İçime Bir Öküz Oturdu Kalkmıyor

Ben de tam tersi her eşyam beyaz ve pembe tonuydu yatak odamı kesin siyah alacağım:)

Gerçekten de tüm çözümler denendi mi ?
evliliğin ilk yılları çok zordur derler ..
Ben de ilk 1,5 yılı çok zor geçirdim, aldatma ve şiddet yoktu ama birbirimize tahamülümüz yoktu ..
Evlilik danışmanına gitmeyi deseniz, belki düzelemeyecek bir problem yoktur aranızda .
Ben seni anlıyorum tartışmalarda aynı sorunlar, aynı tutumlar tekrarlandıkça insan artık yeter dayanamıyorum
diye kestirip atıyor ..
Biz de eşimle ne sudan sebeplerle ne kavgalar yaşadık kaç defa ayrılıktan döndük ..
Bence biraz bekleyin ..
Belki eşin de öfkeyle hareket etti .

biz gerçi evli değildik ama 1 yıl kadar bi ayrılık yaşadık
o 1 yıllık ayrılık sonunda dayanamadık tekrar barıştık
o 1 yıl o kadar iyi geldi ki bize anlatamam
eğer o 1 yılı yaşamasaydık, biraz daha sürdüreceğiz diye diretSEYDİK, sonunda tamamen ayrılırdık, evlenmezdik

bunu denediniz mi? bir süre ayrı kalmayı yani, ama gerçek anlamda ayrı kalmayı, görüşmeden konuşmadan, ayrı ayrı duygularınızı tartarak
eğer denemediyseniz, tüm gemileri yakmadan önce bunu denemenizi tavsiye ederim
resmi olarak ayrılmayın ama manevi olarak ayrılığı kabul ederek, ayrılmışsınız gibi yaşayın bir süre
bu size hem gerçekleri görme imkanı sağlar, hem geri dönüş kapısını açık tutar, hem de eğer gerçekten ayrılacaksanız alışma süresi olur
evlilik gerçekten zor, fakat yaşadıkça da öğrenilen birşey

Evet günlük iyidir. bende yazdıkça rahatlarım. bazen karalarım , bazen aynı cümleyi defalarca yazarım bazende o anki duygumu anlatan küçük figürler çizerim yazılarımın yanına. o an özgürsün , sana saçmalama, kendini üzme gibi şeyler söyleyen yok ( karşımızdaki bunu bizim iyiliğimiz için söylese de batar)

Kiwi_Ce ayrılık için acele ediyorsunuz gibi geldi. aile terapistini bir deneyin bence. olmadı yine ayrılırsınız ama evliliğin ilk zamanları bazı çiftlerde adapte olma süresi uzuyabiliyor.

alışkanlıklar inanki geçiyor insan bir süre sonra onun yokluğunada alısıyorsun.
sadece ilk başlarda sanki elim ayagın tutmuyor gibi oluyor çünkü yıllarca herşeyi onla yapmışsın
mail adreslerini şifrelerini bile unutup ona soruyordun ama artık tek başınasın ve daha güçlü olman gerekiyor ki hayatın onsuz devam etmesini görebilmen için....
deniz kıyısı çok iyi gelir mesela çok mu özledin onu çok mu konuşmak istiyorsun git bir sahil kenarına konuş dertleş gül ağla ( terapi gibi bişey )ama oradan kalktıgında unutma sen artık teksin ve onsuz yaşayabilirsin

Benim artık eşimi savunacak yüzüm yok aileme ve çevreme karşı.Onu birisi şöyle bir güzel silkeleyecekti hooppp kendine gel.Artık o senin arkadaşın değil eşin diye.Ama bunu da yapan olmadığı için kendisi boş meydanda çok rahat at koşturdu.

Biz yaşıtız zaten üniden sınıf arkadaşıydık.Ama eşim yaşı gereği mi yoksa yapısı gereğimi bilmiyorum ama olgun değil.O işte beni çok yıprattı.

boşanma aşamasında genellikle insanların istem dışı yaptığı hareketler bunlar..kendinizi sıkmayın..ama çokta üzmeyin..bazen iki insan ayrı birey olarak çok iyidir ama evilikte anlaşamaz..bunlar doğal şeyler..yaptığınız çokta yanlış deil bence etrafta ağlamaktan daha iyi..ama samimi bir dostunuzla paylaşıp içinizi rahatlatın..

Hep ben hep ben çözüm buldum.Bu terapisti de ben önerdim.Ama artık yoruldum arkadaşım.Belki ufacık mesele ama bardak doldu taştı.

Hep ben hep ben çözüm buldum.Bu terapisti de ben önerdim.Ama artık yoruldum arkadaşım.Belki ufacık mesele ama bardak doldu taştı.

seni anlayabiliyorum aslında, bazen küçük şeyler birikir kocaman olur. öyleyse işi resmiyete dökmeden önce bir arkadaşın önerdiği gibi ayrı kalın bir süre. Kendinizi dinleyin. Ama yok biz karar verdik boşanacağız bu sürede kafamı nasıl dağıtırım diyorsan. sıkıntını anlatmak için günlük olur, fazla düşünmemek içinde kursa falan gidebilirsin. bir müddet sinema ve şarkılardan uzak kalmanı tavsiye edebilirim çünkü mutlaka eşini hatırlatacak bir şeyler geçer içinde.

Kiwi_Ce
anladığım kadarıyla boşanmakta kararlısınız.
hayırlısı olsun diyorum.
iyi tarafı artık hayatınızı tek kişi yaşayacağınız yani "çocuk gibi ona bakıyordum" diyorsunuz ya üzerinizden çok gereksiz bir sorumluluk düşecek. bu sizi hem fiziksel hem zihinsel rahatlatır. bir işiniz varmış. burada boşananlara veya boşanmayı düşünenlere işin yoksa muhakkak iş bul diye öneriyorlar. ilk etapta çok yardımcı oluyor sanırım. hem psikolojik olarak bir oyalanma,hem ertesi güne uyanma sebebi hem de fiziksel yorgunluk sayesinde vücut dengesinin bozulmamasına fayda ediyor.
çocugunuz olmadığı için bu süreçte istediğiniz kadar gezip,güzel mekanlar keşfedebilrsiniz. evlilk nedeniyle ihmal ettiğiniz arkadaşlıklarınız varsa onarabilir, ailenizle daha çok vakit geçirebilirsiniz. bu da sizi kendinizi güvende hissettirir. maddi durumunuz varsa bir psikolog ile görüşmeniz hayata bakışınızı kolaylaştıracaktır.
tüm bu tavsiyelerim boşanmanız durumunda.
fakat sallantıda da olsa her yuva önemlidir.
bireysel fikrim şiddet,aldatma,travmatik sorunlar yoksa sonuna kadar gidilmesi,"artık bu evlilik kotarılamaz" denilecek noktaya kadar savaşılmasıdır.
gönlünüzü ferah tutunuz,su akar yolunu bulur...

Ailelerle konuştunuz mu konuyu ?

Yazmayı denedin mi hiç ..
İçinde ki öfkeyi,sitemi,acıyı,sevgiyi,değişenleri,değişmeyenleri bir yazmayı dene derim..

Zaman geçtikçe yok olan duyguların üzerine çizgi çekersin..
Çizgi sayısı arttıkça ne kadar güçlü olduğunun farkına varıyor insan..
Denemelisin..
Hakkınızda hayırlısı olsun..

İnan bana çok acıyo ama yapabiliyosun.Sadece özlemle başa çıkabilmek gerekiyor.' kadeh fazla içiyorsun,2 şarkı fazla dinliyosun..
amaa önemli olan şu sen gercekten bitsin istiyor musun?Önce buna karar ver sonra düşün bunları

Vermiş olduğunuz karar hakkınızda hayırlı olur inşallah. . Psikolog görüşmelerinin iyi geleceği kanaatindeyim. .
En azından bir nebze olsa içinizi boşaltır ruhen rahatlamış olabilirsiniz

Ailelerle konuştunuz mu konuyu ?
Evet dün eve gidince başladı beni ağlama sonra o sırada tesadüfi annem aradı.Bende normalde hep saklardım ama dün kötü olunca açtım teli başladım ağlamaya.Annem hemen gel dedi onlara gittim.Anlattım durumu sonra onlarda tamam arkandayız şiddet yok ama bu yapılanlarda psikolojik şiddet dediler.Bugun annem anneler konuşsun diye aramış hemde 5 kere ama annesi açmamış.Yani böyle bir aile ve böyle ailede yetişen bir erkek evlat var.
O yuzden dedim ya hoop diyen biri yok.At koşturuyor istediği gibi

Hakkınızda hayırlısı olsun siz kararlıysanız gerisi kolay bir ömür mutsuz olmaktansa böylesi daha iyi

Bende öyle düşünüyorum hayatımda bir kamburdu ve ben bu kamburdan kurtulacağım inşallah.Ama genede canım yanıyor sanırım herkesin tavsiye gibi arkadaşlarımla çıkmak en iyisi.Ama bende şöyle bir savunma mekanizması var.Sanki konuyu anlatmayınca o olayı yok saymak daha iyi.Anlatırsam o günler aklıma geliyor ve daha duygusallaşıyorum.Bu sefer kendimi sorguluyorum.Acaba yapmasamıydım demesemiydim diye.
Bu sefer onu demiyeceğim.Ben bir kere alttan almadıysam olay buraya kadar geliyorsa varsın gelsin.Ben bu ilişkide alttan ala ala suçlu ben oldum.Sonra ne oldu sen böyle değildin değiştin oldu.
Ben yine affederim yine barışırım ama karşımdaki hatasını anlamadığı sürece yarın yine aynılarını yaşamak istemiyorum.Onun da hatasını ve evliliği kurtarması için çaba göstermesi lazım.

farklı şeylere yönel hareketli müzikler dinle mesela o çok iyi geliyor kendimden biliyorum elişi yap koş stres at herşey geçecek merak etme

cok yenı bır evlılıkmıs ama sanırım sakin bır yapınız var ustesınden gelebılsenız keşke ıkınızde...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…