyluyormusum gibi yazmissiniz.
ister ikinci el alin ister sifir.
en temiz.2.eli giymem giydirmem de. son cevabim bu size.
Çok garipsiniz.

2. Eli internetten parayla almanin pek anlami yok bebek kucukken. Cunku o da cok giyemeden buyuyecek. Hani 2 yas gibi bi cocuga alibabilir. Tanidiginiz biri elden ikinci el veroyosa alin kulllanin. Onemli olan temiz kimyasal olmayan deterjanla yikayip utulemek . Merak etmeyin mikrop kalmaz. 60 derecede yikarsiniz. Ve mutkaka sadece kaliteli pamuklu olan giysileri tercih edin. Ve de en onemlisi kimyasal olmayan temizleyiciyle yikayin. Ben 2. El giydirdim. Hakiki pamuklari yika yika kullan bisey olmaz. Hatta benden once bikac kez kullanilmisti

Back