- 6 Ağustos 2022
- 55
- -23
-
- Konu Sahibi huzunlubalik
bana çok iyi gelecek farkındayım ama ben bahane buluyorum bana önceden lazımdı, bekar bir kızken kınam için nişanım için hayal ettiğim her şeyi yapardım, eşyalarımı kendim alır, çeyizimi kendim yapardım diye hayıflanıyorum. kendi kuzenlerime imreniyorum keşke onlar gibi bende olabilseydim diyeEşiniz haklı, iş bulup çalışın bir an once
amin :) ancak başına gelmeyen bilemez :) sizin hayatta her dileğiniz olsun reis ne diyelim :)Allah başka dert vermesin reis ne diyelim.
Olmadı keşke evlilikte tek derdim bunlar olsaydı. Derdinizin kıymetini bilin reis :)amin :) ancak başına gelmeyen bilemez :) sizin hayatta her dileğiniz olsun reis ne diyelim :)
bu konudan psikoloğuma da bahsetmiştim bunlar bir bahane gibi görünüyor evet bazen kırılırız, düşünürüz ama şu an bunlar sizin bir bahaneniz gibi görünüyor demiştiGeride bırakmamışsınız ki.
Hala ileriye taşıma yönünde planlar yapıyorsunuz.
herkesin derdi, imtihanı farklıdır. hiçbir zaman insanların sorunları, sıkıntılarıyla alay edici konuşacak kadar aşağılık biri olmadım. size saçma gelen benim sıkıntım olabilir, sizin sıkıntınız bana saçma gelebilir ancak böyle alaycı bir şekilde konuşarak insan aşağılamam ben.Olmadı keşke evlilikte tek derdim bunlar olsaydı. Derdinizin kıymetini bilin reis :)
Yorumumda alaycı birşey demedim öyle algılamayın. Allah herkesin gönlüne göre versin bacım iyi forumlar.herkesin derdi, imtihanı farklıdır. hiçbir zaman insanların sorunları, sıkıntılarıyla alay edici konuşacak kadar aşağılık biri olmadım. size saçma gelen benim sıkıntım olabilir, sizin sıkıntınız bana saçma gelebilir ancak böyle alaycı bir şekilde konuşarak insan aşağılamam ben.
Bence bu kafayla giderseniz hiç degismezsiniz.
Eşinizi siz secmişsiniz, siz almissiniz. Adam ne sizin sözünüzü saymış ne kafa yapısı size uyuyor. Yine de 22 yaşında sanki dünyada başka erkek bulamaz gibi kabul etmişsiniz.
Ailenizin milyonluk evine bir şey diyemeyeceğim. Benim ailemin de milyonluk evi var,İstanbul'un gobeginde. Ama ev bu,satmayinca bir para etmiyor. Yani şu an milyonları yok:) sizin aileniz de öyle,kızım gösteriş içinde evlensin diye evi mi satsinlar? Satılmayan evin onlara ne gibi bir maddi yardımı olacak ki, Allah'ın binası duruyor işte öyle. Ha, evi yeni elden çıkarıp daha düşük fiyatta bir ev aldilarsa tamam, o zaman nakitleri var diye gönül koyabilirdin.
Bir de ömrünce bir kuruş para kazanmamissin, şu olsun, bu olsun, bindalli da şöyle olsun, salon da böyle olsun...
Geçen sene eline yuzune bakılır salonlar 20 bin liradan basliyordu, asgari ücret 2800 liraydı
Eşiniz ise girin diyormuş. Sabah 6da kalkıp trafiğe girip 8 saat ayakta çalışıp patron azarı, müşteri ukalaligi görünce ay sonunda aldığın 6 bin liranın ne kıymetli olduğunu, ota çöpe verilmemesi gerektiğini belki anlarsın.
Ve on yıl sonra düğün yapmak çok komik. Daha önce yapan oldu, hatta çeyrek falan da takıldı. Tüm masalarda hepimiz konuştuk ne saçma diyegenelde böyle hevesi olan kadınlar oğullarının sünnetinde beyaz gelinlik gibi giyiniyor ama onda da bir erkeğin pipisinin ucu kesildi diye annenin gururlanip beyaz abiye giyinmesi esasında çok iğrenç bir sey, düşündükçe cok ataerkil ve saçma bir eylem.
Yani bence bu iş olmaz.
Hem zaten doğumdan sonra kadınlar eski ince vücutlarına donemiyor genelde,ister istemez bir kalinlasiyor vücudu. Şimdiki gelinlik gibi yakismayacaktir .
İlla böyle şeyler istiyorsanız eşinizle adet edinin, giyinin suslenin her sene yıldönümü fotoğrafı çektirin profesyonelce.
Instagram'da aşklagez diye bir kadın var, o da eşi de fotoğrafci. Her sene vintage düğün çekimi yapıyorlar.
Eki Görüntüle 3108588 Eki Görüntüle 3108589 Eki Görüntüle 3108590 siz de bu tarz şeyler yapabilirsiniz, en azından giye giye içinizde kalmaz. İnsanları biktirana kadar paylaşırsınız:)
bunlar da 2 sene önce evlenip 1 sene sonra düğün yapmışlardı. size o bahsettiğim biri de bana bunları atmıştıBence bu kafayla giderseniz hiç degismezsiniz.
Eşinizi siz secmişsiniz, siz almissiniz. Adam ne sizin sözünüzü saymış ne kafa yapısı size uyuyor. Yine de 22 yaşında sanki dünyada başka erkek bulamaz gibi kabul etmişsiniz.
Ailenizin milyonluk evine bir şey diyemeyeceğim. Benim ailemin de milyonluk evi var,İstanbul'un gobeginde. Ama ev bu,satmayinca bir para etmiyor. Yani şu an milyonları yok:) sizin aileniz de öyle,kızım gösteriş içinde evlensin diye evi mi satsinlar? Satılmayan evin onlara ne gibi bir maddi yardımı olacak ki, Allah'ın binası duruyor işte öyle. Ha, evi yeni elden çıkarıp daha düşük fiyatta bir ev aldilarsa tamam, o zaman nakitleri var diye gönül koyabilirdin.
Bir de ömrünce bir kuruş para kazanmamissin, şu olsun, bu olsun, bindalli da şöyle olsun, salon da böyle olsun...
Geçen sene eline yuzune bakılır salonlar 20 bin liradan basliyordu, asgari ücret 2800 liraydı
Eşiniz ise girin diyormuş. Sabah 6da kalkıp trafiğe girip 8 saat ayakta çalışıp patron azarı, müşteri ukalaligi görünce ay sonunda aldığın 6 bin liranın ne kıymetli olduğunu, ota çöpe verilmemesi gerektiğini belki anlarsın.
Ve on yıl sonra düğün yapmak çok komik. Daha önce yapan oldu, hatta çeyrek falan da takıldı. Tüm masalarda hepimiz konuştuk ne saçma diyegenelde böyle hevesi olan kadınlar oğullarının sünnetinde beyaz gelinlik gibi giyiniyor ama onda da bir erkeğin pipisinin ucu kesildi diye annenin gururlanip beyaz abiye giyinmesi esasında çok iğrenç bir sey, düşündükçe cok ataerkil ve saçma bir eylem.
Yani bence bu iş olmaz.
Hem zaten doğumdan sonra kadınlar eski ince vücutlarına donemiyor genelde,ister istemez bir kalinlasiyor vücudu. Şimdiki gelinlik gibi yakismayacaktir .
İlla böyle şeyler istiyorsanız eşinizle adet edinin, giyinin suslenin her sene yıldönümü fotoğrafı çektirin profesyonelce.
Instagram'da aşklagez diye bir kadın var, o da eşi de fotoğrafci. Her sene vintage düğün çekimi yapıyorlar.
Eki Görüntüle 3108588 Eki Görüntüle 3108589 Eki Görüntüle 3108590 siz de bu tarz şeyler yapabilirsiniz, en azından giye giye içinizde kalmaz. İnsanları biktirana kadar paylaşırsınız:)
Kayınvalidemin eti ne budu ne diyebilirim. Bizde nasıl yaptıysa onlara da o kadarını yaptı Allah var. Eşyalarına, düğününe vs karışmadı, onlara sadece seçenek sunuldu onlar da hayır dediler gerekirse yıllarca borç öderim demiş çocuk ve kayınvalidem olmak üzere bütün aile karışmıyoruz o zaman ne yaparsanız yapın demiş hepsi bu ama şimdi de gelip bize karşı tavır takınmaları sinirimi bozuyor ben ağzımı bile açıp tek bir laf etmedimBu islerde en onemli etken para.
Para kazanabiliyor olsaydiniz her seyi kendi isteginize gore yapabilirdiniz.
Ama olmamis, acemiliginize denk gelmis ya da o zaman fikriniz bu yondeymis, yapacak bir sey yok.
Kayninizin ve eltinizin dugununu (veya baskasinin) kiskanmak da kucumsemek de hayiflanmak da size bir fayda saglamayacak.
Siz oylesini secmissiniz, kayniniz ve eltiniz daha talepkar davranmis.
Gecmis gitmis artik bir onemi yok.
O zaman sartlar bu sekildeydi, boyle yaptim deyin gecin.
Annem ve babam milyonlar değerinde daireleri olmasına rağmen bana köy nişanı ve düğünü reva görmüş, eşimin ailesi de hal böyle olurken ilçede (köpeği bağlasanız durmayacak) bir salon tutmuşlardı. Her şey o kadar özensiz o kadar kötüydü ki bana göre.:)
aynısı bu konu için de geçelriBindallım ve gelinliğimde çok sökükler vardı tam o gün öğrendim 2.el olduğunu. Özel dikim istemezdim ancak en azından hiç giyilmemiş olmalarını dilerdim.
biz hayata 15 bin liralık borçla başladık
Yani gelinlik giymemissiniz ama diğer işleriniz hep rast gitmiş. 100binlik borcu hala oduyorda olabilirdiniz bide eşiniz akıllı insan bunlar hep şükür sebebi.ben şahsen umursamam gelinlik salon falan borcsuz olsun hayatım gerekirse giymem yaaaaSelamlar değerli kk üyeleri. Aranıza yeni katıldım. Uzun zamandır buraya gelmek ve içimi dökmek istiyordum bugünlere kısmetmiş. Başlıktan da anladığınız üzere içimde kalan uktelerden bahsedeceğim size ama önce geçmişi düşünme ve kaygı bozukluğu hastalığımdan kurtulmak için psikolojik ve manevi destekler almaya başladığımı söylemek isterim.
Evlilik benim sinirlerimi alt üst etti beni bambaşka bir insan yaptı sanıyordum, bilmiyorum yine de belki biraz etkisi vardır ama tek sebep evlenmek değildi. Geçen sene bu zamanlar düğün işinin konuşulacağı zamanlar daha da arttı anksiyetem. Annem ve babam milyonlar değerinde daireleri olmasına rağmen bana köy nişanı ve düğünü reva görmüş, eşimin ailesi de hal böyle olurken ilçede (köpeği bağlasanız durmayacak) bir salon tutmuşlardı. Her şey o kadar özensiz o kadar kötüydü ki bana göre. Eşim o dönem çok inatçı davranıyordu bana, gelinliğim son provalarda o kadar dar geliyordu ki ağlama krizlerine girmiştim. Bindallım ve gelinliğimde çok sökükler vardı tam o gün öğrendim 2.el olduğunu. Özel dikim istemezdim ancak en azından hiç giyilmemiş olmalarını dilerdim. Daha sonra eşim abla biz almıyoruz gelinliği sen birine hediye edersin demesin mi? Bende o gün ipler zaten kopmuştu, biterse bitsindi ama bitirmedim. Her şey aksilikle gidecek ya düğün günü de bardaktan boşalırcasına yağmur yağmasın mı? Hava durumunda güneşli gösteriyor ve hava 30 derece. Bunu da zaten içime ilçede olması sinmemişti ondan oldu diye yorumlamıştım. Ben merkezde istemiştim düğünümüzü. Eşimde çok fazla borcun altına girmemek, evlendikten sonra zor durumda kalmamamız için böyle bir yol seçti. Balayına da gitmedik. Düğünde takılan takılarla borçlarımızı kapatmaya gitti o süreçte ve daha sonrasında işine geri döndü.Dışçekimimizi de yaptırmadık,inat ettim istemiyorum diye :)
Şimdi de küçük kaynım evleniyor 11 gün sonra. Kesinlikle eşimin tam tersi biri. Her şeyi en lüks, en pahalı ve en gösterişlisi olmak durumunda ve insanları menfaatleri doğrultusunda kullandıktan sonra selamı sabahı kesiyor. En başlarda o kızın benden fazla ne özelliği var ben çok mu çirkindim ben çok mu kötüydüm ben çok mu ahlaksızdım neden kimse bana bir şeyleri reva görmedi, ben ne istiyorum diye sormadı diye çok düşündüm hatta çok ağladım. Kaynanam ve görümcemle muhatap olmamak için telefonumu kapattım, telefonumu eşimle tartışmamda da kırdım. Artık her şeyi, herkesi bir kenarda bırakmaya karar verdim.Senin ailenin maddi durumu çok iyi birde ama her şeyi abim yaptı diyordu eşimin kuzeni Benim ailem Allah var eski kafalı düğün dernekmiş cimri davranırlar ve köylülerine gösteriş olsun diye köyde yaparlar ancak bana alınması gereken her şeyi aldılar ve biz hayata 15 bin liralık borçla başladık ve borcumuz çoktan bitti iş bile kurduk. Bizim her haltımızla alay eden kaynım şu an en az 100 bin borçla başladı ve hala kız tarafı tarafından soyup soğana çevirilmeye devam ediyor ve bu çocuk asgari ücretle çalışacak.
Benim bunlara Allah var daha yeni aklım basıyor. Elalem gidiyor diye balayına gidecek, en pahalı mobilyaları, eşyaları alacağım, en lüks salonlarda kına düğün yapacağım peki ya sonrası? Durumumuz 10 ay evvel buna yetiyordu, ailem çalışmama izin vermediği için eşime maddi destek sağlayamamıştım o dönem ve şimdi nasip böyleymiş diye yoluma devam etmek istiyorum. Ancak aklımdan geçmiyor da değil 4 yıl sonra veya 9 yıl sonra kendi üzerime biçilmiş gelinlikle kaftanla en güzel mekanın birinde en yakın dostlarımızla ve sevdiklerimizle 5. veya 10. yıldönümüzü kutlayabiliriz bu konuya eşimde sıcak bakıyor tabi 1.şartı önce iş bulup çalışmam ve bu sayede kafamın dağılması :)