İçime Bir Öküz Oturdu Kalkmıyor

.Onun da hatasını ve evliliği kurtarması için çaba göstermesi lazım.

sanırım boşanmakta kararlı değilsiniz. sadece onun değişmesini istiyorsunuz.
bunun için evlilik terapistine gitmeniz ikinize de iyi gelir. tabi eşiniz kabul ederse.

Hayırlısı olsun hakkınızda ..
Keşke dediğiniz gibi eşinizi silkeleyen birileri olsaymış

kesinlike katılıyorum. yalnız, konuşmamak veya bahsetmemek bir savunma mekanizması. beynin o anki durumla başetmek için ürettiği anlık bir davranış modeli. bunu içselleştirmemneniz lazım. belki de bundan dolayı bıktınız,çok yorgun hissediyorsunuz. bazen öfkeyi üzüntüyü tabiricaizse kusmak gerekiyor. bunun üzerine düşmeniz lazım evliliğiniz için değilse de ileriki hayatınız için...

yarin obur gun kesin bitecek gozuyle bakiyorsaniz,dediginiz gibi inceldigi yerden kopsun..herkes kendi hayatina bakar en azindan..

sanırım boşanmakta kararlı değilsiniz. sadece onun değişmesini istiyorsunuz.
bunun için evlilik terapistine gitmeniz ikinize de iyi gelir. tabi eşiniz kabul ederse.
Yok boşanmakta kararlıyım.Zaman verin denildi ya bende dedim ki vereyim ama adam hatasını anlamıyor ki yine sil baştan aynılarını yaşanacak ben bunu da istemiyorum.Barışmak mesele değil tabiki seviyorum ama yetmiyor benim çabamla ilişkiyi ayakta bu kadar tuttum.Şİmdi birinin beni tutması lazım.Çünkü ben bittim.

Karşılıklı sevgi saygı varsa her evlilikte taviz verilir hergün güzel geçecek diye birşey yok kaç yıllık anne babayla bile yeri gelince anlaşmazlık çıkıyor bence seviyorsun ayrılmak istemiyorsun kırgınlıklar var ama atlatılır kendinize şans verin bence karşılıklı sevgi sürüyorsa saygı varsa bence bitmemeli

Ben eşimin iyi huyunuda kötü huyunuda bilerek evlendim.Ben diyemem ki evlenince çok değişti diye.Hayır hep bu böyleydi ama bazı olaylar yaşanmadan anlaşılmıyor.

Bir kavgada teli kapatıp evi terk etmek ne demek ya.Senin oratada bıraktığın kişi kim?Düşmanın mı?
İşte ben bunu kaldıramıyorum.

Onsuz napacağını bilmiyorsan bu ilişki bitmemiş demektir.İnan bana bitse bunu sormak yerine kaçacak delik arardın.Dışarıda arayış yerine önce elindekine yatırım yapmalı kurtarmaya çalışmalı ama bu süredekesinlikle çocuk yapmamalı

Soyle bir empati kurmaya calisiyorumda; hayatta (Allahima bin sukur) cok seyi basarmis, istedigini elde edebilmis bir insan olarak, sanirim bosandigimda 'bu isi nasil beceremedim, nasil basarisiz oldum, neden istedigim mutlulugu elde edemedim' diyerek sanirim ciddi bir depresyona girerdim.
Once bu sorulari cevapladiktan sonra, yanlizliga yeniden alismam gerekirdi, yeniden aileme alismam gerekirdi filan.

Demem o ki; sirala. En buyuk sorunun ne su anda? Icini en cok acitan sey? Aliskanligin ise, once o aliskanliktan kurtulmaya bak. Bir degil birkac aciyla birden bas etmemeni tavsiye ederim.

Hakkinizda hayirlisi olsun, Allah ruhen ve bedenen size bu kotu olayi asmak icin sabir ve guc versin.

Peki evi terkedip ne yapıyor nereye gidiyor biliyor musun? Yani hava alıp kısa sürede dönüyor mu yoksa bunu cezalandırmak için mi yapıyor. Sanırım en çok takıldığın olumsuzluk bu evi terketme olayı. Bence eşinin bunu neden yaptığı anlaşılırsa eğer çözümü kolaylaşır.
Kusura bakma sen ayrılıyoruz diye konu açmışsın ama ben çözüm bulmaya çalıştım. Ben de yeni evliyim ve senin gibi uzun bir beraberlikten sonra iyisini kötüsünü bilerek evlendim. Evet aynı evde olduğunda anlaşılıyormuş hersey ama yine de ortada affedilemeyecek bir durum olmadığı sürece en azından evliliği kurtarmayı denemekten yanayım. Evet bazen insanın sabri tükeniyor ama karşılıklı taviz veriliyor. Evlilik bu sonuçta. Ben çok taviz verdim sen çok taviz verdin olmuyor. Geçenlerde benim de bir konum vardı. Eşimin bana işlerde yardım etmeyip beni çok yorduguyla ilgili. Ben bu konudan o kadar şikayetçiydim ki. Bazen işten eve ağlayarak dönüyordum elimde market poşetleriyle. Ama baktım olmuyor burda arkadaşlarla konuştuk. Bana çözüm önerileri sundular ve inanır mısın iki üç günde toparladık olayı.
Demem o ki sen bi anlat bize. Egrisini doğrusunu konuşalım. Bakarsın yapılabilecek birseyler vardır. Haddimi aşmışsan eğer kusura bakma. Konunu okuyunca kıyamadım gerçekten.

Yok yazdıkların çok iyi geldi.İş yerimde okuyunca rahatlıyorum.

Eşim evi terk ettiğinde dönmüyor arayıp sormuyor tellini kapatıyor.Siniri öfkesi geçince açıyormuş.Ama bana göre bu bencillik.Ben ne düşünürüm ne hissedirim ya da ne yaparım umrunda mı değil.Neden?
Çünkü ben güçlüyüm bunun da üstesinden gelirim.

Neden terk ediyor biliyormusun o evde kalmak daha zor.O ev var ya boşken senni yiyip bitiriyor.O yüzden kolayı seçip kaçıyor.Zor olan kalmak.
Belki ilk başlarda açsaydım evet daha iyi olurdu öneriler ama.Şuan işi toparlamak değil bu sancıyı atlatmak çabasındayım.Bu sefer kendim için bir adım atacam.Bizim için değil.

Konu gorunce yorum yapamadan gecemedim...
Esinin sinirlenimce evde durmasi inanki daha cok zarar verirdi, bu evden gitmeler sadece birkac saatligine ise ve kotu boryere gitmediginden eminsen katlanilabilirdi diye dusunuyorum..
Benim esimde sinirli ama nerede sinirlenecegini bilemiyordum hersey yolunda iken bir bakiyordum ortalik karismis..telefoonlar makyaj malzemeleri kirilmis..
Ayrilik icin illa siddet aldatma gerekmiyor, psikolojik siddet te cok yipratici,bizzat yasadim ve 2.5 yil boyunca birgun bile esimle iyi ki evlenmisim diyemedm..o kadar alttan almama ragmen hala esim mutsuz hala bana agir laflar kullaniyordu..sen de demissin ya olgun degildi diye, benim esim de oyle hala annesini ablasini dusunuyordu..defalarca beni mutsuz edip onlari mutlu etmeye kostu..
Ben 1 aydir ayriyim..bu ayrilik bana esimsiz de yapabilecegimi gosterdi ki hc yapabilecegimi sanmiyrdum, bir ya da iki defa huznlu sarki duydugumda aglamisimdir..icim vicdanim cok rahatti cunku ben esim gibi bir insan karsisinda kendim olmaktn cikmistim..dusuncelerim duygularim o eve ait olmayisim hicbirseyim onemli degildi..
Benim esim evlilik terapisine gitmek icn aradi..gayet ssamimi konusmaya calisiyor bana..ama biten bitmis, kalmamis ben de..sadece bunu da denemedik diye gtmek istiyrm
Sen de goruceksinki yasayabiliyorsun..iyi kotu anilar sana oyun oynayack..kah soyle olsaydi yapabilirdim diyeceksin kah hayir bu adam degismedigi surece mutlu olamayaacgim diyeceksiin.ben cok dusunmuyorum, oturup dusneyim artisini eksisini dedim sonra aman hersey olacagina varir bosver dedim..
Dilerim hakkinda hayirlisi olur.

Keşke bu kadar erken vazgeçmeSeniz yıllarınızın hatrına tabi mutlu değilseniz birbirinize de hayatı zehir etmenin anlamı yok hakkında hayırlısı olsun güçlü dur sen cnm

Bu öküz resmen kalbinize girmiş ama çıkmasını istiyorsunuz artık ki bunun için de ilk adımı atmışsınız umarım bundan sonra ki hayatınızda daha mutlu olursunuz :)

Senin için de hayırlısı ne ise o olsun.Eğer tekrar mutsuz olacaksan birleşmemek daha iyi.

Peki birşey soracağım bir ay boyunca neden boşanma davası açmadın.Bu belirsizlik seni daha da kemirmedi mi?
Beni belirsizlik mahveder mesela.
Ya da ailen demedi mi o gel diyince mi gidecen niye kararlı olupta boşanmıyorsun diye

Bu öküz resmen kalbinize girmiş ama çıkmasını istiyorsunuz artık ki bunun için de ilk adımı atmışsınız umarım bundan sonra ki hayatınızda daha mutlu olursunuz :)
Aynen öyle öküz kalbime girdi ama artık onu oturduğu yerden atmanın vakti geldi.
Öküz ile öküz olmayacağım:)

Bosanma davasi icin acele etmek istemedim aileler de acele etmemem gerektigini soyledi, bir de ben ogretmenim bosanma sureci ne kdr uzarsa benm icin o kdr iyi olacak cunku dogu gorevi icin tercihte bulunacagim onu bekliyorum..
Bu belirsizlik icimi kemirdi tabiki, ben bosanicam diye evden ayrilmadim ya da bi oturup ayrilik karari almadik bir aydir tartisiyoduk en sonunda git artik dedi ben de o sekilde evden ayrildim.,

Çok soru soruyormuşum gibi gelebilir ama benimle aynı durumda olduğumuz için soruyorum.
Ben bugun dava açmadım ama açacam haftaya atıyorum cumaya kadar avukat bulup dosya oluşturacam.O süre zarfında eğer bana o dava açar ise off hep bunları düşünüyorum.
Yani sanırım ben umudumu da yitirdim ya hep olumsuzlukları düşünüyorum ve ilk adımı atan evet seni bırakan benim demek istiyorum.Dün gece evi terkenden oydu çünkü.
Hazmedemiyorum.

Hazır seni buldum birşey daha sorayım müsadenle.

Eşinin ailesi bu süre zarfında ne yaptı.Beni hiç aramadılar.Hatta annem bugun konuşmak için birkaç kez aramasına rağmen açmamış ve bu saate kadar geri dönende yok.

Evi terkeden suclu sayiliyor diye biliyorum, yani o dava acsa bile siz evi terkettigini ispatlarsaniz suclu o olucak..siz bosanmak icin kesin kararliysaniz neden bekliyorsunuz bir an once acin o da ciddiyetinizi gorsun..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…