Olay yok.Anlaşamama geçinemedik.Aldatma şiddet yok.Olay ne? Anlatırsan altı kişi o öküze girebiliriz.
Haklısın ailemde aynısını söylüyor ama anlat diyince anlatılmıyor.Ağlayamıyorum aman değer mi boşver sen üzülünce daha fena oluyorum diyen bir annem var.Ve ben hep güçlü olmaya zorluyorum kendimi.Ama ben çok yoruldum.hiç bir şeyi içinde biriktirme biriktirdikçe dert olur çok samimi olduğun birine anlat bu aileden biri yada işten biri olur ağlaman gerekir se agla akıt içindeki hüznü yada öfkeyi ki o öküz kalkışa geçsin yoksa iyice oturur kalır ve seni yorar
Haklısın ailemde aynısını söylüyor ama anlat diyince anlatılmıyor.Ağlayamıyorum aman değer mi boşver sen üzülünce daha fena oluyorum diyen bir annem var.Ve ben hep güçlü olmaya zorluyorum kendimi.Ama ben çok yoruldum.
Alışmak sevmekten daha zor geliyor demiş Ümit Besen.Güzel demiş.Hayatınızın uzun bir kısmını birlikte geçirmişsiniz yokluğu tabiki de darmaduman edecek bir süre.Ama sizi şuan için istikrarlı gördüm.Olay yok.Anlaşamama geçinemedik.Aldatma şiddet yok.
Ben zaten bu evlilik devam etsin derdinde değilim bu sıkıntıyı nasıl atlatacağım.İlk defa başıma geliyor ben kendimi bildim bileli hayatımda o vardı.Şimdi ise yok.Bu sadece canımı acıtıyor.Ben onsuzluğu hiç bilemedim yapabilir miyim?
Merhabalar herkese,
Ne zamandır konu açmak istiyordum elim gidip geliyordu.Bugun son noktada konu açmaya karar verdim.
Neyse konumua gelirsek.6 yıllık arkadaşlık 1,5 senelik evlilikten sonra dün yaşanan tatsız olay sonucu ayrılık kararı aldık.
Bana göre ben ona göre kendisi çok fazla taviz verdik bu evliliğe.İnceldiği yerden kopacaktı bugun olmasa yarın yarın olmasa sonraki gün.Neden niçin sorgulamıyorum artık.Keşkelerim ahlarım vahlarım yok.
Ben sadece ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.İş yerindeyim ama kendimi salak gibi hissediyorum.İnsanların dediğini anlayamıyorum duyamıyorum sanki.
Bu dönemde benim ne gibi adımlar atmam gerekiyor.Herkes bir fikir sunar ise çok memnun olurum.
Ben hep dertlerimi içime atan kimse ile paylaşmayan bir insan oldum.Kimse üzüldüğümü görmesin diye yok aileme yansıtma yok iş yerindeki arkadaşlara yansıtma derken ben benlikten çıktım.İçimdeki öküz ile başbaşa kaldım.O öküzüde(içimdeki yani) hiç sevmedim ve kurtulmak istiyorum.Önerilere açığım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Psikoloğa bende başlayacağım çünkü durup durup sinirlerim bozulup saçma sapan şeylere ağlamaya başlıyorum.Mesela şuan kendime kiralık ev bakıyordum evin mutfak dolaplarını mavi yapmışlar nasıl zevk dedim sonra kendi evim geldi aklıma kendi dolaplarım sonra iş yerinde başladım ağlamaya.Sinir harbi yaşamamak için psikolağa gitmem iyi olacakCanım üzüldüm, benimde çocukluk arkadaşım ilk aşkı ile evlendi, ama evlenince o birlikteliğin büyüsü bozuluyormuş dedi, ayrıldılar. İlk başta baya bir üzüldü, ayrıldığına değilde alışkanlık olmuştu falan diyordu, ama alıştı sonradan. Kurslara gitti, farklı ortamlara gitti. Psikoloğa gitti ki 2 seans bile çok etkili olmuşto onunla, sonuçta insan ruhundan anlayan birisi ile konuşmak çok farklı bir olay ve bu hiç tanımadın birisi ise. Alıştı zamanla geçiyor zaten o boşluk. Evliliği bitirmek için illa ki, şiddet, ihanet olması gerekmiyor. Olmayınca olmuyor işte. Ama siz daha yeni evli sayılırsınız belki evliliğe alışamadınız. Bir evlilik terapistine falan gitseydiniz.
Psikoloğa bende başlayacağım çünkü durup durup sinirlerim bozulup saçma sapan şeylere ağlamaya başlıyorum.Mesela şuan kendime kiralık ev bakıyordum evin mutfak dolaplarını mavi yapmışlar nasıl zevk dedim sonra kendi evim geldi aklıma kendi dolaplarım sonra iş yerinde başladım ağlamaya.Sinir harbi yaşamamak için psikolağa gitmem iyi olacak
ben de senin gibiyim
derdimi, sıkıntımı kimseyle paylaşmak istemiyorum
kendim yaşayayım, çözeyim istiyorum
muallakları da hiç sevmem, birşey olacaksa olup bitsin isterim
ve yine senin gibi eşimle 6 sene çıkıp evlendim
iki sorum var:
1) gerçekten evliliğin bitsin istiyor musun?
2) alışkanlık çok ayrı birşey, aşk-sevgi ayrı
karşılıklı veya tek taraflı sevginiz bitti mi gerçekten?
evliliğinizin bitme nedenini anlayamadım. ama sanırım travmatik bir olay yüzünden değil. bu diğer türlü boşanmalara göre daha sağlıklı. daha yeni evlenmişsiniz. keşke birbirinize bir müddet daha süreverebilseydiniz. ilk bir yıl hakim boşamak bile istemiyor gelen çiftleri mesela. birlikte danışmana gittiniz mi?
uzun süredir birlikteymişsiniz ama evlilik çıkmaya hiç benzemiyor. alışma süreci sancılı olabiliyor.
çocuğunuz yok herhalde değil mi?1.sorunun cevabını kesin veremediğim için kendimle zamanında çok savaştım ama şuan evet bitsin istiyorum.Çünkü eşim sinirlenince evi terk ediyordu ya da telini kapatıyordu.O duyguyu dün gene yaşadım ve artık kaldıramıyacağımı anladım.Artık yok yüreğim almıyordu.Orada yığılıp kalsam keşke diyordum ve tamam dedim kendi kendime.Sadece bir canım kaldı onuda yakında alacak.
2.sorunun cevabı ne onla ne onsuz .Yani ben onsuzluğu hiç bilmedim.Ailemin söylediği sen ona eş değil annesiydin.Yediğinden içtiğine kadar hep düşünüyordun.Evet haklılar ben sevgiyi bu sanıyordum.Belki de ben sevmeyi bilmiyorum.Alışkanlığı sevgi sandım.
Merhabalar herkese,
Ne zamandır konu açmak istiyordum elim gidip geliyordu.Bugun son noktada konu açmaya karar verdim.
Neyse konumua gelirsek.6 yıllık arkadaşlık 1,5 senelik evlilikten sonra dün yaşanan tatsız olay sonucu ayrılık kararı aldık.
Bana göre ben ona göre kendisi çok fazla taviz verdik bu evliliğe.İnceldiği yerden kopacaktı bugun olmasa yarın yarın olmasa sonraki gün.Neden niçin sorgulamıyorum artık.Keşkelerim ahlarım vahlarım yok.
Ben sadece ne yapmam gerektiğini bilemiyorum.İş yerindeyim ama kendimi salak gibi hissediyorum.İnsanların dediğini anlayamıyorum duyamıyorum sanki.
Bu dönemde benim ne gibi adımlar atmam gerekiyor.Herkes bir fikir sunar ise çok memnun olurum.
Ben hep dertlerimi içime atan kimse ile paylaşmayan bir insan oldum.Kimse üzüldüğümü görmesin diye yok aileme yansıtma yok iş yerindeki arkadaşlara yansıtma derken ben benlikten çıktım.İçimdeki öküz ile başbaşa kaldım.O öküzüde(içimdeki yani) hiç sevmedim ve kurtulmak istiyorum.Önerilere açığım.
Şimdiden teşekkür ederim.
Evliliğimin bitme sebebi biz farklı iki dünyanın insanıydık.Ve haklısınız arkadaşlık ile evlilik çok farklıymış.Terapisti de söyledim ama kendisi sıcak bakmadı.O ne yapabilirmiş.evliliğinizin bitme nedenini anlayamadım. ama sanırım travmatik bir olay yüzünden değil. bu diğer türlü boşanmalara göre daha sağlıklı. daha yeni evlenmişsiniz. keşke birbirinize bir müddet daha süreverebilseydiniz. ilk bir yıl hakim boşamak bile istemiyor gelen çiftleri mesela. birlikte danışmana gittiniz mi?
uzun süredir birlikteymişsiniz ama evlilik çıkmaya hiç benzemiyor. alışma süreci sancılı olabiliyor.