- 3 Eylül 2013
- 177
- 75
-
- Konu Sahibi mysticbaby
saçmalamış yaniii değilmiKayınvalideniz cinayet işlese kocanızı bırakır mısınız ya da kaynınız esrar eroin işine girse pis işler çevirse kocanızı hemen terkedersiniz demek
elbette .saçmalamış yaniii değilmi
haha:) gulmekten baska birsey gelmiyor elimden artk. temizlik alinip satilan birsey degil malesef. insanin icinden gelecek. senin kendi tercihin de cocugun icin uzuldum. konu sahibi sinirden kanser olmaz ama sen mikroplarla olan yakin iliskin sonucu risk altndasin.sizin titizliginizde birine ders veriyor gibi olmak istemem ama bu mantikta sadece mutfaga gidecekseniz veya cocugunuza dokunacaksaniz degil, mutlaka her telefonu elleyiste ellerinizi yikiyor olmalisiniz. dokundugunuz yerlere ellerinizdeki mikroplar bulasir, ordan da yediginiz yemegin icine kadar girer. ben bu kadar titiz degilim, hatta sizin olcunuze gore pasakliyim ama sizin titizliginizde birisi her telefon elledikten, her tokalasmadan, her kapi kolu elledikten sonra ellerini yikamali. ama haftada bir banyo yaparsiniz yeter o ayri konu.
y
Ay allahaşkına bu kadar basit bir cümleyi nasıl anlamıyorsunuz cidden komik.
İnsanlar pis de olur temiz de mükemmel de olur pasaklı da ben olamaz dememişim siz lafı en uç tarafından alıp çıkarmışsınız.
Sadece yaşlı insanlara bu şekilde konuşmak yanlış. Sen pasaklı olduğunu duşun ama bunu lafa dökme. Derdim bu ama anlamamakta ısrarcısınız.
Benim anlattığımla sizin anladığınıza farklı ise ki tamamen farklı, bu sizin algılama problemi olduğunuzu gösterir.Bu kadar basit bir cümleyi sadece ben anlamamış olsam neyse, ama bi çok insan bu cümleyi söylediğiniz için sizi eleştirmiş... Belkide siz anlatamamış olmayasanız?
Konu sahibi, zaten kayınvalidesinin yüzüne bu lafları söylemiyor, bu düşüncelerini kayınvalidesine anlatmıyor:) Gelip burada bizimle paylaşıyor, bizde ne konu sahibini nede kayınvalidesini tanımadığımıza göre sorun yok:)
Hem konu sahibini hem de kayınvalidesini bilmediğimiz , tanımadığımız için bu dedikoduya ya da gıybete girmiyor...Konu sahibi sadece derdini paylaşıyor,sorununun çözümüne dair fikirler duymak istiyor...Bu platformdaki herkes derdini anlatırken 2. ve ya 3. kişilerden bahsediyor, onların yüzüne söyleyemedikleri şeyleri burda dile getiriyor, o zaman bu derdim var köşesinide kaldıralımBenim anlattığımla sizin anladığınıza farklı ise ki tamamen farklı, bu sizin algılama problemi olduğunuzu gösterir.
Bir insanın pasaklı olması ayrıdır, ona pasaklı demek ayrıdır. Ben kimse pasaklı olama demedim, dediğim söylenmemesi gerektiği idi.
Ve birinin yuzune karşı birşey diyemiyorsan arkasından hiç demeyeceksin.
Hahaha nasıl gıybete girmiyor ya tanımak tanımamak gıybetin olup olmamasına değiştiriyor mu bence değiştirmiyor, ben sadece goruşumu belirttim bana göre böyle o yüzden tarrışmanın manası yok )Hem konu sahibini hem de kayınvalidesini bilmediğimiz , tanımadığımız için bu dedikoduya ya da gıybete girmiyor...Konu sahibi sadece derdini paylaşıyor,sorununun çözümüne dair fikirler duymak istiyor...Bu platformdaki herkes derdini anlatırken 2. ve ya 3. kişilerden bahsediyor, onların yüzüne söyleyemedikleri şeyleri burda dile getiriyor, o zaman bu derdim var köşesinide kaldıralım
Hahaha nasıl gıybete girmiyor ya tanımak tanımamak gıybetin olup olmamasına değiştiriyor mu bence değiştirmiyor, ben sadece goruşumu belirttim bana göre böyle o yüzden tarrışmanın manası yok )
Onemli olan giybet olup olmamasi degil, gunah olup olmamasi hele hic degil.Dinimiz İslam sitesinden alıntıdır:
Sual: Bir arkadaşın aleyhinde birine bir şey anlatıyorum. Anlattığım arkadaş, gıybetini yaptığım kişiyi hiç tanımıyor. Sadece ben tanıyorum. Gıybet günahı yalnız bana mı olur?
CEVAP
Gıybet edileni tanımadığı için arkadaşınıza günah olmadığı gibi, size de günah olmaz. Gıybet edileni o da tanısaydı, ikinize de günah olurdu.
Din alimleri böyle söylüyorÜstelik biz burda anlatan arkadaşı da tanımıyoruz....
Onemli olan giybet olup olmamasi degil, gunah olup olmamasi hele hic degil.
Bir buyugun arkasindan da olsa bu sekilde soylemi dogru bulmuyorum.
Giybet birinin arkasından konusmaktir.
Yuzune karsi soyle yemedigin seyi arkasindan soylemek koraklik ve acizliktir.
Tespitiniz icin tesekkurlero zaman buraya konu açanların bir çoğu korkak ve aciz .
Bence gereksiz yere ısrar ediyorsunuz .
Onemli olan giybet olup olmamasi degil, gunah olup olmamasi hele hic degil.
Bir buyugun arkasindan da olsa bu sekilde soylemi dogru bulmuyorum.
Giybet birinin arkasından konusmaktir.
Yuzune karsi soyle yemedigin seyi arkasindan soylemek koraklik ve acizliktir.
boşa yorma çeneni kardeş . Lüzumsuz .Plak takıldı bir kere .Gıybetin ve dedikodunun ne olduğunu ben zaten biliyorum, tekrar tekrar bunu açıklamanıza gerek yok, benim demek istediğim, konu sahibinin burada kaynanasına pasaklı demesi günahta değil, gıybette değil....Çünkü ne konu sahibini tanıyoruz ne de kaynanasını, burası sanal bir ortam ve hakkında konuşulan kişileri de tanımıyoruz...
Günahı, gıybeti, dedikoduyu attım bir kenaraBurda dertlerimizi , sıkıntılarımızı, gerçek hayatta başkalarıyla paylaşamadıklarımızı anlatıp, tarafsız kişilerden fikir alıyoruz. Çoğu zaman 2. ve 3. kişiler hakkında konuşup, yorumlar yapıyoruz, normal hayatta onların yüzüne söyleyemediklerimizi, içimizde kalanları burda dile getiriyoruz, bunun neresi korkaklık, neresi acizlik???
Haklısınız, zaman kaybı, boşa kürek çekiyorum,neyseboşa yorma çeneni kardeş . Lüzumsuz .Plak takıldı bir kere .
hay agzini öpeyim yaaaa :-Dyahu hakkaten uzatmak istemiyorum vaktim yok o kadar iki cocukla ayi bagiriyor belirli yerlerimde. ama sart oldu galiba. cis ve kakayi elleyip opmuyoruz heralde.cocugunuz var mi bilmiyorum ama her alt degismede de elinize cis bulasacak diye bir sart yok. sizin bebegin poposu hep cis icinde mi, sanmiyorum. ya da bebeginin poposunu openler once banyo mu yaptiriyor bebegine? ben bebegimin poposunu elledikten sonra elime cis bulasmadiysa tabi ki rahatsiz olmuyor ve ellerimi yikamiyorum. ornegin siz her cep telefonunuzu elinize aldiktan sonra ellerinizi yikiyor musunuz? temin ederim bebek poposundan kat kat fazla mikrop mevcut o telefonlarda. ya da her alisveristen sonra? ya da her tokalasmadan sonra? malum tokalastiginiz kisi cep telefonunu ellemistir buyuk ihtimal. hayatinizi lavaboda gecirmeniz lazim bu durumda. mesela bana da her sabah dus almayan insanlar hijyenik gelmiyor. kac kisi dus aliyor her sabah bizim memlekette?
Miss Poine sizin gibi Büyük konusanlari cok gördük, asla kibiri sevmem ve siz kibirlisiniz, ne oldunuz okudunuz da allah mi oldunuz ? Ne belli ileride zaman size ne getirecek ? Evli olmadiginiz ve cocuklarinizin olmadigi zaten üslup ve yazismalarinizdan belli...Konu Sahibi yerine göre Esinin Annesini tabiki cekicek, ki o insanin ogluyla evli. Evlat atilip satilmiyor, kac yasinda olursa olsun !!!! Okumus ama cahil kalmissiniz ! Bir yasak daha yemeden bu konudan hizlica uzaklasiyorummmmmmmmmmmmmBU İŞ OKUYUP ÇALIŞMAKLA OLMUYOR KARDEŞİM
BENDE ÇALIŞIYORUM PARA KAZANIYORUM KİMSEYE DE MUHTAÇ DEĞİLİM BENİM ANNEMDE ÇOK ÇEKMİŞ NAPAYIM YANİ EVLENMEEN KONUŞMAK KOLAY SEN HELE BİR EVLENDE O ZAMAN GÖRELİM SENİ ...
BEKAR OLDUGUN İÇİN ANLAMAN ZATEN İMKANSIZIN DA İMKANSIZI BU YÜZDEN PEK DİKKATE ALMIYORUM
burda bazıları nirvanaya erişmiş galiba .Ne kadar uzamış bu konu. Konu sahibini eleştirenler eminim kayınvalidesi için hiç olumsuz yorum yapmamışlardır. Ya da o kadın eşlerini büyütmüşya ne yaparsa yapsın eyvallah demişlerdir.
Neyin kafası bu? O zaman yatakodasını karıştıran kayınvalideyide eleştirip densiz demeyelim. Nede olsa eşimi o doğurdu !!