İçimde bişeyler koptu galiba konu eşim

Bu tarz şeyler yaşayan arkadaşlara bir sorum olacak.. Arkadaşlar cidden eleştiri degil merak ettiğimden soruyorum bu sevgililik nişan söz donemlerinizde hiç mi anlamiyorsunuz bu adamlari ve ailelerini? Ne kadar bu tarz sorun yaşayan kadin gördüysem hepsi nisan doneminde mutlaka bi saygisizliga ugramis oluyor.. KayinvAlide karar veriyor o dönemde bir çok seye örneğin.
E bunları bile bile cidden neden evleniliyor?

Şu aldığı maaşi veren sevgili kadınlara soruyorum:

Siz iyi misiniz? Ve neden çalışıyorsunuz?
Adamin bahane de şu "Maasin tamamini gormek istiyorum." E be kardesim kendi hesabinin fotografini cek gonder gorsun adam, veya al bordroyu eline ver. Bir kadinin bu bahaneye inanmasi daha sacma

İşin gücün var, kendi ayakları üstünde durabilen bir kadınsın, çocuğun da yok. Yani bu adamın kahrını ömür boyu çekmene gerek yok.

Adamin bahane de şu "Maasin tamamini gormek istiyorum." E be kardesim kendi hesabinin fotografini cek gonder gorsun adam, veya al bordroyu eline ver. Bir kadinin bu bahaneye inanmasi daha sacma
Elbette inanmıyor ortada daha acı bir durum var kadin inanmak istiyor

“Ve kadınlar
bizim kadınlarımız:
korkunç ve mübarek elleri
ince, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
anamız, avradımız, yarimiz
ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
ve soframızdaki yeri
öküzümüzden sonra gelen... “. Her şeyden önce siz bir bireysiniz!önce kendinizi buna inandırmanız gerekli ve öyle yaşamalısınız ki eşiniz de sizi birey olarak görebilmeli.Size saygısı olmayan bir eşin ailenize de saygı göstermesini bekleyemezsiniz.

En çok da maaşımı alır eft yapar harçlığımı alırıma takıldım. Derdiniz neydi? Niye çıkardınız bu kadar tepenize bu asalağı?

Herseyi gectimde takildigm nokta maasini esine verip ondan harclik alman.. arkadasim ailen seni okutmus etmis meslek sahibi olmussun niye sence bunun fsrkinda degilsin belli ama senin maddi ozgurlun olsun ayaklarinin uzerinde durabil elin insana muhtac olmayi gec hayat arkadasina bile boyun eyme diye sukurki maddi ozgurlugu olan ama ne yazikki bunun farkinda bile olmayan bir insansin daha ne diyeyim burda okadar insan agliyo maddi destegim yok esimi birakamam diyen nebiliyim bukadar temsiliyeti ailene bile yapmazdin ben kazaniyorum karismayin derdin eminim aklin varsa biraz ya maddi ozgurlugunu gercek anlamda eline al yada bosan daha fazla kendini kullandrma

Üstümde ağırlığı sorumluluğu bi kıvılcım bekliyorum ama o kadar iyiki bi kaç gündür farkında sabrımın tükendiğinin. Keşke sabrımı idareli kullanabilseydim. Belkide bugünlere sebep olan benim. Başından belli bi çizgim olsaydı bu derece çileden çıkıp bitme noktasına gelmeyecektim. Hakkımızda hayırlısı olsun.

Arkadaşlar bugünlere 1 günde gelmedim yavaş yavaş tüketti her olay birbirini tetikledi. Huzursuz günler geçirdim. Huzurum kaçmasın diye sustum son zamanlar hatam o oldu. Bende böyle tükenmişlik yaratacağını bilemedim. Herşeye haklı bir bahanesi oldu hep. Çok kavga ettim düzelmedi bende akışına bıraktım. Her insan gibi sabrımın taştığı noktaya geldim. Bitti içimde herşey. İyi hoş davranıyor şimdi ama unutamayacağım şeyler oldu. Ne yapsa nafile içimden hiç bişey gelmiyor.

Şiddet illa fiziksel olmak zorunda değil. Siz hem maddi hem manevi şiddet görüyorsunuz.
Şuan çalışmıyorum ama çalıştığım zaman maaşımı eşime vermedim neden vereyim ki? Ailemden biri hastalansa değil izin almak daha önceden gidiyorum diye bilgi bile vermem ‘ben yoldayım gidiyorum’ derim.
Çok yanlış yapmışsınız eşinize tolerans gösterdikçe sizin tepenize çıkmış.
Boşanın diyemem kimseye ama iplerinizi alın eline.

Babamın hastalığı uzun bir süreçti. 7 ay gibi bi süre elimden geldiğince destek oldum.

Ama bu insan müsvettesi güya beni düşünüyor gibi hep sen yardım ediyorsun kardeşlerin hiç bişey yapmıyor dedi. Bi ablam 3 çocuklu hastane hastane koşamadı. Bi kardeşim kalp hastası diğeride 18 yaşında çocuk zaten. Bide sağlıkçı olduğumdan ilgilenmek durumunda kaldım. Ama maddi destek onlarda verdi tabi. Ev bakımlarını ablam üstlendi yani kimse aldırmadı değil. Ama anlatamadım bi türlü.
Beni çok düşünmüş gibi. Evde de bütün sorumluluk benim üstümde çok düşünüyorsan orda yardımcı olurdun zaten. Onlara yapıyorum ya o battı

Yerinizde olsam eşim bana bunları yapıp üstüne ne kadar iyi davranırsa davransın burnundan getiririm. Bir hata yaptınız ses çıkarmadınız huzurum kaçmasın diye şimdi toparlanma vakti. İlk önce maaşınızı EFT yapmayarak başlayın sonra ailenize nasıl davranıyorsa öyle davranın kendinizi ezdirmeyin artık. Ayrıca hediye konusunda da haklısınız valla siz tüm maaşınızı adama verin adam bi hediye almasın bi sürpriz yapmasın.

Hediye değildi sorun. Kendi düşünüp değer vermesiydi. Yapması gereken bişey vardı beklediğim o gün yapar dediğim. Ama olmadı. Zaten çok sıkı olmayan bağlar koptu bende. Daha anlatsam o kadar şey varki. Anlatmaktan yorulduğum. Modern kölelik benimkisi. İçimden gelmiyor zaten iyi davranmak. Dedim ya bir hareket bir kıvılcım bekliyorum üstüne atlamak için ama yapmıyor. Düzelir zannediyor her zamanki gibi. İzin alıp defolup gitmek istiyorum ama gidecek yerim yok. Ailemin yanına gitsem o lüzumsuz ailesinin olduğu yere gitmek istemiyorum

Siz niye maaşınızı eft yapıyorsunuz ki? O size maaşını göndersin. Siz evi çekip çevirin. Bir de size harçlık veriyor evin beyi(?).

İlk yapacağınız şey maaşınızı eft yapmamak olsun. Kafanızda bitirmişsiniz gibi duruyor. Ayrılın derdim ama bu kararı kendiniz vermelisiniz. Kararınız ne olursa olsun maaşınızı vermeyin.

Amacim kirmak degil elbetteki yasadginz seylerin icindeki gidisata ayak uydurma cabasina girdiniz acikca ben kendi acimdan yorumladm sukur kendimi ezdirmeyen biriyim yada dik basli herkesin tanimi farkli ama inanin maddi ozgurlugumu elime alipta evlenmedgm icin cok pismanim bu guzel olanak sizde varken bu yonde olmasi beni uzdu sadece

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…